A fekete tégla jellemzői és használata

A leggyakoribb az építőiparban a vörös tégla. Valójában az értékesítés során sok más, ugyanolyan vonzó lehetőség is megtalálható. Például tiszta fehér vagy sárga anyag lehet. Az összes felsorolt ​​példányból azonban az eredeti fekete tégla élesen kiemelkedik. Nagyon érdekes belső tereket kap, amelyek nagy figyelmet kapnak. Ma közelebbről megvizsgáljuk ezt a divatos építőanyagot, és megtudjuk, milyen jellemzői vannak.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A téglák vonzerejével díszített lakások és magánházak kiváló és divatos megoldás, amellyel valóban frissítheti a helyzetet. Érdemes megjegyezni, hogy a fekete színű téglák könnyen illeszkedhetnek nem csak a tetőtérben, hanem sok más stílusos irányba is. Például lehet ország ország vagy brutális gótikus. A fekete tégla, mint bármely más termék, pozitív és negatív tulajdonságokkal rendelkezik. Fontos, hogy fontolja meg, hogy az Ön otthonát ilyen termékekkel kívánja rendezni. Először is, fontolja meg a fekete tégla előnyeit.

 • A belső téglák jelenléte olcsó, de eredeti megoldás.
 • A legtöbb esetben a fekete tégla környezetbarát. Az ilyen termékek részeként nincsenek veszélyes és agresszív összetevők, amelyek károsíthatják az embert vagy a környezetet.
 • Kiváló minőségű természetes kő minden színben kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal büszkélkedhet. Hasonló helyekkel rendelkező házakban az utcán nincs túlzott zaj.
 • Egy ilyen dekoráció a helyiségen belül meglehetősen könnyű. Még egy tapasztalatlan mester is, aki nagyon ritkán találja meg ezeket a folyamatokat, nagyon könnyen megbirkózik az ilyen munkával.
 • A fekete tégla szinte minden szobában jól néz ki. A lényeg az, hogy a környező dekorációval, bútorokkal és dekorációval kombinálják őket.
 • Ha egy kiváló minőségű téglafalról beszélünk, akkor nemcsak dekoratív, hanem gyakorlati funkciót is végezhet. Biztonságosan használható a meglévő terület funkcionális területeinek szeparátoraként.
 • Téglafestéssel zökkenőmentesen utalhat a különböző falszerkezetek telepítésére. Például polcok, különböző berendezések, világító eszközök, dekorációk és más hasonló tárgyak lehetnek.
 • A fekete téglák nem igényelnek rendszeres feldolgozást a vizuális fellebbezés fenntartása érdekében.
 • A tégla dekorációk segítségével zökkenőmentesen elrejtheti a különböző bázisok hibáit. Például károsíthatja a falszerkezeteket, amelyek sok városi lakásban vannak jelen. A jól megalapozott téglák esetében nem lesznek láthatóak.
 • A téglaépítés tartós konstrukció, amely nem érhető el gyorsan vagy vonzó megjelenése miatt. Ezek az alkatrészek sok éven át képesek megőrizni az eredeti esztétikát.
 • Az ilyen kialakítás segít kiemelni a belső egyéniségét és eredetiségét.
 • Általában a falazat texturált, ami stílusosabbá és világosabbá teszi.
 • A fekete téglafalat sok más festékkel és anyaggal csodálatosan kombinálják, például természetes fából készült bútorokkal kombinálva.

Mint látható, a fekete tégla előnyei eléggé sokak. Azonban nem csak azokat kell szem előtt tartania. Ha úgy dönt, hogy az ilyen designhoz fordul otthonában, akkor tisztában kell lennie az építőanyag hátrányaival.

 • Ha természetes fekete téglából beszélünk, akkor megfelelő világításra van szükség. Az ilyen anyagokra eső természetes fény nem mindig előnyös.
 • Alapvetően ilyen felületen jellegzetes, egyenetlen és durva felületek vannak. A por és a szennyeződések nagyon gyorsan felhalmozódnak rájuk, és meglehetősen nehéz tisztítani.

Otthoni fekete téglaépítés, mérsékelt figyelmet kell szentelni. Ha túl sok ilyen bevonat van, a belső tér kevésbé kényelmes és kényelmes. Ezt nem szabad elfelejteni, amikor egy városi lakást vagy egy privát házat készít.

faj

A divatos tetőtér-falak természetes sötét téglával és utánzással is elkészíthetők. Megismerkedünk az összes meghatározott szembeállítási lehetőség sajátosságaival.

A természetes kőből

A belsőépítészet legeredményesebb alternatívája a természetes anyagokból készült dekoratív téglafal. Gyakran a padlótól a mennyezetig terjedő tégla "csupasz" falai nem érintik a további befejező vagy gipszkarton lemezeket. Ennek ellenére az ilyen okok továbbra is megfelelő feldolgozást igényelnek, pontosabban:

 • A „csupasz” falazatot meg kell tisztítani a lerakódásoktól és a régi megoldások maradványaitól;
 • mossa;
 • csiszolt;
 • gittkötések;
 • Fedjük le a téglákat fekete festékkel.

utánzás

Ha nem lehetséges egy igazi sötét tégla felé fordulni, akkor megengedett a különféle utánzatok használata. Ebben az esetben a legolcsóbb megoldás a téglafal alatt nyomtatott tapéta. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy ez a befejezés ritkán tűnik nagyon természetesnek. Általában a tapéta gyengén utánozza a téglákat, még akkor is, ha van felemelt felülete. A fekete téglafal utánzatát ezen anyagok felhasználásával szervezhetjük meg:

 • dekoratív gitt;
 • természetes fa;
 • csempe.

Szemközti anyag

Napjainkban széles körben elterjedtek a különböző színű magas minőségű burkolóanyagok. Az ilyen építőanyagok jóak, mert rugalmasabbak és vékonyabbak, mint a természetes tégla. Emellett nagyon kevés szabad helyet foglalnak el, és mérsékelt súlyuk van. A sötét árnyalatok homlokzati tégla:

 • mesterségesen öregített;
 • matt;
 • üvegezett anyagok.

csempe

A tégla alatt végrehajtott látványos csempe ma kevésbé népszerű. Az ilyen termékek vékonyabbak, mint a természetes eredetű standard téglák. A tégla alatti burkolólapok két fő típusa van:

 • kerámia;
 • klinker.

Házi befejezés

A sötét téglafal házi utánzása ma nagyon népszerű. Építésének nem kell különleges ismerete vagy gazdag tapasztalata. Sokféle módja van az ilyen burkolat öngyártásának. Például használhat speciális formákat, lakkot és speciális tégla vakolatot.

stílusok

A fekete téglafal díszítése különböző stílusok együttesében jól néz ki. Tekintsük a legvonzóbb és népszerűbbeket.

 • Loft. A tetőtér stílusa a modern lakástulajdonosok és a magánházak között rendkívül népszerű. A fekete téglafalnak egy ilyen környezetben a durva fából vagy fémből készült belső tárgyak nagyszerűek. Mivel a tetőtér belseje különböző stílusokból álló elemeket kombinálhat, a sötét tégla organikusan néz ki, kiegyensúlyozza az összegyütteset.
 • Ország. A rusztikus vidéki stílusban kialakított belső tereket általában puha fából készült bútorokkal, etnikai jegyekkel díszített díszítéssel töltik. Ezekben a beállításokban a téglafestés friss és stílusos, még akkor is, ha sötét színekben készül. A lényeg az, hogy a részletek és a táj többi része illeszkedik a tégla színéhez.
 • Gothic. Ez a stílusirány a távoli középkorból származik.Gótikus stílusban a sötét téglafal egyszerűen felülmúlhatatlan, különösen akkor, ha kovácsoltvas bútorokkal és antik stílusú kiegészítőkkel egészül ki.
 • Minimalizmus. Ez a stílus tetszőleges színű tégla kombinációnak tűnik. A lényeg az, hogy átfedjenek a padló és a mennyezet díszítésével, valamint a belső bútorokkal. Emlékeztetni kell arra is, hogy egy minimalista belső térben nem lehet túl sok dekoratív vagy színes részlet, mert ezért minimalizmus, így nincs túlzott mértékű.
 • Grunge. Ez a stílus egyszerre több irány kombinációja, amelyben megengedett a legkülönlegesebb formák elemeinek jelenléte. A fekete tégla látványosnak tűnik az ilyen beállításokban, tele világos stílussal és személyiséggel.
 • High tech Ebben a modern stílusban, ahol az üveg és a fém alkatrészek túlnyomó része, a fekete téglával díszített sima falak éppen jobbak. Itt nemcsak természetes kő, hanem egy olyan csempe, amely utánozza.

Gyönyörű példák

A fekete tégla vagy fekete tégla bevonattal díszített falak vonzóbbak, ha világos bútorokat helyeznek a hátterükre. Például lehet, hogy egy barna asztal lakkozott fából készült, rózsaszín lágy textíliákkal kárpitozott székekkel kombinálva. Ha ezeket a bútorokat könnyű parkettára helyezi, és egy fém függő lámpát ad, egy harmonikus együtteset kap, amely látványos lesz a sötét fal mellett.

A fekete tégla befejezheti az ékezetfalat a nappaliban, és lóghat egy lapos, sötét testű TV-vel. Az ilyen érdekes "hangsúlyt" könnyű falakkal és a padlóval körülvették, lakkozott vörös laminátummal. Befejezze a dekorációt fehér díszítő részletekkel - virágokkal, vázákkal. A fekete függő lámpákat lóghat.

A tégla alatti fekete csempe egy csodálatos megoldás egy modern, komor hálószobában, melynek krémes bársonyos anyaga kárpitozott. Ebben a környezetben sötét ablakfüggönyökkel függönybe helyezheti az ablakokat, és ugyanolyan sötét éjjeliszekrényeket helyezhet el. De sok nagy világítótestre és egy pár fényes, ékezetes székekre van szüksége az ablakon és egy szőnyegen a padlón. Az ilyen belső tereket nagy ablakokkal rendelkező szobákban ajánljuk. Ellenkező esetben a helyzet túl sötétre és visszataszítóvá válik.

A tetőtéri stílusú szoba fekete festékkel vagy tapétával teljesen elkészíthető, és egy fal sötét téglával felújítható. Fektessenek a padlóra egy ilyen szoba laminátum vagy parketta, tedd egy fából készült durva bútorok. Egy csíkos szőnyeget és függesztett lámpákat helyezzen ipari stílusban (lehet a steampunk stílusában).

A fekete engobe téglán lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba