Kézi légtisztító kefék fehérre meszeléshez: fajták és felhasználások

Előbb vagy utóbb a befejező munkák elvégzésével felmerül a kérdés a falak és a mennyezet festése. Egyetértek azzal, hogy a mennyezet hengerrel vagy ecsettel történő fehérítése nagyon hosszú és kényelmetlen. A modern technológiát már régóta előremozdították, és megkönnyítették a most használt szórópisztolyokat vagy szórópisztolyokat.

Az építési üzletek sokféle termékcsaládot kínálnak ebbe a kategóriába, mindenki megtalálhatja az eszközt igény szerint és pénztárcát.

A használat célja és előnyei

A szórópisztolyt a kívánt festékanyagok, mészoldatok, különféle foltok, alapozó oldatok felvitele az elkészített munkafelületekre használják, vagy egyszerűen csak tiszta vízzel nedvesítik. A permetező segítségével nagy felületeket lehet festeni egyenletes habarcsos réteggel, míg a festék sima és egyenletes.

Ezen felül, feltéve, hogy a festékpisztoly megfelelően van kiválasztva az Ön igényeinek megfelelően. lehetséges a tonerekre és a nitrolakra helyezni.

Az oldatok és festékek munkájában széles levegő-sugárral permetezzük, ami a szárítás után garantálja a szép befejezett megjelenést. Összehasonlítva az ajtókat, amelyek közül az egyiket ecsettel festik, és a második festékpisztollyal, a különbség feltűnő lesz, és a választást a szórópisztoly követi.

Ez a nélkülözhetetlen dolog a háztartásban, a többi kényelem mellett, állítható folyadékellátással van ellátva, és Néhány eszköz speciális szerszámokkal rendelkezik a készletben, amellyel megváltoztathatja a festékáramlás vastagságát.. Ez hasznos lehet kis tárgyak vagy nehezen elérhető helyek festésére.

A szórópisztolynak van egy előnye egy ecsettel.

A meszelés kezdetén fontos tudni, hogy a mészoldat nagyon maró és folyékony, és bőrrel való érintkezés esetén égést okozhat, ami rendkívül kellemetlen és veszélyes.

Folyadékként eléggé nehéz ilyen megoldást alkalmazni simán, anélkül, hogy a falat felesleges foltokkal és foltokkal díszítené.

A szórópisztoly segítségével egyenletesen mészkőoldatot készíthet, még a legösszetettebb felületeken is. Nem kell létrát kapnia és festeni a mennyezeten és a sarkok között a mennyezet és a falak között - a szerszámhoz rögzített különleges horgászbotok segítenek a padlón álló mészhabarcs fedezésében. Ezen kívül az eszköz használatával időt takaríthat meg, mert az A festékszóró elég nagy területeket képes lefedniA habarcs zökkenőmentes alkalmazása és a fröcskölő szennyeződés minimalizálása.

Még akkor is, ha először vett egy szórópisztolyt, még mindig jó eredményt kap.

Típusok: hogyan kell kiválasztani?

Az építési szerszámok piacán minden egyes permetező eltér a jellemzőitől. Ez lehet a mechanizmus mechanizmusának bonyolultsága, fontos a színezőanyag adagolásának módja, valamint a kényelem is. Ennek a szegmensnek az ára változik az eszköz márkájától, kategóriájától és teljesítményétől függően.

Ahhoz, hogy a szükséges berendezéseket hibásan vásárolhassa, először meg kell értenie ezen eszközök fajtáit. A szórópisztolyok kézi, pneumatikus és elektromosak.

Kézi permetező pisztoly
Pneumatikus szórópisztoly
Elektromos szórópisztoly

Kézi

Valószínűleg a legnépszerűbb szegmens az összes adagoló között a kézi szórópisztoly.Az alacsony ár és a jó festési tulajdonságok miatt a legtöbb fogyasztó választja ezt a típusú eszközt, kivéve, hogy több fizikai költség van.

Működési és színező tulajdonságai alkalmasak a mennyezet önmagának fehérítésére, vagy a kívánt felület gyors és pontos festésére. Tervezés szerint az eszköz meglehetősen egyszerű és megbízható, és óvatosan használva hosszú ideig szolgál majd.

Ha szétszereli a készülék kézi szórópisztolyát, például elektromos CO 61-et, akkor egy műanyag vagy fém tartályból áll a folyadék számára, amely manuálisan szivattyúzható. Két tömlõ nyúlik ki a tartályból, amelyek közül az egyik a tartályból veszi az oldatot, a másik pedig egy speciális készülékkel permetezi azt. A mechanizmust egy, a második tömlőn elhelyezett kar biztosítja, és a festéket nyomás alá permetezik a felületre.

A készülék eszközének egyszerűsége - amit otthon kell használni.

elektromos

A kézi permetező pisztoly megfizethető áron és a praktikus használat után elektromos szórópisztoly. Abban az esetben, ha nem célszerű pneumatikus szórópisztolyokat vásárolni és használni, és már elhagytad az egyszerű kézi gépet, akkor a választás az elektromos készülék javára tehető - egy olcsóbb, de bonyolultabb eszköz.

A teljesítmény és a munka minősége szempontjából ez a fajta festőeszköz párhuzamos a pneumatikus kollektorral, de az ár elfogadhatóbb.

A levegőmentes elv az elektromos szórópisztoly működésének alapja - a festékfúvóka nyomásának ereje speciális elektromos motor segítségével történik.

A festék kis részecskékké bomlik a fúvóka speciális kialakítása és a dugattyúk nyomása miatt.

pneumatikus

A pneumatikus berendezések a szakemberek választása, ha nagy mennyiségű munka szükséges. A működési elv a sűrített levegő használata, amikor a tintasugaras rendszeres nyomását a kompresszor tartja.

A festéket egy speciális tartályból szállítják, és egy nagy, egyenletes nyomás alatt szivattyúzott erőteljes légáram segítségével a minőségre és egyenletesen feldolgozandó síkra esik. A magas nyomás miatt a fehérre meszelt mennyezet szinte hibátlan.

Ezeknek az eszközöknek a költsége meglehetősen nagy, de biztosan elég magas teljesítményük és a végső munka minőségének magasabb szintje. Igen, és használja ezt a technikát sokkal szebb.

Az utasítások betartásánál a pneumatikus szórópisztoly segítségével vágott felület foltok és foltok nélkül lesz a legegyengetőbb.

Hogyan kell dolgozni?

A festési munka megkezdése előtt elő kell készítenie a felszínt, magát, a környező teret és a szerszámot.

A festést igénylő felületet szükség szerint ki kell egyenlíteni, alapozni, csiszolni és tisztítani kell a szennyeződésektől és a zsírtól. és ne feledjük, hogy minden további festékréteget csak akkor használunk, ha az előző szárazkülönben felesleges csíkok és foltok keletkezhetnek a felületen.

Figyelembe véve, hogy a megoldásokkal végzett munka során nagy a védelem az esetleges kalcinált égések ellen, a tintasugaras szórja körül a legkisebb port. Ezek a finom részecskék a nyitott bőrre és nyálkahártyákra juthatnak, ezáltal irritációt okozva. Számos bútor, padló és belső tér is szennyezett lehet. ezért munka előtt vigyázzon a biztonságára kesztyű, légzésmaszk viselésével és a bőr teljes viselésével ruhával.

A padlót speciális építőfóliával kell bevonni, a bútorokat és a dolgokat, ha csak lehetséges, el kell távolítani a munkaterületről, vagy védőfóliával kell fedni.

Többek között ellenőrizze a szórópisztoly teljesítményét, és szükség esetén állítsa be mindent. Ügyeljen arra is, hogy tiszta legyen, és hogy belső részei nem szennyezettek a szárított festékmaradványokkal.

A színező készítmény elkészítésekor óvatosan le kell üríteni, hogy eltávolítsuk a csomókat és az oldat nagy részecskéit. a permetezőfúvókák eltömődésének elkerülése és működésének megzavarása. Ezt gézzel vagy speciális szűrővel lehet elvégezni.

Fontos továbbá a fúvóka méretének beállítása a színező oldat egyenletesebb alkalmazása érdekében.

Miután befejezte a felkészülést, el lehet kezdeni a munkát.

Miután a festékoldattal feltöltötte a spray-palackot, ellenőrizze a permetezést a felesleges felületen - lehet egy régi karton, műanyag vagy karton vágás. Az ellenőrzést annak érdekében végzik, hogy elkerüljük a fúvóka légblokkjának létrehozásátamely csúnya köpködést eredményezhet.

Segít meghatározni azt is, hogy a festendő felülettől milyen távolságot kell tartani a legjobb eredmény elérése érdekében.

Működés közben kövesse a nyomást és tartsa meg a szükséges szintet, hogy megakadályozza, hogy a festék túl vastag legyen.

Permetező pisztoly beállítása

A szórópisztolyt a festendő felülethez képest szögben kell tartani., az oldatot egyenletesen és egyenletesen kell felhordani, egy helyen nem maradva, a festéket rétegenként átfedő mozgásokkal permetezve.

Ha a festési folyamat során szünetet tart, különösen gyorsan száradó festékkészítmények alkalmazása esetén, a legjobb, ha a szórópisztoly végét vízzel vagy oldószerrel ellátott tartályba helyezi (az alkalmazott festék típusától függően), ami megakadályozza a fúvókában maradó oldat kiszáradását.

A munka befejezését követően a permetező pisztolyt szétszerelni és alaposan meg kell tisztítani a további tárolás és a későbbi használat érdekében.

gondoskodás

A szórópisztolyok gondozásának legfontosabb és alapvető szabálya, hogy minden használat után kötelező a mosás és a tisztítás. Minden típusú szórópisztolynak saját szerkezeti jellemzői vannak, nincs egyetemes megoldás. Emellett a tisztítás elengedhetetlen. Valójában ennek köszönhetően a fák mechanikus szerszámai hosszú építési időt fognak szolgálni.

Miután az összes felületet festették, fehérre meszelték és megszáradtak, A maradék festéket speciális tartályból kell lefolyni. Öblítse ki a szivattyút tömlőkkel és fúvókákkal.. Bizonyos esetekben, az utasításokat követve, a sűrített festék eltávolításához speciális lobogót használhat az eltömődött csövek vagy tömlők tisztításához.

Ha ezt elhanyagoljuk, akkor a festékmaradványok kiszáradhatnak a permetező csatornáiban, majd nagyon nehéz lesz a szárított anyag részecskéit mosni. Ezen túlmenően a szárított festék munkájában további felhasználásra le lehet húzni és bejutni a festett felületre, ezáltal bonyolítja a munkát.

Tisztítás után a permetező pisztolyon keresztül szokásos vizet vezethet, ezzel ellenőrizve a permet minőségét.

Miután csak fújhatsz át a levegőn, alaposan megszáradhatsz ha vannak olyan alkatrészek, amelyek speciális vegyületekkel kenést igényelnek, akkor kenni kell. A szerszám összegyűjtése és tárolására kerül.

A festékszóró tömlőket tárolni kell. Nem ajánlatos őket felakasztani. a repedések elkerülése érdekében.

Körülbelül hat havonta egyszer ellenőrizheti a készüléket. óvatosabban. Vizuálisan ellenőrizze, hogy nincs-e sérülés vagy hibás működés. Ellenőrizze és szükség esetén cserélje ki a tömítéseket és a szelepeket. Nézze meg, hogy működik és működik.

A megfelelő gép kiválasztásával, megfelelő beállításával és működtetésével, az időben történő tisztítással és a megfelelő tárolással, olyan csodálatos dolog, mint egy permetező pisztoly, amely hosszú ideig szolgál majd Önnek, és kiváló munkamódszereket kíván.

A SO-20B kézi szórópisztoly áttekintése a következő videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba