Hogyan kell hígítani a víz alapú festéket?

Számos modern építőanyagnak további felületi védelemre van szüksége. Ilyen célokra használjon többféle festéket. Különös figyelmet kell fordítani a biztonságos és sokoldalú vízalapú készítményekre. Az ilyen típusú termékek különösen népszerűek, mivel különböző típusú anyagokat fedhetnek le, ami népszerűvé teszi őket a mindennapi életben és az ipari vállalkozásokban.

Festési funkciók

A vizes emulziós oldatok mesterséges keverékek, amelyeket a termékek korrózió elleni védelme érdekében használnak fel. Az ilyen termékek különösen népszerűek, mert környezetbarátak az emberekre és a környezetre.

A vízemulzió több fő összetevőből áll:

 • Színezékek. Ezek olyan különleges anyagok, amelyek homogén szerkezetűek.
 • Az oldószer. Mivel ez a termék, használjon közönséges vizet, amely gyorsan elpárolog, anélkül, hogy kellemetlen és káros szagokat bocsátana ki.
 • Keverő keverék. A festékek összetételét különféle kiegészítések egészítik ki, amelyek befolyásolják az oldatok műszaki jellemzőit.

A vízalapú festékeknek számos jelentős előnyük van a társaikhoz képest:

 • Alacsony költség. Az ilyen kompozíciók mindegyik erejéig vásárolnak, nem érik el a pénztárcát.
 • Szárítási sebesség. Néhány típusú megoldás az alkalmazás után néhány órán belül erősít.
 • Környezetbarát. A keverékek összetételében csak biztonságos és természetes termékek találhatók.
 • Jó keverési teljesítmény. Ez lehetővé teszi a festék színének megváltoztatását azáltal, hogy különböző színekkel egészíti ki az oldat összetételét a megfelelő mennyiségben.

Az ilyen típusú festékek nem praktikusak. Alkalmazhatja azokat, feltéve, hogy a levegő hőmérséklete +5 fok. Mivel a keverék vizet tartalmaz, könnyen eltávolítható a filmréteg folyadékkal. Ezért az ilyen festékeket csak viszonylag száraz helyiségekben használják, ahol nincs közvetlen hatása a festett felületre vízoldatokkal.

típusok

Víz alapú festékek a piacon hosszú ideig. Az anyag népszerűsége több ilyen típusú termék megjelenéséhez vezetett. A kötőanyag típusától függően többféle festék különböztethető meg:

 • Latex. A legnépszerűbb megoldások, amelyek szárítás után moshatók. Ezeknek a termékeknek a előnye a plaszticitás, amely lehetővé teszi a kis repedések bezárását a segítségükkel.
 • Akril. Az oldat fő összetevője az akrilgyanta, amely jól védi az anyagokat a nedvességtől. Ezek a festékek rugalmasak és magasak.
 • Szilikon. Itt a szilikongyantákat kötőelemként használják. Az ilyen fajtákat plaszticitás jellemzi.
 • Szilikát. Az ilyen típusú festékek nem képesek a víz minőségének visszaszorítására, ezért a legjobb felületet speciális védőruházatban festeni.
 • Polivinil-acetát. Az ilyen festék összetételét PVA ragasztóval egészítjük ki, amely kvalitatívan kötődik a pigmentekhez. Ez az anyag a legolcsóbb és rövid életű, ezért nagyon ritkán használják őket.

Kiválasztjuk az oldószert

A kiváló minőségű vízalapú festékeket nem kell hígítani, mivel konzisztenciájukat már a gyártó optimális teljesítményre emelte. Vannak azonban bizonyos helyzetek, amikor egyszerűen szükséges a keverék hígítása:

 • A festék kezdetben vastag.Az ilyen anyagok viszonylag ritkák. Ha azonban szükség van oldószer alkalmazására, hogyan kell helyesen csinálni, a gyártó a csomagoláson jelzi.
 • A keverék megvastagodott. Ez akkor történik, ha a festéket hosszú ideig nem használják. A víz elpárolog, és a festék vastagsá válik, és keményedni kezd. Még akkor is, ha feloldod egy ilyen szárított keveréket, nem kapod meg az eredeti vízalapú festéket. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a termékek a szárítás során elveszítik műszaki jellemzőiket.

Lehetőség van a vízemulzió különböző módon történő megosztására:

 • Speciális keverékek. Készítsük el őket egy adott termék összetételében jelenlévő víz és összetevők alapján. Hasonló készítményeket vásárolhat bármely szaküzletben, ahol megmondja a keverékek paramétereit.
 • Víz. Ez a megoldás a fő és a legolcsóbb. Ezzel a folyadékkal bármilyen festék könnyen hígítható. A szakértők azt javasolják, hogy ilyen célokra csak viszonylag tiszta vizet használjon. Ne engedje, hogy a szemmel látható foltok jelenléte jelenjen meg.

Hígítási technológia

A vízemulziós festékek tökéletesen kölcsönhatásba lépnek a vízzel. Ezért egy ilyen összetétel feloldásához elég könnyű és gyors. Ez a folyamat több egymást követő lépésből áll:

 • Kezdetben a kívánt festékmennyiséget hozzá kell adni egy tartályhoz, és a tiszta vizet a másodikba kell önteni.
 • Ezután a keveréket kis adagokban adjuk a folyadékhoz. Fontos, hogy folyamatosan keverjük a megoldást, hozzájárul az összes komponens egyenletes eloszlásához.
 • Ha szükség van a szín megváltoztatására, egy speciális színt adhat a vízhez. A színárnyalat egyedileg kerül kiválasztásra, a kezdeti megoldás jellemzőitől függ. Hasonlóképpen, dekoratív csillogás is bevezethető a szerkezetbe.

Víz és víz emulzió keverésekor hab keletkezhet az oldat felületén. Kívánatos a folyadék leülepedése után, és az elegy homogén.

ajánlások

A víz alapú festék keverése meglehetősen egyszerű művelet, amit még egy képzetlen személy is végezhet. Minőségi keverék eléréséhez néhány egyszerű ajánlást kell követnie.

Tartsa arányban keverés közben. Kívánatos, hogy a hozzáadott víz mennyisége ne haladja meg a teljes mennyiség 10% -át. Az 1. részt az oldószer felveszi, és a 9-nek a vízalapú festéknek kell lennie.

A pontos százalékok gyakran szerepelnek a csomagoláson. Ne haladja meg a gyártó ajánlásait, a keményedés után a film szilárdságának tulajdonságait elveszítheti.

A víz nem lehet piszkos. Nem minden csapvíz használható megoldásként. A hígítás minőségét különböző kémiai vegyületek befolyásolhatják. Ezért fontos figyelembe venni a gyártó ajánlásait.

Oldja fel a festéket, szobahőmérsékleten víz legyen. Ne használjon forró folyadékot, mivel elpusztíthatják a kötőanyagot a festék és a keverék alapja között. Ez a tartósság és a teljesítmény romlásához vezet.

Ha nincs idő, hideg és meleg folyadékot keverhet, szobahőmérsékletre.

A vizes alapú festék hígítása - a kívánt konzisztenciájú oldat megszerzésének képessége. Egy ilyen megközelítés lehetővé teszi, hogy ne csak megbízhatóan védjenek, hanem egy gyönyörű felületet is, melyet praktikus és hosszú élettartam jellemez.

A vízalapú festékről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba