A dekoratív kő vakolat festményeinek finomsága

Néha van egy erős vágy, hogy valamit megváltoztasson egy lakás vagy ház kialakításában. Ebben az esetben használhatunk gipszköveket, amelyek festménye nem olyan bonyolult, mint amilyennek az első pillantásra tűnik. A dekoratív kő használata lehetővé teszi, hogy bármilyen szobát átalakítson, de először a színezőanyag finomságainak kezelése szükséges.

Mit kell festeni?

Ha a feldolgozáshoz nyersanyagokat vásárolnak, vagy az anyagot önállóan gyártják, a termékeket festeni kell. Először is, a kiválasztott kompozíciók tesztelése szükséges ahhoz, hogy megértsük, milyen színű lesz az eredmény.

A festést a következő keverékek és oldatok alkalmazásával végezzük:

 • Akril festék - ez a vizes oldat gipszkőre alkalmas külső hatásokkal szembeni ellenálló képessége, jó rugalmassága miatt, így a burkolóelemen nem keletkezik repedés.
 • vitriol - a réz és a vas-szulfát impregnálásként működik, és segít növelni az alkatrészek szilárdságát. A réz-szulfát kék színárnyalatot és vas-sárga színt ad.
 • maró - egyszínű keverék cement alapú anyagok, valamint gipszkövek festésére. Az öltözködést savas foltokkal vagy fa-összetételsel végezzük.

Ezenkívül a festés más megoldásokkal történik: különböző lakkok és nedves hatású impregnálások, festékek, a gipszkő természetes megjelenése.

A lényeg az anyag céljának meghatározása, és ennek megfelelően egy színezőanyag kiválasztása.

Javaslatok festése

A gipszből készült kő megfelelő festése az egyszerű szabályok betartását jelenti:

 • az alkatrészeket 1-2 napig előszárítjuk;
 • a régi anyag polírozott, ellenkező esetben a festék rövid idő alatt összeomlik;
 • az impregnálásokat a címkén szereplő utasításoknak megfelelően alkalmazzák - néhány megoldást alkalmazunk a festési eljárás előtt, bizonyos típusokat nem egyesítenek bizonyos színekkel;
 • Lakkbevonat kerül hozzáadásra, hogy a termék ragyogjon a festék felett, de ez nem mindig megfelelő - ennek következtében a kő természetes érzése elvész.

Ezeknek a tippeknek a követésekor a díszítőköveket meg lehet védeni a negatív hatásoktól, korróziótól, és a festékréteg sokáig tart.

műszerek

Ahhoz, hogy saját kezével szemet gyönyörködtető dekoratív elemet hozzon létre, meg kell használnia azokat a szerszámokat, amelyek lehetővé teszik a festést.

A fő eszközök a következők:

 • légfúvó vagy szórópisztoly;
 • kefék és görgők;
 • csiszolópapír vagy csiszológép.

Leggyakrabban a festékszóró festésére használják.

Előnye a kefével szemben az, hogy a kompozíciót fröcskölte, nem pedig kenetet, végül pedig még egyenletes színt is mutat, túl sötét, természetellenes területek nélkül.

Légfúvókával különböző árnyalatokat adhat a kőnek - ehhez egyszerűen állítsa be a tintasugarat és a szerszámtól a munkafelületig tartó távolságot. Az anyag festésére hagyományos olajfúvóka, olajhűtéssel és automata nyomásszabályzóval felszerelt kompresszor.

A kefe nagyon ritkán fest az egész szemet, mert a készülék foltokat és csúnya foltokat hagy. A kefe bármely területének kiemelése kiváló eszköz.

Előkészítés és festés

A színezés előkészítése az anyag típusától függően történik: a korábban használt kőből vagy egy újból. A használt termékek óvatosan eltávolítják a régi korrozív réteget.Ezután a kő polírozva van, hogy megszüntesse az erős felületcseppeket. A homlokelemeket kompresszorral fújják, és 2-3-szor alkalmazzák az impregnálást - ennek köszönhetően a színező készítmények fogyasztása jelentősen csökken.

Egy új kő nem kell őrölni és dörzsölni - elég, ha csak mosni és 2-szer áztatjuk. Ebben az esetben a színezés sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Nem kell nagy pontosságú eszközöket és speciális technológiákat használni.az anyag színét. Először is, a készítményt száraz porból készítjük, a szükséges mennyiségű vizet öntöttük a gyártó utasításai alapján. Ha mindent rosszul csinálsz, túl vékony vagy vastag megoldást kaphatsz - elég kényelmetlen lesz, hogy texturált gipszköveket festenek.

A folyamat során meg kell festenie az összes részletet anélkül, hogy túlságosan túljutna az egyes elemek határán. Ahogy kiszárad, a vakolat festéke elhalványul. A védelem érdekében a felületet lakkozni kell. A gipszből készült dekoratív kő vízoldható festékekkel van festve, ezért a lakk azonos tulajdonságokkal van kiválasztva: alkid, matt, pentaftal.

Festési módszerek

Az anyag festésének számos módja van: ömlesztve és felületesen.

Az első módszert öngyártó kőre használják. A technológia a színező pigmentek hozzáadását jelenti a gipszoldathoz - ennek eredményeként a termék belsejéből festett. Ezzel a módszerrel festeni kell a festék 1/2 részét 200 ml vízzel és azonos térfogatú akril alapozóval. A teljes szárítás után a kő kívánt felületére matt lakkot viszünk fel.

A felületi módszer nagyon egyszerű: a kész bélésanyagot festékkel bevonják a szórópisztolyból. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a kívánt árnyalatot dekoratív kővé alakítja, hogy természetes, természetes megjelenést hozzon létre.

dekoráció

A dekoratív gipszkő felületének többféle érdekes festménye van, amellyel szokatlan terméktípus érhető el:

 • A régi márvány alatt - a saját kezű kőből szárad, és a vásárolt boltot meleg, száraz helyen helyezzük, és két napig tároljuk. Ezután egy fuvola kefével a felületet két rétegben impregnáljuk melegített szárítóolajjal. Egy idő múlva egy márványra emlékeztető bevonat érhető el az öregedés hatására.
 • A terrakotta alatt - a technológia hasonló a régi márványbevonat létrehozásához, csak nem lenmagolajat használnak, de a gyanta és a lakk - technikai alkoholban hígítják.
 • Bronz árnyalattal - Gipszköveket alaposan impregnálnak lenolajjal, és 8-10 órán át szárítjuk. Ezután két réteg lakkban hígított bronzpor kerül az anyagra, és a kő szárad. Vegyünk 10 g ezüst-nitrátot, 100 g ecetet, 300 g tiszta vizet, ezekből a komponensekből speciális oldatot készítünk. A terméket bronzporral bevonjuk és az elkészített oldattal kezeljük. Az eljárás után a díszítőköveket egy darab bársonyos anyaggal dörzsöljük.
 • A folt alkalmazása - a kompozíció enyhén felmelegszik, a vakolatelemeket 5-10 másodpercig bemerítik és szárazra szállítják.

Ezeknek a tippeknek köszönhetően a vakolatból készült dekoratív kő festésére való felkészülés produktív lesz, és a munka eredménye kiváló minőségű és tartós lesz.

A gipszből készült díszítő kő festésének egyik módja a következő videóban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba