A fehér szilikát téglák leírása és mérete

 A fehér szilikát téglák leírása és mérete

Különböző építőanyagok nagy választékában a tégla sok éven át maradt a legkeresettebb és relevánsabb. Nem csak lakóépületek épülnek belőle, hanem köz- vagy ipari épületek, valamint különböző melléképületek is. A szilikát téglával biztonságosan kapcsolatba léphet, ha nagy szilárdságú szerkezetet tervez. Ezt az építőanyagot sok felhasználó választja ki. Ma részletesen megvizsgáljuk, milyen méretű és jellemzői vannak egy ilyen téglának.

Mi az?

A szilikát tégla mesterségesen előállított építőanyag, amelynek megfelelő alakú párhuzamosan van elhelyezve (a nem szabványos minták más formájúak lehetnek). Kvarchomokból és mészből készül. Kiváló szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, és ideális geometriai alakot is garantál. Ne feledje, hogy ez a tényező nemcsak a homlokzat esztétikája szempontjából fontos, hanem az egyes komponensek összekapcsolásának minőségére is.

Minél kisebbek maradnak a téglák közötti varratok, annál kevésbé lesz látható a hideg hidak.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

Jelenleg az építőanyagok köre sokszínűségével tetszik. Az építési munkákhoz ideális termékeket lehet felvenni. Beszélhetünk egy kis melléképületről, mint egy csirke, vagy egy komolyabb építés, például egy nagy ház. Sok esetben a fő nyersanyagként a szilícium téglát választják.

Ezt az építőanyagot viszonylag nemrégiben használták a vonatkozó munkákban. A technológiát csak 1880-ban javasolta, de ez az időszak elég volt ahhoz, hogy megértsük, hogy a szilikát tégla épületei megnövekedett szilárdsággal, tartóssággal és megbízhatósággal büszkélkedhetnek. Ez a népszerű nyersanyag ma sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ami népszerűvé teszi a fogyasztók körében.

Ismerje meg őket.

 • Először is figyelni kell a szilícium-dioxid-tégla erősségére. Változatok állnak rendelkezésre az M-300 jelzéssel, amelyek problémát jelentenek akár 30 MPa nyomásig (ez az érték jelentős). Emlékeztetni kell arra, hogy a szilikátok szintén alkalmasak a súlyos hajlítási terhelésekre (akár 4 MPa) is.
 • A szilikát tégla ellenáll a zsugorodásnak. Az épületből származó épületek nem képződnek repedések. Emellett nem félnek az alapok eltolódásától.
 • Önmagában a fehér szilikát tégla elég vonzó és esztétikus. Az ilyen termékek nagyon szép épületek.
 • A szilikát tégla építése nagyon kényelmes. Gyakorlatilag minden falazat keverék alkalmas erre az építőanyagra.

Ez lehet egyaránt cement- és polimer ragasztóoldat. A speciális készítmények keresése nem szükséges.

 • Ez az építőanyag nem igényel az ellátásban. Ez szerény és tartós.
 • A kompetensen elkészített fehér téglából épült szerkezeteket hosszú élettartam jellemzi. Általában körülbelül 50-100 éves.
 • A szilikát tégla olyan anyag, amely jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből a nyersanyagból származó épületekben nem bosszantó utcai zaj hallható, ami sok embert vonz.
 • Mivel a mészkő komponens szilikát téglában van jelen, nem szükséges további antiszeptikus feldolgozás.A meghatározott termékből épített falakon a penész vagy a gomba rendkívül ritka.
 • A szilikát téglák felállítása jó, mert nem gyakorolnak komoly nyomást az alapokra, és meglehetősen könnyű.
 • A szilikát tégla másik jelentős előnye a tiszta geometria. Ebből a minőségből adódóan az építőanyag épületeiben szinte nincs hideghidak, és sokkal kényelmesebb az ilyen részek egymásra rakása.
 • A szilikát tégla falain nincs virágzás.
 • A szilikát tégla környezetbarát. Nem képes károsítani az emberi egészséget sem építéskor, sem befejezésük után. A környezet számára ez az anyag is teljesen biztonságos.
 • Sok felhasználó előnyben részesíti a szilikát téglát, mert nem éghető. Igen, és nem támogatja az égést. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a szilikát tégla nem szeret nagyon magas hőmérsékleti mutatókat - a határ 500 Celsius fok. Ha a fűtés meghaladja a megadott határértékeket, a tégla természetesen sértetlen marad, és nem szétesik, de erőssége jelentősen csökken.
 • Egy ilyen építőanyag megfizethető áron van, és sok üzletben megtalálható, így nem nehéz megtalálni.

Ha úgy dönt, hogy a szilikát tégla felé fordul, akkor nem csak az előnyeiről, hanem a hátrányairól is tudnia kell.

 • Ennek az építőanyagnak a fő hátránya a magas vízfelvétel. Emiatt az ilyen tégla alacsony hőmérsékleten hajlamos a pusztulásra (fagyott víz egyszerűen a kőből fakad). Ezért a szilikát téglák nem teszik alapjaikat, mert nem valószínű, hogy magas minőségűek és megbízhatóak.
 • A szilikát tégla nem különbözik a magas fagyállósággal. Kívánatos, hogy csak a déli vagy középső régiókban használjuk. Hideg területeken az ilyen építőanyagok rosszul alkalmasak, ami Oroszország számára nagy mínusz.
 • A szilikát téglákon általában nincsenek dekoratív elemek, valamint szép sima alakzatok. Az ilyen anyagokat csak standardként adhatja el.
 • Ez az építőanyag magas hővezető képességgel rendelkezik. Ebből a téglából származó épületeket szigetelni kell.

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a kiegészítő szigetelést, és éppen túl vastag falakat épít, akkor tudnia kell, hogy végül nem lesz nagyon nyereséges.

 • Annak ellenére, hogy egy szilikát tégla fényszerkezetét lehet építeni, maga az anyag nehezebb, mint az analógjai, ami bizonyos nehézségeket okoz a szállítás során.
 • A mai piacon rengeteg alacsony minőségű, megbízható és tartós termék áll rendelkezésre. Az alacsony minőségű téglák épületei rövid élettartamúak és gyorsan összeomlanak.
 • Az ilyen téglák színpalettája meglehetősen gyenge - csak fehér és piros anyag van. Kizárólag alkáli-rezisztens pigmenteket használnak a gyártásuk során, és ezek közül nagyon kevés. Igaz, jelentős nedvességelnyeléssel a tégla színe elkezd megváltozni - szürkere vált. Emiatt az épület kevésbé esztétikus lesz.

Mint látható, a szilikát tégla hátrányai sokkal kisebbek, mint az előnyök. Természetesen sokat függ az adott féltől, a megvásárolt anyagoktól. Ezért javasolják a szakértők, hogy vásároljanak ilyen termékeket olyan megbízható létesítményekben, amelyek jó hírnévvel rendelkeznek a városban.

Főbb jellemzők és összetétel

A kiváló minőségű szilikát tégláknak számos működési jellemzővel kell rendelkezniük, aminek köszönhetően különböző építési munkákban használhatók. Ennek az építőanyagnak külön kategóriája van. Magában foglalja azokat a termékeket, amelyek nem szabványos formájúak (messze a párhuzamos rúdtól) és ugyanazok a méretek.Az ilyen elemek használatával mindenféle érdekes építészeti tervezés jön létre.

Például látványos és gazdag boltívek, szép, lekerekített sarkok vagy boltívek - sok lehetőség van a nem szabványos téglák használatára. Ezeknek a részeknek a méreteit az előírások és az állami szabványok alkalmazásai határozzák meg. A szilikát tégla következő jellemzői a GOST pontok ellenőrzése alatt állnak.

 • Erősségi szint M75-M300 címkével ellátott anyagokat készíthet. A belső falak készítéséhez gyakori, hogy a megfelelő sűrűségű téglákat használják. Ami az építési munkákat illeti, itt csak az M125-nél alacsonyabb jelöléssel rendelkező tégla vagy az M100-nál alacsonyabb fokozatú kő (kettős tégla) működik.
 • A fagyállóság szintje. Hozzon létre egy szilikát téglát a következő márkákból - F25-F50. Ez azt jelenti, hogy egy másik osztályú építőanyagok 25-50 fagyasztási és felengedési ciklusból állnak, anélkül, hogy hasznos tulajdonságaik elvesznek.
 • Hővezetés. Itt egy bizonyos mennyiségű hőt értünk, amelyet egy ilyen tégla önmagánként időegységenként generálhat. A szilikát tégla nem a legmagasabb.
 • Tűzbiztonság. Ez a paraméter a tégla közvetlen összetételétől függ. Nem tartalmazhat gyúlékony összetevőket.
 • A radioaktivitást. Ez a paraméter a szilikát téglában nem haladja meg a 370 Bq / kg értéket.

Ami az ilyen termékek összetételét illeti, minden tégla altípus esetében azonos. Általában a következő összetevőket tartalmazza:

 • kvarchomok (80-90%);
 • hidratált mész (10-15%);
 • szűrt homok.
1 homok 2 mész 3 vizet

Az ilyen nyersanyagok szerkezete azonban változhat, ami befolyásolja a jellemző tulajdonságait. A szilikát téglákat megkülönböztesse a következő típusú szerkezetekkel.

 • Teljes test Ez egy monolit szilikát termék, üreg nélkül. Ugyanakkor maga a nyersanyag is tartalmazhat bizonyos számú pórust, ami befolyásolja annak sűrűségét. A tégla teljes testű változatai sűrűbbek és erősebbek. Ezenkívül meglehetősen hosszú élettartamuk és a vízfelvétel minimális mértéke jellemzi őket. Meg kell azonban jegyezni, hogy a testtömegű téglákat a legmagasabb hővezetési együttható, valamint a maximális súly jellemzi.
 • Hollow. Az ilyen anyagok szerkezetében üresek (különböző méretű lyukak). Ezek a modellek könnyebbek. Jó hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. De ezek a téglák nagyobb mennyiségű nedvességet szívnak fel a szerkezetükbe, hosszabb ideig tartva.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a szokásos és a szemközti szilikát téglára különböző követelmények vonatkoznak - a legmagasabbak a második lehetőségre vonatkoznak. Ezeknek az alkatrészeknek ideálisnak kell lenniük a megfelelő méretekkel, egységes színnel és megfelelő szilárdsági szinttel. Egy ilyen téglának két első felülete (ideális esetben sima) kell lennie - egy kanál és egy csipet. Egyes gyártók olyan termékeket állítanak elő, amelyekben csak egy meghatározott felület van.

Az arc típusú tégla lehet üreges és testes. Színe eltérhet, és lehet például sárga vagy fekete. Textúrája is nagyon érdekes lehet - arany, öreg kő és más hasonló tárgyak utánzata.

A közönséges téglákat belső falalapítványok építésére használják. A termékekre minimumkövetelmények vannak. Lekerekített élek és bázisok fordulhatnak elő. A forgácsolás vagy a hámlás jelenléte szintén nem tilos. Azonban nem lehet túl sok hiba, és nem befolyásolhatják az anyagok szilárdságát / megbízhatóságát. A közönséges alfaj tégla is lehet testes vagy üreges. Nem keletkezik sem színes, sem texturált, egyértelmű okok miatt.

Termelési technológia

Kiváló minőségű és tartós fehér tégla gyártási technológiája Elég egyszerűnek tekinthető, és több fontos szakaszból áll.

 • Először készítse elő és keverje össze a szükséges nyersanyagokat - 9 rész kvarchomok és 1 rész lime mész. Általában erre a célra 2 fő módszert alkalmaznak - siló vagy dob. A szilázs módszer hatékonyabbnak tekinthető, de sokkal több szabadidőt igényel.
 • Ezután a megfelelően előkészített nyersanyagokat speciális formákba szállítják. Itt rendkívül fontos emlékezni a megengedett nedvességtartalomra - nem lehet több, mint 6%, hogy az anyag elég sűrű és tartós legyen. Ebben a szakaszban a működési nyomás 150-200 kg / m2. cm.
 • Ezután az előkészített elemek az autoklávba kerülnek. Ezeket az alkatrészeket speciálisan forró gőzzel kezelik, amelynek hőmérséklete eléri a 170-190 Celsius fokot. Ami a nyomást illeti, nem lehet több, mint 1,2 MPa. A terhelés és a fűtés optimalizálása érdekében a hőmérsékletértékek és a nyomás változása nagyon lassú. Az egész folyamat általában 7 órát vesz igénybe. A rendszer elérése és a hőmérséklet csökkentése körülbelül 4 órát vesz igénybe.

kérelem

Figyelembe véve a szilikát tégla előnyeit és hátrányait, ami ma népszerű, a következő területeken használatos.

 • Az 1-10 emeletes épületek teherhordó, önhordó vagy belső falainak építése során.
 • Mindenféle melléképület elkészítésekor. Kivételek csak azok a struktúrák, ahol magas a páratartalom. A fürdők gyártásához például a szilikát tégla egyáltalán nem illik.
 • A jelzett alapanyagokból különböző kerítések épülnek.
 • A szilikát tégla használata komoly ipari tárgyak gyártásakor megengedett.
 • Ami a földalatti erekciót illeti, itt a szilikát téglát csak kivételes esetekben használják, és csak kiváló minőségű vízszigetelés mellett. Ellenkező esetben az épület hosszú ideig nem fog szolgálni a megadott feltételek mellett.

Mielőtt belépne a boltba, hogy megvásárolja ezt a nyersanyagot, figyelembe kell vennie, hogy nem használják kutak vagy alagsori szerkezetek, valamint az alapok gyártásához. Ezért a szilikát tégla megszerzése előtt egyértelműen meg kell határozni, hogy mely konkrét célokra van szüksége.

méretek

A minőségi tégláknak szükségszerűen meg kell felelniük az állami szabványokban meghatározott dimenziós paramétereknek. Ez különösen igaz a nagy építési projektek gyártásához használt árukra. Az ilyen termékek paraméterei semmiképpen sem haladhatják meg a megengedett határértékeket - az ilyen elemek általában nem működhetnek.

A jelenlegi szilikát téglákat a következő dimenziós paraméterekkel állítják elő:

 • a közönséges egynemű fajok hossza 250 mm, szélessége 120 mm és vastagsága 65 mm. (ezeknek a termékeknek a közvetlen súlya a szerkezetüktől függ - testes vagy üreges);
 • másfél (sűrített) - ugyanolyan hosszú és szélességi paraméterekkel rendelkezik, mint a fentiek, de vastagságuk 88 centiméter;
 • kettős (szilikát kövek) - az ilyen típusú tégla paraméter vastagsága 138 mm.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy a szilikát tégla felépítése a lehető legerősebb és megbízhatóbb legyen, hosszú időn át nem kerül megsemmisítésre, még az építőanyagok megválasztásának idején is, nagyon óvatosnak kell lennie. A szakértők azt ajánlják, hogy fordítsanak különös figyelmet a következő fontos pontokra.

 • Ha könnyedén megérint egy szilikát téglát egy fémtárgyral, akkor a hangnak teljesen rezonánsnak kell lennie. Ha unalmas visszhangot hallott, akkor ez jelezheti az anyag rossz minőségű szárítását.
 • Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ilyen építőanyagok tárolási feltételei szükségszerűen befolyásolják annak minőségét és tartósságát. Ha a tégla nyitott állapotban van, akkor a pozitív tulajdonságaik jelentősen csökkennek, így nem vásárolhat ilyen terméket, még akkor sem, ha csábító áron van.
 • Az utolsó szerepet nem a csomagolás minősége, hanem a tégla szállítása jelenti.A szakértők azt javasolják, hogy a biztonságos magasságú speciális raklapokban értékesített termékeket vásárolják. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen konténer téglákban sokkal nehezebb sérülni vagy megsemmisíteni.
 • Ügyeljen a szilikát tégla integritására. Nem lehetnek nagy károk és nagy zsetonok. Ha észrevették, jobb, ha elhagyja a vásárlást és keresse meg a jobb termékeket. Ellenkező esetben ez a nyersanyag építése nem lehet a legmegbízhatóbb és kiváló minőségű, bár olcsó.
 • Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze, hogy az, amit tervez-e vásárolni, összhangban van azzal, amit szállít.

Ebben a szakaszban nem szabad aludni az éberséget, máskülönben többletköltségek keletkeznek.

 • Önmagában ez az anyag olcsó, így a rekord alacsony költség nem érdemes folytatni. Az a termék, amelynek ára megdöbbentően alacsony, jó minőségű lehet. Az ilyen anyagok építése nem tart sokáig, újra kell végeznie a munkát, de új téglákkal, és ez extra hulladék.
 • Ha megfelelő bélésanyagot keres, akkor csak a tökéletes teljesítmény kiváló minőségű változatait kell választania - nem lehetnek a legkisebb hibák vagy károk. Célszerű előnyben részesíteni a gyönyörű texturált mintákat. Ezen kívül ezek a termékek nem csak fehér színűek lehetnek.
 • Próbáljon meg ilyen építőanyagokat vásárolni megbízható telephelyein, melyeket a lakóhelye városai ismertek.

A következő videóban a szilícium tégla előnyeit és hátrányait várjuk.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba