Hogyan válasszuk ki a festéket a rozsda felett?

 Hogyan válasszuk ki a festéket a rozsda felett?

A fémszerkezet tartós, tartós és megbízható. Az egyetlen hátránya a korrózióérzékenység. Ennek kiküszöbölése érdekében figyelembe kell venni a festék kiválasztásának sajátosságait rozsdával.

Jellemzők

A rozsda feletti festék egy speciális korróziógátló festék. Ezzel nemcsak a meglévő rozsdát eltávolíthatja a fémen, hanem megvédheti az ismétlődő eseményektől. A mai napon többféle festéktermék található. Mindegyikük különbözik egymástól a fő hatóanyagban, annak alapjában, gyártójában és felhasználási módjában.

Néhány festékfajtát azonnal rozsdára lehet alkalmazni.Mások a sérült terület további eltávolítását igénylik a használat előtt. Ezeknek a festékeknek a nagy része egyedülálló összetételű, aminek következtében a rétegük alatt történő további oxidáció folyamata nem alakul ki, hanem éppen ellenkezőleg, megszűnik. Eladáskor univerzális festék rozsda található, amelyet beltéren és kívül is használhatunk, és elszigetelt, vagyis egy helyen történő használatra.

Minden ilyen típusú festék- és lakktermék erős, kifejezett toxikus ízű. Ezért használatukhoz védőmaszk vagy légzőkészülék használata szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy a korróziógátló festékanyagok kizárólag bármilyen fémszerkezetekre használhatók. Használatuk lehetővé teszi nemcsak a fém oxidációjától való megvédését, hanem annak megjelenésének javítását vagy frissítését, az egész szerkezet egészének élettartamának meghosszabbítását.

típusok

Az üzletek számlálói közül ma a különböző típusú borításokat mutatják be. A korróziógátló festékek védőfunkciót végeznek: nem teszik lehetővé az oxigén és a nedvesség fémfelületek megsemmisítését.

Több fajtába osztva:

 • Foszfatálás, amely speciális védőréteget hoz létre a fémszerkezet felületén. Hála neki, a korrózió nem terjed tovább.
 • Szárítás után a szigetelő keverék nagy szilárdságú filmré változik, ami nem okoz negatív tényezőket a fémre.
 • A passziválási keverékek nemcsak a rozsda által károsodott fémet állítják vissza, hanem megvédik az ismételt megjelenésétől.

Mindenféle korróziógátló festék csak azoknak a fémszerkezeteknek felel meg, amelyeket a korrózió kismértékben érint. A rozsdafestékek olyan esetekben használhatók, ahol a fém jól látható a korrózió után. Nemcsak megszüntetik őket, hanem nem teszik lehetővé a rozsda újbóli megnyilvánulását.

A következő csoportokra oszlik:

 • földi - rozsdás lerakódások ellen festeni. A kompozíció speciális összetevői vas-oxiddal reagálnak és sűrű védőfóliát képeznek a felületén. Ha a rozsda károsodása kicsi volt, akkor ez a film teljesen helyreállítja őket.
 • Festékstabilizátor úgy tervezték, hogy megvédje a korrózió által károsított fém további megsemmisítését.
 • Gátló készítmény - egy üvegben zománc és alapozó. Alkotórészei rozsdával hatnak, megsemmisítik, és a fémfelületen egy védőréteg is képződik.
 • A rozsdafesték gyorsan száradnak, ezért használatos ügyességet igényel. Kalapácsfesték Egyedülálló összetétele alumíniumpor és cink, üveg és szilikonolaj.Egy ilyen spray nagyon gyorsan szárad. Alkalmazható olyan fémek feldolgozására is, amelyek még nem sérültek a rozsda, valamint a fémszerkezetek korróziójával.
 • Dekoratív olajfestékszárítóolajként, néha a korrózió elleni küzdelem eszközeként is használható. Csak háztartási használatra alkalmas. Nem teszi lehetővé a már sérült fém visszanyerését. A vízállóság szintje a többi anyaghoz képest nagyon alacsony.
 • Akril korróziós festékek viszonylag nemrégiben megjelent a piacon. Hatékonyan védik a fémet a rozsdától, ellenállnak a szélsőséges hidegnek és hosszú távú védőhatásuk van.

Fontos, hogy a fém típusától, a rozsda által okozott kár mértékétől, valamint az alkalmazással elérendő céltól függően válasszon ki egy adott festékfajtát.

Színtartomány

Festékanyag védelme és a rozsda-károsodásból való visszanyerése Különböző színekben kapható:

 • fekete;
 • barna;
 • szürke;
 • sárga;
 • zöld;
 • kék;
 • lila;
 • szürke;
 • fehér;
 • türkiz;
 • narancs.

A gyártótól függően a színskála sokkal szélesebb lehet. Szóval, a sorban egyes márkák festék rozsda különböző árnyalatú lila, vörös és barna színek. Néhány gyártó a színeket és a kaméleont, az áttetsző textúrákat tartalmazza.

Minden szín lehet matt vagy fényes, hideg vagy meleg. Minden formájú, méretű és célú fémszerkezethez kiválaszthatja a tökéletes festékváltozatot.

Gyártók: felülvizsgálat és felülvizsgálatok

Számos hazai és külföldi márka gyártja a festékanyagot, amely a fém rozsdásodását és a harcot szolgálja.

A legjobb az összes létező ma:

 • Hammerite - a legjobb festék galvanizált, fekete vagy színes fémszerkezetekhez. Teljesen eltávolítja még a rozsda komoly jeleit is. Az eladás két formája - kalapács vagy sima bevonat. Ez az eszköz az 1. kategóriába tartozik. A vásárlói vélemények szerint ez a vegyület tökéletesen védi a rozsdát, gyönyörű megjelenést biztosít, maga a festék könnyen alkalmazható, és hosszú ideig megtartja tulajdonságait.
 • karcsú - Ezek a Lankwitzer Lackfabrik márka németországi termékei. A választékban kalapács, korróziógátló és alkid vegyületek tartoznak. A gyártó megfizethető áron pozicionálja termékét a legmagasabb osztályú festékként. Használható csövek, kapuk, kerítések és egyéb fémszerkezetek festésére. Az ügyfelek véleménye csak megerősíti a korrózió elleni küzdelem magas színvonalát és hatékonyságát.
 • Dali - ez nem csak festék, hanem igazi zománc-alapozó. Igazítja a sérült fémfelületet, megakadályozza a korrózió kialakulását, megvédi a fémet a további megjelenésétől. Ennek a terméknek a vásárlói tudomásul veszik az alkalmazás kényelmét, széles palettáját, megfizethető árát és jó védelmi tulajdonságait.
 • Aeroszol zománc Kudo dobozokban - vasfémfesték, amely alkalmas vasfémötvözetekből készült szerkezetekhez. Megszünteti a meglévő korrózió nyomokat és megakadályozza új megjelenését. A vásárlók hangsúlyozzák az alacsony árat, az alkalmazás egyszerűségét és a gazdaságos fogyasztást. Szerintük ez a zománc hatékonyan és tartósan védi a fémet a rozsdától.
 • páncélos - Korrózióálló festék, széles körben gyártva. Eladó a kalapács, a fényes és a korróziógátló keverék. Mindegyikük alacsony fogyasztású, kiváló minőségű, széles színpalettával és megfizethető áron. A vásárlók tudomásul veszik, hogy kényelmesen alkalmazzák, világos és változatos színeket, valamint magas hatékonyságot biztosítanak a rozsda elleni küzdelemben.

A pozitív értékelés egyértelműen bizonyítja, hogy ezeknek a márkáknak a korróziógátló festékei a legjobbak.Ezért a termékeiken van, és először is oda kell figyelnie.

Kiválasztási kritériumok

Annak érdekében, hogy a festék megfelelően rozsdásodjon és teljes mértékben megbirkózzon a céljával, a választásnak figyelembe kell vennie:

 • A fém típusa és célja. Az acélból vagy alumíniumból készült fémszerkezeteket különböző keverékekkel kell festeni. Ugyanez a szabály vonatkozik a különböző mintákra is. Például, a tetőnél jobb, ha olyan keveréket használnak, amelyek nem félnek a magas hőmérsékletektől, és nem fakulnak ki a napsütésben. De a standard kalapácsfesték alkalmas vízvezeték-szerelésre.
 • Feltételek, amelyekben bizonyos festék- és lakk keverék használata megengedett. Ezek közé tartozik a fűtés és a hűtés maximális hőmérséklete, a páratartalom szintje, a mechanikai sérülés lehetősége. Ha a festéket a nem megfelelő körülmények között a fémre helyezik, a védőminőség csökkenéséhez vagy a teljes eltávolításhoz vezet.
 • A korrózió jellege és a festék védelme. Ez a két paraméter elválaszthatatlanul kapcsolódik. Az erősebb és terjedelmesebb a rozsda a szerkezeten, a tartósabb és védettebb tulajdonságok a színező keveréknek. Ellenkező esetben lehetetlen elérni a kívánt eredményt.
 • Szárítási sebesség és festék toxicitási szintje. Ha a munkát az utcán víz közelében végezzük, akkor a keveréket a lehető leggyorsabban kell szárítani. A beltéri munka esetében jobb, ha a legkevésbé mérgező festékeket használjuk, amelyek kicsit hosszabb ideig száradnak.
 • Korróziógátló festék színe, attól függően, hogy milyen típusú szerkezetek fognak festeni. Néhány fémterméket bizonyos színekben kell festeni, például gázcsöveket vagy fűtőcsöveket. Ezeket a paramétereket figyelembe kell venni.

Ezeknek az ajánlásoknak megfelelően kiválasztott korróziógátló festék segít megoldani a fémtermékek rozsdájával kapcsolatos problémákat és azok további védelmét.

ajánlások

A festék rozsdára gyakorolt ​​hatásának növelése, a védőminőségének növelése, valamint annak előnyeinek teljes megismerése, a szakértők tanácsát kell használnia:

 • Mielőtt egy bizonyos típusú rozsdafestékhez jutna, részletesen meg kell vizsgálni a gyártó utasításait. A keverék egyes típusai speciális oldószereket igényelnek. Ha az erre vonatkozó információ a csomagon van feltüntetve, akkor két alapot kell egyszerre vásárolni, és azokat a gyártó ajánlásainak megfelelően használni.
 • Bizonyos típusú korróziógátló szereket a gyártók 3-in-1 termékként helyeznek el, azonban ha elegendő idő áll rendelkezésre, akkor jobb, ha további termékeket használ. A munka sorrendje a következő: a felület tisztítása, alapozás, festés, bevonat védő zománcozással.
 • Ha az éppen hegesztett fémszerkezetet tervezték festeni, először meg kell várni, hogy a fém teljesen lehűljön. Ezt követően tisztítsa meg a varratokat, majd alkalmazza a színező keveréket.
 • Ügyeljen arra, hogy a munka során figyelembe vegye az utcai hőmérsékletet, ha a festék gyorsan szárad, és az utcán több, mint +27 fok, akkor a munkát addig kell elhalasztani, amíg csökken. Ugyanez vonatkozik a túl alacsony hőmérsékletekre is. Ezekben az esetekben a festék aktív alkotórészei túl gyorsan megszilárdulnak és nem lesznek képesek teljes mértékben befolyásolni a fémet.
 • Néhány festékfesték-keverékkel rendelkező banknál jelezzük, hogy a festéket azonnal fel lehet használni a kezeletlen felületre, azonban a szakértők továbbra is azt tanácsolják, hogy a rozsdásodott területet előzetesen tisztítsák meg és zsírtalanítsák. Ez lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok gyorsabban reagáljanak a korrózióval, és maga a festék jobban tapad a fémfelülethez.

Ezeknek az egyszerű tippeknek való megfelelés segíthet a rozsda festék hatékonyságának növelésében.

Hogyan kell festeni egy rozsdás fémszerkezetet, nézd meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba