Hogyan tegyünk egy téglát az összekötés alá?

A jól elrendezett téglafal csak nagyszerűnek tűnik. A kulcsfontosságú kifejezés itt pontosan „jól lefektetett”. Még a legmegdöbbentőbb anyagok, amelyek megsértik a szilárd eredmény alkalmazásának technológiáját, nem adnak pontosan.

A munka jellemzői

A falazó téglákat különböző minták segítségével készítik, amelyek segítik a habarcs megfelelő kialakítását. A minták közötti különbség elsősorban geometriai alakban van. A hasonló módon történő fektetés nem úgy tűnik, hogy további eszközök alkalmazása nélkül kerül sor. Ahhoz, hogy mindent elvégezhessen, szüksége lesz rá:

 • szivacs fémkefével;
 • olyan oldatot, amelyben lágyítószert adunk hozzá;
 • kanál;
 • tégla;
 • a falazat jellemzőit meghatározó sablonelemek.

A simítót a varratokban maradó oldat eltávolítására használják. A készítményt szigorúan a tengelykapcsoló külső vonalával egybeeső szinten helyezzük el. A rendelés egyszerű: először, a sablonokkal a kezükben létrehozzák a szükséges konfigurációt, és csak akkor használják a simítót. Ha nem távolítja el a felesleges falazóhabarcsot, komoly problémákkal szembesülhet. Ilyen eszköz segítségével csuklósan lehet az oldatot körülbelül 0,3 cm-rel visszahúzni.

Ezután a készítményt óvatosan tömörítjük. Egy ilyen algoritmus segíti a nem egy fektetés, hanem az egész fal egészének minőségét. Nagyon fontos figyelembe venni azt az időt, amely alatt a kötést be kell fejezni. A meghatározás érdekében figyeljen a pillanatokra:

 • az oldat kezdeti konzisztenciája;
 • műanyag tulajdonságai;
 • környezeti páratartalom;
 • hőmérséklet (szabadban vagy beltérben);
 • rendelkezésre állnak a munka sebességének mesterei számára.

Hogyan kell megfelelően felkészülni a munkára és megtenni?

Ésszerű, ha egy téglát könnyű elhelyezni, de nem könnyű. Az első lépés mindig a felület alapos tisztítása. Nem lehet kis szennyeződés. Továbbá fontos előkészíteni, mint a falazat keverékét, amely a lehető legmesszebbmenőbb legyen. Gyakran előfordul, hogy speciális anyagokat adnak hozzá, amelyek növelik a műanyag minőségét.

Először varratok, varrni csak a vízszintes síkba. Vannak, akik megpróbálják elvégezni a munkát segédanyagok használata nélkül, azonban egy ilyen döntés bizonyos helyeken fenyegeti a kompozíciót. A vízzel való hígítás után száraz keverékeket használnak, amelyek plaszticitást okoznak. Ennek az opciónak az az előnye, hogy a csatlakozást követően meg kell menteni a konfigurációt.

Elrendezheti a különböző minták elülső falát, beleértve egy bárral, bármilyen geometriai téglával. A sablonok kiválasztása a falazat profiljának megfelelően történik. Ez a követelmény biztosítja a töltés azonos vastagságát. A kompozíció kiválasztása során meg kell találni - ha nem okozza a felület eltömődését? Ha ez bekövetkezik, a felhasznált anyag mennyisége lényegesen megnő, különösen a szakadt szerkezetű felületeken.

El kell készítenünk, hogy a munka nagyon időigényes lesz. Elég sok időt vesz igénybe, ezért gondosan meg kell terveznie a menetrendjét. A legkisebb kísérlet a kötés felgyorsítására a felület megjelenésének romlását eredményezi. Ami a szerszámot illeti, mindkettőt meg lehet vásárolni, és azt is megteheti. Mindenesetre meg kell győződnie arról, hogy az űrlap lehetővé teszi a feladat végrehajtását.

Szükséges kiegészítő eszközök

Segédeszközökre lesz szükség, ha atipikus alakzatot kíván létrehozni.Egy ilyen vonal létrehozása egyes ízületek segítségével nem fog működni. A szerszámok pontos készletét a téglafal műszaki állapota határozza meg, de a legsúlyosabb készlet ilyen asszisztensekből áll:

 • kalapács;
 • betonkeverő;
 • véső;
 • elektromos fúrógép;
 • háromszög alakú simító;
 • ecsettel puha sörtével (vagy hengerrel);
 • kratsovka;
 • kefe egy kemény acélból.

A vésővel óvatosan megütő véső segít tisztítani a régi megoldást a varratoktól. Ha nincs ilyen eszköz, akkor helyettesítheti azt perforálóval. A habarcs készítése leggyakrabban fúrót és keverőfúvókát igényel. Egy ilyen komponens megkönnyíti az oldat keverését.

A betonkeverő különösen nem szükséges, ha a munkaterület kicsi. A simítóval mind a felesleges keverék eltávolításakor, mind annak alkalmazása közben segít. A falakat megtisztítják, amikor a hegesztés és a hegesztés befejeződik. A csíkok nedvesítéséhez gyakran használjon kefét. A víz alatti eszközként 1 méter hosszú fa rudat használtak. A tartálynak, ahol a habarcs elkészült, mélyebbnek kell lennie, különben a habarcs gyorsan beállítható.

Fontos! A véső élét megfelelően meg kell élesíteni.

További információ a munkamódszerről

Maximálisan egyszerűsítheti a varratok tisztítását kompresszorokkal. Ez a technika megkönnyíti a legkisebb szennyeződések eltávolítását. Amikor a felesleges oldatot eltávolítjuk, a varratokat egy kis területen nedvesítik. Csak a következő 60 perc alatt feldolgozandó részt kell nedvesíteni. Az oldat élettartama 1,5 és 2 óra között változik, így kis mennyiségben készül.

A falazó téglákat az alábbi videó tartalmazza.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba