40 négyzetméteres egyszobás lakás kialakítása: belsőépítészeti példák

40 négyzetméteres apartman. A mérők nem tekinthetők túl kicsinek. Az "Odnushki", amelyet N. S. Hruštšov idején terveztek, sokkal kisebb volt. A modern emberek értékelik a helyet és a kényelmet. Az építési és bútorgyártás lehetőségei 40 négyzetméterre fordulhatnak. négyzetméter egy tágas, elegáns lakásban.

Hogyan kell felszerelni?

Indítsa el az egy hálószobás apartman elrendezését a javítással. Nem számít, milyen szép a régi bútorokkal körülvett bútorok, és elveszíti a vonzó megjelenését, és nem fogja megteremteni a várt kényelmet. Miután meghozta a döntést a javítások végrehajtása mellett, tartsa szem előtt a két forgatókönyvet: újraépítheti, elpusztíthatja a falakat, vagy mindent eredeti formában hagyhat el, és minőségileg javíthatja. Mindegyik megközelítésnek egyaránt előnye és hátránya van.

újratervezés

Szükség van egy tervezési projektre. Méretek, stílus, bútor - mindent át kell gondolni a kezdeti szakaszban. Ezután regisztrálnia kell a KTF-ben bekövetkezett változásokat (ez lehetővé teszi, hogy az értékesítés vagy az adományozás során problémamentes legyen). A projektben meghatározott csapágyfalak és kommunikáció nem érhető el.

A szoba egy folyosóval, konyhával, erkéllyel kombinálható. Eltávolíthatja az összes partíciót, és 40 négyzetméteren elhelyezheti a stúdió apartmanokat. m. Az erkélyes terem összekapcsolásával gondoskodni kell a második időjárástól. A radiátorok kissé eltolhatók vagy talapzattal boríthatók. Még egy kis erkéllyel is megnő a tér növekedése. Szóval, kiderül, hogy egy hangulatos terület a szabadidős vagy munkásság.

Ha eltávolítja a falat a nappali és a folyosó között, a terület jelentősen bővül. Ha visszautasít egy folyosót, meg kell változtatnia a cipőjét a csarnokban, de ez a kellemetlenség néhány percen belül megmarad, de akkor élvezheti az órát. A nappali konyhája szervesan egyesül. Olyan sok hely van, amit a zónák önmagukban javasolnak. Azonban szükség van a probléma megoldására egy gáztűzhelypel. Elektromosra cserélhető, vagy szétválasztható az étkezőtől egy szétválasztott szekrényben.

Javítás felújítás nélkül

A javítások megkezdése a lakásban egyértelműen képviseli a végeredményt. A teljes munkafolyamatot egy előre meghatározott eredményre kell irányítani. Például, ha a falon nem kezelt téglafalat (a tetőtér belső terének) hagyjuk, a bérlők gondolkodásukat és a Provence-i stílusban bútorokat vásárolnak. Nem könnyű a falat rögzíteni, ha a javítás már befejeződött. Szoba egy 40 négyzetméteres lakásban. m nem nevezhető sem aprónak, sem nagynak, így a javítás és javítás során fellépő minden tevékenységnek a fő cél eléréséhez kell irányulnia - a kötet vizuális kiterjesztésére.

Ha a mennyezet nem elég magas, akkor nem szabad túlterhelni többszintű szerkezetekkel. A szín jobb választani a klasszikus fehér, de használhat egy árnyalat, amely két szín könnyebb, mint a falak. A fényes vászon növeli a helyet, és a sötét szürke nagy fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A nagy, alacsony súlyú csillár csökkenti a helyet. A fényoldatnak aktívnak kell lennie, minden zónát elválasztva.

Ha a központi világításra szükség van, akkor a csillárnak egy kis, szoros, a mennyezetre kell választania.

A falak felett jól kell dolgozni a durva szakaszban. Nem szabad remélni, hogy a folyékony vagy hullámos tapéta „elrejti” az összes torzulást. A munka folyamán emlékezni kell a zónákra: lehet, hogy rést kell készítenie, a fal egy részét más színnel kell kiválasztani.Jobb, ha egy kis szobát beillesztünk világos háttérképpel, bár a falak eltérő hangzása megengedett. Szórakoztató megjelenésért élénk hangsúlyt kaphat. Amikor a padlón dolgozik, fényes, fényes anyagokat kell választania. Puha falakkal kombinálva további hangerőt hoznak létre. Egy jó esztrich egyenletesen állítja a padlót, és a bútorok nem fognak ferdén nézni.

A bútoroknak meg kell felelniük a választott stílusnak. és van egy közös színséma. Néha, a tulajdonos ízlésének figyelembevételével több stílust is keverhet, de ez nem lehet túl buzgó. Az eredetiség és a rossz íz nem rendelkezik egyértelmű határokkal. A bútoroknak választaniuk kell egy funkcionális, talán egy transzformátort, és minden felesleg jobb, ha feladja. Kis helyiségekben tükröket és fényes felületeket használnak, amelyek mélyítik a teret. Nem szabad körülvennie magát sok kis objektummal - a zsúfolt szoba kisebbnek tűnik. Ezen kívül a gyakorlati terhelés csecsebecsék nem hordoznak, hanem az esztétikai észleléshez csak néhány drága dolgot.

A csarnokhoz nem csatlakozó konyhának két zónája van: egy munkahely és egy étkező. Ez a szoba gyakran látogatott, és a lehető legegyszerűbb. A körben elhelyezkedő munkaterület lehetővé teszi, hogy a központban álló személy mindent kézzel érjen el. Ami a bútorokat illeti, a süket szerkezetek modulokkal jól hígítottak. Valami tovább kell haladnia, és az étkező területének táblája átalakítható a kikötőburkolat oldalfelületéről. Ugyanabban a szekrényben rejtett szék.

A kis konyha gondoskodása nehezebb, így minden felületet sima.

7 fénykép

A fürdőszoba és a WC külön-külön és olyan kicsi lehet, hogy nem lesz hely a mosásra. Ha a fürdőszobát kombinálják, akkor van egy mosógép, zuhanyzó, kis fürdő, mosdó és WC. Jobb, ha nem pusztítjuk el a falat a gyermekes családok számára. Egyszerűen cserélje ki a nagy fürdőt egy kis vagy zuhanyzóval. Lehet, hogy egy másik falhoz kell fordulniuk, így helyet biztosítva az írógépnek.

Egy kis folyosót nem szabad túlterhelni monolit bútorokkal. Mindennek nyíltnak és elérhetőnek kell lennie, azaz a karja legyen. Alkalmas például egy székkel ellátott cipőfülke, amely fölött egy fogas vagy tükör, valamint vékony 30 cm mély. Ebben a cipőben szinte egyenesen áll. Ha szükség van egy szekrényre, jobb, ha a fal alatt álcázza.

Űrtérbeosztás

Minél kisebb a lakás, annál nehezebb megszervezni a családi igényeket kielégítő területeket. A kihívás nem az, hogy 40 négyzetméteres terület legyen. m egyenlő területekre oszlik, és a lehető legjobban használja a helyet. Minden családtag érdekeit szükségszerűen figyelembe kell venni. A lakásnak aludni, vendégeket fogadni, ételeket készíteni, dolgozni. A gyermekes családnak gondoskodnia kell a saját területéről, mivel a gyerekek saját érdekeik szerint élnek, és a felnőttek csodálatos belseje semmi köze hozzá. Bizonyos esetekben hozzon létre egy zónát a könyvtár, a télikert vagy a műhely (például egy kézimunka kis fiókokkal ellátott asztallal) alatt.

A lakásban a lakóterületet mind a nappaliban, mind a nem lakóhelyiségekben lehet végezni.

 • konyha hagyományosan étkező- és munkaterületre oszlik.
 • kombinált fürdőszoba a higiénia fenntartása érdekében megosztható egy könnyű partíció, és a többi tiszta, ahol a mosoda területe és hol van a zuhanyzó.
7 fénykép
 • bejáratHa a hely lehetővé teszi, azt két zónára kell osztani: a szezonális termékek gyakori használata és tárolása. Az elsőnek legalább egy kis obuvnitsa, fogas, tükör és szőnyeg kell lennie. Ha a hely lehetővé teszi, hozzáadhat egy oszmánot, egy éjjeliszekrényt kis tárgyakhoz, tartozékokat esernyőkhöz, kalapokhoz, táskákhoz, sálakhoz és kesztyűhöz, valamint egy kulcstartót. A szezonális tételek tárolási helye a szabad helytől is függ.Kis, de magas szekrénnyel és zárt cipőfülkével vagy lenyűgöző szerkezetű, különböző részekkel, beleértve a cipő és a apróságok helyét is.
 • Nappali - az egyetlen nappali a lakásban. Fel kell vennie egy hálószoba, öltöző, talán egy étkező funkcióit. Ugyanabban a szobában kell pihenni, dolgozni és megismerkedni a vendégekkel, és ha gyermekei vannak, akkor a szoba legjobb része kell mennie hozzájuk.

Alvóhely megkülönböztethető a dobogóra, pajzsfüggönyre vagy a könnyű partícióra. Különösen szűk helyiségekben jobb egy összecsukható kanapé telepítése, amelyet minden nap össze kell szerelni. A hálóhely hiánya lehetővé teszi a munkaterület elrendezését. A számítógép asztalát és székét elválasztja a többi helytől egy kétoldalas polccal ellátott állvány. Ha a tulajdonosok munkahelye nem olyan fontos, akkor a laptop egy összecsukható felületére korlátozhatjuk magunkat. Nem szükséges, hogy a helyiséget szekrényben súlyozzuk, elegendő egy pár fényszekrényt a szoba különböző részeire helyezni.

Stúdió apartman

A zónák témája is releváns egy stúdió apartman esetében. A partíció nélküli tér aktívabb területi elválasztást igényel. A stúdióban a divat nyugatról érkezett, ahol a diákok számára nem volt konyha. A kis családok elég kényelmesen érzik magukat az ilyen lakásokban, különösen akkor, ha a design a lakók kívánságait figyelembe véve történik. A belső tér létrehozása során bizonyos szabályokat kell követnie:

 • szükség van a közös tér harmóniájának megteremtésére, nem pedig a szilárd partíciókkal való túlterhelésre, csak a könnyű, mobil mozgással.
 • Szükséges a helyiség légmentességének fenntartása, nem pedig monolit bútorokkal.
 • Próbálja meg a transzformátorokat és a moduláris konstrukciókat használni.
 • A konyhának organikusan illeszkednie kell az általános kialakításba, és nem néz ki egymástól.

A javítások elvégzése során előnyben kell részesíteni a természetes környezetbarát anyagokat, mivel minden alkalommal egy szobában kell tölteni. Stúdió apartmanokban különösen fontos a zónákra való felosztás. A területek függenek a függvényektől (munka, étkezés) és a magánterület (gyermekek számára) igényétől függően. Kiválasztása tapéta a gyermek, ne félj, hogy a világos minta nem egyezik a hang a falak. Hagyja, hogy a gyerek sarok szórakoztató ékessé váljon a szobában.

Emlékeztetni kell arra, hogy a zónázás még a javítási szakaszban is megtörténik: a gyerekek tapétája beillesztésre kerül, az alvásból kiemelkedő dobogós, a mennyezet kialakítása pedig a munkaterület határait határozza meg. A szoba funkcionális komponensekre osztható színekkel, függönyökkel, válaszfalakkal, bútorokkal és világítási megoldásokkal, a fény pedig mesterséges és természetes is. Ha egy szoba csak egy ablakkal van felszerelve, akkor minden zóna egy képzeletbeli vonal mentén jobbra és balra helyezkedik el. A napfénynek mindegyikre kell esnie, és nem szabad a felépített partíció ellen. Egy sötét sarok is alkalmas egy ágyra.

Ami a mesterséges világítást illeti, úgy van elrendezve, hogy a lámpák minden zónában jelen vannak. Ez segíteni fog az embereknek, hogy folytassák üzleti tevékenységüket anélkül, hogy egymásba ütköznek. A mennyezeti spotlámpákon kívül a munkaterület asztali lámpával van ellátva, az ülősarok padló lámpával van felszerelve, az ebédlőben található csillár az étkezőasztal fölött lehet, a hálószobás terület díszíthető. Ahol a gyermek él, fényes fényre van szükség a játékok és a tevékenységek, éjszakai fény - pihenésre. A központi csillár ünnepélyes és ünnepi alkalmakra alkalmas.

Stílus döntések

Nehéz elérni a kényelmet, még akkor is, ha egy szobát zónákra osztunk, gyönyörű bútorokat és függő lámpákat helyezünk el. Úgy érzi, hogy minden tétel „saját életét él”, és érezhető a kényelmetlenség hangulata. Egyetlen egész stílus létrehozásához szükséges. Ez az a rúd, amely a teljes szétválasztott belső teret tartja. Az évszázadok során alakultak ki a stílusok, és a modern világ elfogadta a legértékesebbeket, és saját magukhoz igazította:

 • A történelmi modern, birodalom, barokk, klasszicizmus, gótikus. A korszakok visszhangja, ahonnan jöttek.
 • A modern irányban a high-tech stílusok, a pop-art, a minimalizmus, a loft. Ezek tükrözik korunk szellemét.
7 fénykép
 • Az Ethnos egy olyan irány, amely a különböző nemzetek hagyományait és szokásait közvetíti. Ezek közé tartozik a skandináv, japán, angol, Provence (francia), afrikai.
 • A vegyes stílusok közé tartozik az eklektikus, fúziós, a kitch. Ezek különböző tervezési tapasztalatokon alapuló instabil irányok.
 • A gyarmati stílus különálló, mivel egyes történelmi és etnikai trendeket egyesít.

Ha beszélünk a 40 négyzetméteres egyszobás apartmanok legnépszerűbb stilisztikai irányairól. m, megkülönböztethetjük az alábbiakat:

 • klasszicizmus - drága, kifinomult stílus, nem barátságos. A fő jellemzője az igazi, időigényű kényelem. Csak természetes anyagokat, szigorú, de kifejező bútorokat, gazdag függönyöket használjon a padlóra, nyugtató színeket és aktív díszítést.
 • Modern. A stílus a sima vonalakon alapul, a praktikusságot és a kényelmet ötvözi. Bútorok, készülékek, dekoráció, dekoráció - mindennek a legjobbnak és egyedülállónak kell lennie, kiemelve a tulajdonos különleges ízét.
 • Loft. Az ipari helyiségek stílusa Amerikából származik a Nagy Depresszió alatt, amikor a gyártelepeket lakóhelyként használták. A fal téglafalú, névjegykártya. Nagy ablakokkal, egyszerű bútorokkal és díszítéssel - plakátokkal és graffitákkal - jellemezhető.
 • Minimalizmus. Egyszerű, de meglehetősen nagy, érthető geometria formákat használnak. Színek - fehér, fekete, minden szürke árnyalat. A dekoráció lakonikus.
 • Pop-art a szórakoztató, energikus fiatalok stílusa. A belső tér létrehozásához szükséges pénz egy kicsit, de elégedett lesz az élénk színekkel és a díszítéssel, amelyet saját kezükből műanyag palackokból készítettek.
 • Provence. A déli Franciaország stílusa bútorokkal és dekorációval rendelkezik. Csak természetes anyagot részesítünk előnyben. A dekoráció nagyon változatos: kötött plaids, asztalterítő díszítéssel, fodros, gyertyatartók, virágtartók, mintás párnák, friss virágok az ablakpárkányon.
 • skandináv A stílust könnyű, majdnem fehér árnyalatok jellemzik. Bútorgyártásban természetes fából készült. Meglehetősen szokatlan tárolórendszert használnak: dobozok, dobozok, kosarak, sorokba rendezve a polcokon. A design állatbőr, gyertya, fényes ételek.

Tervezési példa

Mielőtt egy 40 négyzetméteres lakást tervezne. m, meg kell találnod, hogy ki fog szolgálni és milyen célra. Ha családjával gyermekkel akarsz maradni, a funkcionális területeken kívül mindegyikhez magánterületekre lesz szükséged. Egyetlen személy zónák nélkül is végezhet. Bízva a lakását a szakemberre, tanulmányoznia kell a stílusokat, meg kell hallgatnia a tervező ötleteit, fontolóra kell vennie a példákat, és dönteni kell az életed változásairól.

Az ember belseje a minimalizmus stílusában készült: szigorú és tömör. A fő szín szürke. Sok árnyalattal rendelkezik, jól illeszkedik más színekhez, és hangsúlyozza a férfi karaktert.

Az ablak az egész falon, sima függönyökkel díszítve, úgy néz ki, mint egy nagy napfolt. A padlón egy világos tölgy és egy száraz fűre emlékeztető bolyhos szőnyeg van. A szoba közepén egy nagy fehér ágy, könnyű lábakkal, mintha a padló felett lebegne. A fekete fényes panel paneljénél. Kitölti az egész falat, és ellentétben áll a fehér ággyal. A fekete fényes témát egy éjjeliszekrény és egy nagy „plazma” támogatja a szoba másik oldalán. Az előtérben - egy teaasztal és egy puha szürke velúr.

Különös figyelmet érdemelnek a lámpák, amelyek a fejtábla mindkét oldalán helyezkednek el.Ezek vékony, egyenletes vonalakból esnek a mennyezetből, és fényes "csillaggal" végződnek. A szigorú romantika témáját egy állványon lévő távcső támogatja. Általánosságban elmondható, hogy a tér tömören és szigorúan néz ki, de a sötét fényes felületek az elegancia és a báj elemeit hozzák a belső térbe.

A konyha, amely a nappali témáját folytatja, fekete színben készül. A sötét színt világos árnyalatokkal hígítjuk: fehér asztallap az ablakban, nagy padlóburkolatok és mozaik borítású bézs színű falak. Az ablakon keresztül elegendő mennyiségű fény lép be, így a belső tónusok fekete tónusai lágyak. A bútorfelület egységes szerkezetét egyesítik az egyes betétek buborékszerkezetével. Ugyanezt a témát támogatja a kétszínű füstfülke.

A helyiség kis mérete és a belső tér nyilvánvaló egyszerűsége ellenére minden kivitel praktikus, tágas tárolórendszerrel rendelkezik. A munkaterület az oldalablakban van. A mosdó két keverővel van felszerelve: edények mosására és ivóvíz ellátására. Az alsó szint szekrényeiben nagy számú fiók és egy sütő található. Az ellentétes falon egy teljeskörű fogantyú hiányos kialakítás található. A rejtett „push-tu-open” rendszer lehetővé teszi az ajtók kinyitását a kezével. Az ablak melletti fal mellett van egy hűtőszekrény beépítve a szekrénybe. Ugyanez a kialakítás tartalmaz egy boltot és további fiókokat.

A mennyezeti világítást három spotlámpa képviseli. A munkafelület felett több kerek lámpa áll a hosszú lámpatesteken. Az egész belső ékezetek két skarlátos, szekrény, beépített fiókkal. A kávéfőző és az asztalon lévő cukor tálca ugyanolyan piros színben készül.

A kombinált fürdőszoba világos és nyugodt volt. A falakat klasszikus bézs csempe díszíti. Paul kellemesen örült a fényes díszének. Fürdő, WC és mosogató hagyományosan fehér. A belső terem csúcspontja a mosdó alatt kialakított áttört kovácsolt állvány volt.

A bejárati csarnok tetőtéri stílusban készült. A téglára tisztított, szürke és bézs színű fal. Maga a helyzet egyszerűnek tűnik, brutalitásával. Itt van egy egyszerű szekrény, nagy tükörrel, mellette egy szürke felület egy nyitott polc és egy fogas. Egy üres kerettel ellátott falon egy nyolc fiókkal ellátott fémalapon érthetetlen konstrukció helyezhető el, amelybe a cipő illeszkedik. Az ékezetek két sárga lámpa és egy ülőhely helyett egy puha fedéllel ellátott vödör.

Az apartman dekoráció modern lehetőségeit felhasználva nagyszerű eredményt érhet el, függetlenül attól, hogy hány méterre van az élettér.

Egy példa a 40 négyzetméteres lakás kialakítására, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba