Tégla M200 jellemzői és alkalmazása

Napjainkban sok város épül fel sokemeletes épületekkel. Ez elsősorban a lakhatásra vonatkozik. A városi lakosság évről évre növekszik, és nem mindig lehetséges a terület bővítése. Tehát a települések nem annyira kiterjednek, mint felfelé. A többszintes épületekhez megfelelő minőségű építőanyagra van szükség. Mivel az otthoni vásárlók közül a legnépszerűbbek a téglából épült új épületek, amelyek a környezetbarát és hőtakarékos funkciók révén megkülönböztethetők, az építőipari vállalatok téglából próbálnak házat építeni. Az ilyen lakások számára a legmegfelelőbb M200 tégla márka. Fontolja meg, miért igaz ez az állítás.

Jellemzők

A tégla márkája az M200 szilárdsági indexe, ami azt jelenti, hogy a terhelésnek a 200 kg-os terület minden négyzet centiméterére való kitettsége van. Ezért biztonságosan meg lehet hívni az ilyen építőanyagokat a lakossági és egyéb épületek építésére a szokásos 9 emeleten. Nagy szilárdsága miatt ez a tégla igazán sokoldalú építési jellemzőkkel rendelkezik. Alkalmazható csapágyfalak és egyéb tartószerkezetek, alsó emeletek magas emeletes épületekben, pincékben, valamint alapokhoz, beleértve a magas nedvességtartalom és a hőmérséklet csökkenését is.

A Mark 200 jellemzi a magas fagyállóságot. Az F betűvel jelölt fagyállósági index 50 és 100 közötti értéket jelent. Ez azt jelenti, hogy hány fagyasztási és leolvasztási ciklus tarthat fenn egy téglajelet az alapvető tulajdonságainak változása nélkül. Néha ezt a számot a téglaépítés hosszú élettartamára vesszük.

Ha a ház az F100 indexű téglafalú, azt jelenti, hogy az épület legalább 100 évig maradhat speciális változtatások nélkül.

típusok

A céltól függően megkülönböztetjük az alábbi M200 márka típusokat:

 • arccal, különböző célokra használják a munkát és a befejezést;
 • magán, falak, alapítványok és egyéb építési tárgyak fektetésére használt;
 • a kemencék, kémények és csövek beépítéséhez szükséges hőstabilitású kemence.

A 200-as márka és a tégla gyártásához használt összetétel különbözik.

 • Szilikát. A tégla fehér színű. Kvarchomok, víz és mész keverékéből készül, amely nagynyomású gőznek van kitéve a megkötés előtt.
 • Kerámia. Agyagot különböző technológiai adalékanyagokkal történő égetéssel állítanak elő autoklávokban, akár 1000 fokos hőmérsékleten. Az ilyen termékek színe vörös, különböző árnyalatokkal (agyagos szennyeződések összetételétől függően).

A GOST szerint az M200 tégla a következő típusokra oszlik:

 • egyetlen, amelynek méretei (hossz / szélesség / vastagság) egyenlő 250/120/65 mm;
 • másfél - 250/120/88 mm;
 • dupla - 250/120/138 mm.

Építőanyag-sűrűség

  Meg kell jegyezni, hogy csak egy tégla lehet testes. Másfél és kettős hasonlósága csak nyerőgépek formájában érhető el. Függetlenül attól, hogy az M200 tégla típusai milyenek, a két kétségtelen tulajdonság jelenléte egyesül:

  • nagy szilárdság;
  • Teljesen környezetbarát összetétel - homok, agyag, mész, szennyeződés ásványok és víz.

  Hol vonatkozik ez?

  A szokásos testes kerámia tégla magas hangszigeteléssel és vízállósággal rendelkezik, ezért előnyei vannak az M200 márka többi típusával szemben. A teljes szilícium-dioxid-tégla sajnos túl nagy a nedvesség felszívódása. Minden más egyenlő erény mellett nem használható alapítványok és pincék építéséhez.Ebből a célból a kerámia kollégája a legmegfelelőbb. Ugyanakkor az alacsonyabb költségek miatt a teljes testű szilikát építőanyag tökéletesen használható magas szerkezetű, magas szilárdságú és zajszigetelő szerkezetek hordozószerkezeteinek és alsó szintjének felállításához.

  Egy és fél fokozatú, 200-as típusú téglafajták alacsony hővezető képességgel rendelkeznek a levegő üregei miatt, így az erősség és a fagyállóság figyelembevételével mind külső, mind belső falak építésére használják. Ezenkívül a homlokzatok burkolásához gyakran üreges anyagot használnak. Egy és fél építőanyag is előnyös, mivel kevesebb habarcsfogyasztást és falazási időt igényel, ami fontos tényező a modern építőiparban.

  Még teljes kandallók is kialakíthatók szilárd kerámia téglából. Meleg hőt vezet és ad a fűtött helyiségnek. Azonban nem használható közvetlenül a kemence és a kéménykamrák elhelyezésére, mivel az anyag gyorsan összeomlik a tűzzel való kölcsönhatás során.

  A tűzoltók esetében csak olyan kemence téglát (chamotte) kell használni, amelyet kifejezetten ilyen körülmények között dolgoznak fel.

  Mint látható, az M200 tégla márka nagyon népszerű, és különböző szerkezetek építésére használják, beleértve az alapokat, a földszinteket, az alsó és a felső emeleteket, a homlokzatokra, az épületszerkezetek belső kitöltésére, valamint a kályhák és kandallók elhelyezésére. Az anyag kiválasztásakor nagyon fontos, hogy az eladótól megkövetelje az áruk minőségének igazolását, valamint egy külső vizsgálatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tégla típusa megfelel-e a megadott típusnak. Meg lehet szakítani az egyik példányt, hogy ellenőrizze a vörös tégla égési szilárdságát és minőségét (nincs belső feketeség). Próbáld meg kitörni az anyagot - megengedettek a felszínen lévő repedések, de a tégla törésének egyszerűsége bizonyítja a házasságot.

  A tégla-tégla szakemberek kiválasztására vonatkozó tanácsért lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba