Hammerite festék fémre: jellemzők és típusok

Az építőanyagok piaca igen széles választékát kínálja a fémfelületek festéktermékeinek. A Hammerite márkanév alatt gyártott festék meglehetősen népszerű termék. Meg kell kitalálni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a befejező anyag, milyen típusú termékek léteznek.

A gyártóról

A Hammerite egy fémfesték, melyet a Finnigans 1962-ben indított. 55 éve a vállalat termékei nemcsak az Egyesült Királyság piacát nyerték, hanem világhírűek is. Ma a festékgyárak több országban találhatók, köztük Törökország, Bulgária, Argentína, Brazília és Uruguay. A cég folyamatosan dolgozik a termékek minőségével, a festékbevonatok területén a legújabb fejlesztésekkel.

Jellemzők

A Hammerite festékeket különféle fémfelületekre tervezték. Számos előnyük van. Így a termékek megfelelnek a vegyipar termékeinek legmagasabb minőségi követelményeinek. A festékek összetétele az 1. képletnek felel meg. Ez azt jelenti, hogy a színező pigment mellett olyan anyagok is vannak, amelyek védik a fémeket a korrózió ellen, valamint egy alapozót, ezért nem szükséges a felületet további primer oldatokkal kezelni.

Az anyagot képező bevonat gyorsan szárad. A "megragadni". az alkalmazott réteg csak 30 perc. A bevonat kezdeti szilárdságát 3 óra elteltével kapja meg, a tulajdonságok teljes megszerzése 6 nap alatt érhető el. Lehetőség van mind a kefére, mind a görgőre, valamint a légfúvókára. A kellően széles színválaszték lehetővé teszi a festék szinte bármilyen kivitelben történő használatát. Ezen kívül nincs éles szaga.

A hátrányok csak a termelési költségeket foglalják magukban, de ez az ár- és minőségarány optimális.

típusok

A Hammerite festék többféle típusú.

Kalapács hatás

A bevonat, amely vasfémek feldolgozására szolgál. A termék felületén történő szárítás során a kalapács dombornyomását imitáljuk. Ezt úgy érjük el, hogy a készítményhez alumínium pelyheket adunk. A termék tökéletesen elrejti a fém szabálytalanságait, az átmenet szinte észrevehetetlen a színező szakaszoknál. Rozsdamentesítésre alkalmas előzetes tisztítás nélkül. Szintén a festékgyártás során a viaszot hozzáadjuk a készítményhez, amely továbbá megvédi az ilyen kompozícióval kezelt felületet nedvességtől. A termék hőállósága 80 ° -ig terjedő hőmérséklettel rendelkezik. Alkalmas kerítések, kapuk, különböző kerti szerszámok festésére. A termék ára körülbelül 2500 rubel 2,5 literre.

Sima, fényes alapszín a színezéshez

Ez a bevonat beltéri és kültéri használatra alkalmas. A készítmény a viaszon kívül szilikonokat is tartalmaz, amelyek további védelmet nyújtanak a korrózió ellen. A nagy színválaszték lehetővé teszi a kívánt festék árnyalat létrehozását. A festék fényes fényt ad a felületnek. A termék ára kb. 850 rubel 0,7 literre.

Sima, fényes

A termék már tartalmaz színes pigmentet. Alkalmas mind a korábban festett felületekre, mind a rozsdás, festetlen felületekre. Magas ellenállással rendelkezik olyan természeti tényezőkkel szemben, mint a negatív hőmérséklet, az eső, a hó. Nem fakul ki, ha ultraibolya sugárzásnak van kitéve. Az árnyalatok széles választéka található. Itt 17 színes opció található: fehértől feketeig. A termék ára kb. 2000 rubel 2,5 literre.

Sima félfény

Ellentétben az előző termékkel, a festéket képező réteg matt. Ezenkívül a festék tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez magában foglalhatja a fűtőtesteket és a melegvizes csöveket. A termék fehér és fekete színben kapható. A termék ára kb. 2200 rubel 2,5 literre.

Hogyan kell jelentkezni?

A gyártó több mint nyolc éve garantálja a lefedettséget, a fémfeldolgozás technológiájától függően.

Íme néhány tipp a termék felületekre való alkalmazásakor:

  • Először elő kell készítenie a kiválasztott felületet. Ehhez meg kell tisztítani a fémeket különböző szennyeződésekből, zsírtalanítani.
  • Megnyitása után az edény összetételét jól keverni kell. Keverés után érdemes néhány percig hagyni a festéket, hogy a korsóba csapódó levegő kinyíljon.
  • A kezelt felület és a környezet hőmérséklete legalább +5 fok, és legfeljebb +30 fok. A páratartalom nem haladhatja meg a 70% -ot.
  • Hegesztett felületek, például padok, kerítések és hasonlók festésére ecsetet használjon. Nagy festési területeken jobb, ha előnyösebb a görgő vagy a szórópisztoly.
  • A kefe jobb választás a kiváló minőségű, természetes vagy kevert halomban. Ez azért van így, mert a Hammerite termékek szerves festéket tartalmaznak, amelyek feloldhatják a szintetikus sörtéket.
  • Legalább 30 perc időközönként a felületre 2-3 festéket kell felhordani.
  • A függőleges felületek esetében a rétegeknek a lehető legvékonyabbnak kell lenniük, de legalább háromnak kell lennie.
  • Festék ecset alkalmazása esetén a készítmény nem szükséges. A hengerrel való munkavégzés során a terméket egy oldószerrel és 1: 10 oldószer-festékkel szemben hígítóval kell hígítani. A légtisztítóval végzett munka során ez az arány 1: 7 legyen.
  • Mivel a bevonat vastagsága hígításkor változik, érdemes a rétegek számát legalább háromra vagy négyre növelni.

Vélemények

A Hammerite-festékek áttekintése jó. A vevők vastag konzisztenciáról beszélnek, ami bizonyos esetekben csak egy réteggel teszi lehetővé. Ebben az esetben a bevonat nagyon ellenálló, nem emelkedik, nem törlődik. Sokan megjegyzik a bevonat szépségét, ami egy kalapács hatású festéket hoz létre. Továbbá, a vásárlók észreveszik, hogy a festék nem szagú, gyorsan szárad. A termék könnyen felhordható, nem permetez, nem csöpög. Negatív értékelés csak a Hammerite festék költségeiről szól. Sokan nem állnak készen arra, hogy pénzt adjanak ehhez a termékhez, még akkor is, ha ez olyan magas színvonalú.

A Hammerite-féle fémfestékről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba