Hogyan készítsünk téglaoszlopokat?

 Hogyan készítsünk téglaoszlopokat?

A téglaoszlopok számos épület fontos elemei. Az ilyen részek tervezését és kivitelezését teljes felelősséggel kell megközelíteni, mivel a teljes építés egészének minősége és tartóssága gyakran függ tőlük. Teljesen lehetséges, hogy téglaoszlopokat készítsünk saját kezével. Ma megnézzük, hogyan kell helyesen csinálni, hogy megkapjuk a kívánt eredményt.

A tervek típusai

A téglaoszlopok függőleges építészeti struktúrák, amelyek szükségesek a függőleges alapok rögzített és további megerősítésének fenntartásához. Ezen túlmenően ezek a termékek gyakran arra irányulnak, hogy az épületek érdekesebbek és stílusosabbak legyenek. A "bumm" tégla oszlopok a díszítőelemek szerepével foglalkoznak. Fő célja alapján megkülönböztetjük az alábbi struktúrák típusait.

 • A fuvarozóknak. Az ilyen típusú téglaoszlopok a megbízható és erős támaszok szerepét jelentik a szerelt rendszerek karbantartására. Ebből az okból a csapágy oszlopok az összes terhelést vesznek fel. A jövőben ez a terhelés közvetlenül az épület alapjaira kerül.
 • Kerítés. Az ilyen típusú oszlopok olyan egyszerű szerkezetek, amelyekben minden egyes elem egymáshoz kapcsolódik, és a szakaszok között maradnak. Alapvetően az egyetlen olyan terhelés, amelyet ezek a szerkezetek hordoznak, a saját súlyuk. Ha a fent említett támaszok között további komponensek vannak felszerelve, akkor különböző vízszintes terhelések lépnek fel az oszlopokon (a legtöbb esetben elhanyagolhatóak).
 • Kapu típusa. A lenyűgöző súlyú elemek, amelyek szintén mozgathatóak (azaz magukhoz képest a téglaoszlopokhoz viszonyulnak), a tégla támasztékain lógnak. Ezek a struktúrák képesek ellenállni a saját súlyuk terhelésének, és a függőleges terhelések az épületekről lógnak. Érdemes figyelembe venni, hogy a vízszintes terhelések ebben az esetben megváltoztathatják az alkalmazás irányát.
 • Dekoratív. Ezek a vonzó tégla szerkezetek teherhordó falakhoz vannak kötve. Mechanikusan szinte nincsenek betöltve. Az ilyen részletek az esztétikai díszítések szerepét töltik be, amelyek az építést díszítik.

Bármelyik változata a téglaoszlopoknak, amelyeket építeni kíván, mindenképpen figyelembe kell vennie egy fontos jellemzőt - az ilyen szerkezetekben nem lehet hosszú sor falazat. Ezen túlmenően az ilyen termékeknek négyzet vagy téglalap alakú keresztmetszettel kell rendelkezniük a teljes teljességgel - ez teszi a maximális stabil, erős és megbízható konstrukciót. Ezek a struktúrák gyakran erősödtek, így jobbak lettek. E tulajdonságok alapján vannak olyan termékek, amelyek megerősítés nélkül vannak.

Ajánlások tégla kiválasztására

Nem számít, hogy milyen oszlopokat tervezzenek - a kapuk, kerítések vagy csapágyak esetében mindenképpen jó minőségű építőanyagokat kell vásárolni, amelyekre jó teljesítmény és hosszú élettartam jellemzi. Csak az ilyen termékekből származó oszlopok nagyon stabilak, megbízhatóak és vonzóak lesznek.

Az ilyen szerkezetekhez tartozó tégla szilárd és üreges lehet.A legfontosabb az, hogy vegyék figyelembe a fagyállóság, a nedvesség felszívódás és a kopásállóság tulajdonságait. Olyan téglát kell kiválasztani, amely nem fél a kedvezőtlen külső tényezőktől, mint például a csapadék vagy a hőmérséklet változás. Ezenkívül a szakértők erősen ajánlják, hogy csak a környezetbarát és biztonságos termékeket részesítsék előnyben, amelyek nem gyakorolnak negatív hatást a környezetre vagy az emberi egészségre.

Az oszlopok építéséhez nem lehet olyan téglát vásárolni, amelynek súlya kisebb, mint 4,3 kg. Ha a téglákat, amelyeket a pillérek külső felületére vág, tervezel, megkönnyebbülést vagy sima felületű építőanyagokat kell keresnie, egyenletes színnel.

Fontos figyelembe venni a tégla minőségét is. Semmi esetre sem lehet sérülés vagy hiba a felületén - repedések, zsetonok, mély karcolások vagy morzsolódó sarkok. Ezeknek az építési anyagoknak a használatától jobb lemondani - nem fog sokáig tartani, és ezekből nem lesz megbízható struktúra. A tégla minőségének tökéletesnek kell lennie. Csak az ilyen termékek hoznak létre jó és kiváló minőségű pólusokat.

Hogyan kell kiszámítani az anyag mennyiségét?

Mielőtt a gyönyörű és kiváló minőségű téglaoszlopok önálló gyártására kerülne, ajánlatos kiszámítani a vásárolni kívánt építőanyagok mennyiségét. A szakértők azt mondják, hogy szilárd tégla használatakor további számítások elhagyhatók. Gyakran azonban szükség van a legkisebb szakasz azonosítására, amely elegendő a struktúrák jó szilárdságához és stabilitásához.

  Az összes szükséges paraméter meghatározása érdekében nagyon fontos, hogy minden szükséges információ legyen a megszerzett építőanyagok márkájáról, a keresztléc támasztékának oszlopáról, a keresztmetszeti területről és a továbbított terhelés térfogatáról. Emlékeztetni kell arra, hogy a téglaoszlopok vagy a falalapozások számolásának minden árnyalata részletesen leírható a megfelelő SNiP-kben (például SNiP II-22-81 (1995)).

  Ezen túlmenően a szükséges termékek kiszámításakor a jövőbeni oszlopok előre meghatározott dimenziós paramétereire kell támaszkodni (figyelembe kell venni a magasságot és a keresztmetszetet). A számlálás általában a téglák száma alapján történik, a 10 mm-es hézagot figyelembe véve. A szakértők azt javasolják, hogy vegyék figyelembe a következő forrásadatokat:

  • ha az oszlopok keresztmetszete 30x30 cm, akkor 4 egyszerű téglát kell elhelyezni ugyanabban a sorban;
  • ha a szakasz 40x40 cm, akkor már 6 elem lesz a sorban;
  • 60x60 cm-es keresztmetszetben a téglák térfogatának kiszámítását úgy kell elvégezni, mint a négy külön oszlopban, amelyek keresztmetszete 30x30 cm;
  • ha a szakasz eléri a 80x80 cm-t, először készítsen el egy 60x60 cm-es oszlopot, majd téglafalazattal tegye vissza.

  A sorok száma általában a tégla vastagság paraméterétől függ, figyelembe véve a varrat méretének növekedését. Egységes szabványos téglákat készítünk 65 mm szélességgel (75 mm-es varrással) és egy és fél téglával - 88 mm-es (98 mm-es varrattal). Ha a téglaoszlop magasságának paraméterét megosztjuk a megadott értékekkel, akkor lehetséges lesz a szükséges sorok azonosítása. És ha az egyes sorokban az egyes téglák számával megszorozzuk, akkor az építőanyagok teljes igénye ismert lesz.

  A végső összeg eléréséhez 10-15% -ot kell hozzáadni a csatához, az esetleges házassághoz és a törmelékhez (ebben az ügyben ajánlott figyelembe venni a mestert, aki elvégzi a munkát).

  Alapítvány létrehozása

  A téglaoszlopok telepítéséhez először jó minőségű alapítványokat kell létrehoznia. Például a Lux osztályába tartozó kerítés opciói, különösen megbízható alapítványra van szükség (például ezek a létesítmények, figyelembe vesszük az összes munkamenetet). Ezt a következőképpen kell megépíteni.

  • Először végezzük el annak a területnek a jelölését, amelyben a téglaoszlopokat tervezik telepíteni. Ez ugyanúgy történik, mint a fa- vagy fémszerkezetek telepítésekor.Emlékeztetni kell arra, hogy a téglaoszlopok azonos kerítését a kataszteri terv szerint kell elhelyezni a helyszínen.
  • Először jelölje ki azokat a területeket, amelyeken a saroktámaszok találhatók. Ehhez a megfelelő pontokon kis fahordókban kell vezetnie, és a kötélen feszíteni kell.
  • Ezután meg kell határoznia a támogatások közötti lépést. Ez attól függ, hogy a vászonok melyeket az egyes pillérek között tervezik telepíteni. Például egy 2,5 méternél nem nagyobb lépés alkalmas egy profi lapra.

   Az alapozás alatt tovább halad az ásatás. Ha a talaj a helyszínen hullámzik, akkor először a támasztó részeket megfelelően védeni kell a víz hatásától a talajban. Ehhez az oszlopok alsó része palackozott. Miután előkészítette a pilléreket a gödörre, közvetlenül az alapítvány tervezéséhez lehet majd menni. A következő lépéseket tervezik:

   • helyezze a törmelék és homok párnáját 10-15 cm-re a feltárt lyuk aljára;
   • akkor a tartóelem tengelye rögzítve van a középpontban;
   • A tengelyhez párhuzamosan 90 cm magas 2–3 rudat helyeznek el;
   • akkor a homok és kavics párnáját kell elhelyezni, párhuzamosan a támasztóelem függőleges helyzetének ellenőrzéséhez;
   • a lyuk kiterjesztése szükséges, hogy az egész területre 5 cm-es kavics- és homokpárnát helyezzen el;
   • folyamatosan ellenőrizni kell a vízszintes tengelyt;
   • tovább kell majd önteni a betont a talaj szintjével;
   • a betonnak teljesen száraznak kell lennie 7-10 napig.

   Kőműves elrendezés

   A tégla oszlopai önállóan meg tudják csinálni. Ugyanakkor fontos, hogy tartsunk be egy adott rendszert, hogy a munka érthető legyen, és az eredmény várható.

    Ilyen struktúrák építéséhez magának a készletnek fel kell töltenie a következő szükséges eszközöket:

    • simítóval (simítóval);
    • spatula;
    • kalapácsválasztó;
    • fugázó;
    • merőkanál;
    • plumb;
    • építési buborék vagy lézer szint;
    • gon;
    • vas vonalzó.

    A megoldás helyes előkészítéséhez a legjobb, ha kiváló minőségű építőipari keverőt használunk fel. Ami a megerősítő alkatrészek és a vágó téglák telepítését illeti, itt van egy ilyen funkcionális eszköz, mint bolgár.

     A téglaoszlop szilárdságának szintje nagymértékben függ az egyes sorok kötözésének helyes végrehajtásától, amely egy speciális fektetést biztosít. Tekintsük a legnépszerűbb opciókat.

     Ha a méret 2x1,5 tégla (6 rész egy sorban), akkor a fektetést a következőképpen kell elvégezni:

     • 1 sor négy téglából áll, amelyek egymással kanalakkal vannak egymásra rakva; és kettőnek meg kell feküdnie a kanálokon, hogy az előző részeket meggyorsítsa;
     • A 2 sor ugyanolyan módon van elrendezve, de 180 fokos fordulatot kell tenni;
     • A 3. sorban három téglából áll, amelyek párhuzamosan helyezkednek el a központban, két oldalra néznek, a sarkokkal külön téglafalakkal kell kitölteni;
     • A 4. sorban két párhuzamos, 3 téglából álló tengelykapcsoló telepítése történik.

     Ezután csinálj egy öltözködést.

     Ha a mérete 2x2 tégla, azaz 8 blokk egy sorban, akkor a műveletek sorrendje a következő lesz:

     • 1 sor lesz egymásra rakva 4 egyeztetett kanál tégla, egy halom segítségével;
     • A 2. sor négy középpontban párhuzamosan elhelyezett téglából áll, majd a maradék részeket kanálokkal kanállal kell csatolni;
     • 3 sorban az előző kombinációt 90 fokkal kell elforgatni;
     • 4 sor van elhelyezve, mint egy kezdő sor, de 90 fokos fordulattal.

     A leírt bonyolult négy tégla sorból álló köteg garantálja a pillérek legmagasabb szilárdsági jellemzőit. Ezen alapok további erősítése érdekében minden egyes kötözési ciklus után meg kell erősíteni a megerősítő hálót. Kisebb terhelések esetén speciális falazó rudak helyezkednek el a falak közepén lévő blokkok tartóoszlopain.

     Ezen túlmenően a tégla kialakítása a naplók alatt.Annak érdekében, hogy az ilyen szerkezeteket megfelelően el lehessen helyezni, apró árkok ásni, az aljzatot elhelyezni, zsaluzatot készíteni, erősíteni kell a megerősítő részeket, előkészíteni a rácsot a cellákkal, majd telepíteni kell speciális zárójeleket, és téglával fedni őket.

     Hasznos tippek

     Ha úgy döntesz, hogy szilárd téglát építesz ki a tégla oszlopokból, akkor tudnod kell, hogy minél nehezebb, annál szilárdabb lesz a támogatás. Ezért olyan fontos, hogy helyesen számítsuk ki az összes tartószerkezet magasságát és szelvényük méretét.

     A téglaoszlopok építéséhez gyakran használják a vascsövet. A cső körül van, és téglából áll. A fémrész alsó felét 1,7 m-re tolják be a talajba.

     A téglaoszlopok telepítése előtt a legmegbízhatóbb szalagbázis épül a leggyakrabban. Kiváló szilárdsági jellemzői vannak, és nem igényel sok mélységet.

     A nehéz oszlopok gyártásakor tapasztalt kézművesek erősen javasolják, hogy az ilyen részletek között maradjon az acél megerősítése és a tégla bélelt tér.

     Ne feledje, hogy a késleltetés alatt álló különleges pillérek - ez egy nagyon fontos technológiai lépés a padlózatban. Az ilyen kialakítások lehetővé teszik a gomba és a penész megjelenésének elkerülését, valamint a padlólap elhagyását. Emiatt ezek az anyagok sokkal hosszabb ideig képesek szolgálni.

     Tégla oszlopok, ha szükséges, díszíthetők. Ehhez megengedett különböző színű kövek vagy üveggyöngyök használata. A varratok feketevá alakíthatók, ha hozzáadunk egy kis koromot az oldathoz.

     Ha szép csavaroszlopokat szeretne építeni, akkor 1,5-es téglából kell állnia. Ebben az esetben magukat a blokkokat enyhe eltolással kell lefektetni. Minden téglát egy párkányra kell helyezni.

     Ha Ön úgy dönt, hogy megbízható téglaoszlopokat készít, akkor biztosan csak kiváló minőségű szerszámokat és építőanyagokat kell vásárolnia. Ne takarítson meg ezeknek az alkatrészeknek a megvásárlására, mert az oszlopoknak nagy szilárdságúnak kell lenniük. A gyenge alátámasztó alkatrészek súlyos terhelések alatt szenvedhetnek, ami végső soron súlyos következményekkel járhat.

     Hogyan készítsünk tégla pilléreket, megtanulod a videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba