Antik téglák típusai és gyártása

 Antik téglák típusai és gyártása

Az építőanyagok ipari gyártása lehetővé teszi számunkra, hogy nagy mennyiségben biztosítsuk a kínálatukat. Ugyanakkor ugyanakkor az ipari termelés, bár magas színvonalú, de kissé monoton termékeket állít elő. A kiutat ebből a helyzetből szándékosan idősebb tégla használhatja.

Anyagi jellemzők

A gipszkarton szerkezetek már régóta megszűntek, éppen ellenkezőleg, építészeti és dekoratív bélyegzővé váltak. Ezért ezeket egy újabb tervezési megoldás váltja fel: antik tégla. A belső falak díszítésére egyre inkább használják. Hasonló megoldást ajánlunk a csarnokok, folyosók, valamint a konyhák díszítése során. Lehet, hogy a falat régi téglával fedezhetjük a város lakóházában és a külvárosi házban.

Meg kell jegyezni, hogy a falak egy kis téglával ellátott, kis méretű házban való megjelenése logikus és kényelmetlen. Ott csak sok helyet foglal el, ami mindig nem elég. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen el kell hagynia a tervét. A teljes téglafal jó cseréje egy speciálisan díszített csempe. A kis vastagsága megkülönböztethető és lehetővé teszi a legdrágább esztétikai tervek megvalósítását.

Hogyan életkor?

A téglák mesterséges öregedése általában mechanikusan történik. Ön is megteheti magát, anélkül, hogy ipari berendezéseket kellene használnia. Munkavégzéshez:

 • kalapácsok;
 • kalapácsok;
 • csiszológépek;
 • véső;
 • forrasztó lámpák.

A téglafelület sérülésének a lehető legpontosabbnak kell lennie. De ahhoz, hogy a megjelenés a lehető legteljesebb legyen, heterogenitást kell létrehozni. Mint már említettük, az ilyen munka kívánatos a szakemberek bizalmában. Tudják, hogyan kell rövid időn belül megtenni, és minimális mennyiségű építőanyagot költeni. De mégis érdemes elemezni, hogy mindez önállóan történik.

Először vegye ki a darálót, és szüntesse meg a tégla felső rétegét. Ezután a lyukasztás részben megsemmisíti az építőelemeket. Egyes helyeken újjáépítse a természetes anyagpusztulás hatását. Ebből a célból néha kiütjük az egyes téglák felét. A véső és a kalapács segítségével a forgácsok reprodukálhatók. A tégla megtöréséhez különböző helyeken van szükség. A fúvóka segít megváltoztatni a felület színét. De a munka nem ér véget. Szükség van a sötét területek árnyékolására csiszolópapírral. Fontos megérteni, hogy ez nemcsak nehéz és hosszú munka, a legkisebb hiba túlzott anyagi kársá válhat.

Egy már felépített fal öregedése gyakran nagy szemcsés homokpapírral való felületkezeléssel kezdődik. Ezeket külön területekre dörzsölve, szabálytalanságokat hoznak létre. Mivel egy valódi régi tégla nem lehet egyenletes élekkel, az egyes blokkok széleit meg kell verni. Ha nem akarja a fúvókát használni, az egyes területeket sötétebbé tehetjük savval. Ezen túlmenően, a fektetés elöregedése után a varratok a talajjal vannak feltöltve. Néha egyszerű erdőmoha is használatos. Annak biztosítására, hogy a falat vízzel szemben ellenállóvá tegyük, a teljes felületet viasz, terpentin és paraffin kombinációjával bevonjuk. A három összetevőt egyenlő arányban keverjük össze. Az ilyen bevonat előnye, hogy a tengelykapcsoló matt fényét is biztosítja.

Az anyag színének megváltoztatásával a fúvókával szigorúan be kell tartani a biztonsági óvintézkedéseket.Ugyanakkor, hogy kezelje a felület a tégla lámpa és tárolja kompozíciók nem éri meg. Ha a tónusát a falazatvédelemmel együtt kell beállítani, akkor akril festékek is használhatók. A festéket egyszerű szivaccsal kell felhordani. Egy idősebb falra festék kiválasztásakor általában a legtöbb sötét fajtára összpontosítanak. De a varratokat szürke, bézs vagy sárga festékkel kezelik. A festékhengerek és kefék alkalmazása nem javasolt. Igen, ezek az eszközök az anyag egyenletesebb elosztását biztosítják. De ez az oka annak, hogy megakadályozzák a "régi" fal létrehozását.

Amikor a felületet festik, a szárított tömeget gyakran dörzsöléssel kezelik. A kis lapkák és karcolások csak erősítik a bevonat hitelességét. Ahhoz, hogy a falazat ízületeire összpontosítsunk, egy spatulával mélyülnek. Ha nincs ilyen eszköz, megkarcolhatja a tégla sorok réseit egy nagy, éles körmével. Ezután a megüresedett helyet egy olyan megoldás tölti ki, amely az alábbiakból készül:

 • festeni;
 • zúzott tégla;
 • cement.

Az elkészített készítményt a varratokba, valamint a feldarabolt helyekre helyezik. Megpróbálják biztosítani a habarcs „beáramlásának” hatását az alábbi téglából. Ha a falat egyenetlen, fehér és bézs színekkel fested, akkor az az érzés, hogy poros virággal borították. De a mechanikai öregedés és a festék használata, a speciális készítmények mellett a szokásos és dekoratív mintákat is használhatja. A vakolat előnyös színe fehér, bár mind a világos szürke, mind a bézs színárnyalat használható.

Miután elkészítette az oldatot, tegye a falra úgy, hogy a hámlasztó anyag benyomását keltje. A vakolattal nem fedett téglákat más módon érlelik. A tégla több mint felét nem ajánljuk. Ez drasztikusan gyengíti annak hordozhatóságát. A falazat középső és alsó részéből sem lehet különálló blokkokat eltávolítani - egyébként valóban elpusztíthatja a falat.

Hogyan kell használni?

A régi és öreg tégla fő alkalmazási területe a belsőépítészet. Vannak azonban olyan esetek, amikor az anyagot homlokzatok tervezésére használják. Jól működik:

 • falak és mennyezetek teljes és részleges burkolatában;
 • vendéglátóipari létesítmények, egyéb nyilvános helyek díszítésekor;
 • amikor a régi épületek belsejeit formázza;
 • a különböző partíciók regisztrálásakor;
 • kerítések, teraszok, kerti szerszámok és szökőkutak díszítésére.

Fontos megérteni, hogy egy régi tégla elrendezése csak egyszerűnek tűnik. Csak képzett szakemberek képesek elvégezni ezt a munkát. Az idős téglák ügyes használata lehetővé teszi a kész felület megjelenésének szokatlan átalakítását. A loft stílust a legjobban a szándékosan idősített blokkok használata jelenti. Más klasszikus stílusokban azonban jól használhatók.

Gyönyörű példák

Az erkélyen téglafal öregedése elég egyszerű lehet. És egy ilyen technika hatása szembetűnő (minden érzékben). Az alábbi képen látható, milyen mérsékelten vörös tégla, kifejező, egyenlőtlen kontúrjait kíméletesen kombinálják a polcokon található elegáns kiegészítőkkel, virágokkal az ablakpárkányon. A hímzett párnák a kanapén egy vonzó kombináció részét képezik. De ez nem az egyetlen lehetséges megoldás.

Egy egyszerű, durva fal egy aprított tégla is nagyon vonzónak tűnik. A kaotikusan elhelyezkedő zsetonok és hornyok csak romantikus hangulatot eredményeznek. Ugyanakkor, ami tipikus, nem minden tégla egyenetlen külső élekkel rendelkezik. Ez a különbség csak fokozza a kontrasztot. Elég mély folyosók teljesítik a kompozíciót.

A tervezési projekt szerzői egyértelműen egy másik technikát részesítettek előnyben. A fal nem bélelt vörös és fehér téglával. A zsetonok és a hornyok viszonylag kevések, és nem rohannak be a szemébe.De a sorokat teljesen megtisztítják, a dekoratív régi téglát egyszerűen az alaphoz ragasztják. Néhány tégla könnyebb, míg mások sötétebbek, sőt, a blokkok egymáshoz képest egymáshoz képest eltolódnak, és nem sorolhatók egyenletes és tiszta sorokban.

Hogyan készítsünk félig antik téglát, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba