Chamotte tégla tömeg számítás

 Chamotte tégla tömeg számítás

Az építőanyagokat csak az alapítványon kialakított terhelés szigorú figyelembevételével szabad használni. Ezért gondosan ellenőrizni kell a tűzálló tégla súlyát. Emellett a termékek szállításának megszervezése is attól függ.

Jellemzők

A ShA-8 és a ShA-5 a tűzálló tégla két leggyakrabban használt változata. Ezeket egy bizonyos formájú, jelentős melegítő agyag keverékkel történő égetéssel nyerik. A termék előállítására kaolinit és más ásványi anyagok kombinációjával. A technológia azt jelenti, hogy bizonyos mennyiségű alumíniumot és szilícium-oxidokat kell a kész kompozícióban elhelyezni. A fent említett két tűzjelző tégla márka széles körben használatos:

  • kályhák és kandallók szerelése;
  • kéményépítés;
  • olvasztókemencék bélése a kohászati ​​üzemekben.

A tűzálló tégla összetételének kiválasztásával a technológusok megtanulták befolyásolni nem csak a hőállóságát. A kémiai összetétel különbségei a sűrűség (fajsúly) különbségét eredményezik. Szóval, 1 db. Chamotte tégla kategória ShA-5 súlya 3,4 kg. Ugyanakkor lineáris méreteit szigorúan előírja az állami szabványok, és 230x114x65 mm. A GOST 390 szerint egy 250x120x65 mm méretű tégla tömege 4 kg.

Standard Chamotte termékek

A GOST 390-96 az 1 raklapra rakott tégla tömegét is előírja. 1350 és 1600 kg között változhat. Ez magában foglalja 385-400 darab késztermék készítését. Egy kocka tömege. m tűzálló tégla 1745 és 2050 kg között mozog. Függetlenül attól, hogy a teljes gravitáció 1 cent. m pontosan 513 darabot tartalmaz.

Jellemzők márka szerint

A tűzálló téglák kiválasztásakor nincs szükség a termékek tömegének kiszámítására összetett képletekkel. Elég tudni a késztermék konkrét műszaki márkáját. Így az SB 5 kategóriájú könnyű téglának 3,5 kg-nak kell lennie. A tűzhely, a grill, a kandallók és a grillek készítésére szolgál. A SHA 5 chamotte-kategória 3,4 kg-os súlyú. Ez az egyéni lakóépülethez készült.

Az ША 5 és ШБ 5 tömböknek azonos méretűnek kell lenniük - 230х114х65 mm. A fűtő- és fűtőberendezések kiszerelésére szolgáló ША 6 blokkokat a szabványos méretek szerint is gyártják - 230х114х40 mm. Ebben az esetben az ilyen termék tömege 3,4 kg. A legnehezebb termékek a Sha 8. Ezek a belső falazatok kialakításához szükségesek fűtő kemencékben és füstcsatornákban.

Számítási példa

Hagyja, hogy a kemence magassága 2400 mm legyen (24 tégla alapja). Minden sor 70 mm-es magasságú, és 300 mm-re levonásra kerül a „vágás” tervezett magasságából. Összesen 30 sor falazat marad, és 2/3-szoros (a "holland" építésének szokásos aránya) után csak 20 sor lesz. Az eredmény 480 tégla (plusz 50 "vágás").

Ha a chamotte téglákat SHB-5 egyenesen rendeli, akkor 1 raklap 385 blokkot tartalmaz 1309 kg össztömeggel. Ebben az esetben a teljes kereslet 530 tégla, összesen 1802 kg. Megállapítható, hogy 1,37 raklapot kell használni. A "Gazelle" típusú gépkocsiba hozhatja őket, de az autó túlterhelt lesz.

Ha közvetlen chamotte ShB-8-t rendel, 297 db, összesen 118 kg súlyú tömb 1 tálcára esik. Egy termék súlyossága 4 kg lesz. Így 530 darab súlya 2120 kg. Ezért meg kell rendelnie egy teljes értékű teherautót, hogy szállítson egy darab tűzálló téglákat az objektumhoz.Természetesen a valóságban a kemencék mérete és a falazatban használt tömbök száma változik, meg kell fontolnia a kéményt is, de a számlálás általános elve változatlan marad.

A videótól többet megtudhat a tűzálló téglákról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba