A 17 négyzetből álló kis nappali kialakításának finomsága

A lakás főtermében, a belsőépítészetben, melynek tulajdonosainak íze és érdekei nyilvánulnak meg, természetesen a nappali. Ha nem fordítasz elég figyelmet rá, akkor a családegyesítés helyéről válhat és feszültségforrássá válhat.

Ez a kérdés akkor válik problémává, ha a nappaliban egy hagyományos, 17 négyzetméteres szoba van.

Jellemzők

A régi épület panelházaiban a nappali olyan hely, ahol a térbeli korlátozások az összes funkcionális és tervezési feladat átfogó megoldását igénylik:

 • 17 négyzetméteres szoba. m nehéz átütemezni a konyha miatt, ami szintén kicsi;
 • a „brezhnevka” projekt, bár modernizálódott, de a tipikus elrendezések gyakorlatilag ugyanazok, mint a „Hruscsov”;
 • A tervezőknek és a tervezőknek különböző megoldásokat kell keresniük ahhoz, hogy egy ilyen nappali különböző stílusokat tervezzen. Azt kell mondanom, hogy nagyon gyakran sikerülnek.

zónázás

Olyan technikák keresése, amelyek lehetővé teszik, hogy a 17 négyzetméteres nappalit modern stílusban, vagy akár klasszikusan alakítsák át a nappaliba, néha a falak manipulálására, a lakásoktól való teljes vagy részleges eltávolítására, a hálószobás kerítések hagyására vezet.

Ugyanakkor, valódi projekteket fejlesztve, amelyek egy nappalit konyhával kombinálnak, emlékeznünk kell arra, hogy nem mindig lehetséges a felügyeleti hatóságok engedélye, hogy részben vagy teljesen lerombolja a két szobát elválasztó falat.

De még a konyhát és a nappalit elválasztó fal lebontása során is, a kapott új zóna nem teszi lehetővé a nagy családi méretű étkezőasztal felszerelését, ha a konyha kicsi. Ezeket a területeket a sávszámláló segítségével különítheti el. és tegyük rájuk bárszékeket vagy székleteket, de akkor el kell hagynia az étkezőasztalt, és némi nehézséget kell okoznia a fiatalabb családtagok számára.

A téglalap alakú szoba-nappali egy folyosóval vagy folyosóval kombinálható.úgy dönt, hogy egy ilyen övezetben egy nagy étkezőasztal telepítésének problémája áll fenn, amelyre az egész családot vagy a vendégek nagy csoportját lehet elhelyezni.

A nappali és a folyosó kombinációja (még kicsi) hatással lesz a beltéri tér vizuális és valós terjeszkedésére.

A folyosón van egy kis munka. Hagyjon helyet a pereobuvaniya számára, cserélje ki a nagy szekrényeket más funkcionális elemekkel, polcokkal, fogasokkal, és további négyzetmétereket kapjon a nappaliba.

Lehetőség van a nappali terület növelésére erkélyen vagy loggián keresztül., miután megoldott egy problémát egy erkélyajtóval és egy partícióval.

A loggia kis hálószobává válhat. Ezután a felújított és kibővített nappali, a tervezővel közösen elfogadott stílusban, a tágasabbá és könnyebbé váló, régi és kiegészítő bútorokat is elhelyezhetjük.

Miután megoldotta a problémát a 17 négyzetből álló nappalival, a tervezővel együtt, meg kell választania a modern belső stílusát, betartva néhány alapelvet:

  • csökkentse a bútorok mennyiségét a minimális ésszerű határértékekre, és csak azt hagyja el, amely nélkül a nappali elveszíti célját;
  • Ha lehetséges, aktívabban használjon transzformátorokat: csúszó kanapé, átalakító ágy, könyvek vagy csúszó típusú asztalok;
  • a szoba közepének minél szabadnak kell lennie, a bútorok a fal mentén helyezkednek el;
  • a kis nappali modern stílusa nem jelent sokféle színt, 3-4 lehetőség van;
  • modern európai bútorok, szigorú geometriai formák;
  • távolítson el minden faragott és aranyozott elemet;
  • a hang-, televízió- és egyéb szórakoztató berendezéseknek modernnek kell lenniük;
  • falakhoz, padlóhoz, mennyezethez sima anyagokat használnak;
  • aktívan alkalmazza a tervezési technikákat a szoba vizuális határai bővítésére: a falakra festett tájképek, tenger és égi jelenetek, a mennyezetre való átmenet, és még sok más, ami növeli a teret.

  Ha a modern stílus szigorúan szabályozza bizonyos tervezési elemek megvalósítását, akkor a klasszikusban nagyobb a cselekvési szabadság, de vannak jellemzők. Természetesen a belső tér klasszikus stílusa a nappali, a buja bútorok, a drága anyagokból készült szilárd bútorok jelentős méretei.

  De a tervezők erőfeszítéseinek köszönhetően a klasszikus stílust át lehet vinni 17 négyzetből álló nappali helyiségeinkbe:

  • aranyozással bútorokat választunk, a székeknek gazdag kárpitozással kell rendelkezniük, a kartámaszok masszívak, lekerekítettek;
  • a hosszú fal mentén a belső tér fő eleme - a pihenésre és a vendégek találkozására alkalmas kanapé;
  • két széket kell elhelyezni a kanapén, egy asztal a kanapé előtt. Ha a nappali területet elválasztják a konyhai asztaltól vagy bártól, az asztal már felesleges lehet;
  • ha a zónák nem oszlanak meg, akkor egy elektromos kandallót kell felszerelni a falon lévő kanapéval szemben, és a TV-t lógni kell;
  • egy kandalló, bronz és porcelán figurák díszítik, gyertyatartók;
  • közepes méretű festmények vannak a falakon, stukkó a mennyezeten és egy csillogó kristálycsillár;
  • a sarkokban padlóóra és váza van.

  Fontos: a klasszikus belső térben a modern technológia a harmónia megsértése. Ezért a TV-nek szép keretre van szüksége, vagy el kell rejtenie a kép mögött.

  Meg kell álcázni az összes aljzatot, vezetéket és egyéb, a technikához kapcsolódó elemet.

  A nappali 17 négyzetméteres területének klasszikus stílusa lágy kényelmet, kellemes gondolatokat és cselekedeteket teremt, nyugodt, nyugodt állapotot teremt, kellemes beszélgetést tart a barátaival.

  A nappali helyiségként választott szoba minden részletének díszítése, színsémája segíti a modern és klasszikus design közös hátterét.

  dekoráció

  Mielőtt egy kis nappali belső terét terveznénk, gondosan és harmonikusan fel kell készítenie a helyiséget mind a modern, mind a klasszikus stílusban, kiválasztva a megfelelő kialakítást. A terem elemeinek színeinek belső harmóniáját, a melegség, a fény és a kényelem légkörét alkotja, a kiválasztott bútorok és a belső részek más részeinek hátterét teremt.

  A tervezés feladata, hogy olyan vizuális könnyedséget, szabad térfogatot hozzon létre, amely megkönnyíti az érzését, egységét a házuk színsémájával.

  A színek jobb kombinációja növeli a helyet, mélyíti a vizuális perspektívát. A tervező tapasztalatai azt a következtetést vonták le, hogy a többieknél megfelelőbb színek egy kis nappali díszítésére könnyű pasztell színeket kell használni.

  Pozitívan hathatnak az emberi állapotra és jóindulatú környezetet hozhatnak létre. Ezek a színek kombinációi: világos szürke, bézs, olajbogyó, világoskék. Ezeket a színeket a szoba díszítésében a főbbek választják, és a beltéri tér általános megítélése e választástól függ. További árnyalatok kerülnek kiválasztásra a fő színek közelében, így a térfogat általános észlelése nem romlik a felesleges kontrasztok miatt.

  Annak érdekében, hogy a 17 terek nappali kialakítása egyszerre stílusossá és egyszerűvé váljon, a falak, mennyezetek és padlók monoton képződnek, szükségtelen mintázatok és szükségtelen díszek nélkül.

  Amikor árnyalatokban átmenetet végez, el kell hagynia a sötétebbet, és készítse el a felső rész fényét. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a nappali közel legyen az érzékeléshez és logikailag teljes.

  Ezeknek a színeknek a különböző kombinációit használják kontrasztok létrehozására, amelyek jó hatással vannak a szín harmóniájára a szobában.

  Ha a falakat konkrét textúrákkal díszített háttérképekkel kell díszíteni, akkor azokat minimális számú rajz és részlet, jobb, ha geometriai formákkal és telített színek nélkül választjuk.

  A függőleges csíkokkal ellátott tapéta változatai vizuálisan nagyobbá teszik a nappalit, ha vízszintes csíkokkal választja, a nappali hosszabb lesz. Ilyen technikákat használnak az építők és a javítóművészek egyes hibáinak bezárására.

  A különböző háttérképek használatának lehetőségének felméréséhez végezzen kísérleteket 3D modellezéssel.

  A nappali megteremtése meglehetősen nehéz annak a ténynek köszönhetően, hogy ez a szoba több különböző funkciót is ellát. Szintén a vendégek fogadására alkalmas hely, a családok esténként és ünnepnapokon gyűlnek össze, ez a hely a közös játékok és a TV-műsorok megtekintésére is. Szükség van tehát egy nagy asztalra és néhány ülésre. Ebben a nappaliban mindenki számára meleg és kényelmes lesz.

  Néhány funkció

  A nappaliban található padlók általában lamináltak vagy parketták. Az ilyen padlók tartósak, tartósak és szép textúra. A padló általános megjelenésének diverzifikálása érdekében a parkettát különféle módon, beleértve a mozaikokat is elrendezik, és a laminátumot a tárgyhoz illeszkedő szőnyeg borítja.

  Jobb, ha a mennyezetet színárnyalatok és átmenetek nélkül hagyja., akkor minden vendég figyelmét más designelemekre fogjuk összpontosítani: bútorok, dekorációk, festmények.

  A legjobb festési lehetőség a fehér árnyalatú marad. A tömörség és az egyszerűség lehetővé teszi egy kis nappali kialakítását, amely könnyebb és vonzóbb.

  Gyönyörű példák a belső térben

  Hozzon létre saját egyedi designt a 17 négyzet nappalijában - nem egy nagyon nehéz feladat. Kompakt, könnyű bútorokat vásárolunk, semleges és világos színeket és árnyalatokat használunk. Az ablakteret úgy tervezzük, hogy könnyű és texturált szöveteket használjunk. A főbútorok hangjában és témájában a kiegészítőket választjuk, különböző fényforrásokat és világítást használunk.

  Kerülje el a szabványos hibákat: ne használjon nagy mintával és díszítéssel ellátott tapétát egy kis nappaliban, ne próbálja meg illeszkedni a hatalmas bútorokhoz egy ilyen nappaliban, és ne helyezzen lenyűgöző étkezőasztalokat a szoba közepére.

  Mindennek szépnek és egyben funkcionálisnak kell lennie. Számos szép példa van a 17 terem nappali belső terében. Némelyikük szerepel a képen.

  Különböző szép belső terek, hatalmas választékuk megnehezíthetik a kis lakásuk kialakítását és belső terét változtatni kívánó személyeket nehéz helyzetben. Hívja fel a tervezőt a segítségért, több lehetőséget is kiértékel, számolja ki a pénzügyi képességeit, és nyugodtan kezdje el a munkát.

  A jó minőségű anyagok és háztartási cikkek költsége garantálja a szép belső tér megőrzését sok éven át. A kisméretű lakás konvertált nappaliban az élet és a tulajdonosok élete örömét fogja adni.

  Több modern ötlet egy kis nappali számára, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba