Kreatív tárolási ötletek

Néha úgy tűnik, hogy a dolgok önmagukban valósulnak meg otthonunkban, és elkezdenek felszívni a helyet, eltolva az otthon tulajdonosait. Túlterhelt erkélyek, poros mezzanines, szekrények, amelyek nem illenek a ruházathoz. Ahhoz, hogy valahogy megjavítsuk a helyzetet, használhatod a tervezők tanácsát a dolgok szokatlan tárolására. Vagy csak végezze el a tisztítást. És a legjobb mindkettő.

A szállás egy kis apartmanban

Egy kis lakás helyének optimalizálása csak két egyszerű lépés:

 • megszabaduljon a felesleges elemekről;
 • A helyesek számára válassza ki a legmegfelelőbb helyet.

A belső Plyushkin elleni küzdelem komoly kérdés. A felesleges dolgok megszabadulásáról nem egy írást írtak. Az egyik leghatékonyabb tanács: az alanynak kell, hogy előnyös legyen, vagy öröm, és ideális esetben az egyik és a másik, különben meg kell szabadulnia tőle. Nem valószínű, hogy az eset egy teljes takarításra korlátozódik - a szemetet tökéletesen képes utánozni a „szükségességet”. Kezdőknek, vegye figyelembe az alábbi kategóriákat:

 • Üres tartály. Még a háziasszonyok is, akik nem foglalkoznak házi készítésű termékekkel, felhalmozódnak az összes üvegedényben. És is palackok, műanyag tartályok, dobozok és így tovább.
 • Nem működő berendezések és tartalék alkatrészek. Ha az év során nem vette át a régi nyomtatót javításra, ne tévesszen meg - a közeljövőben nem fogod ott vinni, és ha megtalálod az erejét, hogy részt vegyünk a törött keverővel, nincs szükség a felni megtartására.
 • Morálisan elavult modulokpl. kazettás lejátszó és így tovább.
 • Nyomtatott termékek. Könyvek, magazinok, újságok. Amit egyszer olvastál, és nem fogod újra elolvasni.
 • Legyőzött, divatáruk és kiegészítők. A divat természetesen néha visszatér, de gondoljon erre: az igazi szüreti dolgok jónak tűnnek csak a fiatal lányoknál, és idősebb nőknek adnak idősebbeket.

Tisztítás után kritikusan értékelje a rendelkezésre álló tárhely lehetőségeit. Lehetséges, hogy bővíteniük kell, de ez nem jelenti azt, hogy ideje felkészülni az új bútorokra. Sokkal több költségvetési mód van - néha elég ahhoz, hogy átdolgozzuk a tárolással kapcsolatos hozzáállását, és az eredeti ötlet segít megtakarítani a helyet.

Például egy kedvenc kerékpár nem gyűjthet porot az erkélyen, de érdemes helyet foglalni a nappaliban.

Ne feledje: minél kevesebb dolog van a látványban. Ezért meg kell vizsgálnunk egy listát azokról a dolgokról, amelyeket törölni szeretne. Kezdjük a dimenziós elemekkel vagy azokkal, amelyek sok.

Egy minta lista így nézhet ki:

 • ruházat;
 • cipők;
 • ágynemű;
 • otthoni textíliák (ágytakarók, terítők, függönyök stb.);
 • edények. Itt meg kell gondolni a napi használatú tárgyak és „üdülési készletek” tárolási helyeit;
 • könyv. Nem számít, mit mondanak, az oroszok a három legjobban olvasott nemzet közé tartoznak, és sok könyve van otthonunkban;
 • és mi is az egyik leg sportosabb országban élünk. Gondoljunk arra, hogy hol tárolják a sporteszközöket (súlyzók, ugrálókötél, stepper, síléc, korcsolyázás stb.);
 • a hobbija Ha szereted a rajzot - el kell döntened, hol fogod tartani a festőállványt, festéket, ecsetet, papírt, vászont;
 • dimenziós gyermekcikkek (babakocsik, szánkók, jéghajók stb.);
 • háztartási készülékek (porszívó, vas, otparivatel, egy másik);
 • szerszámok (fúró, kalapács, csavarhúzó, stb.);
 • tisztító elemek (edények, mop, seprű).

Most meg kell találnunk egy helyet az egyes kategóriákhoz. Jobb, ha egy, vagyis minden cipődobozot a szekrény egyik szakaszában tárolnak, és nem a rejtett sarkokban rejtőzik az egész lakásban.Ez a megközelítés a dolgok tárolására egyrészt lehetővé teszi, hogy elkerüljék a zsúfoltságot - mert a dolog, ami szükségtelenné vált, azonnal megjelenik. Másrészt, ez megmenti Önt a felesleges kiadásoktól: végül is gyakran vásárolunk „duplikált” elemet, mert nem találjuk meg, amire szükségünk van.

Hogyan szervezzük meg a helyet?

Bármi legyen is az otthoni terület, tágasabbá teheti. Segíteni fog abban, hogy világos megértést kapjon arról, hogy mit szeretne kapni, és a fázis fokozatos megszervezését.

A felület mögötti ötlet átalakítható bútorok. Senki sem fogja meglepni a összecsukható kanapék, összecsukható asztalok, beépített munkaállomásokkal felszerelt szekrények. Az egyik legnépszerűbb transzformátor a székágy. Néha a tervezők fantasztikus dolgokat találnak.

Például egy moduláris könyvespolc, ahol a könyvek mellett két étkezőasztal és négy szék is elfér.

A funkcionális modellek bútorainak azonnali cseréje nem gazdaságos, de ha eljön az ideje, hogy valamit megváltoztassunk a belső térben, ígérjük meg magadnak, hogy válassza ki a legmegfelelőbb opciót.

A helyszín optimalizálása a pódium. Ez a kialakítás nem csak a helytakarékosságot segíti elő, hanem lehetővé teszi a helyiség zónáját is. Számos lehetőség áll rendelkezésre egy pódium létrehozására egy lakásban, míg a legegyszerűbbek teljes mértékben képesek az „otthoni mester” megvalósítására.

Gyakran egy kis lakás területe polcrendszerrel zárt. Ebben az esetben jobb, ha a modell magas - a padlótól a mennyezetig, különben van esély arra, hogy a rack „levágja” a helyet, csökkentve a helyiséget. És a magas állvány kapacitása több.

Minden polcra szükség van, minden polc fontos. Ellentétben a szekrényekkel, általában nem mérik le a helyet. A modern megoldásoknak köszönhetően a polcok szinte bármilyen elem tárolására alkalmasak, és teljesen unalmasnak tűnnek.

Lógj a falra, nem csak polc. És nem csak a kerékpár - a hobbihoz kapcsolódó egyéb dimenziós tárgyak - jól illeszkedhetnek a belső térbe. A sportolók számára gördeszka, snowboard, szörfdeszka. A zenészek számára - eszközök. A vadászok és a halászok leltárában is vannak olyan tárgyak, amelyek a belső tér díszítésévé válhatnak, de ne feledkezzünk meg a biztonságról.

Ügyeljen az ablakok helyére. A modern tervezők olyan megoldásokat kínálnak, amelyek a szokásos ablakpárkányokat egy munkaterületre, egy könyvespolcra helyezik egy kis fiókba. Természetesen figyelembe kell venni a radiátorok helyzetét.

Az üres sarkok egy luxus, amit egy kis lakás tulajdonosa nem engedhet meg magának. Ne feledje, hogy a legtöbb sarokbútor modell ergonomikusabb. A sarokban egy sarok-kanapé elhelyezésével egy sarok-számítógép asztal vagy egy ülősarok elhelyezésével helyezheti el a munkaterületet.

A sarokszekrények kompaktabbak.

Általában az ajtó az ajtó fölött üres marad. És ez is a tér elvesztése. A legegyszerűbb megoldás egy szokásos polc, amely könyvet, dokumentumot, albumot tárolhat - minden olyan elemet, amelyet nem használ minden nap.

A problémát kreatívabban közelítheti meg - hozzon létre egy nyitott szekrényt a „P” betűvelaz ajtó fölötti tér bekapcsolásával. A folyosón egy hasonló modell használható a kiegészítők tárolására, a konyhában pedig az ételekre.

A belső ajtónyílás feletti mezzanine rekeszeket lehet elhelyezni "szekrény az egész falban".

És néha az ajtó fölötti hely egy szekrényt is befogadhat.

Az ajtó maga nemcsak a térelosztó funkcióit tudja ellátni.

És talán az ajtó mögött van egy tárolóhely is.

A kis apartmanokban általában nincs olyan helyiség, mint egy kamra vagy öltöző, és a legtöbb dolgot szekrényekben tárolják. Természetesen minél nagyobb és magasabb a szekrény, annál jobb, de nagyban függ attól, hogy a belső tér ésszerű legyen.

Ne felejtsük el, hogy a szekrényben nem csak ruhákat lehet tárolni. A mezzanine rekeszek takarók, lakástextilek, szezonális sportfelszerelések, belső díszítések mindenféle szabadságra való tárolására alkalmasak. Ha nincs mezzanine rekesz - jól, akkor hozhat létre hasonlóságukat úgy, hogy gyönyörű belső dobozokat helyez a szekrényre. Az egyik szakaszban lehet egy porszívó és egy vasalódeszka is.

Egy másik tárolóhely, amely nem hagyható felügyelet nélkül, az ágy alatt vagy a kanapé alatt van. Természetesen nem minden ágy alatt lehet elhelyezni egy kis raktárt, minden attól függ, hogy a lakás melyikben van. Gyakran az ágyak és a kanapék speciális ágyneművel vagy rekeszekkel vannak felszerelve. Ha nincs ilyen doboz, és van szabad hely, keresse meg a megfelelő dobozokat vagy tokokat a boltokban.

Nagyszerű, ha az erkély egy további szobává alakítható., és átalakult egy téli kertbe, egy tanulmányba, egy rekreációs területbe. De a valóság az, hogy a legtöbb raktárhelyiségtől megfosztott kis apartmanban az erkélyek a dolgok kaotikus tárolásának helyévé válnak: házi feladatok, babakocsik, tollaslabda ütők, súlyzók, tétlen háztartási készülékek és egy működőképes porszívó, amelynek nincs helye a főtermekben, és így tovább . Egy jól átgondolt tárolórendszer segít megbirkózni ezzel a halmozással - ez lehet egy állvány, egy zárt szekrény, egy komód, egy mellkas, mindez a tulajdonosok igényeitől függ. És ki tudja, talán a rend helyreállítása után egy kis sport szimulátorra kerül sor.

Tárolási ötletek

Különböző helyiségek esetén különböző tárolási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A konyhában

Először is, egy hely a konyhában segít az ergonomikus bútorok megtartásában. A készletek helyét a legnagyobb mértékben használják - a konyhai szekrények sarok „halott zónái” eltűntek.

 • A szekrény alatt beépített háztartási készülékkel ellátott rekesz található.
 • Érdekes megoldás az asztallapba épített kenyérdoboz.
 • A tálcák tárolására szolgáló függőleges fiók jelentős helytakarékosságot biztosít. Más sütőedények tárolhatók ott.
 • Mobil konyhaasztal - minden kis konyhában egy istenverte.

A konyhabútorok legoptimálisabb magassága - a padlótól a mennyezetig, de ez az opció általában csak rendelésre történik. A legmagasabb helyen lehet egy olyan hely, ahol ritkán használsz, például bármilyen kis hatású háztartási készülékhez vagy edényhez. Az alábbiakban a konyhai lakosztály alatt egy tárolóhely is található.

A tárolóedényekben vagy dobozokban elrejthetik a szemét, például gabonaféléket.

A nyitott polcok jóak, ha ott a tökéletes rendelés uralkodik, és a praktikus használatra tárolt tárgyak belsőépítészetként is szolgálnak. De gyakran azt szeretné, hogy többet helyezzen a polcon - az eredmény egy hanyag megjelenés.

A kosarak vagy a szép konténerek segítenek megoldani a problémát, amelyek közül az egyik a gyógyszerek tárolására használható:

 • Az otthonhoz szükséges számos elem tárolható függő kosarakban. Alkalmasak gyümölcsök és zöldségek tárolására.
 • Ha a konyhában sínek vannak felszerelve, akkor a lehető legtöbbet kell használni.
 • A kereszttartók segítségével a burkolatok tárolásának helye van. És nem szükséges, hogy tisztán lássák őket.
 • A dobozok kiszerelésének másik módja egy perforált panel beépített horgokkal. A falra vagy a konyhai szekrény ajtajának belső oldalára szerelhető.
 • Van egy állvány vágódeszkákhoz - nagyszerű. Nem - könnyen kicserélhető egy keskeny, nedvességálló anyagból készült kosár, és ha a lapok kicsi, tárolhatók egy műanyag tartályban.
 • Ugyanez a tartály használható fólia, pergamenpapír és élelmiszerfólia tárolására. Bármilyen függőleges felülethez rögzíthető.
 • Egy üres szalvéta-korsó talál egy második életet, mint a szemétzsákok tárolásának helyét.

A fürdőszobában

A fürdőszobák talán a legcsekélyebbek a lakásunk helyiségeiben, és mindig szeretné, hogy sokan ott legyenek. Kívánatos, hogy a mosógép ott legyen, valamint a törülközők és a szárító, valamint a mosó- és tisztítószerek, valamint a kozmetikumok is. A felhasználható terület minden centiméterét használják a szekrényekben, és bármelyik rést rögtönzött nyitott szekrényré válnak, lógó polcokkal.

 • Nem helyénvaló üres helyet hagyni a fürdőszoba alatt.
 • A WC fölötti hely is használható.
 • A fürdőszobában egy ajtó található, ami azt jelenti, hogy a polc fölé állítható. És az ajtón maga egy horgot csatol.
 • A korlát a fürdőszobában helyet takaríthat meg. Ha nem akar további lyukakat fúrni a kedvenc lapkájában, függönyfüggönyöket használjon.
 • A naponta használt elemek illeszkedhetnek a rendezett szervezőkbe.
 • Egy szokásos lépcsőház lehet törölközőtartó.
 • A lépcsősor egy szép könyvespolcra változik.
 • Sokak számára a ruhák szárításának tényleges kérdése. Még a legkisebb fürdőszobában is van egy mennyezeti szárító hely. Megfontolhatja a lehetőségeket a falra szereléssel.
 • A curling és a hajszárító jobb vásárolni egy speciális állvány, szerelt a falra. A költségvetés több lehetősége az, hogy a mosogató alatt az éjjeliszekrény oldalsó falához vagy az ajtó ajtajához csatolt akasztókra lógjon.
 • Egy kicsit kiszabadíthatja a helyet a falra szerelt fogkefe tartók és egy szokatlan polc a csap felett.

A hálószobában

A hálószoba legnyilvánvalóbb tárhelye az alvóhely. Próbáld meg a lehető leghatékonyabban használni. Gyakran ez az a hely, ahol szezonális ruhákat és cipőket helyeznek.

Egy egyszerű és hatékony megoldás a fejtábla fölötti hely használata. és körülötte. Mindez a döntésedtől és a szabad hely elérhetőségétől függ. Ez lehet egy polc vagy az egész tárolórendszer a „P betűvel”.

 • Ha a hálószoba mérete nem teszi lehetővé az oldalsó asztalok vagy polcok telepítését az ágyon, fontolja meg a csúszószakasz ötletét.
 • Egy szűk ágyas polc nem fog sok helyet foglalni, és a polcain elegendő hely lesz egy ébresztőóra, egy telefon, egy érdekes könyv és egy kedvenc parfüm számára.
 • Egy nagyon minimalista megoldás a sarokágy.
 • Az ágy fejének rejtett rekeszeiben ágyneműt, párnát, takarót lehet tartani.

A székeken lévő ruhák gondatlanul néznek ki, és a szekrény nem illeszkedik a szobába, vagy csak nem tetszik. Vegyük figyelembe a nyitott szekrény lehetőségét. A mobil ruházati állvány nem zavarja a helyet, és ha úgy dönt, hogy egy teljes tárolórendszert hoz létre a ruhák számára, elrejtheti azt a fényes partíció vagy függöny mögött húzódó szemtől.

 • Sokan nem adhatják fel a szokást, hogy elaludjanak a televízió dimenziós dörzsölése alatt. De nem szükséges, hogy a falon lógjon.
 • Hasonló elképzelés érhető el a TV mellkasra való elhelyezésével, amely nemcsak a belső tér érdekes eleme lehet, hanem éjjeliszekrény vagy éjjeliszekrény is. Nem szükséges, hogy a mellkas fából készült legyen és régimódi legyen.
 • Nem lehet elrejteni TV-t egy puffban, de ott is hasznos hely lehet.
 • És egy közönséges tükör varázslatossá válhat - végül is megtarthatja a „kincseit”.

A teremben

A „Jugoszlávia szobalánya” a szovjet polgárok álma volt. A nagyméretű bútorfalak a múlté, de a falterület használatának maximalizálásának ötlete marad. A modern tárolórendszerek nyitott és zárt modulokat kombinálnak, és ez a technika lehetővé teszi, hogy vizuálisan megkönnyítse a helyet.

 • Az ilyen tárolórendszer központja lehet TV vagy kandalló.
 • A fal, amelyen az ablak található, nem „elveszett” hely.
 • Általános szabály, hogy a nappaliban nem lehet kárpitozott bútor nélkül. Most egy hatalmas választék a kanapék, puffok, székek és fiókok tárolására.
 • Nem szabványos ötlet a könyvek tárolására - egy szék-könyvespolc.
 • A könyvek is tárolhatók a helyiség kerületén magasan elhelyezett polcokon.
 • A kávé- és kávéasztalok kombinálhatják az éjjeliszekrények vagy könyvespolcok funkcióit, vagy egyszerűen láthatatlanok lehetnek.

Az óvodában

A gyermek szobájának megszervezésekor figyelembe kell venni a szabad hely megteremtésének általános szabályait. A bútoroknak ugyanolyan funkcionálisnak kell lenniük, világosabbak és világosabbak, világosabbak.

Azonban, ha más helyiségekben a magas polcok, polcok segítenek, a gyermekek használata ilyen problémás. Bail out lehet széklet - lépcsőn.

A fő probléma a játékok tárolása. Nem a tárolórendszerek hiányában, hanem a megfelelő kiválasztásában van. Szekrény vagy kis szekrény lehet.

 • A puha játékokat kényelmes tárolni a textil padló kosárban.
 • És fel lehet szerelni függő kosarat.
 • De a műanyag játékokat legjobban a kerekek, konténerek dobozaiban tartják. Vagy a konténerek teljes tornyában.
 • A vödör is hasznos lehet.
 • A táska-szőnyeg rendelése több lesz.
 • A kis játékok a polcokon lévő kosarakban vagy konténerekben találják meg a helyüket.
 • Vagy fali zsebekben, kosarakban.
 • Akár horgokat is elhelyezhet a falakon, amelyek nemcsak ruhákhoz, hanem hátizsákokhoz, táskákhoz, stb.
7 fénykép

Hogyan lehet magad?

Sok dolog, ami megment minket a térben, létrehozhat saját kezeket. Még a bonyolult, első pillantásra a tervek nem olyan nehézek.

Ha nem lakik a fagyos régióban, táblák, rétegelt lemez, hab- vagy polisztirolhab jelenlétében termáldobozot építhet a zöldségek tárolására az erkélyen. Ha télen hideg van a szobában, akkor a termikus doboznak fűtési rendszerre is szüksége lesz.

Szövet, habszivacs, bútor tűzőgép - és a termo doboz szép pihenőhelyévé válik. És az erkélyed kellemesebbé válik.

Nyári lehetőség a zöldségek tárolására az erkélyen - egy fióktartó, mozgatható. Egy ilyen szekrény megfelelő lenne a konyhába nézni.

Könnyű, térmentes tárolórendszer a nappaliban. És ennek alapja - mindezek a szokásos fadobozok.

A raklapokból rendezett polcok és állványok kaphatók. És így határozod meg a rendeltetésüket.

Egy másik pillantás a szokásos dologra szokatlan szögből. Székek felfújják a gumiabroncsokból. Próbáljon élénk színeket használni a tervezéshez. A termék belsejében tárolórekesz is felszerelhető.

És egyébként, a régi gumiabroncsok nemcsak az ülések megteremtésében lesznek hasznosak.

 • Bármely, fedéllel ellátott doboz könnyen átváltozik, ha egy fedelet varrunk.
 • A kartondoboz lesz a játék tárolóhelye.
 • Fedjük le a poufot, és összeköthetsz.
 • És ha a kötés a hobbija, akkor nem lesz hiánya a szervező kosaraknak.
 • Konzervdobozok - egy kézzel készített ventilátor. Elvégre rengeteg hasznos dolgot lehet tenni belőle és tárolni a konyhai eszközöket, írószereket és még cipőket is.
7 fénykép
 • Üvegedények is jó a kreativitás szempontjából.
 • Nem csak a ruhákat akasztókra akasztják.
 • És nem szükséges, hogy utazás közben bőröndöket vegyenek magukkal. Talán, mivel a szekrények és azokból származó bankettek hasznosabbak lesznek.
 • A kis tárgyak tárolására alkalmas zsebek hasznosak lesznek az óvodában, a hálószobában, a konyhában és a folyosón.
8 fénykép

Gyönyörű példák a belső térben

Otthonod a személyes helyed. Van azonban egy divat a belsőépítészeti és tervezési tárgyak számára a környező dolgoknak örömöt kell adniuk, és kényelmet kell érezni neked. Valaki a buszról rögzíthetetlen örömre vezet, de valaki rémült.

 • Az aszimmetrikus polcok egy tökéletlen rémálom és érdekes belső megoldás.
 • Az éjszakai lámpa megtalálja a helyét a frissített szekrényben.
 • Ne félj a fényes ékezetektől. Talán a nappali díszítése egy hangulatos, többszínű színpad lesz.
 • Fali tükör műanyag kanalakba van beépítve. Szokatlanul és költségvetés.
 • Dohányzóasztal vidéki stílusban. Nem is drága.
 • A zsebek nem csak a falakon találhatók.
 • Általában kevés a fény a folyosón. Add hozzá a színeket, hogy segítsen egy ilyen egyéni "mat" előtt az ajtó előtt.
 • És a folyosón egy függőfát is lehet tenni.
 • Itt a fatörzsek segítségével a tér zónázása történik.
 • És végül, néhány fotó példája a kis helyiségek tervezéséről.
13 fénykép

Hogyan lehet megszervezni a dolgok tárolását a szekrényben, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba