Téglafúró: hogyan kell kiválasztani és használni?

 Téglafúró: hogyan kell kiválasztani és használni?

Amikor egy személy szembesül azzal, hogy a vetőgépet kézzel kell venni, rájön, hogy kemény és poros munka vár rá. És ha a falnak, különösen egy téglafalnak kell dolgoznia, akkor az első dolog, amit meg kell tennie, válassza ki a téglához a megfelelő fúrót, hogy a javítás során ne roncsolja meg a szerszámot, és sikeresen fúrja a tégla falát.

Készletkészítés

A téglafal fúrásához egy kalapácsfúró szükséges. Ha a fúrás feszültségmentes, hosszú ideig tart a fúrás; a fúró is nagyon meleg lesz, és ennek következtében élettartama jelentősen csökken. Egy ilyen eszköznek nagy teljesítményűnek és nagy fordulatszámnak kell lennie percenként. Attól függ, hogy milyen könnyen és gyorsan lehet fúrni egy lyukat a falban. Több mint 2000 fordulat / perc számít elfogadható értéknek, és minél nagyobb a szám, annál jobban befolyásolja a fúrás sebességét.

Mielőtt vetőgépet vásárolna, győződjön meg róla, hogy egy ilyen fúrónak van egy önhúzós tokja és a fúró hátrafelé görgetése. Egy ilyen tokmány automatikusan rögzíti a fúrót, anélkül, hogy szorító kulcsot kellene használnia, amely a leggyakrabban fúróval van rögzítve.

Felkészülés téglafal fúrására

Mielőtt elkezdené a munkát és elkezdene fúrni a falat, meg kell győződnie arról, hogy nincsenek akadályok a falon elektromos vezetékek vagy vízvezetékek formájában. Egy fémdetektor segíthet ebben: a készülék falra való elhelyezése időben akadályt fedezhet fel, és ezáltal meghatározza a fúráshoz szükséges biztonságos pontot.

A téglafal megfelelő fúrása érdekében az első lépés a falon van jelölve. A jelöléshez olyan szerszámot használunk, mint egy lyukasztó, amely egy acélból készült rúd. A lyukasztó egy kis lyuk elfutására szolgál a falban, ami lehetővé teszi a fúrószerszám vízszintes helyzetben történő rögzítését.

A téglafal fúrásának folyamata

A kiváló minőségű fúráshoz erőteljes ütést igényel, de ha nincs ilyen, akkor a szokásos fúrógéppel végezhető. A téglafal fúrása nem igényel különleges ismereteket, azonban a rendkívüli figyelem és bizonyos ajánlások betartása segít elkerülni a szerszámmal való munkavégzést. A fúrót szigorúan egyenesen kell tartani, ellenkező esetben lehetőség van arra, hogy megszakítsa a fúrót a tégla fölött, és egyenetlen fogást hagyjon a falban. Amikor a vetőgép be van kapcsolva, fontos, hogy olyan védőszemüveget viseljen, amely megakadályozza, hogy a por és a tégla töredékek belépjenek a szemébe. A fúrás során a fúrót simán kell nyomni és hirtelen erőfeszítések nélkül, egyenletes terhelést biztosítva a felületre.

A fúrás sok energiát igényel. Nagy sebességgel van egy hatalmas súrlódási erő, amely erősen felmelegíti a fúrót, ezért hideg vízzel kell a lehető leggyorsabban lehűlni. Gyakran a fúrás során megbotlik az égetett téglán, ami nem lesz könnyű fúrni. Ahhoz, hogy megértsük, mikor találsz egy ilyen téglát, meg kell nézned a por színét, általában fekete.

Ahhoz, hogy sikeresen fúrjunk ki egy kiégett téglával borított falat, a fúrót alacsony sebességgel kell beállítani, és be kell kapcsolni a dobos funkciót. A szerszámot keményebben kell nyomni, de a fúró fűtését szabályozni kell, hogy megakadályozza a túlmelegedést.A forró fúró gyorsan vágóéleket visel, így itt érdemes gyémántbevonatot alkalmazni, ami lehetővé teszi, hogy jobban be tudjon vonni a felületet, időt és időt takaríthat meg.

Előfordul, hogy egy téglafalban lévő lyuk jelentős átmérőjű. Ez az átmérő szellőzőnyílásként szolgálhat. Egy ilyen eljárásnál a hagyományos fúrógép nem valószínű, hogy nagy átmérőjű lyukat fúr, így egy erős fúró és egy gyémánt bevonatú korona szükséges.

Először meg kell jelölni az átmérőt a falon, és rajzolni egy kört a fal megjelölt részén. Ha például egy 100 mm-es átmérőjű cső, akkor a fúrólyuk furatát legalább 120 mm-re kell elhelyezni a tartalék fenntartása érdekében, ha a fúrótorony a másik irányban megdől. Ezután az ábrát meg kell jegyezni a pár centiméteres távolsággal történő fúráshoz. Ezután ki kell választania a fúró megfelelő vastagságát, hogy teljesen átmegy a téglafalon.

A fúrási fázisban meg kell fúrni a megjelölt pontokat. A fúrónak át kell haladnia a falon a fal másik oldalán. A por után sok lesz, ezért ajánlatos egy idegen tárgyat egy ruhával lefedni és védeni, hogy elkerülje a bőséges port. A befejezés után nagy számú fúrott pontot kell kapnia a körben.

A fúrás után a lapátot a lyukasztáshoz kell használnunk, hogy kiürítsük a tégla további darabjait. A műveletet csak ütés üzemmódban hajtjuk végre, a tégla fúrógépe itt nem szükséges. Amikor egy szükségtelen téglát ki lehet üregíteni, miután többször is elindult a szerszámmal, akkor csak egy széles lyukat lehet készíteni a falban.

A fúráshoz megfelelő csavarok kiválasztása

Az önmetsző csavarokat egy csavaros szál, egy hegyes vég és egy fej formájú rúd formájában nevezik. A fonalat a csavar magja tartja a falban, ezáltal biztosítva a rögzítést és a mozgékonyságot. A besorolás szerint az önfúró csavarok a következő típusokra vannak felosztva.

 • Univerzális, alkalmas bármilyen szerelvényre - a leggyakoribb.
 • Az önmetsző csavarok erősítik a fémlemezeket a tágulási csavar árnyékolás nélkül. A fúrás kötelező a csavar bekapcsolása előtt.
 • Önmetsző csavarok csapok nélkül lágy fém és fa, műanyag rögzítéséhez.
 • Karácsonyfa csavarok, amelyek megerősíthetik a beton- vagy téglafalat, amely a dübelekkel együtt elzáródik.
 • A csavarok - a csavarok nélkül, a téglafal vagy a betonfal megerősítéséhez szükségesek.

  A fúráshoz megfelelő csavarok kiválasztásához fontos figyelembe venni, hogy mely fémből vagy ötvözetből készülnek. Ezen termékek alkalmazási területe a gyártási anyagtól függ.

  • Rozsdamentes acél. Egy hatalmas plusz a nedvesség elleni védelem. A fémek, például króm és nikkel jelenléte nem teszi lehetővé az ilyen csavarok rozsdásodását.
  • Szénacél. Az előző típushoz képest ez a fém nem védett a nedvességtől, hanem tartósabb.
  • Sárgaréz fúrócsavarok - Ez viszonylag drága, de kiváló minőségű anyag. Mind a sós, mind a savas környezetben dolgozhat velük. A sárgaréz ellenáll a korróziónak, de ez az ötvözet puha és deformálódott nagy terhelés alatt.

   Ha önfúró csavarokat választunk a beton fúrásához a dübel segítségével, akkor figyelembe kell venni, hogy az alapozó ott van, és maga a csavar is rá van csavarva. A mechanizmus úgy van kialakítva, hogy az alapozó éles végei a falba kerüljenek, amikor a csavart a furatba csavarják, és ezáltal hosszabb ideig rögzíti a rögzítőt.

   Ez a szerelési rendszer, ahol a műanyag hüvely kiterjeszti a szerelési területet, a következő esetekben használható:

   • a csavarok nagyobb terhelése;
   • merevebb rögzítés a celluláris betonhoz;
   • a csavar spinning megakadályozása érdekében a rezgések megszüntetésének szükségessége.

   Ha meg kell erősítenie a ház homlokzatán lévő szerkezetet, akkor a kiváló minőségű MBR-X homlokzati dübeleket használhatja a csavarral együtt.Az ilyen kötőelemeket egy téglafalba lehet csavarni, és alkalmasak mind a testes, mind az üreges téglákra.

   Ha nincs dübel, akkor is szükséges egy kis lyukat fúrni a csavarokhoz, jobb az előre haladó csavar hosszának kiszámítása is. Ellenkező esetben a csavar nem éri el a kívánt mélységet, vagy a falba süllyed. Az összeszerelés csak a beton törékeny lyukát károsíthatja.

   Vannak ún. Turbosurupok is. Ennek a csavarnak az előnye egy változó szál, amely hornyokkal rendelkezik. Megjegyezzük, hogy a tapadás a betonfalhoz jó. Az ilyen önmetsző csavarokat hagyományos fúróval lehet csavarni, amelyek nem igényelnek túlzott erőt. A Turboshurip cellás és üreges betonblokkokhoz alkalmazható.

   A csavarok színe is fontos. A színhez képest az önfúró csavarok a következők.

   • Ezüst - az ilyen csavarok minden éghajlati viszonyra alkalmasak. Megakadályozza a korrózió kialakulását. Alkalmas beltéren és kültéren is.
   • Sárga - védett cink bevonattal, réz keverékkel. Csak belső munkákhoz kell alkalmazni.
   • Fekete - oxidfóliát tartalmaz. Az ilyen csavarok nem alkalmasak magas páratartalmú helyiségekben, például fürdőkben és üvegházakban, ezért nem kívánatos ilyen kötőelemek használata.

    A hagyományos fúróval ellátott csavarok meghúzásakor fontos, hogy válasszon egy fúrót, figyelembe véve az alábbi ajánlásokat:

    • a fúrónak néhány milliméterrel kisebbnek kell lennie, mint a csavar;
    • betörő szerszám használata esetén jobb, ha megvásárol egy fúrót, amelynek bemetszései vannak a fúró szorító részében;
    • fúráskor egy univerzális fúrót használhat téglafúráshoz.

    Összefoglalva megjegyezzük, hogy könnyű fúrni egy téglafalat. A lényeg az, hogy tartsuk be az említett ajánlásokat, és válasszuk ki a megfelelő leltárt a munkához.

    Tudjon meg többet a videó konkrét fúróiról.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba