A vörös tégla méretei és jellemzői

 A vörös tégla méretei és jellemzői

A vörös tégla méretének meghatározásakor a szabványos, egyszeres termék vastagsága nagy jelentőséggel bír bármilyen komplexitású építési munkálatok elvégzése során. A falak és sok más tevékenység megköveteli ezt a praktikus és biztonságos anyagot. A közönséges tégla és fél téglák magassága, hossza és egyéb méretei nagyban függenek attól, hogy melyik típushoz tartozik a kiválasztott anyagtípus. Ez az a tényező, amely nagymértékben befolyásolja a kerámia tömbök összes jellemzőjét.

Különleges jellemzők

A szilárd vörös tégla egy teljesen egyedi építőanyag, amely egyesíti a természetes és mesterséges összetevők képességeit. Magas hőmérsékletek hatására készül, speciális agyagból készül, és lehetővé teszi az optimális egyensúlyt a szilárdság, a környezetbarát és a tartósság között. A kész kerámiatermékben az üregek hiánya egyenletes összetételű, és kisebb mechanikai sérülések esetén is lehetővé teszi az eredeti szilárdsági jellemzők fenntartását. Ez nagy jelentőséggel bír abban az esetben, ha olyan masszív falakat állítanak elő, amelyek a legintenzívebb terheléseknek vannak kitéve.

Az alapítvány építésénél a tömör tégla megakadályozza a szerkezet repedését és megsemmisítését a talajvíz, a fagy, a talaj duzzanata alatt. Ebben az esetben a fektetés folyamata sokkal kényelmesebb és hatékonyabb. Például egy korrektoros kerámia blokk egymás után rögzíthető egy kalapáccsal. De vannak kicsi hátrányok. Az üreges kollégákkal összehasonlítva a vörös tégla jobban vezet, és hőt ad ki, saját hangszigetelő tulajdonságai vannak. Az egyes termékek tömege szintén fontos. Ebben az esetben 3,3-3,6 kg. A pontos tömeg a méret és a tervezési jellemzők függvénye.

faj

Különböző típusú vörös tégla van. Összesen az eladáskor több mint 15.000 ilyen kerámia termék variánsát találja. A normál tégla klasszikus fajtái a teljes testben általában M-150 jelzéssel vannak ellátva. Az alagsori épület alagsorának rendezésére az M-125 jelölést használjuk. A kandallók és egyéb levegőfűtési eszközök létrehozásához speciális kerámiatermékeket használnak.

A nyílt tűzzel való érintkezés ellenáll, ellentétben a szokásos corpulens vagy üreges termékekkel hőállósággal és jelentős biztonsági résszel. Van is egy dupla vagy zabutovochny opció - "kenyér", használt építési épületek és épületek. A kialakulása a tervezet réteg falazat egy speciális téglát használ. Ez magában foglalja a falnak az utólagos felületi anyagokkal történő befejezését.

Méretek

A vörös tégla normál méretét a GOST 530-2007 jelenlegi követelményei határozzák meg. NF - pontosan ez egy tipikus termék címkézése. A standard termék mérete 250x120x65 mm. Keresztirányú falazott falak esetén ajánlatos ezt az opciót használni. De nem csak falak vagy alapok elrendezésében használják. Például az eurokirpich vastagsága azonos - 65 mm, de a méretei 250x85 mm.

A régi minta termékei esetében a dimenziós jellemzőket egyedileg kell kiszámítani. A sütőipari termékek esetében szabványos GOST 8426-75. Sűrített termékek gyártására szolgál, amelynek szélessége 88, 250 hosszúság és 120 mm magasságú. Egyetlen vörös téglához vannak olyan előírások, amelyek a szükséges könnyű telepítést biztosítják. Mivel van egy és fél és kettős termék is, ezt a pillanatot figyelembe kell venni a kiválasztott anyag megválasztásakor és megvásárlásakor. Például a kettős kerámia blokkoknál a vastagság 138 mm. Egy és fél termék esetében ez a mutató 88 mm

A standard tégla mellett nem szabványos. Az euró ugyanolyan változata magában foglalja a kő használatát, amely széles oldalán nem 120, hanem 60 mm. A szokásos gyártású kerámiatermékek közvetlen gyártási gyakorlata is van. Tehát a nem szabványos opciók alapját képezik a tető burkolásának, a homlokzat díszítésének, a belső vagy külső megoldások díszítésének. Vannak olyan kézművesek, akik kézzel hoznak létre termékeket - ebben az esetben lehetetlen beszélni a termék szabványosításáról.

Engedélyezett szórások

A vörös tégla gyártásában bizonyos szabványokat és előírásokat alkalmaznak a szabványnak megfelelő termékek megkülönböztetésére a nyilvánvaló és nyilvánvaló hibákról. Például a rendelkezésre álló mechanikai sérülés mértéke fontos. Minél magasabb, annál valószínűbb az elutasítás ténye. De mindent egyedileg kell figyelembe venni.

  Miért nem használhat hibás termékeket - nem kell magyarázni. Ezek valóban veszélyesek a teljes szerkezetre, és idővel az épület vagy szerkezet megsemmisüléséhez vezethetnek. Az SNiP-ben vagy a GOST-ban foglalt ajánlások megsértése lehetetlenné teszi a pontos számítások elvégzését. A termék paraméterei önkényesek. Igen, és a megfelelés dimenziója meglehetősen nehéz. A normától való megengedett eltérések közül a következő.

  • A bordák felületén kis kerámia anyagú lapka jelenléte. A szög enyhe elhajlása egy vagy két felületen is elvégezhető. A hiba hossza nem haladhatja meg az 1,5 cm-t, ha ezek a paraméterek túllépik, a tégla használata nem megengedett.
  • Az arcok érdessége az adott geometriától való eltérés görbületében kifejezve csak akkor engedélyezett, ha ez a mutató nem haladja meg a 3 mm-t. Minden más esetben a falazat teljesítménye megsérül.
  • Repedések a kerámia kő felületén. Az elfogadható lehetőségek közül csak a repedések egyetlen kimutatása és kizárólag a hosszirányban elhelyezkedő élek. A maximális repedésmélység 30 mm. A mélyebb kár automatikusan a téglát a hibás áruk kategóriájába fordítja.

  alkalmazási körét

  A szilárd vörös tégla alkalmazási területei között a következő lehetőségek állnak rendelkezésre.

  • A sapkát. Itt ez az anyag valóban pótolhatatlan, még egy ilyen típusú termék speciális változata is előállítható, amely képes biztosítani a szükséges külső ellenállást. Az üregek hiánya megakadályozza annak deformálódását, a ház kész alapját vagy garázsát erősen, praktikusan és megbízhatóan adja. A megfelelő kialakítású téglafal lehetővé teszi a nagy szilárdság és tartósság elérését, megakadályozza a szerkezet erózióját, a penész és a gomba megjelenését a falakon.
  • A tűzhelyhez. A kerámia tömbök hőt termelnek, és hosszú ideig tárolhatják. Az anyag tűzállósága tényleg fontos tényező. Ez az oka annak, hogy a kezdetben hőkezelésnek alávetett agyag a legjobb megoldás a kő előállítására olyan kandalló építésére, amelyben egy nyílt láng ég.
  • Az alapítvány számára. Itt a követelmények majdnem ugyanazok, mint az alagsorban. A fő hangsúly a termék szilárdsági jellemzőire, a nedvesség és a fagy hatásainak ellenálló képességére összpontosít.
  • A felvonó tengelyhez. Bizonyos szilárdsági jellemzőket, nedvességtartalmat és szellőzést igényel. A kerámia tömbök tökéletes megoldást jelentenek a liftszerkezetek hosszú távú sikeres működéséhez.
  • A lépcsőházak építéséhez. Itt a téglák szilárdsága, hangszigetelő tulajdonságai és egyetemessége is feltétlenül nélkülözhetetlen. A komplex alakzatú, szokatlan geometriai jellemzőkkel rendelkező létraszerkezetek viszonylag rövid idő alatt és további erőfeszítések nélkül állíthatók fel.
  • Az alagsorban. Itt a téglát főként a belső bélés elemként használják fel, amelyet szerkezeti elemként használnak, lehetővé teszi a kiváló eredmény elérését mind a tégla fektetés során, mind pedig vastagabb falak kialakításában.
  • Szellőztetett homlokzatok kialakítására. Az épület vagy szerkezet külső falának kialakítása megköveteli a légcsere bizonyos szintjének megőrzését. Tégla, amely segít elérni a kívánt eredményt, és fenntartja a kívánt szilárdsági szintet anélkül, hogy elveszítené a megadott teljesítménytulajdonságokat.
  • Partíciók létrehozása az épületek és épületek között. Ebben az esetben a vörös tégla teszi lehetővé a legjobb és a szilárd és a részleges falak gyors és jó minőségű építésének feltételeit. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy az erkélyszerkezetek, oszlopok és támasztó elemek kerítéséből a belsejében gyakran készült anyag.

  A vörös kerámia téglák méretének és jellemzőinek ismerete lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a legpontosabb gyakorlati alkalmazást. Az építőanyag valamennyi jellemzőjével kapcsolatos hasznos információ a kulcs az épületek és szerkezetek meghatározott szilárdsági jellemzőinek sikeres eléréséhez. Bármennyire is nehéz a projekt, a pontos számításokhoz mind a mérnök, mind a rendes mester mindig csak a szükséges minimális információt igényli. Ezen túlmenően a testes vörös téglák olyan szélesek, hogy nem korlátozódik a falak vagy kerítések banális építésére. Ennek megfelelően az anyag értéke pontosan a kényelmes méretben és egyedi jellemzőkben rejlik.

  A vörös tégláról az alábbi videóból többet tudhat meg.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba