Milyen festék a lakások mennyezetéhez jobb?

A festett mennyezetek sokáig hagyományossá váltak, és még mindig nagyon népszerűek. Annak ellenére, hogy rengeteg dekoratív és védőanyag van, sokan egy egyszerű, de esztétikus módszert választanak a mennyezeti tér kialakítására. Az építőipari piac sok színező kompozíciót kínál, amelyek mindegyike jó a maga módján. Ma megmondjuk, hogy milyen típusú mennyezeti festékek állnak rendelkezésre, és hogy melyiket ajánljuk.

Jellemzők

A javítás megkezdése a lakásban, az első dolog, ami rendbe került - ez a mennyezet. Ezzel kezdődik a belső befejező munka. Számos lehetőség van a mennyezeti tér kialakítására, de sokan választják a festményt. Ez egyáltalán nem meglepő, mert így nemcsak a mennyezetet rövid időn belül rendbe lehet hozni, hanem az anyagok megtakarítására is.

Széles színválaszték, gazdag színpaletta, egyedi textúrák létrehozásának képessége, ezért a mennyezet mindenféle színező kompozíciója olyan népszerű. A harmonikus árnyalatok kiválasztásával könnyű megteremteni a megfelelő légkört a házban.

Ahhoz, hogy mennyezeted legyen szép és rendezett, javasoljuk, hogy kiváló minőségű termékeket válasszunk jól ismert márkákból.

Termék megvásárlásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • márkás termék;
 • készítmény;
 • használati hely;
 • szükséges dekoratív hatás;
 • működési tulajdonságok.

A festés a mennyezet szigorúan nem ajánlott olajfestékek használata - gyorsan sárga és elhalványulnak.

A festés előnyei és hátrányai

A festék használata a mennyezet esztétikai megjelenésének előnyei és hátrányai. Segítségével pár nap múlva frissítheti a belső teret, vagy teljesen megváltoztathatja a mennyezet kialakítását, míg néhány festéket le lehet mosni vagy mechanikusan eltávolítani.

Az előnyök közé tartozik az a képesség, hogy teljesen árnyékot kapjunk.fehér színben különböző arányú színsémák hozzáadásával. Ez kézzel is elvégezhető, vagy megkérdezheti a festék keverését egy hardverboltban. Általában olyan speciális gépeket használnak, amelyek alaposan összekeverik a festéket, pontosan mérve a megfelelő mennyiségű pigmentet.

Napjainkban szinte minden mennyezeti festékgyártó kiváló minőségű, minősített termékeket kínál, amelyek gyártása környezetbarát anyagokat használ. A híres márkákból származó festékek és lakkok megvásárlásával garantáltan biztonságos anyagot kap, amelynek használata nem befolyásolja az Ön egészségét. Ezen túlmenően a legtöbbjük enyhe illatú, vagy egyáltalán nem rendelkezik.

A festék használata a mennyezeti terek díszítésére hátrányos:

 • tökéletesen sík felületen kell alkalmazni, különben minden hiba és szabálytalanság észrevehető lesz;
 • a legtöbb festéknek kis kopásállósága van, és néhány év alatt a bevonatot frissíteni kell;
 • a festékfelületek nulla hőmérsékleten (legalább + 5 fok) lehetnek;
 • csak száraz mosás megengedett, a bevonat nem tolerálja a mechanikai sérüléseket, és instabil a nedvességgel szemben.

típusok

A modern építőanyagok piaca a festékek széles skáláját kínálja. Mindegyikük különböznek egymástól a fő összetevőben, és a következő típusok.

 • Vízemulzió. A vizet alapként használják, aminek következtében a festék alig szagol.Előnyei közé tartozik a könnyű kezelhetőség, a környezetbarát és a külső ingerekkel szembeni ellenállás. Alkalmazható bármely felületre, beleértve a műanyagot és a betont. A festett felület mosható.
 • Szilikát. Folyékony üveg, színező pigmentek és különböző adalékanyagok, amelyek megvédik a felületet a gomba, penész és moha kialakulásától. Jellemzője a kiváló teljesítménytulajdonságok, a refraktivitás, a tartósság, a magas kopásállóság. A környezetbarát anyagok előállításához a festéket a gyerekszobákban is fel lehet használni.
 • Akril. Ez a festék egy egyenletes víz-diszperziós keverék, amely speciális poliakrilátokból áll, szilárd és megbízható felületet képezve. A nagy nedvességállóságban különbözik - az ilyen festék által festett mennyezet tisztítószerekkel mosható. Ez is egyszerű és könnyen használható, ellenáll a kopásnak és a napfénynek. A bevonat nem fakul ki, és több év után sem deformálódik. Környezetbarát anyagok előállításához.
 • Latex. Ez egy latex-kopolimerekből áll, amelyek képesek lúgos oldatoknak ellenálló nagyon erős felület kialakítására. Ez a festék nem tolerálja a negatív hőmérsékletet, így nem alkalmas fűtetlen helyiségek festésére.
 • Szilikon (vagy szerkezeti). Szilikongyantákból készül, vastag szerkezetű, így egy réteg elegendő egy szép bevonat létrehozásához. Szinte bármilyen anyagra és felületre alkalmazható. A nedvességállóság, a jó gőzáteresztő képesség, a magas rejtőzködési szint, valamint a mennyezet hibáinak elrejtése. Gyakran használják a fürdőszobák és konyhák mennyezetének tervezésében. A hátrányok közé tartozik a meglehetősen magas ár.
 • Mineral. Ennek a festéknek a összetétele cementet, kevésbé ritka - mész. Alacsony ár jellemzi, de a kapott bevonat minősége nem nevezhető magasnak. Leggyakrabban használt beton vagy tégla járda festésére. Lakossági alkalmazásokhoz alkalmas, de a bevonat rövid élettartamú lesz.
 • Víz diszperzió. Alkalmas tégla, beton, fa, fém felületek festésére. Alacsony ellenállással rendelkezik, és rosszul tolerálja a hideget és a nedvességet. A víz-diszperziós festékek tűzállóak, könnyen kezelhetőek, szagtalanok és nem bocsátanak ki mérgező anyagokat.
 • Szilikát. Gyakorlatilag nincs különbség. Fő előnye - a mikroorganizmusok szaporodásának akadálya festékréteg alatt. Ezért a festékkel festett szobákban soha nem lehet gomba.
 • Kréta festék (mész). Víz és kréta keverésével nyerhető. Csekély az alacsony ár, de ugyanakkor nem rendelkezik olyan erős tulajdonságokkal, mint az előző festéktípusok. A fehérre meszelt mennyezet könnyen elnyeli a szagokat és a füstöt, mechanikai feszültségnek van kitéve, nem tolerálja a mosást és a tisztítást. Erősen nem alkalmas konyhai mennyezetek festésére.

Színek és textúrák

Az emulziós festékek nemcsak vitathatatlan előnyökkel rendelkeznek, hanem világos, telített színekben és nagy színpalettában is különböznek. Emellett mindegyiknek különböző vizuális hatásai vannak. Matt, fényes, félfényes és texturált keverékek vannak. Tekintsük részletesebben a tulajdonságaikat.

Ha átlátszatlan festékek színeznek, nem derül ki ragyogó egyenletes bevonatképesek elrejteni a mennyezet felszínén lévő hibákat. A sokszínűség és az elegancia miatt ez a fajta színezés már régóta hagyományossá vált. A matt festékek porózus szerkezetűek, amelyek gyorsan szennyeződnek és rosszul mosva. Bármelyik, még a legkisebb folt is látható lesz, ezért érdemes gondosan megközelíteni a festék típusát és színeit.

Fényes bevonatokkal festve a mennyezet ragyogó, ami különösen lenyűgöző a nagy területeken. Az ilyen festés csak tökéletesen sima mennyezetre alkalmas, mivel a natív mennyezeti burkolat minden hibája és hibája jól látható lesz a fényes felületen. A festék tükörhatása miatt vizuálisan nagyíthatja a szobát, így kiváló lehetőség a kis apartmanokban való használatra.

Ez a mennyezet könnyen tisztítható - a fényes festék nedvességálló, ez nem annyira rendezi a piszkot és a port. Súlyos szennyeződések esetén a fényes felület könnyen tisztítható, csak nedves ruhával járjon, és a mennyezet ismét ragyog.

Sok fogyasztó választja a félfényes kompozíciókat. Ez egyfajta kompromisszum a matt és a fényes festés között - a bevonat ragyog, de nem annyira, mint az előző változatban. Az ilyen festékek alkalmazásának előnye az, hogy az optimális összetételt a fényesség fokának megfelelően választhatjuk ki.

A texturált keverékek évek óta a legnépszerűbb festékek maradnak. Tartományukat számos szerszámfajta képviseli, amelyek egy speciális összetevőt tartalmaznak, amely egyedi felületet ad a felületnek. A leggyakrabban használt ásványi szálak és polimer chipek. Fűrészpor, homok vagy víz hozzáadásával bizonyos hatást érhetünk el, például az érdesség vagy az elmosódás.

A texturált festéket olyan esetekben használják, amikor szükséges a szoba frissítése a falak előzetes javítása és kiegyenlítése nélkül. Vastag réteggel felhordható, színezett és megváltoztatható a szerkezet. Mindenesetre egy szép eredeti borítót kap, amely megnyitja a látványt a tervezési megoldások számára.

Texturált festékkel a "bársony", "nyáj", "moire permetezés" hatását érheti el. A képzett kézművesek egy olyan bevonatot hoznak létre, amely természetes kőből, különböző ásványi anyagokból áll.

Meg kell jegyezni, hogy ez a festék nem olyan könnyen használható, és további minőségre van szükség a minőségi eredmény eléréséhez.

Gyártók: felülvizsgálat és felülvizsgálatok

Napjainkban az építőanyag-piacot nagy mennyiségű festékkel töltik túl, amelyek közül első látásra nehéz minőségi termékeket meghatározni. Annak érdekében, hogy ne tévesszük meg a választást, a szakértők azt javasolják, hogy jól ismert cégek termékeit válasszák. Az orosz fogyasztók minősítésében a legmagasabb mennyezeti festékek gyártói listáját ajánljuk:

 • Strukturális márkafesték Dufa beleszeretett a hófehér bevonatba, a simaságba és a rugalmasságba. A tartósság különbözik, gyorsan szárad és megfizethető árú szegmensben van. A legtöbb vásárló a kiváló minőségű és hűséges árképzés egyedi kombinációjához választja ezt a festéket.
 • társaság Caparol tartós nedvességálló festéket kínál, amely jól zárja a repedéseket és a chipeket. A legtöbb vélemény azt mondja, hogy ez az anyag könnyen kezelhető, a festék könnyen alkalmazható és ellenáll a mechanikai stressznek. A gyártó az épületek homlokzatainak és a belsőépítészet festésére szolgáló eszközként helyezi el.
 • A márka festék a piac egyik legjobbja. Dulux. Jellemzője a fény nagy abszorpciója, melynek köszönhetően nagy és kis hibákat képes fedezni. A tapasztalt szakértők két réteg festék alkalmazását javasolják, majd a bevonat tökéletes lesz.
 • Festék a hazai márkát "Halo" tökéletesen elrejti a mennyezet egyenetlenségeit. Beleszeretett a könnyű használat, a rövid száradási idő és egy szép esztétikai kivitelezésbe.
 • Finn festékek Tikkurila népszerű az egész világon. Számos előnnyel jár, hogy lehetővé teszik a leginkább kreatív ötletek kísérletezését és megvalósítását.A márka termékei tartósak, környezetbarátak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek és a napfénynek. Fürdőszoba és konyha festésére alkalmas. Ez ellenáll a gyakori mosásnak, azonban a vélemények alapján nem tolerálja a csiszolóanyagokat.
 • Vállalati termékek Sniezka A kiváló minőségű és megfizethető ár egyedülálló kombinációja. Alkalmas bármilyen típusú felületek festésére. Nagy népszerűségnek örvend a fogyasztók körében, hiszen összegyűjtötték a festékek és lakkok legjobb tulajdonságait.
 • Német festék Ceresit CT 48 alkalmas mennyezet és falak festésére. Bevonási tulajdonságai az analóg termékek közül a legjobbak. Az anyagok magas tapadóképessége, az alacsony és magas hőmérsékletek elviselésének képessége, nehéz felületeken való használata - ezért nagyon szeretik a fogyasztók. Ezenkívül ez a festék ellenáll a gombák képződésének, és véglegesen külső hatásokat hordoz. A legtöbb vásárlónak magas festékfogyasztása van: kb. 300 ml / m2. m két rétegben festve.
 • Deep Glow Paint Lux márka "Color" A latex alapú mennyezetek és falak festésére alkalmas. Rendkívül ellenálló a mechanikai sérülésekkel szemben, ezért gyakran használják iskolákban, óvodákban, kórházakban és irodákban. Sokan használják a fa rostlemezek, üvegfal panelek, gipszkarton, beton és vakolt felületek festésére.

Melyik jobb választani?

Gyakran kevesen figyelnek a vásárolt festék típusára vagy típusára. Ha azonban magas színvonalú lefedettséget szeretne elérni, fontos, hogy a mennyezet típusától függően válasszon anyagokat.

Különböző szobákhoz

Ha vásárol festéket a mennyezet festésére a konyhában, a fürdőszobában, a folyosón vagy a nappaliban, vegye figyelembe, hogy minden szoba saját festékkel rendelkezik. A konyhában kiválaszthatatlan, nedvesség- és gőzálló anyagokat kell választania, amelyek jól tolerálhatóak. A fürdőszobák és a konyhák festékének is szennyeződésmentesítőnek kell lennie. Minden más típusú festék olyan helyiségek festésére alkalmas, ahol a mennyezet gyakori mosása nem szükséges.

Különböző típusú felületekhez

Gyakran a mennyezeti burkolatok habanyagból készülnek. Ebben az esetben a festéshez víz-diszperziós festéket használnak. Akril és víz alapú oldatok is használhatók.

A gipszkarton mennyezethez

A gipszkarton mennyezetet víz alapú és akril kompozíciókkal festik. Meg kell jegyezni, hogy a fényes felület vizuálisan megnöveli a szobát, és a homályos felület segít elrejteni a mennyezet egyenetlenségeit.

A polisztirol habból készült mennyezeti burkolatok alkid- és vízalapú festékekkel vannak festve, amelyek a kész rétegből nyúlnak. Ebben a festményben csak egy ragasztórétegen kell elvégezni, különben a festék nem kerül.

Gyönyörű példák

Elég realisztikus, hogy saját kezével hozzon létre egy szép belső teret, csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja a szellemét és használja a minőségi festéket. Az eredeti bevonat készítéséhez nem kell szakembernek lennie ezen a területen. Ma vannak olyan anyagok, amelyek nem igényelnek speciális szerszámok vagy szerszámok használatát, elegendő lesz egy kész dekoratív bevonatot alkalmazni, és a szoba új színekkel szikrázik.

Gyöngyfesték selyem hatással - nagyszerű lehetőség a belső tér frissítésére. Bármelyik szoba kiemelkedő pontja a kellemes, zavartalan villogás.

A modern belsőépítészet már régóta túlmutat az általánosan elfogadott szabványokon. Aki a mennyezetnek kizárólag fehérnek kellene lennie? A valódi divat a fekete mennyezetek, amelyek szintén hihetetlenül praktikusak.

   Készítsen kreatív mennyezetet saját kezével, textúrázással. A széles választék és a gazdag paletta lehetővé teszi a legmodernebb ötletek megvalósítását.

   Ha meg szeretné tudni, hogyan kell helyesen festeni a mennyezetet, olvassa el az alábbi videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba