Egyszobás lakás kialakítása: belsőépítészeti példák

Az egyszobás lakásnak jól átgondolt elrendezésre van szüksége, mert egyébként nincs mód arra, hogy elegendő szabad helyet takarítson meg a szükséges dolgokhoz. Még a legkisebb lakás is elrendezhető úgy, hogy minden családtag kényelmesen élhessen benne.

A tervezés jellemzői

A kifinomult tervezés az, ami kényelmes egy lakást. Ez attól függ, hogy hány négyzetméter van.

Khruschovka

Az egykori Szovjetunió országaiban megjelentek a hruscsov-házak, kislakások, és az emberi élethez szükséges minimális helyiségekből állnak. Ez egy konyha, főszoba, kombinált fürdőszoba, erkély, egyes esetekben kamra. Mindezek a helyiségek kevesebb mint harminc négyzetmétert foglalnak el. De még itt is elrendezhet mindent, amire szüksége van.

Az apartmanok bejáratánál általában egy kis folyosó található. Gyakrabban benne nincs hely arra, hogy öltözőt vagy esetet helyezzenek el, csak szabad hely van, ahol lehet cipőt levenni. Mindent meg lehet tenni a tükör felakasztására és polcok elhelyezésére cipőre vagy fogasra. Ha van egy szekrény, megtarthatja a cipőt vagy a felsőruházatot. A bejárat mellé egy multifunkcionális puffaszt helyezhet el, amelyen belül van hely a dolgok tárolására (esernyő, bevásárló táska). Ugyanaz a párnázott széklet használható lágy székként a cipők cseréjére.

Hall Hruscsov vagy "brezhnevka" lehet téglalap alakú, négyzet alakú. A geometriájától függően válassza ki a legjobban tetsző bútorokat. Egy szobában több funkcionális zóna is elrendezhető.

Minden feleslegnek fel kell adnia. A kis lakások belsejében fel nem használt dolgokkal rendelkező dekoratív részletek és polcok feleslegesek.

Majdnem minden háziasszony egy tágas konyhából álmodik. Szeretném, ha egy fülhallgatót, egy étkezőterületet illesztene, miközben szabad hely marad. Egy kis méretű Hruštšovban egy érdekes projekt megtestesítése meglehetősen reális, ha a tapasztalt tervezők technikáit használja. A konyhaterület általában csak 6 négyzet, ezért többfunkciós bútorokat és beépített berendezéseket kell használni. itt Hasznos lesz az átalakító asztalok, összecsukható munkalapok, lógó polcok és kényelmes széklet.. Használja az összes lehetséges helyet. Szükség esetén akár ablakpárkányt is használhat (például étkező vagy ételtároló hely).

Egy stúdió

Egy modernebb apartman egy stúdió apartman. Méretei nagyobbak, és a nyitott elrendezés kényelmesebb. A modern stúdiók mérete 33-37 négyzetméter. m. Ha egy ilyen tervvel vásárolt egy lakást, akkor gondoskodni kell az elrendezéssel kapcsolatos problémákról. A közönséges odnushek tulajdonosai elégedettek lesznek azzal a ténnyel, hogy egy egyszerű lakás stúdióvá alakítható. Elég, ha lebontjuk az egyik falat, ami nem hordozó, így kombinálhatja a konyhát és a főtermet.

A stúdiók funkcionálisak és modernek. Különböző módon díszíthetők, kihasználva ezt az elrendezést.

A nappali konyhával kombinálható étkezővel. Logikus az étkezőasztal székekkel vagy bárral két zóna elválasztójaként használni.

A főterem azonnal egy hálószoba és egy nappali. Az ágy mindig elválasztható egy képernyővel vagy alacsony partícióval, ami illeszkedik a stílusba. A hátát a kanapéjához fordíthatja.Ezzel egyidejűleg a vendégek fogadására használják, elválasztva az egyik zónát a másiktól.

A vendégszobában a kanapén kívül helyénvaló egy pár széket vagy puha puffant. Nem fognak sok helyet foglalni, de fel lehet használni néhány vendég befogadására. Külsőleg a hálószobából származó vendégterület elválasztható és színes szőnyeget használ a padlón. Lehet kerek, négyzet vagy téglalap alakú. Mivel a padló megfelelő parketta.

A stúdióban helyet biztosíthat a munkaterület számára. Ez különösen fontos, ha otthon dolgozol, vagy bármilyen kreativitással foglalkozol. A legjobb megoldás, ha az ablakpárkányt az asztal alternatívájává alakítjuk. Az ablakpárkány melletti falon hely van a polcok vagy zárt szekrények lógására.

Ne felejtsük el, hogy milyen aljzatokra van szükség, ha laptopot telepített az ablakpárkányon.

Gyakran a stúdióapartmannal rendelkező új épületek projektjeit egy kis loggia egészíti ki. Ha van ilyen házad, használd ezt a helyet bölcsen. A loggia helyén síléceket vagy horgászbotokat tárolhat, téli kertet vagy munkaterületet rendezhet. Ehhez meg kell szigetelni a loggiát, és jó ablakokat kell tenni az ablakokra.

Studios - apartmanok, amelyek először Európában jelentek meg. Ezért a tervek eltérnek attól, amit a poszt-szovjet térben láttunk. Leggyakrabban ilyen helyiségekben könnyű falak, nagy ablakok és sok fényforrás található. A kialakításukban előnyben részesítik az olyan stilisztikai irányokat, mint a minimalizmus, a tetőtér, a grunge.

Közepes méretű apartman

Sokkal kényelmesebb a tágas egy hálószobás szobák kezelése. Apartmanok 38 négyzetméterben. m. elég lesz egy kényelmes élethez. Ha egyszerű trükköket használ, válassza ki a megfelelő színeket és díszítőelemeket, a lakás vizuálisabbnak tűnik.

Ha a lakás tervezésénél a falon fülkéket készítenek, akkor azok szétválaszthatók egy képernyővel vagy partícióval, amelyeket a beépített bútorok helyeként használnak.

A hostessek szeretni fogják azt a gondolatot, hogy a rést egy szekrényké alakítják, és ott tárolják az élelmiszerkészleteket. A Fashionistas valóra válhat, és új négyzetmétert használhat új öltözőként. Bár elég kicsi lesz, itt van egy hely a ruhák és a cipők számára. Ha egy ajtót választva elválasztja a fülkéből egy rést, és nem egy képernyőt, akkor tegyen rá egy tükörre, és nézze meg, hogy ki tudja értékelni a megjelenését.

Az ilyen lakás konyhája nagyobb, mint a klasszikus Hruscsov. Ebben gondoskodhat egy teljes körű konyhai szettről és mindentől, amire szükséged van a kulináris remekműveinek elkészítéséhez főzés közben. Ez lehet egy sütő, mikrohullámú sütő, több főzőlap, különböző kombinációk. Mindez függ a főzési igényektől.

Az újonnan épült panelházban a fürdőszoba külön lehet. Sokan jobban kedvelik a kombinált szobákat, tekintve őket praktikusabbnak. Ha egyedül vagy a másik felével élsz, a kombinált fürdőszobával való lehetőség sokkal kényelmesebb lesz. Tölthet egy szélesebb fürdőt, tegyen zuhanyzót. A tágas fürdőszobában WC-vel kombinálva van egy mosógép hely.

Tágas apartmanok vannak tetőtérrel vagy széles erkéllyel. Ebben az esetben a további szabad hely akár hálószobaként is használható. Ebben az esetben pihenhet, ha szükséges, helyezze gyermekét vagy vendégeit. Egy ilyen egyszobás apartmanban három vagy négy fős család kényelmesen élhet.

baba laza kabát

Az egy hálószobás apartmanok egy másik fajtája, amely megérdemli a figyelmet, az ún. Az ilyen odnushek mérete általában nem haladja meg a 38 négyzetmétert. A mellény egy keskeny lakás, amelyben egy szoba belép egy másikba. A bejárat mellett egy folyosó található, ahonnan az ajtók egyik oldalról a nappaliba vezetnek, a másik pedig a konyhába vagy a fürdőszobába.

Egy ilyen lakás minden szobája meglehetősen szűk. Ezért meg kell választani a megfelelő bútorokat, amelyek nem foglalják el a folyosót, és elrejtik a szabad helyet. Válasszon szűk szekrényeket, kompakt ágyakat, összecsukható munkalapokat. Az egész falat el lehet foglalni, például az asztal és a kanapé feletti függesztett faliszekrényeket vagy polcokat, és helyezze az ágyat a dobogóra, és üregekkel. Ezen a futószalagon belül meg tudod hajtani az ágyneműt, a ruhákat és a mindennapi életben szükséges egyéb dolgokat.

Az óvodában egy több emeletes ágy vagy egy tetőtéri ágy helyezhető el, amely alatt egy asztal vagy egy doboz található játékokkal. Ha egy felnőtt egyedül él, a klasszikus modell helyett a tetőtéri ágy használható. Ez kevesebb helyet foglal el. A legfontosabb dolog, hogy olyan tartós modelleket válasszunk, amelyek nem gyerekeknek készültek, hanem olyan felnőttek számára, akik támogatják a súlyát.

45 négyzetméteres apartman. m

Ha szerencsés vagy, és meglehetősen tágas szobában élsz, akkor nem kell mentesítened az ingyenes métereket. Ilyen lakásban élhet egy ember vagy az egész család. Ha gyermekkel vagy idős szülőkkel élsz, további falat építhetsz, és két szobát oszthatsz meg.

Űrtérbeosztás

Függetlenül attól, hogy mekkora a lakás, osztja a helyiségeket zónákba mindig nyereséges. Ezt különböző módon teheti meg.

Használja a fényt

Először is, kiválaszthatja az egyes zónákat fény segítségével. Világos világítást alkalmaz a munkaterületeken, például a konyhában, a számítógép mellett, vagy ahol kézimunka van. A pihenésre alkalmas helyeken lágy diffúz fényt használhat, amely nem zavarja a kikapcsolódást. Minden lakásban különféle világításokat kell használnia a saját kényelmének érdekében.

Színes szétválasztás

Egy másik népszerű technika, amelyet sok tervező használ, a különböző színek és árnyalatok használata. A kis egy hálószobás apartmanokban gyakran világos színeket használnak: bézs, kék, rózsaszín, szürke vagy fehér árnyalatai. Az ékezetek elhelyezéséhez telített fényes vagy sötét színeket használnak. Például elkülönítheti a helyet az alvásnak a szülők számára a baba alvóhelyéről, kiemelve a bölcső melletti falat, fényes háttérképpel, eredeti és színes nyomtatással.

Rések és válaszfalak

A helyiségek külön zónákra való felosztásának kényelmesebb módja a különböző fülkék és partíciók használata. Az apartman vagy a szoba egy részének elkülönítése a másikból áttetsző fülke, hatalmas kanapé vagy széles polc. A képernyők és a válaszfalak különböző anyagokból készülnek. A legtöbb érdekes lehetőségek üvegből, fából, fém és textíliák. A választás függ a preferenciáktól, valamint a stílustól, ahol a szoba belseje készült, és milyen részleteket hiányoznak.

Bútor elhelyezése

A gyermekes vagy két gyermekes család számára fontos, hogy a bútorokat helyesen rendezze. Ha több generáció él egyszobás lakásban, akkor el kell kerülnie mindent, ami felesleges, beleértve a partíciókat és a képernyőket, előnyben részesítve az egyszerű zónázást a funkcionális bútorokkal. Például kipróbálhatja a gyermekterületet, ha egy szobát egy kiságy melletti kiságy körül vesz körül. Egyidejűleg elválasztják a szoba egy részét a másiktól, és a szoba díszítésére szolgálnak. A szoba egy részének a másiktól való elválasztásához használjon szekrényeket. Ezek lehetnek ruhák, könyvespolcok vagy egyéb szükséges dolgok. Egy ilyen partíció nemcsak a helyiséget osztja meg, hanem olyan helyek tárolására is, amelyek általában a környező teret zavarják.

Népszerű stílusok

Egy egyszobás lakás kialakításához válasszon egy közös stílust, és minden szobában (konyha, fürdőszoba, előszoba, folyosó, szoba) vagy kísérlethez ragaszkodjon, próbáljon minden szobát más irányba rendezni.

minimalizmus

Azok, akik kis apartmanokban laknak, értékelik a minimalizmus stílusát. Jó, mert szabad helyet takarít meg a lakásban. Ha követi ezt a stílust, a lakásban csak a szükséges életminőség szükséges. Valójában tehát a stílus neve.

Az így kialakított apartmanok nem vonzódnak a lelkes gyűjtőkhöz. Ezeket mindenképpen értékelik azok, akik szeretnek a szobában a hatalmas mennyiségű bútorok és dekoratív csecsebecsék helyett, csak hasznos dolgok voltak. Ebben a stílusban a konyhában elegendő egy szett, asztal és székek és a szükséges felszerelés. És a nappaliban - egy kanapé vagy egy ágy, egy komód és egy dohányzóasztal.

Beltéri minimalizmus célszerű praktikus és kényelmes bútorokat használni (mindenféle transzformátor, összecsukható asztallap). Ugyanakkor a bútorok gyakran bútorművészet. Például lehet, hogy egy kávézóasztal akvárium vagy kanapé formájában van, a polcok pedig a hátsó részébe vannak beépítve. A tervezők képzelete korlátlan, így a modern apartmanok új dolgokkal díszíthetők, amelyek csak praktikusabbak és funkcionálisabbak.

skandináv

Egy másik szép stílus a skandináv. Sok hasonlóságot mutat a minimalizmussal: a világos színek használata díszítésben, természetes fa és üveg minden szobában, minimális bútorok. Ez az irány különbözik a minimalizmustól, hogy több részletet tartalmaz, ami cozinesst teremt. A stílus hideg skandináviából jött hozzánk, így a főteremben, a folyosón, a konyhában, a folyosón Sok természetes fénynek kell lennie. A kívánt légkör átadásához szőnyegeket, stilizált állatbőröket, élő kancsókban élő növényeket, asztalokat és természetes fából készült szekrényeket kell használni. Ezek az egyszerű részletek lehetővé teszik, hogy érezhessék az egységet a természettel.

klasszikus

A klasszikus, klasszicista, klasszicista elemek egyszobás lakás kialakításában használhatók. Ezt a stílust az elegáns díszítéssel és díszítéssel ellátott szilárd bútorok jellemzik, a mennyezeten gipszkartonok, kristálycsillárok. Ezt nem szabad elkerülni, ha a lakás területe lehetővé teszi. Válassza ki a legérdekesebb és szükséges részleteket, amelyek a szobát díszítik. Például egy széles ágy és szép asztalok a hálószobához, masszív tölgyasztal a munkaterülethez, puha szőnyeg, aranyozott keret tükör.

Provence

A Provence-i stílus, amely Franciaországból jött hozzánk, könnyű és tágas. Ez egy érdekes irány, amely egyesíti a klasszikus és skandináv stílusú elemeket. Jellemzője a világos színek, a lágy fény és a virágminták használata. Sokan úgy vélik, hogy a Provence-i stílus csak vidéki házak számára alkalmas, de kellemesen meglepődhet, ha az elemeket modern, egy hálószobás apartmanban használja. Kényelmes, tágas és világos lesz. A Provence-i stílus nagyszerű a konyha és az ágy, a fürdőszoba és a folyosó díszítésére. Mindenütt használhatja az alapvető stilisztikai technikákat. Világos bútorokkal, a nap tengerjével jellemezhető.

padlástér

Ez az irány Amerikából érkezett, ahol különösen népszerű volt a múlt század közepén. A belső stílus kialakításához nem kell túl sokat zavarnia. Az ebben a stílusban lévő apartmanok üres, félig elhagyott ipari helyiségekre emlékeztetnek. Belül gyakran nyers téglából, betonból, véletlenül lógtak a csillárok és a falakból kilógó vezetékek. Mindez nem nevezhető hibának, mert ezek a részletek légkört adnak a szobának.

A modern stúdiókhoz a loft stílus a legjobban illeszkedik, bár a közönséges apartmanokban néhány alapvető ötletet is elhelyezhet. Például bőrbútorokat, házi polcokat vagy dohányzóasztalokat helyezhet el, a berendezést modern berendezéssel, fém lámpákkal és egyéb, stílusosan megfelelő dolgokkal díszítheti.A lakberendezésnek drágának kell lennie, míg a fali dekoráció kissé elhanyagoltnak és hanyagnak tűnhet. Az ablakok eltérőek, mivel nagyok: a prioritás panorámás, nem függönyök.

Természetesen ez nem minden létező stilisztikai trend, de a fent felsorolt ​​stílusok leggyakrabban egyszobás lakások tervezésében használatosak, hogy helyet takarítsanak meg és hangulatos légkört teremtsenek.

Javítás és belsőépítészet

Ahhoz, hogy a csarnok hangulatos legyen, gondosan meg kell gondolkodnia az elrendezésről, válassza ki a megfelelő méretű bútorokat, és végezze el a javításokat: a helyiségnek meg kell felelnie az összes igényének. Ha a lakás rendben van, és minden alkalmas az Ön számára, megteheti az arcfelvonást. Ellenkező esetben gondoljon át globálisabb javításra. Ez a folyamat a régi kommunikáció cseréjével kezdődik. Ebben a szakaszban már meg kellett volna gondolni a projektet, hogy tudja, hol helyezze el az aljzatokat, csillárok. Kellemesnek és világosnak kell lennie a lakásban.

A következő lépés a padló és a falak kiegyenlítése. Csak a felületek megfelelő előkészítésével ragadhatja meg a tapétát, vagy más anyagokkal díszítheti a falakat, hogy elégedett legyen a végeredménygel. Ha szüksége van résekre, akkor létrehozhatja őket ebben a szakaszban. Ugyanez vonatkozik mindenféle partícióra. Az összes falat és felületet gittzel kezeljük, így tökéletesen sima falakat érhetünk el.

Ezután folytathatja a kozmetikai javítást. A falak, mennyezetek, ablakok és egyéb felületek befejezése. Ez a szakasz a fő, meghatározza, hogy mi lesz a lakás belseje. Gondolj át a designra a legkisebb részletre, figyelembe véve, hogy az általad választott színek és anyagok egymással kombinálódnak-e, függetlenül attól, hogy sikerül-e lefordítani a tervezési ötletedet a valósággá. Ha minden készen áll, menjen a tisztításhoz és bútorok elrendezéséhez. A belső térnek szervesnak kell lennie, és nem csak a meglévő helyet kell kitöltenie.

Színes megoldások

A színtér kiválasztása a tervezési tér számára - egyéni döntés. Kiválasztott árnyalatok, amelyeket szeretne és kombinálnia kell egymással. Egy kis, egyszobás apartmanban nem szabad túl sötét színeket használni. Ugyanez vonatkozik az élénk színek bőségére is. A kifogástalan árnyalatok a legjobbak. Hagyományosan a szoba világít. Ez lehet bézs, kávé, világosbarna, rózsaszín vagy más pasztell színek.

A világos színekkel ellátott szobák sötétebb bútorokkal, textíliákkal vagy dekoratív részletekkel kiegészíthetők. Nem szükséges ezeket a szabályokat követni, ha nincs különösebben kis lakása. A sötét színű belső tér szokatlan és gyakran luxus. Különösen akkor, ha olyan stílusos irányokkal dolgozik, mint a klasszikus vagy a barokk stílus.

Tervezési ötletek

Ha még mindig kétséges, hogy egy egyszobás apartmanban mindent megtalál, amire szüksége van, a kész képek példái segítenek a kétségek búcsúztatásában.

Egy fiatal családnak

Az első lehetőség egy világos és hangulatos lakás egy fiatal párnak egy gyermekkel. A szoba két fő területre osztható: egy felnőtt, amely szintén hálószobaként, vendégként, óvodaként szolgál, ahol egy szép bölcső található. A szoba mindkét része fehér és zöld színben készül, és vékony függöny választja el egymástól. Bár a használt színek és anyagok azonosak, a zónák eltérnek egymástól. A gyermekszobát aranyos festmények díszítik, amelyek a baba figyelmét és bárkinek, aki belép a szobába. A nappali fő részében kényelmes, összecsukható kanapé, párnákkal és asztalokkal díszített.

Minden dekorációs elem a polcokon található, az asztalok mindennapi életben használhatók, tálcák, kávé, tea vagy összecsukható felszerelés. A polcokon lévő dekoráció nem annyira, minden részlet segít a szoba egyéniségének megteremtésében.Egy pillantás a polcokra elég ahhoz, hogy megértsük, hogyan élnek az emberek ebben a lakásban. A központi függesztett csillár világító eszközként használható. Mivel a sarokasztal közelében vannak aljzatok, mindig csatlakoztathat egy éjszakai fényt, amely a kanapé mellé kerül. Az ablakpárkányon lévő zöld függönyök és élő virágok élénkítik a belső teret.

Kontrasztos belső

A második példa megfelelőbbnek tűnik egy főiskolai vagy gyermek nélküli pár számára. A szoba kialakításában használt fő színek meglehetősen agresszívek. Piros és fekete. De a fehér háttér és a világos konyha miatt a szoba nem tűnik komornak. A használt színek klasszikusok, amelyek nem elavultak és tökéletes harmóniában vannak egymással.

A bútorok a lehető legmodernebbek. Az ülősarok egy kényelmes, széles kanapéval rendelkezik, amelyet sötét asztal egészít ki. Semmi sem felesleges, ugyanakkor mindent, amire szüksége van egy kényelmes pihenésre vagy baráti összejövetelre. A konyhában dolgozósarok és hely étkezésre. A központban egy kényelmes szék található. Minden szükséges felszerelés beépítve van, és nem foglal helyet a szabad hely.

Hangulatos fészek

A harmadik példa egy lakás, ahonnan melegen és kényelmesen fúj. A melegek barna árnyalatának köszönhetően a tervezőknek sikerült létrehozniuk egy ilyen hangulatot. A hangzás jól kombinálódik a helyzet sötét elemeivel, valamint a stílus világos hátterével. A szoba két zónára van osztva egy kis polc segítségével, sok rekesszel.

Közelebb az ablakhoz, és az akkumulátor egy ágy - kényelmes, széles ágy. Ugyanazon anyagból készül, mint a polc. Az ágy tetején kockás szőnyeg. A második zóna hidegebb. A fő részlet, amely azonnal vonzza a figyelmet, a széles, világos színű kanapé. Díszpárnákkal díszített és szinte minden szabad helyet foglal el. Ezzel együtt ugyanolyan színű asztal-oszmán.

A zóna kényelmének köszönhetően a szőnyeg szürke-fekete gyémántból áll, fehér betétekkel. A szobának sok természetes fénye van, mert az ablak széles, és a függöny könnyű. Ezen kívül léteznek mesterséges fényforrások: a központi központi csillár és az asztali lámpa minimalista stílusban. A háttérvilágítás a könyvespolcon található, szükség esetén különböző irányokba forgatható, megvilágítva a helyet, ahol tartózkodik.

A nappaliban

Ennek a lakásnak a kialakítása után a tervezők a skandináv dizájn ihlette. Ez nem meglepő, mert a szobák meglehetősen kicsi, meg kell próbálnunk, hogy vizuálisabbá tegyék őket. De a tervezőknek sikerült. A fő szín fehér. A falakon, a padlón, a mennyezeten van jelen. A falak közül csak az egyik díszített fa panelekkel, de ez nem rontja meg az összképet. Éppen ellenkezőleg, egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a belső teret.

Ez egy falra díszített fal, amely egyesíti a nappali konyháját. Másrészt ugyanazon fal alatt egy munkaterület, egy fából készült asztal és egy kerekes szék található. Az ellenkező fal alatt sötét kanapé található. Világos háttéren áll, szükség esetén kényelmes ágyaként használható. A padlón lévő kanapé mellett egy szőnyeg található, mely geometriai alakzatokkal rendelkezik, különböző barna árnyalatokkal. Ez praktikus és szép.

Elválasztja a kis partíció két fő területét, amelyet egy függöny egészít ki. Kávéfüggönyök egy másik érdekes dizájnmegjelölés, mivel nagyszerűek a hasonló árnyalatú fa panelek hátterében. Számos világítóberendezés van itt. Ez a dióda izzók a mennyezeten és egy fali lámpa. A széles ablak vékony réteg áttetsző tüll mögött rejtőzik.

A világos színek használata fényes világítással kombinálva vizuálisan sokkal nagyobbnak és szépebbnek tűnik.

Ha egyszobás lakásban lakik, vagy éppen azt tervezi, hogy belépne, akkor használja a javasolt tippeket, vagy az otthonuk tervezésekor inspirálhatja a kész belső tereket. A megfelelő tervezés, a megfelelő színek kiválasztása és a jó megvilágítás teszi az odnushku apartmanját, amely szép lesz, hogy visszajön és hozza vendégeit.

Válasszon olyan anyagokat, amelyek megfelelnek egy állapotnak. A gyakorlati és tartósság figyelembevételével.

További információ a "skandináv" stílusú egyszobás lakás kialakításáról, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba