Festékeltávolító fémből: folyadékok típusa és összetétele

 Festékeltávolító fémből: folyadékok típusa és összetétele

A javítás egy kis élet, amely egyébként származhat mind a régi családi fészekben, mind az újonnan épített lakásban. Mivel az emberek nem mindig eléggé elégedettek az élettér belső technikai és vizuális állapotával, elkezdik a titániás munkájukat, hogy egy darab lelküket a belső terembe vezessék, és mindent visszavonjanak, ami előttük volt. De nem minden belső munka könnyen megváltoztatható. Például, mielőtt belépne a belső részekbe, megszabaduljon a régi festéktől, elsősorban fémfelületeken.

Ebben a helyzetben a logika, a félelem és a cselekvés megmentésre kerül. Valójában az első dolog, ami eszébe jut, a kémia. De nem csak ő ... Megpróbáljuk megérteni a fémet a festéktől való tisztítás fajtáit és módszereit, mint ez, vagy ez a módszer lehet jobb, minőségi és megbízhatóbb.

típusok

Annak érdekében, hogy ne veszítsen el az építőanyagok raktárában, megtudja, hogyan távolítsa el a festéket a fémből.

A művelet három fajtája a megfelelő döntéshez vezet:

 • Mechanikai módszer. Egy durva, hosszú, nehéz, konzervatív módon a felszabadulás. Arra kell fordulni, hogy sürgősen el kell távolítania ezt a régi festéket egy szörnyű színből egy fém felületről, és kéznél - csak a bolgár csiszoló fúvókával vagy éles fém spatulákkal.
 • Termikus módszer Úgy tűnik, hogy minden egyszerű: melegítette a területet, levette a festéket. Lassan, de biztosan elérheti a kívánt eredményt. A módszer nagyon bonyolult és időigényes. Igen, és melegítsük fel a fémterületet úgy, hogy a festék darabjai elkezdjenek összeomlani, problémásak.
 • Kémiai módszer. A modern időkben a nanotechnológia idegen, hogy nem használ tudományos megközelítéseket. A legnépszerűbb eszköz a régi festékmosó eltávolítására. Ez egy különféle kompozíciók különleges eltávolítója, amelyek könnyen kezelik a fém festékrétegét.
mechanikai
kémiai módszer
termikus módszer

Mivel az ilyen tisztítószerek nagy változatossággal rendelkeznek, jelöljük meg azokat a főbbeket, amelyeket érdemes figyelni a vásárlás során:

 • a téglából vagy vasbetonból származó víz- és olajfestékek eltávolítására szolgáló eszközök;
 • univerzális mosás - egyfajta "csodaszer" mindenfajta festékre bármely felületen;
 • a por alakú eszközök segítenek megszabadulni a fémfelületek epoxi- és poliészterbevonatától;
 • kifejezett eltávolító, amely lehetővé teszi azonnali hatást rövid időn belül (néha legfeljebb 15 perc). Ezek közé tartozik a különböző alkálimentes spray.
 • A helyes döntés meghozatalához meg kell tartani az alátét összetételét.

struktúra

Bármilyen tisztítószer tartalmaz egy bizonyos kémiai minimumot, ami a kívánt eredményhez vezet. A problémás terület feldolgozása után van egy lágyító és hámló festék a fémből. Ez a folyamat addig tart, amíg a mosás elpárolog. Ezért több rétegben festékkel bevont felületek esetében az alkalmazás több szakaszban történik. Az elutasítási folyamat felgyorsítása érdekében a fő komponens mellett - a marónátron - olyan eszközöket adnak hozzá, amelyek segítenek a párolgás lassítására: viasz vagy paraffin. Ilyen komplex mosásokhoz „postoperatív” támogatás szükséges - zsírtalanítás az új szín alkalmazása előtt.

A mosógélek és a paszta termékek külön figyelmet érdemelnek. Ezek a leginkább sokoldalúak és kényelmesek bármely felületre. Nem kell félni az ilyen típusú tisztítószerek magas fogyasztásától. Ezeket egyenletesen, könnyen és racionálisan alkalmazzák: a vízszintes felületekről és a mennyezetről sem tudnak leereszteni. Ugyanakkor maximális hatékonyságuk van.

Van még két népi jogorvoslat a régi festék fémből való hámlására. Ezen a listán az első helyen szerepel a széles körben ismert marónátron (kausztikus szóda).

A második helyen az otthoni mini-recept fémfelületek keveréke:

 • 250 ml ammónia;
 • 1 liter víz;
 • 2 kg kréta

10% -os ammóniát összekeverünk egy liter vízzel, majd krétával. Kiderül, hogy egy homogén kenyér, amely a problémás területekre vonatkozik. Néhány óra elteltével a festék megduzzad, és a felületről megtisztul. Természetesen ez a módszer nagyon elavult, a modern piac készen áll arra, hogy új, hatékonyabb eszközöket cseréljen ki a nemkívánatos festékkel szemben. A modern szakemberek meglehetősen szándékosan és félelem nélkül alkalmazzák a speciális tisztítószereket.

fogyasztás

Az átdolgozott orosz közmondás azt mondja: "Ne vegye ki, hány palackot, még mindig kétszer futsz." Természetesen, ilyen javító helyzetben, egy ilyen fejlesztés nagyon kívánatos lenne elkerülni. Általános szabály, hogy a folyadékáramlási sebesség rövid vagy teljes leírását minden mosási palackon jelezzük. Ez lehet akár négyzetméterenként programozott pénzprogram, vagy minden esetben az áramlási sebesség részletes leírása: a kezelt bevonat vastagsága miatt a felületenkénti grammok száma.

Van egy másik módja annak meghatározására, hogy mennyi vizet igényel az Ön esetében. Az építőipari szakemberek azt javasolják, hogy nézd meg a festékréteg vastagságát, hogy az öblítés mértéke megegyezzen ezzel a mutatóval. Lehet, hogy nem a legkényelmesebb, de gyakrabban segít elérni a célt.

Bármilyen mennyiségű mosást használsz, ne feledd, hogy minél vastagabb a festékréteg, annál több pénzt kell eltávolítanod. És minél tovább tart a problémás terület megmunkálása.

Hogyan lehet eltávolítani?

Vegyünk egy példát a legösszetettebb folyamatokra: a porfesték eltávolítása egy fém felületről, és a szín eltávolítása az alumíniumból. Az első módszert bonyolítja az a tény, hogy a por az egyik legtartósabb festék és lakk, amely abszolút nem mechanikusan tisztítható.

Az ilyen bevonat fémből történő eltávolításához az alábbi eljárást kell végrehajtania:

 1. A legfontosabb, hogy megvédje magát és egészségét: viseljen gumikesztyűt és védőszemüveget.
 2. Ha a tisztítószerkezet nem túl nagy, és kézben tartható, akkor a mosóoldatba való teljes bemerítés ajánlott.
 3. Amíg a festék teljesen megduzzad, az oldatot folyamatosan keverjük, és szükség esetén melegítsük fel (a festék eltávolító kémiai tulajdonságai a legmagasabb hőmérsékleten a legmagasabb hőmérsékleten működnek). Ezt követően nem marad több, mint 20 perc.
 4. Amikor megjelenik a folyamat látható hatása, távolítsa el a tárgyat és tisztítsa meg a hámozott festékről egy spatulával.
 5. A nátrium-foszfát, vagy inkább a megoldás segít a festék- és mosószer-maradékok eltávolításában. Természetesen nagy mennyiségű közönséges vizet használhat. De a maximális hatás érdekében folyamatosan kell melegíteni.

Az alumínium felületekről történő festék eltávolításánál ezt a problémát a legnagyobb óvatossággal kell megközelíteni. Az alumínium nagyon szeszélyes és még finom anyag. A modern mosásokban a fő alkotórészként alkalmaznak lúgokat. És ez a fém szinte halál.Tapasztalt építők és javítóművészek tanácsot adnak a lúg nélkül használt speciális spray-k használatáról, amelyek bármilyen típusú alumínium felületekre is könnyen permetezhetők, még a legnehezebb helyeken is.

Az egyszerűbb és érthetőbb esetekről, amikor a régi festéket fémből eltávolítják, megkülönböztethetjük a folyamat több szakaszát:

 • tisztítsa meg a felületet a portól és a szennyeződéstől;
 • mosószert alkalmazzon fém felületre (ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal);
 • várjon a mosási csomagban feltüntetett időre;
 • távolítsa el a hámozott darabokat merev kefével vagy spatulával;
 • ha szükséges, ismételje meg a mosást;
 • megszabaduljon a mosószer maradékaitól (a gyógyszerek listáját a gyártó általában a csomagoláson vagy a használati utasításban jelzi).

A lépésről-lépésre szóló útmutatás jó a kezdő építőknek, akik először úgy döntöttek, hogy a festéket fémtermékekből tisztítják. Bár számos árnyalat van, ennek a folyamatnak minden részletét csak a tapasztalat tanulhatja.

Hasznos ajánlások

Annak érdekében, hogy a régi felületről a fémfelület tisztításának folyamata a lehető legegyszerűbb, gyors és hatékony legyen, figyeljenek ezekre az egyszerű igazságokra:

 • a felületről, amely a festéktől tisztításra kerül, előzetes mosása. A rendes háztartási vegyi anyagok jól illeszkednek, mivel nem csak tisztító tulajdonságokkal, hanem zsírtalanító tulajdonságokkal is rendelkezik. Az előkészítésnek köszönhetően a kémiai eltávolító mélyen behatolhat a fémbevonatba;
 • ha olyan terméket választ, amely nem tartalmaz paraffint vagy viaszot, a szokásos polietilén segít csökkenteni a mosás párolgási sebességét. Fedjük le az oldószerrel kezelt felületet, és tartsuk fenn az utasításokban meghatározott időt;
 • Gyakran előfordul, hogy a következő tisztítási szakaszban keményfémkeféket, kaparókat vagy spatulákat használnak (a festék levágása után). Egy másik titkot azonban megosztanak a nagyszabású projektek építői: a duzzadt festék eltávolítása nagynyomású vízsugárral;
 • Annak érdekében, hogy maga a fém ne sérüljön (festett alap), ki kell választani egy adott anyagra és egy adott festékre tervezett eltávolítót. Ellenkező esetben, mint az alumínium bevonatok esetében, tele van a bázis károsodásával és a rossz minőségű eredménnyel;
 • nem veszélyes a különböző összetételű oldószerek keverése, de teljesen hatástalan. Nem csak pénzt és időt pazarolhatsz, hanem kellemetlen következményeket is kaphatsz;
 • A tisztítás helyének állandó és maximális szellőzése nem csak fontos, hanem az eljárás egyik legfontosabb és nélkülözhetetlen feltétele.

A régi festékek fémtermékeinek tisztító és bonyolult tisztítása mágiává válik, ha figyelembe vesszük a tapasztalt szakemberek minden árnyalatát és ajánlását. A megfelelő választás, az összes óvintézkedés betartása és a bosszantó bevonat megszerzésére irányuló szándék az ügy sikerének fő eleme.

Hogyan távolítsuk el a festéket a fémből egy tisztító segítségével?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba