Dulux festék: előnyök és hátrányok

Minden befejező anyag egyedi jellemzőkkel és tulajdonságokkal rendelkezik. A belső teremben a mester különös figyelmet fordít a festék kiválasztására. A minőségi terméknek nemcsak vonzó árnyalatúnak kell lennie, hanem meg kell felelnie a környezetvédelmi előírásoknak is. A gazdag választék közül a Dulux márka festéke nagyon népszerű.

Cégről

A Dulux márka az AkzoNobel tulajdonában van. Ez egy jól ismert festék- és lakkgyártó, amely a világ minden táján igényel. Befejező anyag meglepetés, színpaletta, minőség és elfogadható áron. A termékkatalógusban különböző jellemzőkkel rendelkező festékek találhatók, mint például a textúra, a külső tényezőkkel szembeni ellenállás, a színtelítettség és más. A márka alatt olyan termékeket talál, amelyek ideálisak a konyhában, a fürdőszobában, a nappaliban, a hálószobában és más szobákban.

Ma a festék 26 államban készül. A fogyasztói piac gyorsan növekszik. A Dulux márka termékei az építőiparban, valamint a tapasztalt tervezőkben magas színvonalúak voltak.

A különböző hőmérsékletű árnyalatok nagy választéka lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a legmegfelelőbb és legeredményesebb megoldásokat.

A vállalat alkalmazottai gondosan kiválasztják a termékek gyártásához szükséges nyersanyagokat. A népszerűség és az elterjedtség ellenére a márka tovább javítja a terméket, örömmel fogadja az ügyfeleket a minőségi és gazdag választékkal.

Erősségek és gyengeségek

A matt festék ideális a padló, a falak és a mennyezet kisebb hibáinak megakadályozására. Az anyagot alkotó speciális alkatrészek növelik a ködöt. A festék használata ezzel a textúrával a szezon divatos trendje.

Az oldatfesték optimális viszkozitással rendelkezik. Ez a funkció időt takarít meg a javításokra. Az ilyen típusú termékek ideálisak azoknak a kezdőknek, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal a festék- és lakktermékekkel való munka során.

A Dulux termékek teljesen egészségesek. Ezt a terméket alkotó gondosan kiválasztott összetevők révén érik el. A festék biztonságosan használható olyan lakásokban, ahol kisgyermekek, állatok, allergiák és rossz egészségi állapotú emberek élnek.

Nedves helyiségekben ajánlott festék. A terméket nem törli a nedvesség, a gőz és a magas hőmérséklet.. Használható a fürdőszoba vagy a konyha felújítása során.

A legtöbb festéknek és lakknak tartós és kellemetlen szaga van, ami nemcsak zavarja a befejező munkát, hanem negatív hatással van az egészségre is. A Dulux márkájú termékektől mentes ez a hátrány. A termékek szinte semmilyen éles illatúak. A kompozíció speciális elemei jelentősen csökkentik a festék szárítására fordított időt.

Válasszon a festék javára, ha a lehető leghamarabb befejeznie kell a befejező munkát.

Az 1 m2-es anyag kedvező fogyasztása jelentős anyagi erőforrásokat takaríthat meg. Különösen nagyra értékeljük ezt a tulajdonságot tágas helyiségek javításakor. A vállalat széles termékválasztékot kínál ügyfeleinek. A tervezők értékelik a sokoldalú színpalettát, és a dolgozók értékelik a termékek minőségét és a különböző textúrákat. Ha a festési folyamat során minden ajánlást követett, Az anyag az évek során megtartja a bevonat telítettségét és integritását.

A gazdag választékban biztosan megtalálja a festményhez készült tapétákhoz tervezett termékeket. Értékesítésre is alkalmasak fa, beton és egyéb felületek kezelésére tervezett szerszámok.

A festék ellenáll a különböző hatásoknak: a hőmérséklet csökkenése, nedvesség, száraz levegő és még sok más. Minden termék nagyobb ellenállást mutat a fenti tényezők valamelyikével.

A vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy megismerkedik a termékek jellemzőivel.

A termékek helytelen használatával járó festék minden hátránya. Ha az anyag alkalmazásának folyamata bruttó hibák, a festék nemcsak a vonzerejét, hanem a teljesítményt is elveszíti.

típusok

A Dulux gyártó anyagának összetétele két csoportra oszlik:

 • Víz. A készítmény alapja az akril és a latex polimerek. Az összetevők a nagy szilárdság és az anyag megbízhatóságának kulcsa. Ezek védelmet nyújtanak a magas páratartalom és a hőmérséklet ellen. A vásárlók kész készítményeket kínálnak, amelyek alkalmazása előtt csak tiszta vízzel kell hígítani.
 • Szerves. Ez a festék alkidgyanták alapján készül. Ez egy kötelező összetevő, amely más anyagokat egyesít. A lakóterületek belsőépítészetében ritkán használják az ökológiai termékeket.

A számla megkülönbözteti az ilyen kompozíciókat:

 • Fényes festék. Szárítás után az oldat lapos, sima, fényes felületet képez. Az ilyen festéket csak gondosan előkészített és őrölt felületeken lehet használni. Az anyagot aktívan használják szobáinak modern stílusban történő díszítésére (hi-tech, minimalizmus).
 • Matt matt. Festés ellenkező hatással. A felület teljesen fénytelen. Mint fentebb már említettük, ez ideális kis hibás falakhoz.
 • Félfényes és félfényes. A fenti két termék között az arany átlaga. A festett felület enyhén fényes, de a festék megakadályozza a kis repedéseket és egyéb hibákat.

Ha problémás falakkal vagy mennyezetekkel dolgozni szeretne, vegye figyelembe a „Dazzling White” (matt) márka termékét. A termék segíti a hibák kijavítását speciális költségek és kiegészítő munkák nélkül.

struktúra

A vizes emulziós festék szinte szagtalan, és a környezetvédelem magas szintjén különbözik a többi terméktől. Ez egy mosható festék, amely könnyen tisztítható különböző szennyeződésekből. A befejező anyag egyszerűen színezhető különböző festékekkel. A belső térben fontos kiválasztani a megfelelő hangot, amely harmonikusan kombinálódik a bútorokkal és más színekkel. A vizes emulziós oldat nem csak a falak, hanem a mennyezet festésére is használható.

A latex termékeknek számos különleges előnye van, amelyek miatt a festék ára jelentősen megnő. A kiváló minőségű befejező anyag erősen ellenáll a kopásnak és a nedvességnek.

Az előnyök még mindig tartalmazzák a termék minimális fogyasztását négyzetméterenként, és azt a képességet, hogy blokkolja a kis repedéseket, amelyek vastagsága elérheti az egy millimétert. A termék kiváló gőzáteresztő képességgel rendelkezik, és az alkalmazás után biztonságosan csatlakozik a felülethez.

Az akril festék nem fél a nedvességtől, a kopástól és a közvetlen napfénytől. Ez a típus nagyszerű a fürdőszobában vagy a konyhában lévő falakkal szemben. Ha a falon a chipek vastagsága nem haladja meg a 0,5 millimétert, a festék könnyen elzárja őket. Néhány akril keverék enyhén megváltoztathatja az árnyalatot, miután teljesen megszáradt. A termékek kellemesen meglepettek a sokféle színben.

A szilikátfesték az ásványi anyagok szegmenséhez tartozik. A gyártási folyamatban folyékony üveg. Jellemzői - alacsony rugalmasság, melynek köszönhetően a termék nem javasolt repedésekkel ellátott falra.

Ha vele dolgozik, győződjön meg róla, hogy megvédi az arcát és a kezét. Használjon speciális szemüveget és munkaruhát.

A szakértők előnyei közé tartozik az antiszeptikus tulajdonságok és a gőzáteresztő képesség megkülönböztetése. A festék védi a falakat a gomba, penész és baktériumok kialakulásától.

A szilikonfesték azonnal meghúzhatja a kis repedéseket, amelyek szélessége két milliméteres. Ez a tulajdonság kiváló rugalmassággal érhető el. Az ilyen típusú terméket aktívan használják lakóépületek alapján. A kiváló minőségű megoldás megvédi a falat a nedvességtől és a szennyeződéstől. A kezelt falon az anyag nagyon hosszú ideig tart, és megtartja fényességét.

Színspektrum

A Dulux színpaletta sokszínű és sokoldalú. A vásárlók választéka világos, világos, sötét, pasztell, meleg, hideg és sok más lehetőség. A mai napig több mint kétezer színt tartalmaz.

A befejező anyag színét számos tényező befolyásolja:

 • Világítás (természetes napfény vagy világítás);
 • Más árnyalatok a szobában;
 • A szoba méretei;
 • Egyéb szempontok.

A legtöbb ügyfél szembesül azzal a ténnyel, hogy a csomagoláson feltüntetett szín lényegesen különbözik attól, amit a falon flaunál.

Az árnyék kiválasztása előtt a szakértők javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a fenti tényezők hatásával a végeredményre.

Tippek a kiválasztáshoz

Az első dolog, amit figyelembe kell venni a festékvilágítás a szobában. A fény forrása és jellege nagy jelentőséggel bír. A különböző típusú világítótestek sugárzási hőmérséklete különbözik egymástól. A természetes világításnak különböző paraméterei vannak. A szakértők tudományos szempontból magyarázzák a színváltozásokat. A felületek a meghatározott hosszúságú hullámokat tükrözik.

Például a gazdag kék színt teljesen természetes állapotban világítanak, vagy ha fénycsöveket használnak. A fényes "meleg" fényű izzólámpa kék színt ad zöldes színárnyalatnak, míg a piros és a narancssárga fény együttesen harmonizál.

Az optimális megoldás bármely belső és különböző felületre - szilikon festékre. A magas ár ellenére a többi termékhez képest a termékek kiváló rugalmasságot és hosszú élettartamot mutatnak.

A gyermek szobájába festék kiválasztásakor válasszon egy olyan terméket, amelynek antiszeptikus és antibakteriális összetevői vannak a készítményben. Ezek az anyagok minimalizálják a gomba kialakulásának és a baktériumok növekedésének kockázatát. Az ásványi festékek új meszesítő hatást hoznak létre. Ez egy nagyszerű választás a mennyezeti díszítéshez. Dohányzó területeken ajánlott mosható festék. Ez a tulajdonság segít megtisztítani a felületet a por, a hamu és a leülepedett füst részecskéitől.

Tekintsük a belső stílus jellemzőit. Egyes, fényes felületek másokra jellemzőek.

Költsége

A festék ára az alábbi tényezőktől függ:

 • Kötet. Minél nagyobb az anyag mennyisége, annál nagyobb a költség. Ha nagy házban javításokat végez, vásároljon nagy mennyiségű terméket, például 10 literenként. Ez pénzt takarít meg.
 • Vásárlás módja. A World Wide Weben vagy az épület szupermarketben vásárolhatsz termékeket. Minden áruház beállítja a jelölést.
 • Összetétele. A megoldást alkotó alkatrészek kritikusak az ár szempontjából. Minél több előnye van a befejező anyagnak, annál magasabb az ár.

A fent említett cég munkatársai tisztességes árpolitikát tartanak fenn, árrések és további százalékok nélkül.

Vélemények

A termék felülvizsgálatának jelentős része pozitív. Az ügyfelek sokféle árnyalatot és számos előnyt élveztek, beleértve a hosszú élettartamot, a külső tényezőkkel szembeni ellenállást és még sok más. A vásárlók is értékelik a festék ésszerű árát.

Videó felülvizsgálat festék Dulux 3D White, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba