Dekoratív tégla: belső alkalmazás és tippek készítése

 Dekoratív tégla: belső alkalmazás és tippek készítése

A dekoratív tégla kőművesség utánzata. A befejező anyag segít a fal díszítésében, fa, tapéta vagy vakolat nélkül. Vannak, akik úgy vélik, hogy ennek a befejező opciónak a használata lehetetlenné teszi egy hangulatos és kellemes design kialakítását, mások pedig biztosak abban, hogy a szobában lévő téglafal olyan, ami segít az eredeti és atipikus stílus kialakításában. Az anyag kiválasztása előtt meg kell ismerkedni a jellemzőkkel és típusokkal annak érdekében, hogy pontosan megismerjék, mi illeszkedik a szoba belsejéhez.

Előnyök és hátrányok

Dekoratív tégla - az anyag rendkívül igényes és népszerű a kiváló műszaki jellemzők miatt. Előnyei miatt sok ember figyelmét vonzza. A legfontosabb pozitív tulajdonságok.

 • Kis vastagsággal rendelkezik, így kis helyiségekben is használható. Elég gyakran van a tégla falazata a folyosón.
 • Megőrzi a hőt és alacsony áteresztőképességgel rendelkezik. Szigetelési teljesítmény - a legjelentősebb plusz termékek.
 • Kiváló minőségű, biztonságos anyagokból készül, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagokat, környezetbarátak és nem okoznak allergiás reakciókat.
 • Könnyen telepíthető, mert az elemek könnyűek és speciális ragasztóval könnyen rögzíthetők a falakhoz. Még egy élmény nélküli személy is képes lesz befejezni az anyagot.
 • Elég könnyen levágható, ha szükséges, sarok és ízületek kialakítására is használható.

Mint minden befejező anyag esetében, a dekoratív téglák hátrányai:

 • az elemek felülete durva;
 • alacsony higroszkóposság

Ezek a jellemzők nem teszik lehetővé az elemek használatát a problémás területek befejezésekor, például néhány típus nem használható a konyhában lévő kötény díszítésére.

típusok

Többféle dekoratív tégla van. Mindegyiknek megvan a maga sajátosságai és tulajdonságai, így az elemek megvásárlása előtt érdemes megvizsgálni az összes lehetőség jellemzőit, hogy kiválassza a legmegfelelőbbet.

 • A klinker téglák gyártásában A kerámia alapját képezik, így néha kerámiának nevezik. Hosszú ideig tarthat, még akkor is, ha a helyiségben a páratartalom magas. Nem erősen szennyezett, könnyen tisztítható, ezért gyakran láthatjuk ezt a fajta téglát a konyhában vagy a fürdőszobában a fal kialakításában. Az anyag nem fél a változó hőmérsékletektől, így a nem fűtött helyiségekben is használható. A legtartósabb és praktikusabb lehetőség. A gyártási folyamat során az elemeket alkotó tömeget kettős termikus keményítésnek vetik alá, ami lehetővé teszi a klinker elemek falra és padlóra történő behelyezését. Egy másik pozitív minőség a nem egyenletes színskála. Ez a típus a legmagasabb költséggel rendelkezik.
 • Gipsz (velencei kő) megfelelő értékkel rendelkezik. Elég törékeny, de ennek ellenére sok éven át szolgálhat, mivel praktikus és higroszkópos. Az ilyen téglák egyik fajtája a cement. Erősebb, nem fél a mechanikai stressztől. A matricák gyorsan és egyszerűen készülnek.
 • Az eredeti és szokatlan típusú befejező anyag - rugalmas tégla. Ez egy dekoratív csempe, amely gyorsan és egyszerűen megváltoztathatja az alakot melegítés közben (meleg hajszárítóval is használható). Ez egy egyedülálló lehetőség, amely nagyon kényelmes, hogy bonyolult konfigurációjú falakat tervezzünk, sokféle kiálló részből, oszlopból vagy íves mennyezetből.
 • Fali panelek - MDF, üvegszálas betonból és PVC-ből készült anyag. Rendkívül könnyen kezelhető, a védőbevonatnak köszönhetően tartós, ami lehetővé teszi, hogy az elemek ellenálljanak a súrlódásnak és mérsékelt ütéseknek. Ideális lehetőség egy étterem vagy bár regisztrálására. Segítségével csodálatos autentikus belső tereket hozhat létre. Tizenöt évig tarthat anélkül, hogy elveszítené a minőséget és a vonzó megjelenést. Kis súlya és vastagsága, széles körben használják a gipszkarton válaszfalak befejezésére. Könnyen feldolgozható, el lehet vágni egy elemet egy szokásos késsel, egyszerűen telepíthető. Ellenáll, nem fél az erős nedvességtől, penésztől vagy penésztől. Sok különböző lehetőség van az ilyen elemek tervezésére, így választhat valami érdekeset a különböző árnyalatoktól és a különböző textúráktól.

stílusok

A belső tér sokféle stílusához alkalmas díszítő tégla falazása, csak a felület megfelelő rendezése fontos. Ennek az anyagnak az egyedülálló szerkezete ideális a loft stílusban. Minden szoba esztétikusabb és eredetiebb. Használhatja a konyhában vagy a hálószobában lévő elemeket. A leggyakrabban ebben a stílusban dekoratív téglát használnak egy fal megtervezésére, ami hangsúly. Az elemek színe bármilyen lehet, a tulajdonosok ízétől függően. Előnyben részesítheti a világos tónusokat, valamint a fényes, gazdag árnyalatokat - barna vagy tégla. Ha a szoba tágas, a fekete akcentus fal rendkívüli és szép lesz.

Ha a szobát vidéki stílusban díszítik, téglát használnak egy falra, ami a háttér. Általában ez a design a konyha számára van kiválasztva. Gyakran a helyiségeket az ajtók vagy ívek mentén elhelyezett elemekből lehet díszíteni. Jellemzően a hasonló stílusú belső terek rendkívül könnyűek és egyszerűek, és megkönnyítik a kényelmet. Rendkívül fontos, hogy ne használjunk olyan nehézsúlyú elemeket, amelyek megzavarhatják a létrejött harmóniát.

Szokatlan és kreatív stílus minden érdekes és hihetetlenül esztétikus - gótikus szerelmeseinek. Szomorú árnyalatokban készül. Érdemes egy fekete színű téglát használni. A belső tér elegánsan fog kinézni, mivel egyesíti a szándékos súlyosságot és a romantikát.

A legdivatosabb és modernebb stílus a minimalizmus. A design minimális részletességgel rendelkezik, a dekoráció rendkívül visszafogott, szigorú és tömör. A fő színe fehér, de néhány színfüggvény megengedett. Fehér téglafal - pontosan mi szükséges az ilyen belső térhez. Jó "partnerei" lesznek a világos árnyalatok háttérképe, fényes nyomtatással és fapadlóval.

Szoba kialakítása

Annak érdekében, hogy a belső terek kialakítása szép és esztétikus legyen, helyesen kell kiválasztani a termék területét és árnyalatait. Meg kell vásárolni valamit, ami összhangban lesz a design és a bútorok palettájával.

Nappali

A terem kialakítását rendkívül óvatosan kell kezelni, mivel a legkülönfélébb ünnepségek, családi összejövetelek és baráti találkozók a leggyakrabban kerülnek megrendezésre. A modern belső terek lehetővé teszik a hangsúlyt egy téglafal formájában, így a szoba kényelmesebbé és hangulatosabbá válik. A falazat egy csodálatos díszítőelem, ezért nem szükséges semmilyen módon díszíteni. Ha még mindig szeretne valamit hozzáadni, néhány szép fotót vagy plakátot helyezhet a falra. Harmonikusan fognak kinézni, és nem fogják elszárítani a szobát.

A nappaliban a termék bármely árnyékát választhatja. Fontos, hogy ez sikeresen kombinálható legyen a tervezéssel.Vannak, akik egy falat rajzolnak, míg mások egyedi részeket díszítenek. Mindkét lehetőség tisztességes. Hihetetlenül vonzó és érdekes kerti téglából készült kandalló vagy tűzhely, valamint egy fal, amely különleges, kellemes és hangulatos légkört teremt. A konyhával kombinált nappali ideális megoldás egy közepes méretű téglafal, amely segíti a zónák megosztását.

Egy hálószoba

A design téglaelemei rendkívül melegek, ezért gyakran használják a hálószobát tervezve. A tégla tökéletesen kombinálva van a különböző nézőanyagokkal. Gyakran arra használják, hogy a falat az ágyak fején vagy a TV-panelen található falak díszítésére használják. Ha a szoba túl keskeny, és az ágy hátsó oldala hosszú falon van, akkor ez a felület belső téglával díszített. Ez lehetővé teszi, hogy tágabbá tegye a szobát, amikor a fal vizuálisan elmozdul.

Bejárat

Ha a folyosó kicsi, fényes díszítőanyaggal díszítjük, amelynek felülete fényes. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a szoba nagyobb és tágasabb legyen. Ezt a megoldást leggyakrabban skandináv stílusra vagy minimalizmusra használják. A sarkokat, a felületek csatlakozási pontjait, az ívek zónáit és a bejárati ajtó nyílását kivágó vörös téglafelületet készíthet. Ha a szoba nagy, a falazás segíthet a zónában.

konyha

Még akkor is, ha a szoba rendkívül nagy, nem szabad túl sok téglát használni a kialakításában, mivel ez tönkreteheti a belső teret. Jobb, ha a téglafalat összekapcsolja a különböző típusú befejezések között. Szükséges helyesen meghatározni azt a falat, amelyre az anyagot helyezik: a falnak azon a felületen kell lennie, amelyen a természetes fény esik. Ha a vörös téglát szeretnénk használni, jobb, ha további fényforrásokat használnak, mivel ezek az elemek elnyelik a fényt.

Emlékeztetni kell arra, hogy bizonyos típusú belső téglák nem alkalmasak a kötény kialakítására. Érdemes megválasztani fali paneleket vagy csempe. Az ilyen anyagok könnyen kezelhetik az üzemi körülményeket.

Fürdőszoba és WC

A fürdőszobában és a fürdőszobában található mikroklíma specifikus, így a belső tégla nem jó választás ezekre a szobákra. Ha még mindig használják, az elemeket egy speciális eszközzel kell kezelni, amely megkönnyíti a lakás tulajdonosát a penésztől. Jobb az antibakteriális készítmény alkalmazása is. A téglafal és a fehér vízvezeték durva felülete rendkívül vonzó. A legtöbb esetben a felületek műanyag panelek vagy csempe segítségével készülnek, amelyek egy téglát utánoznak.

erkély

A loggia dekoratív téglával való készítése jó ötlet, mert harmonikusnak és gyönyörűnek tűnik. Ha az erkély kicsi, érdemes még finomabb elemeket választani. Ezzel a díszítéssel barátságos és kellemes pihenésre és kikapcsolódásra nyílik lehetőség. Könnyű és sötét téglákat használnak. Ha szeretné, gondoskodhat róla, hogy az ajtó körül szürke vagy idős tégla legyen. Mindkét lehetőség nagyon érdekes és modern.

Hogyan csináld magad?

Néhányan saját kezűleg szeretnek díszítő lapokat készíteni a díszítéshez, mintha saját készítenének, akkor szokatlan textúrát hozhat létre. Rendkívül könnyű elkészíteni, nem igényel különleges felszerelést. A habból készült anyag a legegyszerűbb megoldás az eredeti belső tér díszítésére. Egy ilyen termék létrehozásához finom szemcsés habra van szükség. Meg kell vágni, hogy egyedi elemeket készítsen (25-12 cm). Ha a felület tökéletesen sima, ragaszthatja a téglákat közvetlenül rá.Ha nem, egy rétegelt lemez alaplemez készül.

Az elemeket a panelen rögzített PVA-val rögzítették, amely egy természetes tégla utánzat (10-15 mm) utánzata. Ahhoz, hogy természetesebb legyen, a repedéseket késsel vagy forrasztópákával kell alkalmazni (éles tárgyat használhat). Ezután a panel a falra kerül, majd az elemeket akril festékkel festheti. Két vagy három réteget kell alkalmazni, kezdve egy sötét árnyalattól és végződő fénytől. A permetező kannák a legjobbak a festéshez.

Gyönyörű példák a belső térben

A téglafal segítségével hihetetlen belső teret készíthet, ami a lakás tulajdonosát hosszú ideig várja, meleg hangulatot teremtve.

 • Könnyű kialakítás, amelyben egy szürke árnyalatú dekoratív anyagból készült téglafal rendkívül harmonikusan keveredik.
 • Érdekes megoldás a merész és kreatív személyiségek számára, akik egy lakonikus belső teret készítenek.
 • Szép design, amelyben a téglafal a dekoráció egyik eleme.

Hogyan készítsünk dekoratív téglát saját kezével, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba