Színpaletta foltok

 Színpaletta foltok

A modern építőanyag-piac a különböző termékek nagy választékát kínálja javításra. Nem kivétel és folt, amely könnyen meghosszabbíthatja bármely fa élettartamát, és élénkebbé és frissebbé teszi a megjelenését. A fa termékekre vonatkozó megfelelő festék kiválasztásánál a cikkből megtudhatja. Ismerje meg az ilyen színezőeszközök, azok fajtái és a különböző színpaletták jellemzőit.

Jellemzők

A folt egy speciális színező keverék, amellyel bármilyen fa termék kapható a kívánt árnyalattal.

Ezeknek az eszközöknek számos jellemzője van:

 • Szinte minden folt gyorsan szárad.
 • Minden keverék biztonságos az emberek számára és nem mérgező.
 • Könnyen alkalmazhatóak, nem szükséges kapcsolatba lépni a szakemberekkel.
 • A foltokat egyenletesen alkalmazzák a fafelületekre Ugyanakkor nincsenek válások és foltok, mint a festék.
 • Az akril foltok és a viaszok az alkalmazásuk után nem emelik a fa szálakat.
 • Minőségi keverék kiválasztásakor biztos lehet abban, hogy a fát nemcsak a túlzott nedvességtől, hanem a külső negatív hatásoktól is megvédi.
 • Ha egy adott foltot használ, egyszerűen nemcsak a fa szépségét, hanem annak szerkezetét is hangsúlyozhatja.
 • Nagyon puha erdőkben sok gyártó speciális foltokat, géleket kínál, amelyek nemcsak a termékek megjelenését javítják, hanem csökkentik a fa porozitását is.
 • Az ilyen színező keverékek átlagos ára 70 és 250 rubel között változik a gyártótól függően. Ezért bárki vásárolhat ilyen típusú termékeket.

A vízfolt alkalmazásának kisebb hátránya a fa szálak emelése. Ez annak köszönhető, hogy az impregnálás során a fa kevésbé ellenáll a nedvességnek, de ez nem vonatkozik az ilyen keverékek minden fajtájára. Ezenkívül a fa folt használata után a fát is speciális bevonattal kell bevonni.

típusok

Ma a foltok hatalmas választékban kerülnek bemutatásra.

A színező folyadékok alapjától függően az ilyen eszközök feloszthatók:

 • alkohol;
 • olaj;
 • a víz;
 • akril;
 • viasz.

A legmegfelelőbb és megfizethetőbb a vízválaszték. Gyakran fát borítanak, mert ez nem csak biztonságos összetétel, hanem jó színpaletta is. Számos gyártó kész foltokat, valamint porokat tartalmazó opciókat kínál, amelyeket az utasításoknak megfelelően önállóan kell hígítani.

Egyfajta folt segítségével bármilyen fa festhető a kívánt színben. Sok márka kínál tonizáló folyadékokat természetes fa árnyalatokban, kezdve a legkönnyebbtől a sötétig.

Hogyan válasszuk ki?

A fafestés kívánt típusának és színének kiválasztásakor faanyagot kell előre lefoglalni. Ez a feltétel kötelező, mivel minden fafaj eltérő abszorpciós együtthatóval rendelkezik.

A tűlevelű fákat nagyon nehéz impregnálni bármilyen színező keverékkel.mert elég sűrű felületük van. Ez azt jelenti, hogy a színük drámai változása nem működik, de egy világos árnyalat meglehetősen lehetséges. Ami a keményfákat illeti, éppen ellenkezőleg, nagyon jól elnyelik a különböző festési foltokat.

A megfelelő folt kiválasztásához először a végeredményből kell folytatni. Ha csak a szükséges árnyalatot kell megadnia egy fából készült termékhez, akkor biztonságosan vízalapú foltot kaphat. De ne felejtsük el, hogy a szín színtelen megváltoztatása ezzel a keverékkel nem fog működni.

A különböző fafajok árnyékának teljes megváltoztatásához alkalmas az olaj alapú folt. Az ilyen folt az olajban oldott speciális festék.

Az alkohol alapú foltok nagyon hasonlítanak a vízválasztékhoz. Meg kell választani, ha nemcsak jó árnyalatot szeretne kapni, hanem megvédeni a fát a további pusztulástól. Mivel az alkohol kiváló antiszeptikus, minden bizonnyal megmenti a baktériumokból és gombákból származó fából készült termékeket. Emellett az alkohol keverékek nem emelik a fa szálakat. Az egyetlen hátránya a túl magas száradási sebesség, ami sok nehézséget okoz a munkában.

A legmodernebb foltok az akril és viasz impregnálás, amelyek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek a kiváló minőségű festéshez és a tonizáláshoz. Javasoljuk, hogy válasszuk ki azokat a vevőket, akik a keverék használata során nem csak keféket, hanem spray-ket is használni kívánnak.

Színtartomány

A modern foltok széles színválasztéka még a legigényesebb ügyfeleket is igénybe veheti. Egyes árnyalatok kissé eltérhetnek, mindez a gyártótól függ.

A természetes színek a legnépszerűbb színek.amelyek tökéletes harmóniában vannak a fával. A tölgy, a teak és a bükkfa árnyalatai a legnépszerűbbek. Ha valami barnaet keres, akkor figyelje meg a keverék opcióit a mokka, a wenge és a szerecsendió árnyalataiban. A világos és gazdag burgundi palettát a mahagóni, a piros cseresznye és a juhar árnyalatai képviselik.

Mivel az árnyalatok nem mindig az, ahogyan a mester vagy az ügyfél szüksége van rájuk, néha néhány foltot kevernek össze. Mindazonáltal nagyon fontos figyelembe venni az arányokat és a színek létrehozásakor csak egy gyártó keverékeit.

A „fenyves” és „vörösfenyő” fafesték színeit különböző árnyalatokban mutatják be. Ez lehet mély, sötét és gyenge fényviszonyok is.

Szokatlan hatások

Egy félig antik fából készült termék stilizálásához és fehér tölgy árnyékolásához keverjen néhány keveréket. Gyakran erre a célra használjon fehér foltot az első réteggel elhelyezett víz alapján. Ezután szárítás után a készítményt olaj alapú keverékkel melegítjük fel meleg kompozícióban. A viasz a már előre festett terméket világos szürkeárnyalatosvá teszi.

Az alkohol és a vízi fajták segítik a természetes fa szépségét.Könnyűen utánozzák a természetes bevonatot. A fa színének megóvására és megváltoztatására szolgáló színező keverék kiválasztásánál, valamint a bevonat nemes árnyalatának megadásánál válassza ki az ébenfa vagy a perui dió foltjait. Segítségükkel a leginkább láthatatlan termékeket újraélesztheti, még akkor is, ha alacsony minőségű anyagból készülnek.

Szokatlan hatások létrehozására a fára ne csak a klasszikus faárnyalatokat használja, hanem világosabbá is (kék, fekete és bordó). Segítségükkel sokféle faipari terméket kínálhat. Érdekes hatás érhető el a padlónak ezzel a kompozícióval való lefedésével.

A tölgy vagy fenyő nemes hatásának megteremtése, valamint egy régi faanyag megjelenésének javítása érdekében egy speciális ruhával dörzsölje a foltot.

Alkalmazási tippek

 • Alkalmazzon egy árnyalat keveréket is lehet. Általában a folyamat elég egyszerű, de némi erőfeszítést igényel, és követnie kell az utasításokat.

A folt alkalmazásának leghatékonyabb és legegyszerűbb módszere a permetezés. Ez a technika nagyon magas minőségűnek tekinthető, mivel az ilyen esetekben a bevonat a lehető legegyenletesebben esik a felszínre.Ezzel a módszerrel mind a hagyományos fa, mind a rétegelt lemez fedezhető.

Ha egy fából készült termék nem különbözik nagyméretű, a színfoltot egy henger segítségével lehet elosztani rajta.

A kefe szintén népszerű bevonási módszer, de nem mindig alkalmas a gyors szárításra, mivel maguk mögött foltok maradhatnak, ha a felületet a lehető leggyorsabban nem festik. Nehéz megmondani, hogy a festési módszerek közül melyik megfelel az Ön számára. Itt kell folytatnunk, hogy milyen anyagot fedezünk fel, és azt a foltot, amelyik összetételét használni fogod.

 • Egy adott keverék hígítása és alkalmazása során olvassa el a termékhez mellékelt utasításokat. Ne felejtsük el a biztonságot, és győződjön meg róla, hogy védőkesztyűt használ.
 • A foltok rétegének száma attól függ, hogy mennyire intenzíven szeretne árnyékot kapni.
 • A faanyag feldolgozása során, különösen a tűlevelűek esetében, ne felejtsük el, hogy először degázolni kell. Számos szakértő úgy véli, hogy a legjobb, ha fafestéket alkalmazunk a fa szálak mentén.
 • A porított keveréket csak tiszta és desztillált vízben kell feloldani.
 • Annak érdekében, hogy a folt a lehető legmélyebben behatoljon a faszerkezetbe, sok szakember javasolja a már elkészített keverék melegítését. Néhány foltot adnak hozzá a fa lakkozásához. Ugyanez a hatás következik be, de jobb védelmi tulajdonságokkal. Ez a technika azonban nem működik minden foltfajtával. A kérdéssel kapcsolatos információkat tisztázni kell a bolt tanácsadóival.
 • Javasoljuk, hogy csak faanyagokat és színárnyalatokat vásároljon megbízható építőanyag-üzletekben. Ellenőrizze a lejárati dátumot, mivel a foltok, különösen az olaj, idővel romolhatnak. Ha nem biztos benne, hogy kiválaszthatja a kívánt fafajta típusát, és egy fából készült termékkel boríthatja, jobb, ha szakértői segítséget használ.

Hogyan válasszuk ki a belső faipari foltot, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba