Festékfogyasztás 1 négyzetenként. m falak tér: számításokat végzünk a kiválasztott anyag szerint

Ma a festészet a falak befejezésének leggyakoribb módja. A ház szinte minden tulajdonosa személyesen átalakíthatja lakásának belsejét csak festékkel. A munka végső költsége attól függ, hogy a szükséges színezőanyag mennyire lesz kiszámítva, és elkerülhető lesz a felesleges festék vásárlása.

Fogyasztási tényezők

Mielőtt elkezdené számolni azt a festékmennyiséget, amelyre szükség lesz egy szoba vagy az egész lakás befejezése során, meg kell vizsgálnia az összes olyan tényezőt, amely befolyásolja az ilyen összetétel fogyasztását. Általában csalás a festék fogyasztása 1 m2 felületen.

Sokak számára úgy tűnik, hogy a számítás nagyon egyszerű: meg kell mérni a feldolgozásra szoruló falak és mennyezet felületét, és az áruk csomagolásán felajánlott utasításokat tanulmányozva dolgozhat. De ez egy ideális „pálya”, azaz amikor a terület teljesen sima.

Valójában sok tényező befolyásolja a felhasznált festék mennyiségét:

 • a festéktermék alkalmazásának módja;
 • szín;
 • összetétel típusa;
 • a kezelendő felületet.

Figyelembe kell venni az összes fenti szempontot annak érdekében, hogy helyesen számítsuk ki, hogy a keverék mennyi legyen.

A festékek típusai

A festék folyékonysága és típusa határozza meg a számlálást. Ezt a mutatót „rejtőerőnek” nevezik, és mindenféle keverékben eltérő.

Akril festék

Az akril festék egy akril alapú víz-diszperziós keverék. A színező paszták speciális színű pasztákat használnak, amelyek ezen a nyersanyagon alapulnak. A festett felület matt színű lesz.

Az ilyen típusú vegyületeket széles körben használják mind a belső, mind a külső javításokban. Az akril kompozíció egyik fő előnye, hogy ellenáll az ultraibolya sugárzásnak, ezért erősen rögzítve van a homlokzati falakon, és nem veszíti el színét a napfényben. A dekoratív tulajdonságok 5 évig fennmaradnak.

1 liter / 8 négyzetméter - ez az akril keverék fogyasztása a falak felszínének festésénél. Itt a számítás egy rétegre megy. Ez a mutató azonban eltérhet a különböző gyártóktól származó festékektől.

A munka során szükséges termék mennyisége a termék minőségétől függ. A falakat akril festékkel bevonjuk legalább két rétegben, előnyösen háromszor.

Kívánatos, hogy a falakat egy alapozóval bevonjuk, mivel az anyagfogyasztás jelentősen csökkenthető.

Akril alapozó készíthető saját kezével. Ehhez keverjük össze a fehér akrilt vízzel, és tegyük a falakra.

Az arány 50/50. A mennyezetet matt latex festék borítja.

Vízemulziós festék

Ez a fajta nem ellenáll a nedvességnek, mivel vizes oldatra épül. A vízlepergető tulajdonságok biztosítása érdekében különböző adalékokat használjon.

Először is, 1 négyzetméterenkénti fogyasztása a víz alapú festék sűrűségétől függ. m. Ha a keverék túl vastag, vízzel kell hígítani. Az emulziót vékony rétegben kell felhordani. Miután az első réteg teljesen száraz volt, még egyszer át kell mennie a festéken.

A festett terület 10 m2-enként 1 l-es szabványból előállított vízalapú festékek kiszámítása. A valóságban ez a szám 1 m2-ről 6 m2-ről 1l-re változhat 18 m2-re, így sokkal pontosabb lesz a pontos számítás.Minden függ a mellékhatásoktól: a terület szerkezetétől, vastagságától és színétől.

Olajfesték Az ilyen vegyületek előállítása során gyakran használnak lenolajat. Oldószerként működik. Miután az ilyen készítményt felvisszük a felületre, a friss levegőben polimerizálódik.

Zománc PF-115 a leggyakoribb összetétele olajfestékek, létrehozhat egy film fokozott erő. Egy ilyen fólia egységes szerkezetű. Ha egy réteget fest a falra, a becsült festékfogyasztás 120-130 gramm lesz. 1 m2-en.

A mennyiség számítása során tudnia kell, hogy az olajfesték fogyasztása a színtől függ. A pigmentek "rejtőerejét" nagyban befolyásolja az alkalmazott keverék sűrűsége.

Az alábbiakban példák a keverék fogyasztási mutatóira 1 kg-ra:

 • fekete szín - legfeljebb 20 m2;
 • kék szín - 17 m2-ig;
 • kék szín - legfeljebb 15 m2;
 • zöld szín - 13 m2;
 • fehér szín - akár 10 m2;
 • sárga szín - akár 10 m2.

A fenti adatok alapján látható, hogy minél világosabb a szín, annál kisebb a felület.

gyártók

Az alábbiakban felsoroljuk a festékek és lakkok legjobb gyártóit:

 • Dufa szupergyors - a színek tartóssága és tisztasága. A festéket kis helyiségekben használják, lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a helyiség mennyiségét.
 • Caparol CapaSilan - a gyártó a mennyezet szilikon bevonatára összpontosít. A festék képes apró repedésekre fényezni, akár 2 mm-ig.
 • Dulux - a legjobb megoldás a mennyezet festésére. Gyártó ország - Egyesült Királyság.
 • "Halo kedvezmény" - 1,5 - 2-szer gyorsabban száradó mennyezeti festék, mint más gyártók festékei.
 • Tikkurila Euro 7 - Nagyon drága opció, kiváló termékminőséggel. A festék ellenáll az ultraibolya sugárzásnak.
 • Ceresit CT 54 - festék- és lakktermékek homlokzati munkákhoz. A termék gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
 • SNIEZKA EKO - bármilyen típusú felületre alkalmas. Az áramlási sebesség azonban meglehetősen nagy, ami jelentős hátrány.
 • "Expert" - festék a DEKART gyártótól. A termék egyetlen hátránya a túlzott sűrűség. Ez megoldható, de ez a probléma nem szerepel a csomagban található utasításokban.
 • Tex Pro - a festék elégséges költségvetési változata, amelyet erős szag hiánya jellemez.

A kezelendő felület

A festékfogyasztás kiszámítása a festendő felület típusától és textúrájától is függ. Az áramlási sebesség többször is növekedhet, ha a festéket a gipszre vagy betonra felhordjuk, és sima, sűrű felület, például acéllemez vagy horganyzott, jelentősen csökkenti ezt a számot.

Ma az emberek sokféle módon igyekeznek csökkenteni a felület porozitását. A faépületeket először csiszolták és több réteg szárítóolajjal fedik le, az alapot alapozó fedi.

Az alapozó kompozíciókat úgy tervezték, hogy kis felületű pórusokat és kis repedéseket töltsenek fel a festendő felületen. Ennek következtében csökken a festék és lakk abszorpciós szintje, így elkerülhető a festés szükségtelen költsége.

Alkalmazási módszer

A festék alkalmazásának módja azt is befolyásolja, hogy mennyi anyagot kell elkölteni.

Ha a festési munka során permetező pisztolyt használ, akár 10-15% -ot is megtakaríthat a festék- és lakk keverékre, nem pedig görgővel vagy ecsettel.

A szórópisztoly valódi használata nem mindig megfelelő.

A fenti információk tanulmányozása után szinte minden ember képes lesz megfelelően kiszámítani, hogy mennyi összetételre van szüksége, még a vakolatfestő speciális képességei nélkül is. Természetesen sok szempont van, ami befolyásolja ezt a mutatót, így még a szakemberek sem tudnak pontos számítást végezni, de a keverék hozzávetőleges fogyasztása mindig kiszámítható.

A festékfogyasztás meghatározására vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba