Tégla M100: jellemzők, típusok és alkalmazások

A téglák gyártásánál különböző gyártási technikákat alkalmaznak, amelyek tovább meghatározzák a termék színét, méretét és egyéb jellemzőit. A jelölés a termék alapvető paramétereiről beszél. Minden típusnak saját tulajdonságai vannak. Az építőiparban leggyakrabban használt modellek az M100 és az M150 modellek tégla.

leírás

Mielőtt döntene az építőanyag kiválasztásáról, meg kell ismerkednie a meglévő opciók műszaki jellemzőivel. Először is, a vásárlók aggódnak az erősségmutatók miatt. A Mark M100 azt jelenti, hogy a termék 1 négyzetcentiméterenként legfeljebb 10 kilogramm terhelést képes ellenállni. A közönséges tégla mérete 250 mm, szélessége 120 és 65 mm. Egy ilyen termék tömege körülbelül 3,5 kg.

Az M100 téglákat leggyakrabban magánházak építésére használják. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezt az anyagot tilos alkalmazni, ha az épület magassága több mint 2-3 emelet.

A sokemeletes épületek felállításakor ne használjon M150-nél kisebb téglákat.

faj

A tégla sűrűségét kétségtelenül befolyásolja az anyag, amelyből készült. E termék szerint több típusra osztható. A corpulens, üreges, egy és fél kerámia, hiperpréselt és szilikát termékek mellett. Tekintsük ezeket a fajokat részletesebben.

A kerámia és szilikát tégla típusok először is összetételben különböznek. Az első az egyik vagy több mint kétféle agyagot tartalmaz, amelyet öntött, szárított és tüzeltek. Ennek köszönhetően a nedvesség jól tolerálja. A második homokból és mészből áll. Fehér színű és alacsony nedvességállósággal rendelkezik, aminek következtében az alkalmazás területén korlátozások vannak. Szintén a szilikát tégla vékonyabb, mint a kerámia, bár legalább a helyiségek jó hang- és hőszigetelését biztosítja.

szilikát
kerámiai

Ami a hiperpréselt termékeket illeti, ezek 90% -os mészkő, a fennmaradó 10% cement és színezékek. Leggyakrabban az épületek befejezésére szolgáló munkákban használják. Ebben az esetben nagy szerepet játszik a különböző színek.

A néző tégla olyan árnyalatokban adható ki, mint a szokásos vörös, barna, terrakotta, valamint elefántcsont és szalma.

hipernyomás

A kerámiatermékek korpulensek és üregesek. A különbség az átmenő lyukakban, a hővezetőképességben, a nedvességállóságban rejlik. Például a testes téglákban az üregek jelenléte nem haladhatja meg a 13% -ot, míg az üregesek sokkal jobban melegítik, de kevésbé ellenállnak a nedvességnek.

testes
üreges

Minőségi mutatók és formázási módszerek

Megítélhető az alapdokumentumok - a minőségbizonyítvány és az útlevél - arról, hogy a vevő milyen minőségi anyagot vásárol. Ezekben a dokumentumokban az áruk fő jellemzői és tulajdonságai vannak.

Ami az öntést illeti, lehet félig száraz és műanyag. A leggyakrabban használt műanyag folyamat a téglák kialakulása. Ezeknek a termékeknek nincs korlátozása a használatban. Az anyagot formában helyezik el, és nyomás alatt nyomás alá vetik. Ezután szárítást végzünk, majd a terméket magas hőmérséklet hatására égetjük.

A félszáraz formázás előszárítás nélküli pörköléshez vezet. Ez a technológia lehetővé teszi a porózus szerkezetű téglák beszerzését.Ezeknek a termékeknek a használata korlátozott, például nem használhatók támasztó szerkezetek és kerítések kialakítására. Ezek azonban jól bizonyítottak, mint a helyiségben lévő padlók és falak anyaga. A téglák ideális formájúak, bevonatuk sima és durva élekkel nem rendelkezik, ami kiváló lehetőséget kínál a munkák megmunkálására.

méretek

Az M100 tégla 3 méretben állítható elő. Ezek későbbi felhasználása attól függ, hogy az építők milyen falazatot használnak. A termékek egyszeri (250x120x65 mm), egy és fél (250x120x88 mm) és kettős (250x120x138 mm) lehetnek.

A súly a méretétől függően változik (2 és 2,3 kg között, az elsőben 3 és 3,2 kg között, a harmadik esetben 4,8 és 5 kg között).

Ha figyelembe veszi a termékek méretét, számíthat a számukra, ami az építés során szükséges. Ezeket a méreteket szabványnak tekintik. Eladóak az európai méretű restaurációs termékek és téglák is.

Hol vonatkozik ez?

Az építőiparban az M100 téglát széles körben használják. A fogyasztói vélemények szerint nem mindenki pozitívan értékelheti megjelenését. Ilyen helyzetekben azonban a bélést tarthatja, vagy dekoratív paneleket használhat. Ha a befejező lemezeket használja, akkor párhuzamosan a szigetelőanyag falai is lerakódhatnak.

A szilárd tégla M100 az alapozás megépítéséhez használhatóés az épület csapágyfalait is. A rendes tégla a kályhák és kandallók összeszereléséhez tökéletes, de ebben az esetben furnérra van szükség. Ő is, mint az üreg, a partíciók építésére szolgál. A munka befejezéséhez fontos tényező, hogy könnyen kivághat egy téglát, és megadhatja a kívánt alakot.

A fektetési megoldás tekintetében itt csak a munkahelyet kell figyelembe venni. A cementösszetétel nem csak külső falak építésére alkalmas, hanem más esetekben is használható. A mész nagy a beltéri munkákhoz. Vannak helyzetek, amikor a varratok színének akut problémája van. A száraz keverékekkel könnyen megoldható. A magas hőmérsékletű épületek építésében a szakértők az agyagoldatot használják.

Előnyök és hátrányok

Az M100 tégla nagy igénye a pozitív tulajdonságok nagy számának köszönhető. Először is vonzó árkategória. A termékek ára viszonylag kicsi, ami lehetővé teszi számukra, hogy a fogyasztók különböző társadalmi szinteken tekinthessék meg őket.

A testtermékek sokféle munkához használhatók. Ezenkívül meglehetősen reális, ha magadat csináljuk, elég tudni az építési technológia alapjait, és számos szabályt követünk. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a bonyolult struktúrák kialakításához még mindig szakembereknek kell fordulniuk.

Az egyéni kerámiatermékek M100 kiváló hangszigetelést biztosítanak a szobában. Emellett az anyag szigetelő tulajdonságai lehetővé teszik a kiegészítő szigetelés elhagyását.

Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a szokásos téglával végzett munka után bélés szükséges. Gazdasági szempontból ez nem mindig hasznos, így sok vásárló megállítja az arcanyag használatát.

Kiválasztási szabályok

Amikor vásárol egy M100 téglát, amelyre érdemes figyelmet fordítani néhány kiemelésre. Ami a méretet illeti, a leggyakrabban az egyszeri és a kettős. Mindez a falazat típusától függ, az anyagot egyedileg választják.

Mivel a tégla az épületek építésében használt fő építőanyag, a minőség jellemzőit kell gondoskodni. Például ki kell választania a leolvasztási és fagyasztási ciklusok maximális paraméterét. Ez meghosszabbítja az épület élettartamát. A legjobb választás 30-50 ciklus.

Az alapításhoz a korszerű téglákat használják, de vannak korlátozások is. A félszáraz technológiával készült termékek enyhén fagyállóak. Használata ebben az esetben, mint a külső bélés esetén, kerülendő. De tökéletesek az épületen belüli válaszfalak építéséhez.

Az M100 tégla nem alkalmas 3 emeletes házak építésére. Magasabb épületek esetén használjon más modellek termékeit.

A tégla színét a színezékek és az égetés befolyásolják, ezért nem szabad a termék minőségére alapozni. A minőségi termékeknek nem kell repedése és zsetonja, és az anyagnak nem szabad összeomlnia.

Ahhoz, hogy megtanulja, hogyan készítsen egy tégla házat, megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba