Használjon fehér homlokzati téglákat

 Használjon fehér homlokzati téglákat

A fehérre néző tégla nagyon népszerű az építők körében. Kiváló tulajdonságai és vonzó megjelenése miatt ez az anyag elengedhetetlen az épületek homlokzatainak díszítéséhez. Nem igényel további karbantartást. A fehér téglát nem kell festeni, nem penészedik meg, és soha nem fakul. Ezenkívül egy fehér kerámia blokkot tűzálló anyagnak tekintünk. Egy ilyen termék háza soha nem fog világítani.

típusok

Az ilyen termékeket főként házak burkolására használják. A gyártók különböző blokkokat állítanak elő, amelyek néhány paraméterben különböznek:

 • struktúra;
 • vastag;
 • formálni;
 • anyag.

A szilikát fehér tégla a legkedveltebb és igényesebb. Az ilyen egységek gyártásának technológiai folyamata meglehetősen egyszerű. Ezért van a termék alacsony költsége. A szilikát blokkok kőművessége nagyfokú zajszigeteléssel rendelkezik. A negatív tulajdonságok közé tartozik az eredeti szín elvesztése, valamint a gyenge hőszigetelési tulajdonságok. Az utóbbi tényezőnek köszönhetően az építőknek további hőszigetelést kell végezniük.

A hiper préselt anyag létrehozásához a legújabb technológiai folyamatokat használjuk. Ezek a termékek nagy szilárdsági tényezővel rendelkeznek. Az ilyen blokkok hosszú élettartamra vannak tervezve. Az anyag kiváló a szeizmikus instabilitás területén.

A fehér klinker anyag az analógjaitól eltér a pozitív jellemzőitől. A kedvezőtlen éghajlatban is megőrzi eredeti tulajdonságait. Az ilyen anyagokból származó házak kiváló hőszigetelést és magas szintű hangszigetelést kapnak. A megnövekedett kopásállóság lehetővé teszi az anyag hosszú ideig tartó működtetését. Egy és fél klinker blokk egyetemes opciónak tekinthető a burkoló épületekben.

A chamotte fehér anyagot tűzálló építési terméknek tekintik. A burkolókályhákhoz használják, otthoni kandallóval béleltek, segítségükkel épületek homlokzata. A modern piac az európai és a hazai szabványok szembesülő termékeit képviseli. Minden termék két alcsoportra oszlik:

 • NF - normál (240x115x71 mm);
 • DF - vékony (240x115x52 mm).

A második csoport megfelel az építészeti klasszikusok követelményeinek. Egy ilyen anyag kiválasztásakor biztosítani kell, hogy minden blokk azonos legyen. Ellenkező esetben nagyon nehéz lesz egy szép bélés létrehozása.

előnyök

Az ilyen termékek pozitív jellemzői az anyagból származnak, amelyből készültek. A megfelelő hőkezelés után a homok megváltoztatja a szerkezetét, megszerzi az üveg tulajdonságait. Ennek eredményeként az anyag számos értékes tulajdonságot szerez.

 • A fehér blokk erőssége jóval magasabb, mint a szokásos vörös (kb. 2-szer). Minden termék az "M" betűvel van ellátva, és az erősségfaktor értékét jelző szám (például M400).
 • A fehér tégla magas fagyállósággal rendelkezik. Ez képes ellenállni a 200 hőmérsékletkülönbség-ciklusnak a fagyasztástól a későbbi leolvasztásig.
 • A lassú nedvességelnyelés fontos minőség. Lehetővé teszi, hogy a fehér tégla megőrizze tulajdonságait, akár a legnagyobb fagyban (mínusz 50 fok).
 • A fehér tégla szemben nem ég. Nyugodtan tolerálja a hőt.
 • A megnövekedett sűrűségi együtthatónak köszönhetően az ilyen téglából épülhetnek fel sokemeletes épületek.
 • A gyártók ilyen árnyalatot készítenek különböző árnyalatokban. Bár ezeknek a termékeknek a színei kissé elhalványultak a kerámia vörös téglával összehasonlítva, ami kiemelkedik az élénk színe miatt.

Minden pozitív tulajdonságával szemben a fehér téglával szemben számos hátránya van. A fő nedvességvédelem alacsony szintje. Még nagyon lassú vízfelvétel esetén is ez a folyamat azt eredményezi, hogy a szilikát tégla teljesen nedves. Ennek eredményeként jellemzői jelentősen csökkentek. Ezért a fehérre néző téglát nem szabad olyan helyeken használni, ahol állandóan meg kell tapasztalni a víz hatásait (például az alapítványt).

Fehér gyöngy

Az ilyen típusú kerámia tégla színe miatt „fehér gyöngy” -nek nevezik. Tökéletesen kombinálható a különböző építőanyagokkal.

Ebből teljesen építeni tud egy épületet, és a falakat csak más anyagokkal bélelheti:

 • porózus blokkok;
 • vörös szilikát tégla;
 • habbeton;
 • szénsavas beton.

A "White Pearl" termék tökéletesen kombinálható a klasszikus vörös és sötétbarna színeivel.

Speciális anyag

A speciális célú terméket általában nem szabványos anyagnak tekintik, valamint olyan dimenziókat is, amelyek egy adott feladat elvégzéséhez szükségesek. Az ilyen téglák csoportjába több nem szabványos opció tartozik.

 • Eurokirpich. Egy ilyen termék a szabványtól eltér a szélességétől. Eléri a 85 mm-t. Ezt az opciót szembe kell nézni. A homlokzatok díszítésekor tervezőanyagként használják.
 • Fehér moduláris tégla. A szabványos termékektől csak szélességben és hosszban (138x288 mm) különbözik. A magasság változatlan marad - 65 mm. A moduláris tégla nagyon hasonlít a gerinclemezekhez. Speciális vetületei is lehetővé teszik a pontos dokkolást.
 • Fehér háromnegyed tégla. A klasszikus terméktől csak hosszában különbözik. Kicsit rövidebb, mindössze 180 mm.
 • Fehér fél tégla. Már a névből világossá válik, hogy a hossza csak a fele a standard méretnek - 120 mm.
 • Fehér negyed negyed tégla. A hossza a standard érték egynegyedének felel meg - 60 mm.

következtetés

Nem számít, milyen szép és tartós az építés, idővel befejező munkát igényel. A régi épület „feldúsulásához” szép megjelenést adhat, megbízhatóan védheti az időjárástól, tégla burkolatot használhat. Ez a legmegbízhatóbb és legegyszerűbb módja a befejezésnek. Ez segít a helyreállítási munkák elvégzésében, a régi ház modern kialakításában, hogy jelentősen felmelegítse. Az ilyen díszítés után az épület sok éven át áll, és gyönyörű megjelenésével vonzza a járókelőket.

Tekintse meg az alábbi videót a fehér téglákkal való munkavégzés titkairól.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba