Hogyan kell festeni a mennyezetet egy hengerrel: válasszon egy eszközt a víz alapú festékhez

A mennyezet festése a javítási folyamat egyik alapvető szakasza. Az elvégzett munka minősége nem csak a színezőanyagtól függ, hanem az azok alkalmazásához használt eszközöktől is. Leggyakrabban a mennyezeti hengerek feldolgozására használatos. Ezekkel az eszközökkel egyenletesen és helyesen oszthatja meg a készítményt a felületen, anélkül, hogy csíkokat és más hibákat hagyna.

Az emulziós festék típusai

Mielőtt megismerkedne a festéshez használt görgők választékával, meg kell értenie, hogy mi az emulziós festék. Meg kell jegyezni, hogy az összetétel típusától függ, hogy melyik szerszámot fogják használni a festési folyamatban.

Ma négyféle emulziós festék van. Az összes opció különbsége a polimer összetételében való jelenlét.

  • Az egyik legnépszerűbb típus akril festékekmind a tapasztalt, mind a kezdő mesterek használják. Meg kell jegyezni, hogy ezek a készítmények alkalmasak különböző típusú felületekre, amelyek fő előnyüknek tulajdoníthatók. Ezeknek a festékeknek a fő összetevője az akrilgyanta. Ez az anyag a készítmény nagy teljesítményét biztosítja.
  • A következő nézet: szilikon víz alapú festékek. Ideális megoldás azoknak a helyiségeknek, ahol a páratartalom magas. A festékek összetételében a komponens, például a szilikongyanta dominál. Meg kell jegyezni, hogy ezek a lehetőségek ideálisak a mennyezet kisebb hibáinak elfedésére.
  • Nem kevésbé egyetemes nézet szilikátfestékek. Folyékony üvegen alapulnak, amelyeket különböző szín pigmentek egészítenek ki. E festékek fő jellemzői a tartósság és a stabilitás.
  • Az utolsó nézet ásványi festékek. A gyártási folyamat során a kompozíciókhoz hígított mészet adunk. Gyakran a gyártók ezt a lehetőséget cementnel helyettesítik. Az ásványi festékek sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind falakhoz, mind mennyezetfestéshez használják. Leggyakrabban beton és téglafelületek festésére használják.

A görgők típusai

Miután megismerkedtünk az emulziós festékek fő típusával, meg kell állapítani, hogy melyik görgő lesz a legmegfelelőbb a mennyezet feldolgozásához. Érdemes megjegyezni, hogy sokan ezt az eszközt kefével vagy szórópisztollyal helyettesítik. De meg kell értened, hogy az első nézet mennyezetének festése túl sok időt vesz igénybe. Ami a permetezőt illeti, ez az opció kényelmes és praktikus, de maga a készülék meglehetősen drága.

Ha a víz alapú festékek görgőiről beszélünk, akkor ma a gyártók húzza ki a halomból és a habszivacsból készült szerszámokat. Az üzletekben poliamidból és velúrból készült kiegészítők is megtalálhatók. Az egyes opciók költségei nem különböznek egymástól. Ennek ellenére a görgők egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.

A lakk és a ragasztóhab alkalmazásához a leggyakrabban használatosak. De a szakértők azt javasolják, hogy ne sietjenek egy ilyen lehetőség kiválasztásával a vízalapú összetételre.

Ez az alábbi pontok miatt következik be:

  • az anyag gyorsan felszívja a festéket;
  • működés közben a készítmény bőségesen elvezet a habból;
  • a görgő nem különbözik a tartósságtól.

Ezen túlmenően, a folyamat során a hab gumit gyorsan elveszíti eredeti tulajdonságait.

A következő nézet a halom eszköze.Ezek az univerzális opciók, amelyeket mindenféle mennyezetre használnak. A görgők különböző hosszúságúak lehetnek, ami meglehetősen kényelmes a kompozíciókkal való munka során. A vízalapú festékek kezeléséhez a legjobb, ha közepes sörtéjű szerszámokat választunk. Az ilyen nap, a rövidhez képest, nem szívja fel a nedvességet.

A velúrhenger ideális vízalapú készítményekhez. A szerszám különböző bevonatokon használható, az anyag tökéletesen ellenáll az agresszív alkatrészek hatásának. Az előző változathoz képest ezek a görgők nem rendelkeznek komoly hátrányokkal. De ha szerszámmal kívánja festeni a mennyezetet, fel kell készülnie arra a tényre, hogy a készüléket gyakran le kell engedni a vízalapú összetételbe, mivel a velúr gyorsan elnyeli a keveréket.

A poliamid görgőkhöz hasonlóan a textíliákat is használják. A gyártás során az anyag szálral van varrva. Ezek az eszközök többnyire professzionális festők használják.

Az eszköz kiválasztásának jellemzői

A mennyezet festésére szolgáló görgőt választva néhány fontos pontra kell figyelni. Az egyes típusok fenti jellemzőinek figyelembevételével a megfelelő eszköz megszerzésének folyamata nem túl sok időt vesz igénybe. Van azonban néhány apró árnyalat.

A görgő kiválasztásának folyamatában a felület típusát kell vezérelniakivel együtt kell dolgoznia. Mint már említettük, az összes bevonat egyik legjobb típusa a napból készült tekercs. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a mennyezet durva szerkezettel van festve, akkor a legjobb, ha hosszú szálú szerszámokat választ. Ezzel az eszközzel könnyedén betöltheti az összes szabálytalanságot.

Ha még mindig inkább a költségvetésű habhengeret használja, ellenőrizze az anyag minőségét a készülék kiválasztása során. Kezdetben határozottan nyomja össze a kezedben lévő munkadarabot. Erős nyomás alatt még nem szabad deformálódni a habgumi.

Különös figyelmet kell fordítani az anyag varrására. Egy nyilvánvaló közösség jelenléte befolyásolhatja a festés minőségét.

Fontos szempont a megfelelő festékválaszték kiválasztása. A szakértők azt javasolják, hogy minőségi javítócsomagokat vásároljanak, amelyeket kifejezetten javítási munkákhoz terveztek.

Alapvető festési szabályok

Miután megvásárolta mindazt, amire szüksége van, megteheti a mennyezet feldolgozását. Először is, a felületet gondosan elő kell készíteni, hogy a festék később egyenletesen elterjedjen. A mennyezetet meg kell tisztítani, és megszabadulni a régi befejezéstől. Szükség van a repedések javítására is, hogy a felület tökéletesen sima legyen. Felhívjuk figyelmét, hogy a mennyezet előkészítése során a csiszolópapírral dörzsöljük.

Ha úgy dönt, hogy fehéríti a felületet, akkor a legjobb, ha egy alapozót használ. A felszíni előkészítés után elkezdheti a festést.

Először a készítményt a megfelelő konzisztencia eléréséhez hígítjuk, a gyártó által megadott utasításokra összpontosítva. Leggyakrabban legfeljebb 10% vizet adunk a vízalapú keverékekhez. Néha a készítményt egy fúvókával keverjük a fúrógépen, miközben nem adunk hozzá folyadékot.

Szükséges a nehezen elérhető pontok színezésének megkezdése. Ez magában foglalja a sarokdarabokat és a járdákat. Különös figyelmet kell fordítani a többszintű struktúrák nehezen elérhető helyszíneire. Ezekben az esetekben a kiálló elemekre festéket kell alkalmazni. Ha a görgő nem működik, a legjobb, ha ecsetet használ.

Az összes elem feldolgozása után a mennyezetet hengerrel kell festeni. Ügyeljen arra a tényre, hogy vízalapú kompozícióval végzett munka során a szerszámot be kell meríteni, és nem kell a tartályba meríteni. Ennek következtében a festék nem folyik ki a görgőből, és egyenletesen oszlik el az alkalmazás során.

Minden munkát gyors ütemben kell elvégezni. A kompozíciót egyenletesen kell alkalmazni, hogy a folyamat ne habozzon, a vonalak egyenletesen oszlanak el egymástól. Minden következő csíknak ki kell terjednie az előzőre.A kompozíciót gondosan őröljük a felületen, hogy megakadályozzuk a gyors száradást.

Hasznos ajánlások

Ha még mindig nem határozott a megfelelő eszköz kiválasztásánál, vegye figyelembe a fontosabb jellemzőket.

Először azt kell mondanom nagy területfeldolgozásnál mindig a legjobb, ha görgőt használunk. Ezekkel az eszközökkel gyorsan és pontosan festheti fel a mennyezetet, válás nélkül. Egy ecsettel dolgozva folyamatosan szembe kell néznie a csigákkal, emellett a folyamat sok időt és erőfeszítést igényel.

A meghosszabbított fogantyú megléte jelentősen leegyszerűsíti a színezést. A mennyezet könnyedén befejezhető a létra nélkül. Más eszközök segítségével ez szinte lehetetlen.

Ha egy görgőt választunk, ne feledje, hogy munka közben a lágy sörték a mennyezeten maradhatnak. Ezért azonnal vásároljon egy minőségi eszközt, amellyel nem lesz ilyen probléma.

Hengerrel történő munkavégzés közben rendszeresen távolodjon el a kezelt területről. A mennyezet különböző szögekből történő megtekintése segít a festés minőségének értékelésében, valamint a hibák hiányában. Ha a munka végén rosszul kezelt területeket észlel, nagyszámú dörzspapír segít megoldani a problémát.

Különös figyelmet kell fordítani nem csak az eszközre, hanem a festésre is. Az egész folyamatot ugyanazon márka összetételével kell elvégezni. Ellenkező esetben a végeredmény nem lep meg. A festék kiválasztásánál érdemes a felület típusára összpontosítani.

A mennyezet festésére görgővel lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba