Alkoholfolt: a kompozíció használatának típusai és előnyei

 Alkoholfolt: a kompozíció használatának típusai és előnyei

Alkoholfesték a fára lehetővé teszi, hogy megvédje az anyagot a túlzott nedvességtől, hogy megakadályozza a káros mikroorganizmusok szaporodását, valamint hogy a termék szép színe legyen. A foltok frissítik a fafelületeket, és új megjelenést adnak az egész szobának.

Az anyag elve

A színes vagy átlátszó folt az alkoholon mélyen behatol a faszerkezetbe, és egy speciális filmet hoz létre a termék belsejében és kívülről.

Emiatt a fa szálak felemelkednek, és az anyag szerkezete kiemelkedővé válik.

Különleges jellemzők

Az alkoholos festék akkor érhető el, ha a denaturált alkoholban hígított anilin festéket alkalmazunk. Az anyag por vagy már elkészített keverék formájában is megvásárolható.

Az alkohol foltok fő előnye a gyors száradási idő. a fa felületi rétegére. Ez a tulajdonság azonban az alkohol alapú anyag hiányosságainak tulajdonítható.

Annak érdekében, hogy a felület egyenletesen elnyelje az alkalmazott hangot, szükség van egy légszóró használatára, különben (a kézi színezés módszerével) olajos foltok jelennek meg a felületen.

Színtartomány

Annak érdekében, hogy a fa szerkezetét maximálisan feltárja, vagy „életkora” legyen, a felület különböző színű folyadékokkal kezelhető. A foltok különböző fajtáinak hígítása a "tölgy tölgy" vagy "fehérített tölgy" színét kapja.

Az alkohol foltok felszínre történő felhordása előtt meg kell próbálni a táblán egy kis területen. Így dönthet a kívánt hangszínről és az alkalmazott rétegek számáról.

Emlékeztetni kell arra, hogy a keményfa jól elnyeli a fafoltokat, és a tűlevelűek, mivel nagy mennyiségű gyanta jelenlétében vannak, rosszabbak.

Alkalmazási módszerek

Mielőtt kiválasztaná az anyag fának való alkalmazására szolgáló eszközt, Figyelmet kell fordítani a következő pontokra:

 • A szerszámok kiválasztása a kezelt felület metrikus területétől függ. Kis területeken megfelelő ecsettel vagy habverővel. Nagyobb felületeknél jobb pneumatikus permetet használni. A spray-palack használata csökkenti az olajfoltok és foltok valószínűségét.
 • Annak érdekében, hogy a fa színe telített legyen, néhány szót kell alkalmazni a színezőszerrel. A második és az azt követő rétegek csak a korábbi szárítás után alkalmazhatók. Ugyanez a szabály vonatkozik a befejező rétegre is.
 • A felületet faszálakra kell festeni. Ennek köszönhetően hangsúlyozhatja a képet, elkerülheti a foltokat és csökkentheti a foltok fogyasztását.
 • A foltnak a megfelelő konzisztenciának kell lennie.
 • A lakkbevonatot nem kell kétszer ugyanazt a helyet alkalmazni, akkor elkerülhető a túl sötét területek.
 • Az alkoholfoltnak maximum 3 órán át kell száradnia.
 • Az anyag külső és belső alkalmazási szabályai azonosak.

gyártók

Az alkoholalapú foltok közül a legnépszerűbb gyártók között három vállalat van; olyan termékek, amelyek ár-minőség arányt kínálnak az ügyfeleknek:

 • Novbythim;
 • Anles;
 • Expert.

  A Szentpétervár cég Novbytkhim által képviselt termékeket az ajtó panelek, padlólapok és korlátok színezésére lehet használni a szobában, valamint a furnérból és rétegelt lemezből készült termékeket.

  A cég által előállított folt előnyei közé tartozik a következők:

  • nem igényel lakkbevonatot;
  • nem mossa le;
  • könnyen polírozható;
  • hangsúlyozza a fa mintázatát;
  • megakadályozza a bevonat duzzadását;
  • a faanyag nem gyúlékony tulajdonságait adja.

    Az Anles cég alkoholtartalmú foltokat állít elő, amelynek fő célja, hogy a fának védő tulajdonságait és egy bizonyos színt adjon, egy másik fafajjal. Az anyag nem képez filmt a termék felületén, de behatol a fa szerkezetébe, ezáltal hangsúlyozva a természetes anyag természetes mintázatát.

    A "Anles" cégtől származó fafestéssel dolgozva bizonyos feltételeknek kell megfelelnie.

    A helyiség hőmérséklete nem lehet +5 fok alatt van, és a páratartalom kevesebb, mint 80%. A fa felületének a feldolgozás előtt teljesen száraznak kell lennie.

    Az „Expert” márka folyadékai alkalmasak arra, hogy a helyiségek belsejében és azon kívül fafelületeket dolgozzanak fel, a bútorok, korlátok, naplók, ajtók színezésére.

    Az anyag mélyen behatol az anyagba, lehetővé téve az értékes fa utánzatát.

    A fa foltok színei: juhar, mokka, tölgy, mahagóni, vörösfenyő.

    A foltról további információt a következő videóban talál.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba