ShA tégla - tűzálló tűzálló tégla

A ShA tégla (tűzálló tűzálló) magas refraktivitással rendelkezik - több mint 1500 Celsius fok. Bárki, aki valaha épített egy tűzhelyet vagy kandallót, tudja, hogy a tűzálló legjobb a chamotte tégla.

Különleges jellemzők

  • Megjelenése szemcsés, sárga-homokszínű.
  • Chamotte (por) és speciális tűzálló agyagból készül. Ezek az anyagok magas hőmérsékletnek vannak kitéve.
  • Ha van egy átlátszó film a téglán, akkor ez azt jelenti, hogy perederzhali a kemencében. Bár nagy erőssége van, de a film jelenléte miatt a megoldás rosszabb.

Emlékeztetni kell arra, hogy épületek építéséből a varrásnak a lehető legvékonyabbnak kell lennie. Agyagban a ragasztáshoz ragasztott tűzálló téglákat kell hozzáadni.

bélyegek

Tűzálló téglák a következő márkákból állnak: ShA, ShAK, Shus, ShV, ShB, PB és PV.

A leggyakoribb - tégla SB és SHA. A GOST 390–96 szerint készülnek.

A szélesebb iparágban a ShA márkát használják a kályhaívek felállítására. És a magán (hazai), nem csak a kályhák, hanem a kandallók. A Brick ShA al2o3-at tartalmaz a teljes tömeg 30% -ában (SB 28%). Ez 1690 ° C-ig tartó ellenállóképességet biztosít. A lágyulás hőmérséklete 1300 ° C.

 Kandalló SHA

A Stamp ShA megfelel a GOST követelményeinek. Ez alumínium-szilikát tűzálló, és az A. osztályú tűzálló anyagokra utal.

A szabványos téglalapon kívül más formák is rendelkezésre állnak a különböző görbületi ívek és ívek kialakításához. Különböző méretekben kapható: 230x85x65 mm, 230x114x75 mm, 230x114x100 mm. stb A méret is 300x150x75 mm.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a ShA márka tégla gyorsan magába melegszik, és lassan lehűl. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy melegítse a házat egy ideig, még akkor is, ha a tűzhelyen vagy a kandallóban lévő tűz leáll. Ők is megőrzik a hőt a házban.

A sajátosságok és a különleges jellemzők lehetővé tették számára, hogy népszerűségét és gyakori használatát szerezhesse az építőipar és az ipar különböző területein. És a viszonylag egyszerű gyártási technológia, és ennek következtében a viszonylag alacsony költség miatt megfizethető és jövedelmező eszköz volt a kályhák és kandallók építéséhez a magánszektorban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba