Az egyes téglák célja és mérete

 Az egyes téglák célja és mérete

Több ezer éve az agyag maradt a fő építőanyag. Ez idő alatt az emberiség számos felfedezést tett, egyedülálló technológiákat fejlesztett ki. Azonban a klasszikus anyag építése kerámia tégla marad. Teljesítménye egyedülálló.

Mi az?

Az Unary téglának több neve van amelyek meghatározzák további felhasználását:

 • dolgozó;
 • normál;
 • szabvány.

A termék sima felületű. Az egyéni építéshez néha egy hullámos felületű téglát használunk. A gyártók ezeket a gyönyörű termékeket 70% -ig hollowessessel állítják elő.

Az 52 termék mennyisége négyzetméter. Egy köbméter kitöltéséhez 512 darab szükséges. Egyetlen anyag több csoportra oszlik:

 • testes;
 • technológiai nyílásokkal.

A termék több márka: M75, M200. A szám az anyag szilárdságát jelzi. Minél magasabb, annál erősebb a termék. Egy kis egyemeletes épület építéséhez alkalmas márkák M75 és M100. Magas emeletes épületek építése során nagyobb szilárdságú termékeket használnak. Csak az M125-ös és a fenti márkák képesek ellenállni a nagy terhelésnek.

Egyetlen kerámia tégla soha nem rothad, nem érzékeny a különböző mikroorganizmusok pusztulására. Amikor egy házat egyetlen elemből építünk, az átfedéshez vasbeton födémeket használhatunk. A tégla kis méretei lehetővé teszik, hogy ezt az építőanyagot bonyolult szerkezetek létrehozására használják. És az ilyen tégla díszíti a már épített épületeket.

faj

Az építők kerámia termékeket használnak különböző célokra. Ezek több típusra oszthatók:

 • üreges
 • néző
 • göndör
 • testes
üreges
néző
göndör
testes

Az üreges termék a leggazdaságosabb. A blokk sokkal gazdaságosabb, mint a teljes test. A termék kis tömegű, alacsony fagyállóságú. És néha a szigetelés növekszik, mivel több lyuk van egyetlen téglában.

Egy testes termékben nincsenek pórusok, ezért az ilyen építőanyagot számos technológiai paraméter jellemzi:

 • nagy szilárdság;
 • fagyállóság;
 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás.

Az egyik kerámia tégla egyik hátránya a gyenge hőszigetelésnek tekinthető, mivel az anyag porozitása alacsony.

Szembenézés (tégla) elsősorban dekoratív célokra használatos. Ebből az anyagból készült íves homlokzatok, kerek ívekkel díszítve. E célból mindkét típusú téglát egyidejűleg használják: üreges, testes.

Kerámia egyetlen épület tégla van osztva több csoport.

 1. Szabvány. Falak, válaszfalak és más hasonló termékek készülnek belőle. A kezeléshez szükség van a falak cementelésére a következő vakolattal.
 2. Front. A homlokzat elejének befejezésére szolgál.
 3. Nagy szilárdság. Különböző a magas tartóssággal rendelkező termékektől. Nagy sűrűségű, kiváló vízálló tulajdonságokkal rendelkezik.
standard
arc-
Nagy szilárdság

Technológiai jellemzők

Az egyetlen barna (vörös) tégla fő megkülönböztető minősége a megnövelt tartósságnak tekinthető.Ez az építőanyag nagy ellenállást mutat a belső terhelésekkel szemben, és megpróbálja elpusztítani a termék szerkezetét. A terméket az "M" betű jelzi, amely az erő értékét mutatja. Például az M100 azt jelenti, hogy erős tömörítéssel a tégla 100 kg / m2 nyomás ellenáll. centiméter.

Egy másik fontos paraméter a hajlítási szilárdság. A mesterséges M100 blokknak a jelenlegi szabványnak megfelelően szabadon ellenállnia kell a 22 kg / m2-es törési nyomásnak. centiméter. Az üreges tégla csak 16 kg ellenáll.

Ilyen különbséggel az ugyanazon márka termékének erősségének mutatója ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik. Egy épület tervezésekor nem csak a szakítószilárdságot veszik figyelembe. Számos további paramétert veszünk figyelembe:

 • az oldat típusa;
 • tégla márka:
 • keményedési feltételek;
 • varrásminőség.

Egy épület építéséhez téglát választanak ki, amely bizonyos nedvességelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az építőanyag nem fél a hőmérsékleti változásoktól. A tégla szabadon fenntartja a mínusz hőmérsékletet, nem fél a hőtől. Sőt, technológiai jellemzői hosszú ideig megtartják eredeti értéküket.

Kerámia egyetlen tégla, ha eltalálod, hangosan kell csörögni. Ez a jó minőségű égetés jele. Egy tégla, amely megolvasztott élekkel rendelkezik egy kiemelkedő fekete maggal, kiégett. Ez az anyag csak az alacsony épületek alapjainak megteremtésére szolgál. Ez teljesen nem alkalmas falazatokhoz.

A tömör standard tégla tömege nem haladja meg a 4 kg-ot. Sűrűsége határozza meg azt a nyomásnyomást, amelyet egy termék egy köbméterének ellenáll az erős tömörítés során.

A legfontosabb előnyök

Az egyetlen kerámia blokk a lakóépületek építéséhez használt klasszikus építőanyag.

A termék megbízhatóságát, nagy teljesítményét évszázadok óta bizonyították. Sok éven át az egyetlen tégla elismert vezető szerepet tölt be a különböző szerkezetek építésében.

Kerámiatermékek gyártásához környezetbarát anyagokat használnak:

 • homok;
 • agyag.

A nagy szilárdságú kerámia téglák előállításához a növényekben nem használnak további szennyeződéseket.

A nagy szilárdság ezt az építőanyagot különbözteti meg. Értéke eléri a természetes gránit szintjét. Nem lesz nehéz építeni egy kb. 1000 méter magas épületet a kerámia téglából.

Ezt az anyagot a tartósság jellemzi. A tégla több száz évvel ezelőtt épített épületek ma is állnak. Olyan tartósak, hogy szabadon működtethetők. A tégla épületek hatalmas jótállási idővel rendelkeznek - kb.

Unary tégla szabadon tolerálja a magas páratartalmat. Gyorsan szárad. „Lélegző képességének” köszönhetően az éghajlat mindig kedvező a szobában.

A tégla alacsony nedvességelnyelési értékkel rendelkezik. Ez nem haladja meg a 6% -ot. Ez az építőanyag erősen ellenáll az agresszív környezetnek. Nem fél a savaktól és lúgoktól.

A téglát tűzálló anyagnak tekintik. Nem ég. Még nagyon hideg időjárás esetén a tégla tulajdonságai változatlanok maradnak. Az anyagból készült épületek kiváló hangszigeteléssel rendelkeznek.

Az egyetlen kerámia téglából készült falak nem igényelnek további szigetelést. Olyan melegek, hogy nem kell ásványgyapot vagy más szigetelőanyaggal borítani. Az épület mindig kedvező mikroklímát teremt. A kapilláris felépítésnek köszönhetően a szoba természetes kondicionálása következik be.

A nagy szilárdság és megbízhatóság miatt a vörös tégla épületeknek nem kell hosszú ideig nagyjavításra szorulniuk.

Adott esetben

Ezt az építőanyagot széles körben használják különböző formatervezési minták kialakításában és díszítésében:

 • Alapítvány épület;
 • belső válaszfalak telepítése;
 • tartószerkezetek telepítése;
 • épületek külső oldala;
 • kandallók építése a következő befejezéssel;
 • falazó kályhák;
 • belső kivitel.

A gyakorlatban az épület falai egyetlen téglából épülnek fel, különböző válaszfalak vannak felszerelve. Ezzel az anyaggal inkább a nagy építési szervezetek munkáját végezzük. Kiderül, megbízható és szép épületek, amelyek biztosan állni száz évig javítás nélkül.

Egy tégla teljes mérete

A szállítószalag-gyártás megjelenésekor szükségessé vált a tégla méretének szabványosítása. Az elmúlt században a Szovjetunióban a kívánt méretet 250x120x65 mm-re állították be. A termék tömege nem lehet nagyobb, mint 4,3 kg. Napjainkban a standard méreteket a GOST állítja be.

Az európai országokban az orosz téglának RF neve van. A legkeresettebb tégla méretek Európában:

 • Az NF normális.
 • DF - vékony.

Méreteik valamivel kisebbek, mint egy klasszikus orosz terméké. Nyugaton többféle méretben kapható:

 • 240x115x71 mm;
 • 240x115x52 mm;
 • 200x100x50 (65) mm;
 • 250x85x65 mm.

Az elmúlt évtizedben a piacon kerámia egy egység található, körülbelül 500 mm hosszú. Ezért a konstrukció megkezdése előtt meg kell állapítani, hogy a termék milyen méretű legyen, hogy a „nem megfelelő méretű” helyzet ne merüljön fel a tojásrakás során.

Az európai országokban az épület építésének optimális mérete a DF márka. Egy ilyen termék lefektetése megfelel az építészeti klasszikusoknak. Az NF mérete azonban lehetővé teszi a megoldás mentését. Ez a méret lehetővé teszi a falak gyors felépítését nagy területen. Egy négyzetméteres 60 "vékony" és 50 "normál" termék található.

A Szovjetunió számára a legfontosabb feladat volt az építés ütemének felgyorsítása, az anyag egyidejű megtakarítása. Ezért az 1930-as évektől kezdve az épületek 250x120x88 mm méretű blokkokból épültek. Kicsit később megjelent egy dupla tégla. Méretei elérték a 250x120x138 mm-t.

Ezek a termékek üregesek lettek. Ez lehetővé tette a téglafalak tömegének csökkentését. Olyan többszintes épületek esetében, amelyek nem rendelkeznek konkrét kerettel, ez a csökkentés nagyon fontos.

Annak érdekében, hogy az épület dekoratív megjelenésű legyen, a téglaépítés gyakran két blokkból készült. A szabványos termékeket téglákkal együtt használtuk, melyeket nagyobb méretek jellemeztek.

Jelenleg a 250x85x65mm (0,7NF) blokk elterjedt. Az a tény, hogy a néző kerámia termék további hőszigetelés nélkül használható. A fő követelmény azonban az alapítványra nehezedő nyomás csökkentése, különösen, ha a régi épületben helyreállítási munkálatokról van szó. Az egyéni méretek segítenek megoldani ezt a problémát.

     Az építők a kerámiatermékeket a csempézés legmegfelelőbb anyagának tekintik. Az építészeti szándék megvalósításához szükség van különböző árnyalatokkal, mindenféle formájú és típusú termékre. E célból az iparág többféle szabványos blokkot gyárt:

     • mázas
     • mesterségesen öregített
     • struktúra
     • pettyes

     Ezek a gyönyörű termékek tökéletesen kombinálódnak egy fektetésben. Ezek nem csökkentik az épület tartósságát, egyetlen kötelező méret mellett.

     Egy szabványos méret használata lehetővé teszi, hogy pontosan kiszámolhassa az épület építéséhez szükséges anyagmennyiséget. Ezenkívül a hiba minimális lesz. A kerámia tömbből épült ház meleg, megbízható és tartós lesz.

     A tégla típusait, jellemzőit, márkáit és használati módjait lásd az alábbi videóban.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba