Texturált görgők: típusok és felhasználások

 Texturált görgők: típusok és felhasználások

A felületek texturált felülete az egyik lehetőség a belsőépítészet egyéniségének megteremtésére. Speciális festőeszközökkel - texturált és texturált görgőkkel, melyekkel a falakat művészi festéssel díszítheti, vagy érdekes dekoratív hatásokat hozhat létre.

Az ilyen típusú kivitel minősége attól függ, hogy milyen alaposan elkészült az alapzat, a bevonási technológia figyelhető meg, és a görgőt megfelelően választották ki. Tekintsük a megkönnyebbülés festőeszközök típusait, és hogyan kell használni őket.

Alkalmazás funkciók

Kétféleképpen használható a görgő a felületek díszítésére.

 • Az első esetben különböző minták bélyegzésére használják: a legegyszerűbb és legösszetettebb fantáziaigényekhez hasonlóan, mintha a tapéta beillesztésre kerülne, a ruhadarabok egymáshoz kapcsolódnak a minta folytatásához. A henger különböző erővel préselhető, ami többé-kevésbé kifejezett megkönnyebbülést eredményez.
 • A második esetben egy durva henger vagy a falon mintázott bundával ellátott szerszám segítségével a különböző anyagok textúráját imitálják: tégla, fa, márvány vagy kő, valamint egy máz - látványos homályos foltok.

A dizájn fali dekoráció létrehozásához kész dekoratív hengeret vásárolhat. vagy építsd meg magad. Annak érdekében, hogy jobban navigálhasson a texturált festékszerszámok körében, hagyjuk meg a fajtáikat.

típusok

A szabványos henger kialakítása fémrúdtartót tartalmaz hengerrel és fogantyúval. A henger alapjai lehet fém, műanyag, gumi. A mintával ellátott szerkezeti minták olyan forgó hengeret biztosítanak, amely összegyűjti a színezőanyagot egy gumi kupakkal kombinálva, amelynek felületén egy díszet vágnak a nyomatok létrehozásához. A fő hengerek közötti különbség a henger fedése.

anyagok

A palackok gyártásához a hengerek különböző anyagok, attól függően, hogy milyen lehet:

 • Gumi vagy szilikon A különböző méretű, különböző méretű hornyok és kiemelkedések miatt sokféle dekoratív hatás jön létre, amely a téglafalat vagy a mintázatot megkönnyíti.
 • Habgumiamely kényelmes a víz-diszperziós festékek és a kis területek festése. Hátrányai közé tartozik az egyenetlen sík gyenge festése, a fröccsenés kialakulása intenzív nyomás alatt és a törékenység.
 • Hab műanyag - A gumihenger olcsó analógja. Mínusz hab - hajlamos a mechanikai feszültségre, így ez a szerszámnak ismételten újnak kell lennie.
 • bőr - a márvány bevonatot imitáló nagyon szép hatás elérésére használható. A velencei vakolatot a legjobban természetes bőrhengerrel kell alkalmazni, mivel tökéletesen megfelel ennek a feladatnak.
 • fa - mivel a fa környezetbarát anyag, célszerű ilyen görgőket használni a gyermekek befejezéséhez. Lehetővé teszik, hogy a festékkel kezelt felületre gyönyörű, domború díszet kapjunk.
 • műanyag - használatakor a dekoratív keverék csak akkor lesz, ha csak egy teljesen sima felületen kell lennie, ezért lehetetlen az alap gondos előkészítése nélkül. Ezenkívül a műanyag hosszantartó használat miatt hajlamos a repedésre.
 • Shaggy (szőrme) - bevonatként természetes és mesterséges szőrme - poliakril és poliamid - felhasználható, különböző hosszúságú csíkokkal. A kezelt felületen a mintázott tapaszok érdessége és mélysége függ a szálak hosszától.

számlák

A dekoratív hengerek különböző szerkezetekben különböznek, aminek következtében a végső dísztárgyakat kapják. Néhány eszköz célja a természetes anyagok textúrájának és másoknak az utánzata - önkényes minta egyszerű létrehozása.

Az alkalmazási módszer szerint:

 • Texturált termékek. Kemény vagy puha gumi gyártásához. Ha egy ilyen szerszám nedves vakolt felületet húz, akkor dombornyomássá válik. A különböző mintázattal vagy egyszerűen durva hengerrel ellátott hengerek segítségével különböző anyagokból készülhet a szőrme és a fa textíliák és kőforgácsok, sőt a bambusz rostok is. A bunda biztosítja a többirányú szálak hatását, a gumi bevonattal ellátott henger, ahol egy speciális hurokmintát vágunk, lehetővé teszi a természetes kő utánzását, és a szivacsok után nyomok maradnak.
 • Strukturális kiigazítások. Segítségükkel egy komplex ismétlődő díszet alkalmaznak a vakolatra, ami pontosan az, amit egy sablonnal ellátott henger tervez. A használat egyik jellemzője egy már befejezett felületre való bevonat, például festett vagy pontosan vakolt fal. Díszítéssel folytassa, amikor a gép teljesen száraz. A legszebb dísze kiderül, hogy a figurás görgőt bizonyos mintával használja-e.

hatások

A dekoratív felületek a kreativitás végtelen lehetőségei. Természetesen ezekre a célokra a legkönnyebben használható kész textúrájú hengerek, amelyek ideális segédanyagok mindenféle összetett és nagyon szép dekoratív hatás létrehozásához:

 • "Átlós" - szokatlan absztrakt minta a ferde vonalakból.
 • A „blotok” festői foltok, amelyek tetszőleges körvonalai hasonlítanak a folyékony cseppekre.
 • "Eső" - a név ellenére, a kaotikus vonalak és a hengeren elágazó mintázat miatt vizuálisan ez a hatás egy díszes virágmintás.
7 fénykép
 • A „fagyos reggel” egy eredeti dísz, amely fagyos mintára hasonlít, télen a fagyos időben.
 • "Rhinestones" - egy sorban elrendezett drágakövek nagy utánzata szimmetrikus dísze.
 • "Virágzó rét" - látványos fantasy virág dísz.

Nem kevésbé szép hatások keletkeznek a görgők más eszközökkel kombinálva a dekoratív és befejező munkákhoz. Tegyük fel, hogy egy falat szép polka-pontozású mintával díszítünk, egy szabványos hengerrel együtt használva egy sablont - amelyet vékony műanyagból vásárolnak vagy készítenek.

Bambuszhatás létrehozásához a bázist egy fehér dekoratív keverékkel borítják, simítóval. Azt is használják, hogy egy háttérmintát hozzanak létre. Míg az alapréteg nem száraz, a simítóval vagy a spatulával a bambuszrügyeket imitáló minta képződik. Ezután a falat festékhengerrel dekoratív viaszgal kezelik. Végül helyezze az ékezeteket dekoratív ezüst lakkozással, hogy nagyobb legyen a minta kifejeződése.

Blistering - homályos foltok a mély árnyalatokban, amelyek telítettségben különböznek, a fal alapszínnel történő festésével és egy kaotikus mintázat száraz vagy nedves ruhával vagy celofánnal történő tekercselésével.Az eredeti textúrák létrehozásához használhatunk egy szivacsot egy puha foltos dísz vagy ecsettel a hatékony fröccsenéshez.

Érdekes hatás érhető el a saját tenyereinek falán található tetszőleges nyomatokból.

Hogyan válasszuk ki?

A dekoratív festéshez használt különböző festőeszközök bonyolíthatják a görgő kiválasztását. A vásárlási hibák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy évek óta használják a dekoratív befejező munkát végző mesterek tippeit.

Mit kell tennie:

 • Ellenőrizze a görgő munkadarabjának minőségét és a deformációval szembeni ellenállását. Ehhez jelentősen összetörnie kell a bundát, majd értékelnie kell az állapotot. Erős horpadás a kabáton - az ok arra, hogy megtagadják az ilyen henger megvásárlását.
 • Hosszú halom henger kiválasztásánál szükség van a szőrme bevonatának szemrevételezésére, hogy kiszáradjon a szálakból, ami szükségszerűen ragaszkodik a festett falhoz, amely nem néz ki vonzónak.
 • Biztosítsa a byugel megbízhatóságát - a szerszám alapjául szolgáló konzolt. A lágy byugel gyorsabban deformálódik, ami nemcsak csökkenti a görgő élettartamát, hanem a kivitel minőségét is befolyásolja.

A falak festésére egy szabványos rövid fogantyúval rendelkező termék eléggé alkalmas, míg a mennyezet díszítésére egy speciális teleszkópos fogantyúval rendelkező szerszámot kell vásárolni.

Mit kell keresni a vásárláskor:

 • Szerkezeti gumihenger - ebben az esetben fontos a gumi és a henger munka minőségének értékelése. A jó szerszám rugalmas bevonattal rendelkezik, és könnyen hengerelhető, nem vibráló henger. Az ideális megoldás az ideális kialakításhoz egy olyan eszköz, amelyben egy kenőhenger és egy bunker található, amely lehetővé teszi, hogy az egész mintát megszakítsuk anélkül, hogy meg kellene szakítani a festéket;
 • Texturált habszivacs bevonattal ellátott műszer - itt meg kell győződnie arról, hogy a kiválasztott szivacs bevonat a kívánt átmérőjű pórusokkal rendelkezik, hogy megkapja a burkoló buborékok vagy holdkráterek dekoratív hatását;
 • Bőr dombornyomott henger - mivel főként a velencei vakolattal való munkavégzéshez használják, majd próbálja meg csak azokat a termékeket figyelembe venni, amelyek természetes bőrbevonattal rendelkeznek. Lehetetlen nyomtatni egy vakolt alapra szintetikus analóg eszközökkel - egyszer, és feloldódhatnak - kettő;
 • Görgő a halomból - itt a csigák hossza 0,2 cm és 2,5 cm között kell, hogy legyen. Az erős "bozontos" falak hatása egy hosszú halom henger;
 • A mintázott műszer-figurabély rajz nagy jelentőséggel bír: a legszebb díszeket finom minták és ékszerek kombinációjával kapjuk meg.

Stencil vagy textúra görgő lehet vásárolni vagy kézzel. A szokásos festőeszköz önmagában készült anyagból, irha-, papír- vagy szivacsos bundából áll, amely biztonságosan rögzíti a menettel. Jó, ha kaotikus pöttyös díszeket alkalmazunk ezzel a modullal.

Felület előkészítése

A falfestés az a fajta befejező munka, amelyet mindenki mester, legfőképpen magas színvonalú előkészítéssel tud előállítani. Ha elhanyagoljuk a falak előkezelését, akkor nem számíthat a minőség minősége és tartóssága.

Megrendelés:

 • Tisztítsa meg a felületet a régi bevonatból, például tapéta.
 • A vakolat vagy a beton alapzatának egyenlőtlenségeit egy darálóval simítsa.
 • Vigye fel a falat és zárja le a repedéseket, mosogatókat, aprított vakolat keveréket.
 • Szintelje le az alapot egy simítóval és őrölje.
 • Porítsa le a felületet porszívóval vagy füves ecsettel.
 • Az aljzatot alapozóval kezeljük újra, hogy növeljük a dekoratív bevonat tapadását és csökkentjük annak fogyasztását.

Amikor a fal teljesen száraz, elkezdheti díszíteni.

Festék alkalmazás

Számos újonnan érkezettnek, aki éppen belépett a javítás világába, úgy tűnik, hogy a festékhenger használata elemi kialakítása miatt könnyebb, mint valaha. Mindazonáltal a festékekkel és lakkokkal végzett munkák (festés) bizonyos ismereteket igényelnek, amelyek nélkül a tökéletes befejezés sajnos lehetetlen.

Tehát először ecsettel vagy szöghengerrel festjük meg a sarkokat. Az LKM alaposan összekeveri egy kis teljesítményű építő keverővel. Töltsük fel a küvettát festékkel, és húzzuk be a görgőt oda-vissza, hogy a bundát megfelelően festeni kell. A végén a küvetta ferde hullámos alján egy szerszámot hajtunk végre, hogy eltávolítsuk a felesleges festékkompozíciót és annak egyenletes eloszlását a henger munkadarabján - bundában.

Annak érdekében, hogy a munkaterület felületét a görgő egyidejűleg felszívódó festékmennyiséggel határozza meg, a falra kell festeni a festéket, hogy négyzetet készítsen. Szem előtt tartva, több csíkba kell bontani, fókuszálva a bunda szélességére. Tegyük fel, hogy öt bárral foglalkozunk.

eljárás:

 • Vigyen fel egy dekoratív bevonatot a sarok tetején.
 • Az 1. csíkot kihagyjuk: azonnal, ha az alulról felfelé mozgatjuk, a 2-es szalagot festjük.
 • A 3-as csíkot kihagyjuk, és az 5-ös csíkot alulról felfelé mozgatjuk, majd a 4. sz., Majd ezt követően az 1-es és 2-es csíkot.

Ez a festési módszer hozzájárul a színezőanyag egyenletes eloszlásához, és nagyban megkönnyíti a falak festését.

Ezután egy vízszintes görgővel lefelé haladva több vízszintes csíkot húzunk. Az egyes szalagok végrehajtásához a műszer feltétlenül szakad el az alapról. Két túra garantálja, hogy a tér tökéletesen színezett lesz.

Most már csak a festékanyagokat kell beírnia, és a rendszer alapján a festéket tovább kell felhordani. A színező készítmény vízszintes eloszlása ​​magában foglalja az előző négyzet rögzítését a henger működési részének szélességével megegyező távolságban.

A kép mintázott eszközzel történő görgetésének eljárása:

 • A tálcát festékkel kell kitölteni a habrész impregnálásához.
 • Szerelje fel a görgő szerkezeti gumi részét és tekerje őket többször a tálca hullámos aljára, hogy eltávolítsa a felesleges festék- és lakkanyagokat, hogy megakadályozza a foltok kialakulását.
 • Miután a görgőt a munkafelületre préseltük, mintázatot készítenek úgy, hogy mintázatú utat helyeznek a tetejéről lefelé, elérve a díszítendő alap szélét.

Egy második mintás sáv létrehozásához a műszert egyértelműen az első csík határához alkalmazzuk, hogy biztosítsuk a minta egyenletes eloszlását.

gondoskodás

Festési szerszámok - a kefék és a görgők hosszabb ideig tartanak, ha megfelelően gondoskodnak. A víz-diszperziós festékekkel végzett munka befejezése után a görgőt a folyóvíz alatt kellőképpen kell mosni, hogy a bevonatból kiöblítse a színezőanyag részecskéit. Ezért kiszabadul a kabátból, és mosott, és egy szivacsot vagy rongyot használnak a byugel és a fogantyúk tisztítására. A mosott keféket szuszpendált formában kell szárítani, így a sörték nem törik meg.

A különböző típusú dekoratív bevonatokkal való munkavégzésnek különféle cserélhető bevonatokat kell gondoskodnia. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi az anyagok költségeinek csökkentését és a kivitelezés teljesítését az összes szabálynak megfelelően.

A festékhenger festésére, nézd meg ezt a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba