Festék a fürdőszobában: hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A színezés az egyik legolcsóbb és nem a legnehezebben használható fali dekoráció a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. Nem szabad azonban azt feltételezni, hogy ez a fajta befejezés túlságosan unalmasnak és túl unalmasnak tűnik, mert mindig helyesen kombinálhatja a meglévő festék színeit, és kiválaszthatja a felület felületének különböző díszítési módjait. A festett falak meglehetősen modernek és szilárdak lehetnek.

Különleges jellemzők

A fürdőszobaterület festése kiváló alternatívát jelenthet a csempe befejezésére. Unalmasnak tűnhet valakinek a városlakóktól, de a színárnyalat és egy bizonyos típusú anyag megfelelő kiválasztásával a festett felületek nagyon eredetinek tűnhetnek.

Ez a befejezési módszer súlyosan előnyös:

 • alacsony ár;
 • jelentős fizikai aktivitás hiánya az alkalmazás során;
 • az ilyen munka önállóan, szakember segítsége nélkül végezhető;
 • nem túl sokáig tart festeni;
 • nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a fülbemászó díszítéshez.

Különböző mennyiségű színnel mindig elérheti a különböző hangok és színek fényerejét.

A fürdőfelületek teljesen festhetők, de érdekes lehet a csempe, a műanyag vagy az üveg díszítése. A falak a fürdőkád körül, zuhanyzó, minden keverő modernebb anyagokkal felújíthatóak.

jellemzői

Nem minden színezőanyag alkalmas a fürdőszobában történő javításra. Ezeknek a vegyületeknek bizonyos követelményeket kell mutatniuk a nedvességre, a gőzáteresztő képességre, a különböző anyagokkal szembeni ellenállásra, az egyszerű kezelhetőségre, a baktériumokkal szembeni ellenállóképességre. És az ilyen festéknek gyorsan száradnia kell.

Az összes termék műszaki jellemzőit a csomagoláson és a csomagoláson, amelyen a festéket értékesítik. A vízállóság kategóriája a modern színezékek minden típusában megtalálható: víz diszperzió, alkid és akril, sőt olaj.

Az olaj- és alkidtermékek jó tapadásúak, az általuk festett falak tökéletesen mosva vannak, továbbá jellegzetes, éles és szagú szaguk is van, amely nem sokáig eltűnik, és az olajtermékek is nagyon hosszú ideig száradnak.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a hatalmas penészes foltok megjelenését a fürdőszobában lévő falak felületén, a legjobb, ha fungicideket tartalmazó festéket vásárol.

Ebben a tekintetben a legjobb a víz alapú festék, nemcsak a fürdőszobában használható, ezért a legtöbb esetben a fogyasztók választják. A nagyon magas színvonalú szárított falakra való felhordás után a festék elég mélyen behatolhat a bevonat pórusaiba, és nem válik le még több nedvesedés és későbbi szárítás után sem.

A különleges összetételű falak felületén nagyon egyszerű és egyszerű a szokásos eszközök használata. A fal tisztítása nem sok időt vesz igénybe, és nem igényel túlzott fizikai erőfeszítést.

A készítmény, amely összetételében antibakteriális komponensekkel rendelkezik, nem teszi lehetővé, hogy a gomba és a különböző típusú formák szabadon megjelenjenek a nedves falakon. Mindig emlékeznie kell arra, hogy nem minden olyan víz, amely vízállónak minősül, nem lesz elviselhetetlen szaga. Ez megnehezítheti a zárt térben való használatukat, ezért jobb, ha szagtalan színezőket választunk.

Ha a fürdőszobai kialakítás nem teszi lehetővé a vízalapú emulzió kiválasztását, ami nagyon ritkán történik a különböző árnyalatok nagy választékának köszönhetően, akkor kiválaszthat más vízlepergető festéket az ilyen típusú szobákhoz.

A festék és a fal alapjainak jó tapadásának biztosítása érdekében szükséges egy jól szárított fal különleges vízzel szembeni ellenálló alapozóval történő alapos feltöltése, és ezt a feltöltést legjobban 2-3 alkalommal meg kell ismételni. Csak az összes előkészítési eljárás befejezése után lehet festeni a falakat.

típusok

A fürdőszobában használt festékek többféle típusra oszlanak, amelyek jellemzői eltérőek.

Víz diszperziós termékek

Ez a fajta színezék gyönyörű színek és színek széles választékát kínálja. Az általuk festett szoba felülete ellenáll a különböző típusú szennyezéseknek. Ez a festék a víz minőségét visszaszorítja, és olyan felületeken használható, ahol a nedvesség szoros kapcsolatban van, a festett fal nedves ronggyal aktívan törölhető. A színező készítmény könnyen alkalmazható. A festék összetevőinek minőségétől függően több csoportra osztható.

 • Akril. A nedvesség ellenálló akril alapú terméknek sok előnye van. A festék tökéletesen a felszínen nyugszik, és gyorsan szárad; jó rugalmassági szint, ezen a bevonaton nem keletkeznek repedések; hosszú élettartam, nedvességállóság, különböző reagensek (és a minőségi ellátáshoz használt anyagok) és a gyors hőmérsékleti szélsőségek.

Ezért az akril festék a legjobb választás a fürdőszoba falaihoz, padlóihoz és fémfelületeihez. Az akril festékek nem annyira félnek a vizetől, hogy nemcsak a nedves helyiség falainak díszítésére választanak, hanem a fürdő régi zománcbevonatának stílusos frissítését is.

 • Szilikát és szilikon. A fürdő színösszetételének megválasztásával a kompozíciót szilikonnal is megvásárolhatja. Mindkét lehetőség magas víz- és szennyeződésmentesítő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor ez a bevonat nem veszíti el a légáteresztő képességet. Az ilyen festékek jelentős hátránya a fürdőszobában vagy a fürdőszobában a meglehetősen magas költség, az ára sokkal magasabb, mint az akriltermékek. De egy ilyen magas ár minden bizonnyal egyszer fizet, mert ez a lefedettség majdnem 2-szor hosszabb lesz, mint a hagyományos készítmények.
 • Latex. A latex alapú termékek közé tartoznak a szintetikus anyagokból származó speciális diszpergáló gumi részecskék. Miután a festéket egy adott felületre felhordjuk, a víz gyorsan elpárolog, és a latex részecskék azonnal elkezdenek rugalmas fóliát képezni, amely szorosan tapad bármely felülethez.

Ez a fajta festék alkalmazása a fürdőszobákban különösen ajánlott, mivel a festett felület vízlepergető és tartós. Ezen túlmenően ez a gyorsan száradó festéknek semmi csúnya és éles szaga van.

A fürdőszobák latex összetétele másfajta fényességgel bír, ezért érdemes előzetesen eldönteni, hogy milyen festőanyagot vásárolhat a legjobban.

 • Mineral. A fürdőszobák és WC-k ilyen festékei tartalmazhatnak cement- vagy roncsolt mész komponenseit. Ezekből a festékekből származó bevonatok ellenállnak a nedvességnek, de sajnos sokáig tartanak. Mivel napjainkban az ásványi festékeket ritkán használják a fürdőszobában végzett minőségi javításokhoz.

Az ilyen típusú festékek egyetlen előnye a megfizethető ár. Ezért, ha a fürdőszobában a lehető leghatékonyabb javításokat kell végezni, akkor ez az egyik legjobb lehetőség. Ugyanakkor fel kell készülnie arra a tényre, hogy két év alatt frissíteni kell a lefedettséget.

Fürdőszobák vizes emulziós összetétele

Az ilyen típusú termékek fő előnyei:

 • nem túl magas ár a többi népszerű társakhoz képest;
 • könnyű használat;
 • környezetbarát;
 • a szagok teljes hiánya;
 • gyorsan kiszárad az alkalmazási folyamat után;
 • a kép elvesztése a nap hatására.

A fürdőszobában falak festésére nem szabad a PVA ragasztón alapuló vízalapú készítményt vásárolni, mivel csak száraz helyiségekben ajánlott használni. De a mennyezet vagy a csövek kiváló festéke lehet.

A vizes emulzió dekoratív terméknek a szükséges viszkozitása van annak érdekében, hogy érdekes mintákat hozzon létre a falak felületén egy speciális szerszámmal. A tervezők jól ismerik az ilyen lehetőségeket, ezért az ilyen dekoratív kompozíciókat széles körben használják a legösszetettebb tervezési kompozíciók kialakításában.

A vízemulzió tetszőleges színben festhető hozzá hozzáadva pigmenteket. Ez lehetővé teszi, hogy megkapja a kívánt árnyalatot, amely harmonikusan illeszkedik a szoba stílusába.

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy mielőtt elkezdené a fürdőszobát belülről lefedni egy ilyen kompozícióval, először meg kell kezdenie a felületet a gomba ellen, mivel nincs ilyen összetevő a festékben. A legjobb az, hogy ez a festék ragaszkodik a vakolathoz.

Klór alapú festék

Az ilyen festék, kivéve a fürdőszobát, választhat, hogy festeni medencéket. Úgy tervezték, hogy növelje a vízzel való hosszú távú expozícióval szembeni ellenállást, és leggyakrabban fürdők és szaunák vásárolják meg, mert megakadályozza a gomba megjelenését és védi a felületet a baktériumoktól. A kompozíciók tartósak, nem félnek a súlyos károktól.

A festett felületek nagyon könnyen tisztíthatók., magas fokú védelmet nyújtanak az UV, a víz és a légköri hatások ellen, nem veszítik el a színt és nem fakulnak. Ezek a termékek nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Alkalmasak fa festésére.

Alkid zománc

És lehet, hogy érdekel az alkid zománc. Ez a fajta összetétel univerzális, mivel a nedvességállóság kivételével átlátszó réteggé alakulhat, amely elrejti a falakon lévő összes szabálytalanságot, anélkül, hogy foltok keletkeznének. Tökéletesen védi a gomba ellen és gyorsan kiszárad, ha alkalmazzák.

Hátránya van - egy szúrós szag, és ha erős illatú fürdőszobai festéket keres, akkor ez az opció nem fog működni.

Olajtermék

Ennek a bevonatnak a jellemzője a rendelkezésre állás és a költségvetés, mivel az ilyen típusú festék hosszú ideig kiszárad, de kellemetlen szaga is van. Sőt, nagyon nehéz eltávolítani, ha ismételt javításokra van szükség.

A gyártók áttekintése

Napjainkban sok vállalat belép az építőipari piacon a fürdőszobákba és a fürdőszobákba, ahol nincsenek szagok. Ez a termék kiváló minőségű, megfizethető áron, elegáns palettával rendelkezik.

Figyelembe veszünk egy ilyen szagtalan vízalapú készítményt előállító vállalatot Tikkurila. Színező kompozíciói a végtermék hosszú távú használatának kulcsa.

A felhasználók véleménye szerint a cég nevezhető híres vezetőnek az építőipari piacon. Dulux. A híres gyártó fürdőszobájában a színezékek ára a legtöbb hazai fogyasztó számára meglehetősen megfizethető. A cég a különböző kompozíciók hatalmas választéka, amely szerkezete és mindenféle színe különbözik.

Tikkurila
Dulux

Kiváló minőségű festék és a német Jobi cég. A márka szagtalan festéke tartós, könnyen használható.

Ha meg kell vásárolnia a költségvetést, de jó a festék a fürdőszobában, jobb, ha felhívja a figyelmet a hazai vállalat termékeire "Tex". A kiváló minőségű, nedvességálló készítmények széles választékát kínálja.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

A fürdőszobai festékek gyártói matt és fényes bevonatokat készítenek.Vásárláskor tudnia kell, hogy a matt felületek sokoldalúbbak, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtse az alapozó szabálytalanságait vagy hibáit, amelyeket nem lehet fényes bevonattal ellátni. A matt hatás hasznos lehet, ha bármilyen helyet keres. Ezen túlmenően a vásárló választása olyan dombornyomott kompozíciókat készített, amelyek lehetővé teszik, hogy kis falat készítsen a falakon, és elrejtse a görbületét.

Emlékeztetni kell arra, hogy ki kell választania egy olyan bevonatot, amely alkalmas a fürdőszoba befejezésére, és ugyanakkor megfelel a személyes ízlésének (színben, textúrában, fényességben).

Ha gyermekei vannak a családodban, akkor a gyerekek képzeletének segítségével eredeti képeket helyezhetsz a falra, hogy ez a tér kialakítása exkluzívabb legyen.

Egy adott festék kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy olvassa el a többi felhasználó véleményét, hogy pontosan tudja, mit várhat a kiválasztott terméktől az alkalmazás során.

Először meg kell számítani a megfelelő mennyiségű festéket, hogy ne kelljen újra kiválasztania az árnyalatot., mivel a színek, még akkor is, ha egy tételből és egy cikkből származnak, még mindig komolyan különböznek egymástól. Ha több dobozot vásárol egyszerre, a legjobb, ha ugyanabban a tartályban keverjük össze őket. A bankban az ilyen különbségek egyáltalán nem lesznek láthatóak, de a festéknek a falakon való szárítása után a szem árnyékában a különbség láthatóvá válik.

Hogyan kell jelentkezni?

Mielőtt a fürdőszoba falát festené, a legjobb, ha azonnal eltávolítja a felületükről és a tükrökről, a fogasokról vagy a horgokról és más eszközökről, amelyek esetleg zavarhatják a festéket.

Sok szakértő úgy véli, hogy a festés során meg kell figyelni a hőmérsékleti viszonyokat. A legjobb teljesítmény - +10 és +20 fok között. Fontos, hogy azonnal állítsuk be a páratartalom-mutatókat, amelyek nem lehetnek több mint 70%. A hideg évszakban, hogy növelje ezt a számot, használhat egy párásítót, és hiányában a szokásos forró vizet.

A festék helyes alkalmazásához egyszerű szabályokat kell követnie.

 • Speciális megoldással készítsünk egy alapozót a tisztított felületen. Sokféle univerzális belső alapozó van, de jobb, ha azokat a feliratokat választjuk, amelyek a "festék alatt" felirattal vannak ellátva.
 • Miután az alapozó teljesen megszáradt, elkezdheti a festékkompozíció kefével történő felhordását. A kefe is használható szegélylécek, minden keskeny elem és belső rész festésére.
 • Az összes széles felületet az utolsó körben festik, ehhez tekercset alkalmazunk. A jobb munka érdekében figyelni kell a mozgásait - először felülről lefelé, majd - balról jobbra, majd ismét felülről lefelé. Ez a technika kezdőknek is nagyon egyszerű. Kefével festve a festék többet fogyaszt, mivel szükség van a foltok kiegyenlítésére, de minden esetben a bevonó réteg sűrűbb lesz.
 • A kefefestés a leginkább időigényes munka. A legjobb eredmény érdekében a festéket legjobban 2-3 rétegben és több rétegben alkalmazzák.
 • Ha a különböző színeket alkalmazó tervezési munkák végleges maszkolószalagot használnak - a területek kijelölésére. A határokat legjobban sablonok jelzik.
 • A fal szilárd területei óvatosan egy hengerrel vannak festve. Annak érdekében, hogy a festék egyenletesen felszívódjon a hengerbe, megvásárolhatók a hornyokkal rendelkező tálcák. Hengerrel és tálcával nagy vagy kis festékszerkezetet hozhat létre.
 • Ha vannak szabálytalanságok és szükség van az első réteg sűrűbb alkalmazására, akkor ecsetet kell használnia, és a második réteget már egy hengerrel lehet felhordani.

Hasznos tippek

Ha a fürdőszobát festékkel festették, akkor a festés megkezdése előtt a régi festék minden maradványát meg kell tisztítani.

Annak érdekében, hogy az új bevonat különösen fényes legyen, és teljesítményét kiváló minőségben és eredetiségben megkülönböztesse, különböző matricákat, például stencileket vagy különböző színeket kell használni.

A hagyományos festési ecset segítségével történő klasszikus díszítésen kívül (ez lehet egy kockás minta, különböző szalagszélességek, egyedi minták), Kiválaszthat más technológiát.

 • Sajtolás. Az első festékréteget a második, de csak sokkal sötétebbre kell borítani, de a szokásos henger helyett a legjobb, ha szivacsot használunk (csak a falra kell alkalmazni).
 • Egy tetszőleges, gyűrött papírral vagy textíliával összecsukott absztrakt kép feltöltése. A nátronpapír világosabb képet ad, a szövet elmosódott.
 • A még nedves festéket egy újságlapon keresztül őröljük.

Az alábbi videóból megtudhatja a fürdőszobában festett falak előnyeit és hátrányait.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba