Hogyan készítsünk izzó festéket otthon?

A leggyakoribb kérés azoktól, akik szeretnék átalakítani a térüket és gondolkodni a kozmetikai javításokról, fényes festék. Sokan hallottak arról, hogy mit és aktívan használják otthonukban.

A belső falakhoz, mennyezethez vagy dolgokhoz alkalmazkodik, így az egyéniséget hozza otthonához. Tehát a nap folyamán a szoba normálisnak tűnik, de éjszaka igazi mese házává válik, a csillagok a mennyezeten vagy a gyönyörű falakon található virágok.

előnyök

A festéknek számos előnye van: tartós, igénytelen karbantartás és könnyen alkalmazható, és a hatás megdöbbentő. Ez egy nagyszerű alternatíva az éjszakai fényekre. Gazdaságos: a festék napfényből energiát szerez, és éjszaka felemeli, és így ragyog.

Különösen népszerű, ha gyermekszobákban használják., mert kényelmet, kényelmet és biztonságot teremthet. A gyerekek általában félnek a sötétektől, és gyönyörű fényes mintákkal könnyebb elaludni, nyugodtnak érzik magukat.

A különböző rajzokat figyelembe véve a gyermek gyorsan elalszik és elalszik, ami tökéletesen befolyásolja képzeletét és a kreatív képességek fejlődését.

Ez a festék népszerű nemcsak az építőiparban, hanem a kreativitás különböző típusaiban is - legyen az festmény létrehozása vagy különböző tárgyak díszítése.

Ez hozzá fog adni egy kis mágiát bármely témához vagy folyamathoz.

Milyen csodálatos festék?

A lumineszcencia miatt bármilyen tárgyat átalakító festék kétféle - lumineszcens (szintén fényes) és fluoreszcens. Gyakran összetévesztik őket, hogy nagy hibát követnek el.

Fontolja meg azokat a jellemzőket, amelyek megkülönböztetik őket:

 • A fluoreszcens festék csak az ultraibolya sugárzás közvetlen hatására ragyog, ezért speciális lámpákat igényel.
 • A fluoreszcens festék önmagában is ragyoghat.

Ez az utóbbiról szól, amit most fogunk megvitatni - ez a legkönnyebb mód a tér átalakítására. Nincs szükség további forrásokra.

működése

A festék neve a „lumineszcencia” szóból származik, ami azt jelenti, hogy egy adott anyag képes saját energiájával ragyogni. A folyamatért felelősek azok a speciális pigmentek, amelyeket „foszforoknak” neveznek. Ők azok, akik napközben magukban energiát gyűjtöttek a napból vagy a mesterséges világításból, és éjjel gyönyörködnek szemünkkel a ragyogásával.

Ez a folyamat, amely a nap folyamán fényt kap, és az éjszakai visszaadás, olyan, mint egy örökmozgató gép, amely sok éven át képes működni. Mindössze annyit kell tenni, hogy a festéket a felületre alkalmazzuk, majd a folyamatokat önállóan aktiváljuk.

Érdekes, hogy az energiát nemcsak fényes napfény, hanem bármely más forrás (zseblámpa, lámpa, holdfény) is termeli.

Ami a cselekvés időtartamát illeti, akkor a mesterséges fényforrásnál 15 perc "újratöltés" energiát biztosít a sötétben 10 órás munkaidőre, a fényerő fokozatos csökkenésével.

A foszfor egy stabil fizikai és kémiai anyag., amely több mint 30 éve képes az épület homlokzatára bújni, mit beszéljen a belső felületekről. A fényességet a pigmentek koncentrációjának növelésével vagy csökkentésével állíthatja be.

A fluoreszcens és fluoreszkáló festék típusának megválasztása a tiéd. Elvileg hasonlóak, csak a ragyogás függetlenségében különböznek. Ügyeljen arra, hogy az utóbbi tartalmazza az emberi egészségre veszélyes foszfor összetételét. Ha ezeket használják, akkor csak az épületen kívüli munkára.A foszfor anyagok szinte teljesen biztonságosak.

Miért van szükség rá?

Az ilyen festék a szobák, a belső elemek, vagy akár a szekrény díszítésében igényelhető - csak a felületre kell helyezni. A már ismert foszfor mellett az átlátszó lakk is szerepel a készítményben. Ez az anyag alapja. Tulajdonságaitól függően bármilyen felületre festék van - legyen az tapéta, fém vagy műanyag, kerámia vagy üveg, fa vagy gipsz - sok lehetőség van.

A fluoreszcens festéket az alábbi területeken aktívan használják:

 • belső burkolat festésénél;
 • egyedi belső tárgyak díszítésekor;
 • ruházatban (professzionális ruházat, öltöző díszítés);
 • az útjelzésekben;
 • az autók javításában;
 • reklám- és dekorációs termékek (ajándéktárgyak, fényképek, bögrék, pólók, kulcstartók, jelvények, mágnesek) gyártásában;
 • a show-iiparban (fénysugarak);
 • a szépségiparban (körömlakk, pigment árnyékok);
 • a munkákban (decoupage, izzó homok, kövek, festmények, ékszerek és ajándékok létrehozása).

Ezenkívül a kompozíciót még friss virágokra vagy arcra is fel lehet használni, ha sminket alkalmaz. Képzeld el, hogy mi a kreativitás platformja.

Fő típusok

Minden színező készítmény két kategóriába sorolható:

 • Színtelen festékek, amelyek teljesen színtelen lakk alapján készülnek. Ezek biztonságosan alkalmazhatók a tárgy bármely mintáján.
 • Színes - festék, amelynek összetételében további színező pigment - például Kohler. A nap folyamán nem lehet megkülönböztetni a szokásos festékektől, és éjszaka megjelennek és ragyognak.

Emellett többfajta festéket is kibocsáthat a tulajdonságok és jellemzők függvényében:

 • Akril emulziók. Teljesen biztonságosak és ugyanakkor gyorsan száradnak. Használhatók mind a florisztikában, mind a smink alkalmazása során.
 • Poliuretán és ásványi zománcok. Elsősorban műanyagra használatos.
 • Hőálló festék - akár 500 fokig is felmelegszik, így üveg és fém számára is alkalmasak.
 • Vízálló festékek - hozzon létre egy speciális vízálló fóliát, amelynek köszönhetően aktívan használják a fürdőszobákat és a medencéket.

Hogyan lehet magad?

Ha egy izzó festéket kap, nem feltétlenül rohan a boltba. Meg tudjuk sajátítani magunkat. Két lehetőség van - előkészítheti a festéket vagy a kész foszforból, vagy teljesen a semmiből. Kezdjük az első lehetőséggel.

Foszforgyártás

Foszforot vásárolhat egy hardverboltban, vagy rendelheti meg online. Nem olcsó, de nagyon keveset igényel: az anyag 100 g-ja 8 négyzetméter felületet képes festeni. Alapvetően az ár csak a kiválasztott színtől függ. A fény pigmentek (bézs, világos zöld) egy kicsit kevesebbet fizetnek, és a világosabb (kék, zöld) költsége nagyobb.

Érdemes megjegyezni, hogy a lakkot a felszín alatt kell kiválasztani, amit festünk.

Festék előkészítési módszer:

 • Öntse a lakkot a tartályba.
 • Foszforpor hozzáadása a 70% -os lakk aránya a színező pigment 30% -áig.
 • Ne felejtse el hozzáadni oldószert - legfeljebb 1%.
 • Keverjük össze alaposan.
 • Ha szükséges, adjon hozzá színt, hogy megadja a kívánt árnyalatot.

A kész festék biztonságosan használható és ugyanolyan módon tárolható, mint az ilyen típusú lakkok.

Fluoreszkáló festék készítése semmiből

Abban az esetben, ha nem találta a kívánt árnyalat foszforját, vagy önálló élményt szeretne folytatni, érdemes türelmet. A folyamat bonyolultabb és hosszabb lesz. Több erőfeszítést, időt és speciális reagenseket kell találni. Az eredmény azonban nem sokáig jön.

Itt a fő komponens a tűlevelű kivonat lesz, a koncentrációjától függően, a kívánt izzadás hatását kapjuk.

A festék létrehozásához szükségünk van:

 • hőálló edények széles aljjal;
 • tűlevelű kivonat;
 • bórsav.

Gyártási módszer otthon:

 • Egy külön tartályban a tűlevelű koncentrátumot 1:50 arányban vízzel hígítjuk.A kapott oldatnak sárga színnek kell lennie.
 • Öntsünk 3 g bórsavat egy bakeware-be.
 • A csepp 10 csepp a kapott tűlevelet cseppentjük le.
 • A kapott keveréket alaposan összekeverjük, és az edényeket elosztjuk a napon, hogy a réteg ne legyen vastagabb, mint 4 mm.
 • Tegye az edényeket a tűzhelyre, és kapcsoljon be egy kis tüzet.
 • A víz elkezd elpárologni, és a keverék megolvad, és kis buborékok jelennek meg a felszínen - áttörjük őket.
 • Miután a keveréket teljesen megolvasztottuk, távolítsuk el a hőből, és hagyjuk teljesen lehűlni szobahőmérsékleten.
 • Az őrölt kéreg porba fagyasztva - ez a keletkező foszfor. A fentiek szerint keverjük össze lakkkal és oldószerrel.

Amint látod, nem nagyon nehéz megvilágítani az izzó festéket, a fő dolog a vágy és a szorgalom.

Fluoreszkáló festék - egy egyszerű mód egy unalmas kialakítás megváltoztatására, frissítsd a dolgot, és változtass. Ez egy modern és szokatlan önkifejezés, tökéletesen alkalmas a kreativitásra, dekoratív és egyéb igényekre.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan készítsen otthon egy ragyogó festéket egy új recept segítségével, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba