Díszítő tégla ízületek csiszolása - az eljárás minden részletét

 Díszítő tégla ízületek csiszolása - az eljárás minden részletét

Az alapmunkálatok befejezése után dekoratív tégla vagy más anyagból készült fugázás szükséges, ami lehetővé teszi, hogy a falazatra kész megjelenést biztosítson, és biztosítsa annak egyediségét. Könnyen elvégezhető ez a fajta munka önmagában, és nincs szüksége speciális oktatásra vagy készségekre. Ön készítheti el a keveréket, vagy készen áll a boltba. Megfelelő munkával a dekoráció sok évig tart a falon, és nem veszíti el a megjelenését.

Öblítő funkciók

Az egyes építőanyagok közötti hézagok betöltése után különböző kompozíciókat lehet alkalmazni. Egy ilyen kompozíció kiválasztásakor figyelembe kell venni a díszítőelem színét, az egyes elemek közötti teret, a tégla vastagságát és egyéb pillanatokat. Lehetőség van olyan keverékekkel történő dörzsölésre, amelyek különböző árnyalatokban különböznek, attól függően, hogy milyen színű a befejező anyag. Különböző színű megoldásokat is lehet keverni, a kívánt árnyalat elérése érdekében.

Ha ilyen kompozíciót készít saját kezével, figyelembe kell vennie a falazat jellemzőit és a fal elhelyezkedését. Ha ez egy nagy páratartalmú helyiség, akkor a varratok tömítésére szolgáló vegyületeket kell használni, amelyek megakadályozzák a téglák közötti nedvesség lehetőségét. Ehhez különféle adalékokat használhat a megoldáshoz.

A vakolat habarcsának az az előnye, hogy az anyag gyorsan kikeményedik, de a munkát óvatosan kell végezni, hogy a tégla elülső oldalán nincs megoldás. Ellenkező esetben nehéz lesz később megtisztítani vagy mosni.

Bizonyos esetekben a tégla után dörzsölés szilikon tömítőanyaggal történik, amely általában nem szín, de a festékeket hozzá lehet adni. A munka befejezése után egy ilyen habarcs lehetővé teszi, hogy kiemelje magának a befejező anyag természetes színét és kiegyenlítse az egyenetlen varratokat, ha vannak ilyenek.

A vegyület mennyisége a varratok kitöltéséhez

A habarcs minden munkáját csak a befejező anyagok befejezése után kell elvégezni. Megbízhatóan és szépen törölje az egyes elemek közötti távolságot, ha betartja a szabályokat és szabályokat. Fontos továbbá, hogy maga a fektetés az egyes téglák közötti azonos távolságban történjen, ebben az esetben könnyebb lesz a varratok betöltése.

A varrás szélességétől és magától a fektetés mélységétől függően kiszámítható a töltéshez szükséges anyagmennyiség. Egy centiméter széles tégla varratokhoz 7–8 kg keveréket kell tölteni négyzetméterenként. Ezek a paraméterek azonban a fektetés jellemzőitől függően változhatnak.

Habarcs technológia

Ahhoz, hogy minden munkát elvégezzünk, szükséged lesz egy szerszámra, amely közül a fő egy spatula és egy speciális táska, ahol a kompozíció el van helyezve. De a varratok betöltésére irányuló munka fecskendővel is elvégezhető. Ezeknek az eszközöknek a használata segít gyorsan kezelni a varratokat, és nem szennyezi a téglafal felületét.

Attól függően, hogy melyik injektálási módszert használják, szükség van egy kiegészítő eszköz elkészítésére:

 • megoldási kapacitás;
 • kanál;
 • szinten;
 • mixer.

Fontos, hogy először előkészítse a felületet, és tisztítsa meg a felesleges oldatoktól és a portól. A keveréket óvatosan a varratokba helyezik és tömörítik, és feleslegét közvetlenül az alkalmazás után törlik, így nem száradnak ki.

Válasszon egy keveréket a használat jellemzőitől függően, és a csomagoláson található utasításoknak megfelelően hígítsa. Az ilyen készítményeket gyakran száraz formában értékesítik, csak vízzel kell hígítani és keverni. Jobb, ha olyan keverékmennyiséget készítünk, amelyet a mester a használat során nem tud fagyasztani. Ezen túlmenően a csonkolt oldat károsíthatja az ízületek vízszigetelését, és megszáradhatnak a repedések.

Ebből a pontból el kell dönteni a téglafektetés színpadáról, attól függően, hogy miért választják ki a téglafektetés módját. A habarcs-technológiák mindegyikének saját kivitelezési technikája van, ezért a munka teljes ideje alatt be kell tartani. Általában a fugázást többféle módon végezzük.

 • Flush. Ez a legegyszerűbb megoldás, és félszáraz keverékkel történik. Kézzel készíthető. A kompozíciót a téglák között simítóval helyezzük el, és a felesleget eltávolítjuk. A munka végén meg kell törölni a felületet egy kemény ruhával vagy ecsettel a felesleg eltávolításához.
 • Belül. Minden habarcs, amely a tégla között marad, kötözve van, és szükség esetén további mélyedések készülnek. Ez megteremti a varratok üregét, és a téglák kifelé nyúlnak.
 • Domború. Ehhez használjon egy speciális spatulát, amelyet a habarccsal töltött varraton végeznek. Ennek a módszernek köszönhetően a varratok kifelé mennek. De a folyamat bizonyos készségeket igényel, de nem mindenki képes kezelni.
 • Triangle. Elég bonyolult folyamat, és gyakran használják beltérben. A munka elvégzéséhez szükség van egy kis mennyiségű habarcs eltávolítására a téglák között, és a fennmaradó összetételt háromszöggel kell elosztani. Ez a technológia a mester bizonyos tapasztalatait igényli.
 • A ferde vonal alatt. Ez a módszer egyszerű és nem igényel készséget. A simítót a varrás mentén kell mozgatni, és a habarcs egy részét el kell távolítani, így egy bizonyos szögben akár 4 mm-es kis mélyedést kell elérni.

Speciális ajánlások

A munka során nem voltak hibák és hibák, el kell olvasnia a mesterek ajánlásait.

 • Az injektálásra szánt összetétel elkészítésekor szitált összetevőket kell használni, hogy ne legyen nagy frakciójuk.
 • Az oldat elkészítése után hagyjuk 10-15 percig állni, majd újra összekeverni a hajlékonyság javítása érdekében.
 • A habarcsot ne használja a téglára.
 • Ha a megoldás a dekoratív díszítésre kerül, azonnal el kell távolítani, megakadályozva a kiszáradást.

Az SNiP azt jelzi, hogy a hegesztési vastagságnak legfeljebb 1 cm-nek kell lennie, ezért javasoljuk, hogy a téglák között kis hézagokat hozzanak létre, az értéket a munkahelyen lévő éghajlati viszonyoktól függően állítsuk be. Nem szükséges forró napokon injektálni a habarcsot, mivel az oldat gyorsan megszilárdul, ami a folyamat megszakításához vezethet. És azt is érdemes megtagadni nedves időben. Az oldatot kis adagokban kell gyúrni annak érdekében, hogy gyorsan előállítsuk, és ne hagyjuk fagyni.

   Mint látható, a habarcs felelős, de hatékony módon javítja a kerámia vagy más bevonat megjelenését a befejező munkálatok után, és lehetőséget ad a munka teljességének megteremtésére. A szakszerűen előállított habarcs javítja az alap megjelenését, és megvédi a falat a károsodástól. Emellett megnöveli a falazat szigetelő tulajdonságait, ami hosszú időn át képes állni, és nem igényel éves javítást. Ehhez csak az ajánlások és a nagybetűs szabályok szerint kell elvégeznie az összes munkát.

   Egy példa az alábbiakban látható videofelvételre.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba