Hogyan kell megfelelően zárni a repedést egy téglaház falán?

Az egyik legnépszerűbb anyag a különböző tárgyak építéséhez a tégla. Azonban ez az anyag nem tökéletes, és az épületekben a működésük során hibás és sérült lehet.

A leggyakoribb hiba a fal repedése. Javítsa meg ezt a hibát, nem lesz könnyű. Ehhez megtudja a repedés okait, és válassza ki a szükséges technológiai módszert annak kiküszöbölésére.

  Jellemzők

  A téglafal felszínén repedések megnyilvánulása rossz jel. Megfelelően megalapozott alapozással és megfelelő fektetéssel azonban nem keletkezhetnek repedések.

  Bármilyen látható hiba jelzi az erekcióra vagy használatra vonatkozó előírások be nem tartását, és előfordulásának azonnali korrekcióját igényli. A falfelületeken a repedések repedéseinek összetettsége a vastagságtól és a mélységtől függ (néha a szükséges téglafelületet szétszedni).

  Ha betartja az ajánlásainkat, saját kezével töltheti ki a repedést. Segítünk eltávolítani a hibákat (pl. A teherhordó fal repedt felülete).

  A repedések okai

  Számos oka van a kellemetlen problémának.

  • A blokkok közötti kötés hiánya vagy alkalmatlansága. Függőleges repedés formájában jelenik meg a fal teljes magasságában (előfordul, ha egy meglévő épületre kiterjesztést építenek, vagy ha a munkát nem követi megfelelően). A résből csak akkor lehet megszabadulni, ha egy előerősített övvel van ellátva.
  • Az épület megalapozásának hiányosságai: az alapítvány kitöltése sekély mélységre (kisebb, mint a fagyasztás szintje), szemcsés vagy ásványi blokkok használata, gyenge szilárdságú beton használata és fagyállóság. Külső megnyilvánulások: repedések a sarkok területén vagy gyorsan növekvő repedések a téglafalfelületek felső részén.

  Ez elkerülhető az alapzat kerületének megerősítésével beton öv létrehozásával.

  • A talajminőség helytelen meghatározása, mivel milyen hibák fordulnak elő a terhelés figyelembevételével. Ez magában foglalja a talaj deformálódását is rezgések, természeti jelenségek (például aktív talajvíz), valamint az objektum közelében végzett munka során. Mindez nagy repedések megjelenéséhez vezet a falak teljes felületén.
  • Az első működési év során a lehúzó berendezések. Ez kicsi és sekély repedések formájában jelenik meg, amelyek a jövőben nem növekednek. Ezek kiküszöböléséhez csak kisebb javításokat kell végezni.
  • Nagy terhelés a téglafalnak. Repedések fordulnak elő a legnagyobb stressz által okozott területeken. Ennek elkerülése érdekében a terhelést egyenletesen kell elosztani és a szükséges helyeken nyakkendőt kötni.

  Ajánlások a téglafal hibáinak kiküszöbölésére

  Annak érdekében, hogy egy tégla ház falában egy repedést lezárjon, kövesse az egyszerű utasításokat:

  • gondosan vizsgálja meg az egész épületet, ismeri fel és távolítsa el a repedések forrásait;
  • rendszeresen ellenőrizze a falfelületek állapotát;
  • ha bármilyen repedést észlel, azonnal tegyen meg mindent, hogy megakadályozza a hibák terjedését;
  • a repedések kialakulása során meg kell szüntetni a repedések szükséges belső területét, valamint maximalizálni a felületkezelő anyagokkal való kölcsönhatást;
  • A falak ellenőrzése és a rések feldolgozása után fedjük le az üregeket, és a külső szigetelést (vagy befejezzük).

  Mielőtt meghatároznánk a hiba okát, nincs értelme valamit javítani.

  Emellett folyamatosan ellenőrizni kell a repedések növekedésének sebességét. Ehhez a réshez meg kell jelölni a gitt vagy betonoldat markereit. A kívánt szalagméretek 100 × 40 mm, a rétegvastagság kevesebb, mint 10 mm. Egyszerűbb papíros módszer is. Ellenőrizze a szüneteket minden nap öt hétig. Ha problémák merülnek fel, szükséges az alapszerkezet jelentős átalakítása és a szakember segítsége.

  Érdemes megjegyezni, hogy a húsz milliméternél nagyobb repedés szélessége kritikus. Ilyen helyzetben szükség van a repedések széleinek erősítésére és a tégla szerkezetek megerősítésére. A bontást igénylő terület megsemmisülésétől függ.

  Ha az ellenőrzés után megjegyezte, hogy a repedés nem nőtt, akkor az egyszerű módszert használhatja egy téglafalban lévő rés zárására.

  A repedések javításának módjai

  Érdemes megjegyezni, hogy a tíz milliméter szélességű függőleges repedések előfordulása a szerkezet falainak megsemmisülése. Ezért, hogy javítsa ezt a repedést cementhabarcs nélkül, szilárd fém esztrich nélkül, nem fog működni. Ebben a tekintetben számos javítási lehetőség áll rendelkezésre.

  • Speciális horgonyok kopogása a fémtől a dugókhoz, amelyek a repedés szélére vannak szerelve.
  • Az élek mentén meghajlított hosszanti fém konzolok szerelése a falak felszínén lévő, korábban elkészített lyukakba (később azokat cementhabarccsal kell fedni). Ez a módszer a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb, ha külső repedéseket rögzít.
  • A téglaépítés belsejéből kikeményedve speciális kötőelemekkel. A falfelülethez rögzítők rögzítésekor nagyobb mélységbe kell süllyedni (a fal teljes vastagságának több mint fele). Megengedett, hogy váltakozva rögzítsék. A gyakorlatban a tégla falfelületeiben a repedések tömítése a rögzítőszerkezetek beépítése után történik.
  • Erősítő háló használata racionálisan, ha meg akarja erősíteni a szerkezet teljes területét, mert az alapítvány gondos kiszámítása sem garantálja a zsugorodás kockázatának hiányát. A repedések kiküszöbölésére szolgáló módszer és anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni a közelgő külső felületet. Minden fémes anyagból készült alkatrészt korróziógátló anyagokkal kezelnek és festéssel vagy vakolattal eltakarnak.

  Hogyan zárja be a repedéseket

  A szennyeződések elhomályosítása a hibák helyétől (belülről, a házon kívül, vagy akár az ablak alatt) függ. A beltérben egy gipsz alapú vagy mész- és cementkeverékkel rendelkező repedést lehet meghúzni. A kültéri telepítésnél jobb, ha a leginkább ellenálló a nedvességtartalmú anyagokkal szemben (különben a befejezés nem tart sokáig).

  • Kis repedések esetén (5 mm-nél kisebb szélesség) javítás cementből készült habarcshoz. Olyan helyzetekben, ahol a zsugorodás mikroszkópos repedése nem haladja meg az egy millimétert, a legjobban epoxigyantával borítják őket.
  • Öt-tíz milliméter hosszúságú hibák esetén a tömítést 1: 2 vagy 1: 3 arányú cementrel és homokkal lehet elkészíteni. A műanyag konzisztencia eléréséhez vizet kell hozzáadni.
  • További problémás repedések a téglafalszerkezetekben (valamint a levegő réteggel rendelkező szerkezetekben) a habbal való felszerelés kiváló megoldás lenne. Ez az anyag kötelező védelmet igényel a napsugaraktól, így keményítés után a habzó felesleget eltávolítjuk.
  • Különböző típusú hibák esetén megfelelő cementösszetétel polimerek hozzáadásával az M400 fokozat kategóriájából.A kompozíciókat egy finom rostélyon ​​vezetjük át, amely egy kis homok- vagy fa-ragasztószemcséket tartalmaz poli (vinil-acetát) és víz alapján. Ilyen esetekben a PVA-t túlzottan hozzáadjuk (egy literről a vödörre), és utoljára hozzáadjuk a készítményhez.
  • A fal problémás területeire (belső vagy külső) szilikon alapú tömítőanyag használható. Ennek az eszköznek az előnyei közé tartozik a plaszticitás és az anyag hosszú élettartama, a hőmérséklet és a páratartalom változásaival szembeni tolerancia, a repedés repedések egyszerűsége egy szerelőpuskával. Ennek a módszernek a hátránya a magas pénzügyi költségek, így a nagy területeken és a térfogatoknál nem megfelelő.
  • Szükség esetén távolítsa el a hibákat és egy elavult oldat jelenlétében tégla morzsákat tartalmazó keverékeket használnak.

  A javítás végén a téglafelületek állapotát két hónapon belül gondosan meg kell vizsgálni.

  Tudjon meg többet arról, hogyan kell megfelelően lezárni a repedést egy téglaház falában, megtudhatja a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba