Virágok és növények a lakás belsejében

Ma nehéz megtalálni a lakást, ahol legalább egy növény lenne. A cserepes virágok csak egyfajta örömöt hoznak, nem is beszélve azok hasznosságáról. Ebben az anyagban elmondjuk Önnek, hogy melyik növényvilág képviselői alkalmasak a városi lakásokra, hogyan válasszuk ki a házak legjobb növényeit, és hogyan válasszuk ki a megfelelő virágokat a lakás belseje alapján.

Virágok a belső rész részeként

A jól karbantartott lakóterületet nemcsak a bútorok és a dekorációk megfelelő kombinációja jellemzi, hanem a beltéri növények jelenléte is. A háztartási növények, a többi szoba részletéhez képest, másodlagosak, azonban a beltéri növények használata fontos szerepet játszik a ház hangulatos környezetének megteremtésében.

A szoba architektúrájának hangsúlyozása, a szigorú tervezés lágyítása, vagy éppen ellenkezőleg, hogy hivatalosabbá tegye a mikroklímát a házban - ez és még sok más lehet a szükséges színekkel.

A lakás megfelelő tájrendezése a növények kiválasztásának helyes megközelítése miatt. Vagyis, ha virágot vásárol egy házhoz, fontos figyelembe venni a napfény, a páratartalom iránti igényt, és azt is tudni, hogy mennyire nagy lehet.

Gyönyörűen díszíti a zöld terület segít a különböző dekoratív anyagok: edények, dekoratív világítás, dekoráció a talaj cserépben, kiegészítők. A szobanövények nemcsak dekoratív funkciót töltenek be, hanem a házat oxigénnel is telítik, természetes belső esztétikát adnak hozzá. A modern tervezők gyakran mindenféle beltéri növényt használnak dekoratív elemként. A közelmúltban divatos lett a nagy helyiségeket több zónára osztani, és a nagy cserépben lévő virágok ezt „kiválónak” tartják.

A virágboltok különböző virágüzlet-kiegészítők széles választékát kínálják. A virágok elhelyezése a házban fontos az összetétel alapszabályainak betartása.

Minden belső számára megfelelő méretű növényeket kell kiválasztani - lehet egy- vagy csoportos másolat, zöld vagy virágzó:

  • A belső, fekete-fehér, lehet díszíteni virágzat kadochnye krupnomerov. A díszes leveles növények különösen népszerűek, amelyek az évek során szélesebbek. Az ilyen virágokat gyakran találják a magas mennyezetű nagy házakban. Nagyszerűek az öböl ablakai mellett, természetes napfényben.
  • Az iroda jobb választani egy szigorúbb összetételt a bonsai stílusban. Ezek a miniatűr fák már régóta a recepciós szobák és irodák kedvenc díszítésévé váltak.
  • Szeretne élénk színeket hozzáadni a belső térhez? A sansevieriya variegata-val gazdag színekkel festett kádak nagyszerűen kiegészítik a nappalit. Ilyen ismerős otthoni virágok fog kinézni az eredeti lámpák társaságában.
  • Nehéz megtalálni az otthoni virágot, amely népszerűbb, mint egy orchidea. Ez egy összetett üzem, amely megfelelő figyelmet és gondosságot igényel. Ezért, ha vásárol egy növényt az orchideák családjából, fel kell készülnie a szeszélyes természetükre.

faj

Sokféle növény van, amely bármilyen otthoni belső térben megfelelő. A természetes és mesterséges virágok főbb típusairól beszélünk, amelyek nagyon népszerűek a korunkban.

él

A növényvilág élő képviselőinek sokfélesége három csoportra osztható:

  • Az első dekoratív leveles növényeket tartalmaz.amelyek egyáltalán nem virágoznak, vagy a virágok nem elég szépek. De szokatlanul szép levélformájúak, amelyek szokatlan színnel is rendelkezhetnek.Ezek közé tartoznak a páfrányok, a ficus, a tradescantia, a pálmafák, a coleus és sok más növény.
  • A második fajta dekoratív virágos példány. Némelyiküknek hosszú virágzási ideje van, mások csak néhány napot vehetnek igénybe. Egyes virágok csak egy virágzó hajtást adhatnak, míg mások buja és nagy virágzatúak. Ezek közé tartoznak a Saintpaulias, a ciklamensek, a begóniák, a rózsa, a kertészetek.
  • A harmadik típus a pozsgások családja. Felhalmozódnak a vízben a levelekben és a szárakban, ezért meglehetősen furcsa formában különböznek egymástól. Érdemes megjegyezni, hogy sokan csodálatos virágokat adnak.

mesterséges

Manapság a mesterséges virágok büszkék voltak a lakó- és irodabelső díszítésére. A modern anyagoknak és a legújabb technológiának köszönhetően a gyártók valóban mesterműveket hozhatnak létre, amelyeket nehezen lehet megkülönböztetni az élőektől az első pillantásra.

A mesterséges növények jóak, mert nem igényelnek gondot, miközben mindig zöldek és szépek.

Természetesen még a legcsodálatosabb mesterséges virág sem helyettesíthető egy élő növényrel. De ez egy nagyszerű alternatíva a tereprendezés számára azok számára, akik a pollen allergiáktól szenvednek.

A mesterséges növényekből virág kompozíciót is létrehozhat magának. Elég a képzelet, pár órányi szabadidő bemutatása, és a belső terét stílusos díszítéssel díszítik.

A virágos részletek megalkotásának egyik kedvenc anyaga a Foamiran. Meglepő módon a naturalista, fényes virágok kiderülnek. Sőt, egy saját kezű kompozíció létrehozása lehetővé teszi, hogy kiválassza az adott belső tér optimális színét. A szobába, a konyhába és még az erkélyen is el lehet helyezni a virágzó virágokat, és egyáltalán nem kell aggódnia.

Foamiran is jó, mert könnyen színezhető, könnyen kezelhető mind a felnőttek, mind a gyermekek számára. És ha nem tetszik a kapott virágok árnyéka, akkor a kívánt szirmok biztonságosan átfesthetők.

A mesterséges virágok finom analógja a belső díszítő nem élő fák. Gyakran találhatók a városi lakásokban, vidéki házakban, irodákban és még a különböző önkormányzati intézményekben is. És mindez azért, mert a bonsai csodálatos képessége, hogy organikusan nézzen ki bármilyen belső térben, és teljes mértékben megfelel a természetes kollégáknak.

A mesterséges fák gazdagítják a belső teret, növelve vonzerejét és esztétikáját. Ezenkívül az ilyen díszítő elemek pozitívan befolyásolják a személy érzelmi hátterét, a belső tér jól ápolt és életben van.

A mesterséges bonsai beszerzéséhez a belső térhez nem kell követni az öntözést, vagy vágni a szárakat - mindig megtartja a formát.

Ne félj, hogy a bonsai rosszul fog kinézni egy adott szobában, a dekoratív mesterséges fák tökéletes harmóniában vannak bármely belső térrel. Ennek oka a természetes szervesság és a naturalizmus. Különösen szép bonsai a klasszikus belső térben, valamint a hi-tech, országos, modern stílusú helyiségekben néz.

Napjainkban a tervezők divatos megoldásokat kínálnak a belső terek díszítésére - a stabilizált moha falakra. A nem élő fákkal ellentétben a moha kevés helyet foglal el, miközben a szobát zöldebbé teszi, így kényelmesebbé és zöldebbé teszi. A dekoratív moha környezetbarát anyagból készül, ezért akár az óvoda falát is díszítheti. Gyakran használják stúdió apartmanokban, irodákban, tárgyalókban, bevásárlóközpontokban, galériákban.

A modern apartmanok belső terét gyakran mesterséges orchideák díszítik.amely első pillantásra nehéz megkülönböztetni a jelenektől. Az ilyen virágok soha nem fognak elhalványulni, és fényes szirmokkal és egy elegáns szárral fognak örülni sok éven át.Emellett a boltok különböző színű és méretű mesterséges orchideák széles választékát kínálják. Ezért mindenki képes lesz kiválasztani a legjobb megoldást otthonukra.

Szárított virágok

Néhány beltéri növény nem szűnik meg a levelek és a színek alakját még szárítás után is. Őket leggyakrabban őszi és téli csokrok, különböző díszítésre szánt kompozíciók előállítására használják. Lehet száraz virágok, bogyók, búza szárak és csak gyönyörű gallyak.

A kedvenc példány megszárításához csak helyezze a virágokat a vázába víz nélkül, vagy száraz helyen akassza le a mennyezetről.

Helichrisum vagy, ahogy azt is hívják, immortelle, nagyon népszerű a szárított virágok létrehozásában. De számos más éves és évelő virág található, amely organikusan kiegészíti a száraz csokrot: limonium, cickafark, gipsz. A kompozíció extravaganciáját virágzat és magdobozok, például dekoratív hagymák segítségével lehet hozzáadni.

A gabonafélék családjának növényei csodálatosak: egy rázógép, egy hawktail, egy halálos árpa és sok más. Azonban minden szépségük ellenére nincs szárított virág, ami szebb, mint amarant, hortenzia, cickafark, rózsa.

Különböző elemek: kavicsok, gyöngyök, virágos szalagok, ékszerek segítségével csokor eredetiséget adhat hozzá. Az asztrológusok szerint minden szárított virág természetes természetű energiája a természet energiájának, ami hozzájárul a ház feltöltéséhez érzésekkel és szeretettel.

A szárított virágok kiváló megoldást jelentenek a belsőépítészet számára, különösen azok számára, akik nem képesek a friss virágok gondozására. A nappaliban vagy a konyhában, egy hangulatos kávézóban, házi ételeket kínáló étteremben és még irodai helyiségekben is jól néz ki egy csokor szárított gyógynövény és szár.

Ne feledje, hogy a szárított virágok nem helyettesíthetik az élő növényeket, ezért csak csokor kell őket használni, egyedül a szárított virágok megjelenése egyértelműen elveszíti a zöld példányokat.

Népszerű beltéri növények

Számos beltéri növény van, amelyet gyakran használnak házak és lakások tervezéséhez. Beszélni fogunk a legnépszerűbb és legszebb színekről, amelyek bármely belső teremben nyernek.

orchidea

Orchidea - a legtöbb nő legkedveltebb beltéri virága. Szinte mindig helyénvaló a belső térben, így sok tervező nem hagyja ki a lehetőséget, hogy ezt az épületet díszítse az orchideák finom rügyekkel.

Bármilyen belső tér kiemelkedik az orchidea. Helyesebb egy edényt elhelyezni egy nappaliban egy asztalra, éjjeliszekrényre, komódra vagy egy dohányzóasztalra. Dekoratív gyertyákkal, figurákkal, gyönyörű tálakkal vagy fahéj rudakkal készíthet egy egész kompozíciót.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a vizuális egyensúlyt, ne feledje, hogy a virág körüli dekorációnak másodlagosnak kell lennie.

Különösen az eredeti orchidea fog kinézni a fürdőszobában, bár a szoba többi részében egy különleges varázsa és varázsa lesz. A legjobb, ha egy edényt orchideaval helyeznek a szoba közepére, ahol elegendő hely lesz a friss levegő és a levegő számára.

Dekoratív rózsa

A következő virág népszerű a belső térben dekoratív rózsabokrok. A rózsák évszázadok óta igényeltek és maradtak. Ma egy pot élénk rózsa nagyszerű alternatívája lehet egy hagyományos csokornak, amely soha nem fog elhalványulni.

Spathiphyllum (Anthurium)

A hálószobában nyugodt légkör létrehozásához a szakértők azt ajánlják, hogy vásároljanak egy virág spathiphyllumot vagy anthuriumot. A legjobb, ha egyszerre két üzemet vásárol - egy házastárs és házastárs. Úgy gondolják, hogy ez a virág mágikus tulajdonságokkal rendelkezik: bárhol is helyezzük el, a szeretet és a megértés uralkodik.

Tudományos tények jelzik ennek a virágnak a hasznosságát - elnyeli a káros nyomelemeket, tisztítja a levegőt, telíti a szobát oxigénnel.Ezen túlmenően a Spathiphyllum képes stabilizálni a szélsőséges ingadozásokat, ezért ajánlatos hálószobába helyezni az egészséges és nyugodt alváshoz.

sárkánycserje

Az egyik vezető hely a dracaena, az úgynevezett „szerencsés bambusz”. Nemcsak a közönséges virágtermesztők, hanem a Feng Shui tanításai közt is sikerrel jár. Dracaena jól növekszik a vízben, így a szokásos edény helyett szökőkút használható.

Annak érdekében, hogy a növény meglehetősen aktívan növekedjen, meg kell erősen rögzíteni a virág gyökereit és szárait, és töltse fel az alját kavicsokkal.

Dekoratív leveles

A házhoz egy vagy több növény kiválasztását javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a dekoratív lombvirágokat. Az ilyen építészeti növények meglehetősen vonzó formájúak, és gyakran segítenek az ékezetek elhelyezésében a szobában.

A nagyvonalú példányokat, vagy egyszerűen nagy növényeket használnak zónázási helyekre, vagy egy üres hely kitöltésére a szobában. A tágas teremben jól néz ki a szokatlan levél alakú vagy érdekes színű növények.

göndör

De hogy vizuálisan egyesítsük a tereket hegymászókkal. E hatás eléréséhez ugyanazt a virágot jelölheti ki a szoba különböző részein.

tropikus

A belső tér kialakítása a legtöbb tervező óriási trópusi pálmafákkal, lianákkal, ficusokkal díszíti a szobát. Fontos azonban tudni, hogy az ilyen típusú növények csak tágas szobákban lesznek alkalmasak. Sőt, mindegyiket magas növekedés jellemzi - körülbelül fél méter magas, néhány példány a mennyezetre nő.

Az ilyen növények már régóta az irodai belső rész szerves részét képezik. Pálmafa vagy ficus elhelyezése az üdülőterületen, kellemes munkát és kényelmet teremthet a munkahelyen is.

Kiválasztjuk a belső stílust

A klasszikus belső tér különleges figyelmet igényel. Amikor ezt a stílust teremti meg, fontos figyelembe venni a legkisebb részleteket is. Ezért, válassza ki a virágokat gondosan. Szakértők azt javasolják, hogy válasszon hagyományos otthoni virágokat buja lombokkal és gyönyörű virágzással. Ez lehet dekoratív gumi növények, hibiszkusz, oleander, monstera.

Az élénk színek kedvelőinek javasoljuk, hogy fordítsunk figyelmet a zöld növényvilág képviselőire, mint kamélia, azálea, begónia, ciklamens.

A skandináv stílusú belső tér minimalista megközelítést igényel. A legtöbb tervező nem szeret díszíteni szobákat virágokkal ebben a stílusban. Azok számára, akik másképp gondolkodnak, bájos orchideákat, arrowrootot, Zamiokulkas-t kínálunk. Természetesen érdemes megfigyelni a stílust, és nem szabad túlterhelni a helyet egy túlzott mennyiségű zöldséggel, jobb, ha egy vagy két példányra korlátozódik.

A japán stílusban tervezett helyiségek kényelmet és finomságot igényelnek. A szoba tereprendezése, ami a legfontosabb, nem túlzás, hogy ne zavarja a keleti elegáns stílust. A japánok a szokásos csokrokat részesítik előnyben a kecses egyedülálló virágokért, ezért nagy, göndör és sűrű bozótosok lesznek alkalmatlanok itt. De az orchidea, a beltéri krizantém és még az azálea is hangsúlyozza a keleti stílusot, eleganciát és varázst adva neki.

Bonsai - a tökéletes megoldás a japán belső térre. Nem kell klasszikus miniatűr fáknak lennie, például egy kiváló bonsai származhat a cheflers, euonymus, bocarnay, gardenias.

A kiváló megoldások kedvelőinek alacsony kulcsú, de bájos pozsgás szereket kínálunk: agave, lithops, crassula, aeonium, nolin.

Ötletek kiküldése

A virágokkal díszített szobát fontos betartani a növény karbantartásának főbb szabályai. A friss virágok időszerű öntözést és napfényt igényelnek, a halott fák „félnek” a nedvességtől és port gyűjtenek. Minden virág szeret bizonyos helyeket, tudva, hogy nem nehéz megteremteni az ellátásukhoz szükséges feltételeket.

Az eredetileg kiválasztott virágok frissen érinthetik a szobákat. Például konyhabútorban élõ növények és szárított virágok csokrok is használhatók.

A termofil növények a legjobban alkalmasak: páfrányok, dieffenbachia, klorofitum. Az ablakpárkányt díszítik az ibolya, a miniatűr rózsák, a lithops, a kalanchoe vagy az édességek kis edényei.

A kisvárosi lakások tulajdonosai szeretik a hegymászó és virágzó növények erkélyeinek díszítését. A virágok az erkélyen gyakori permetezés és öntözés szükségesek, különösen, ha a napsütéses oldalon vannak. A nyílt erkélyekre optimális szinte minden ampullás növényfajta, valamint körömvirág, póráz, petúnia, phlox, dália, kaktuszok, phlox. Az erkélycserepekként használhatunk fából készült kádakat, különböző virágcserepeket, fonott kosarat - mindez az erkély eredetiebbé teszi.

Sok tervező gondolkodik a virágtermesztés módjairól a projekt tervezési szakaszában. A nagyméretű növényekhez padlólapokat használjunk, de az eredeti edényekben lévő kis virágok lóghatnak a falra.

A virágok belsejében történő elhelyezésének tippjei a következő videóban találhatók.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba