Festékhengerek: fajták és jellemzők

 Festékhengerek: fajták és jellemzők

A javítás egy hosszú távú esemény, amely alapos előkészítést, pénzügyi és időköltségeket, valamint elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzését igényli. Színezés - az egyik leggyakoribb és látványos trükk a felületek díszítésekor. A színek és árnyalatok, az alkalmazási módok és a textúrák hatalmas változatossága sok képzelethez vezet. Ennek a befejező opciónak a látszólagos egyszerűsége mögött azonban sok árnyalat van elrejtve: milyen festéket válasszon, hogyan kell megfelelően kezelni a felületet, hogyan kell alkalmazni a színt, hogy a szín egyenletes legyen, és a bosszantó cseppek és a festetlen területek ne rontják a projekt általános megjelenését és a festő bánatát.

A falak festésére különböző szerszámokat használhat, mint például kefék, légfúvókák vagy görgők.

Roller - az arany átlag közöttük. Számos módosítással és lehetőséggel rendelkezik a videókhoz. A Prokras szinte tökéletes festékfogyasztás mérsékelt. Az egyszerű használat, az egyszerű kezelhetőség és az optimális költség a „ár-minőség” tökéletes kombinációját eredményezi. Ezen túlmenően a készülék használatával dekoratív mintát, stencilmintát és még textúrát is alkalmazhat.

Eszközfunkciók

A festőhenger egy egyszerű szerkezetű eszköz, amely egy fogantyúból és egy ívelt alakú keretből áll, amelyen különböző felületekkel ellátott színhengerek vannak felszerelve. Működésének elve a különböző anyagok abszorpciója, amikor a dob be van merítve, és ezeknek a vegyületeknek a festett felületre való átvitele.

A görgő előnyei:

 • felületi feldolgozási sebesség;
 • a kompozíció alkalmazásával kapcsolatos munka minősége;
 • a kezelt síkon további hatások hozzáadásának képessége;
 • a felhasznált anyagok mennyiségének csökkentése;
 • nagy modelltartomány.

A haladás nem áll fenn, és ma már könnyen megtalálhatja a szerszámok ilyen változatait, mint egy görgőt a sarkok vagy a henger meghosszabbításával a mennyezet és a magas homlokzatok festésére. Különös figyelmet kell fordítani a színezőanyag automatikus vagy dugattyús áramlású görgőire. Ez a szerszám ideális nagy sík felületek megmunkálásához. Nem csak a festék felhordásához szükséges, hanem más anyagokra is alkalmazható - ragasztók, lakkozás, folyékony tapéta, alapozó. A görgő módosításának megválasztása majdnem teljesen az alkalmazott folyadék jellemzőire épül.

Az anyag cseréjekor csak a görgő felülete szükséges, és a görgő ismét készen áll a munkára. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a görgős bevonat különböző anyagokból készülhet: szőrme, habgumi, poliészter, poliakril, nemez, gumi, gyapjú, nejlon.

A prémes kabátok kiválasztásában rejlő összes trükk vizsgálatához figyelembe kell venni a különböző típusú bevonatok jellemzőit, valamint a használatukra vonatkozó ajánlásokat.

típusok

Mivel a tárolóban lévő görgők típusát nagy választék képviseli, érdemes megérteni a kiválasztás kritériumait.

Meghatározzuk a görgő elvét.

 • Állandó merülő.
 • Dugattyús festékkel ellátott rendszerrel - a fogantyúja olyan tartályral áll rendelkezésre, amely egyszerre fél liternyi anyagot tartalmaz. Az anyag egyenletesen nedvesíti a görgő forgó felületét.
 • Automatikus festék adagolással. A készülék csak nagy térben fizeti meg a magas költségeket.Jellemzője a nagy teljesítmény és a fogyóanyagok hatékonysága, mivel ez az eszköz egy adagolóval ellátott eszköz.

A munkájának két elve van:

 • az anyag a szivattyú használatakor belép a tömlőn;
 • a henger az üregben helyezkedik el, és már ettől kezdve nedvesíti a dob munkafelületét.

A munkahengerek a következők:

 • külső (keményebb és megerősített);
 • belső munkákhoz (kisebb).

A szerszámot a bevonóhenger típusa határozza meg:

 • szőrme - egyetemes eszköz falak festésére. Festéket takarít meg, egyenletesen elosztja a rétegeket, jól fest egyenetlen és durva felületeket, tisztán dolgozik a munkában (legalább egy csobbanás van belőle). Ezek lehetnek természetes szőrméből vagy szintetikus analógokból (poliakril, poliamid), amelyek szintén eltérnek a fonák hosszától. Van egy szabály: minél több szabálytalanság, annál hosszabb a nap. Egy "de" - a foltok a kezelt felületen maradnak.
 • Habgumi - nagyon kevés festékre alkalmazható. A legalacsonyabb költségű, de rövid élettartamú, pontatlan (túl sok permet), rosszul folt az egyenetlenség, a nagy területeken kényelmetlen. Nem ajánlott velük festeni a falakat - túl sok foltot. Minél nagyobb a sűrűsége, annál tartósabb lesz a görgő.
 • velúr - festésre, lakkok felhordására használják. Szoros festés, de ez egy eszköz a szakemberek számára. Határozatlanul dolgozzon vele, sok fröccsenés jellemzi. Az anyagok fogyasztása némileg megnövekedett a görgő felületén történő abszorpció miatt. A költség viszonylag alacsony.
 • Pamut vagy ruhával - bármilyen festékkel dolgozni lehet, tartósak, de sok anyagot permeteznek, ezért óvatosnak kell lenni.
 • Flock és mások sima felületűek - csak sima, jól felkészített síkokhoz használható. Erős és tartós, olcsó.

A festési falak nemcsak festéssel, hanem egy kép vagy textúra rajzolásával is kialakíthatók díszítőeszközökkel, amelyek a felületükön megjelenő mintával jelennek meg.

A görgőket osztják a villák magasságával:

 • Magas halom. Hajmagasság 18-22 mm. Ideális falazati, vakolt, betonfelületekhez.
 • Átlagos halom Hajmagasság 11-12 mm. A gipszkarton, a fából készült területek, valamint a beton és a vakolat használatakor használható. Képes jól festeni a festéket. Lehetőség van a környező térség magas páratartalmú munkáinak elvégzésére.
 • Rövid nap. Haj magassága 5-6 mm. Alkalmazza a fa és fém felületek lakkozására és festésére. A festék takarékos.

Meg kell választani a görgő szélességét. Három méretben vannak.

 • Rövid. Méret - 8-10 cm., Átmérő - 10-15 mm. Alkalmas kis helyek feldolgozására, nehezen elérhető helyeken.
 • átlagos. Méret - 15-20 cm., Átmérő - 20-90 mm. Kényelmes a padló, a fal, a mennyezet felületek feldolgozásához.
 • hosszú. Méret - 25 cm-től, Átmérő - 80 mm-től. Erősített kötőelemek, javított anyagfúvókák jellemzik. Professzionális eszközként van elhelyezve.

A görgők megkülönböztethetők a görgő fogantyún való elhelyezésének módszerével. Vannak olyan modellek, amelyeknél egy csapszeg helyettesíti a bundát, a keret lengéscsillapító.

Ha a tervekben nincs nagy mennyiségű négyzetméteres festés, a görgő felépítése nem játszik szerepet - biztonságosan megteheti.

Melyiket választani?

Ha megkezdte a festés munkáját, akkor nem csak a festékanyagokat, hanem egy bizonyos típusú berendezéseket is ki kell választania. A görgő kiválasztásakor meg kell ismerkednie a gyártók és az eladók ajánlásaival az egyik vagy másik opció optimalitásáról. A belső munkához legjobban értékesített hengerek a habszivacs.Habgumi - olyan anyag, amely teljesen ellenáll az agresszív készítményeknek, olaj- és alkidfestékeknek. Az egyetlen dolog, amelyre ideális, a víz alapú festékek és ragasztók, egy alapozó.

Az olajjal, latex festékkel és zománcokkal végzett munka esetén azonban a szilikátfestékek és a lakkok szőrme görgők tökéletesen illeszkednek. Minél rövidebb a csigák hossza, annál simább a kezelt felület.

Azok is, akik nem félnek az agresszív anyagoktól, megfelelő univerzális velúrhengerektől. Nemcsak víz diszperzióhoz, hanem olaj-, alkid-, kétkomponensű festékekhez is felhasználhatók. Ezen vegyületek alkalmazásához a szintetikus, természetes gyapjú fúvókát, a poliakril szálakat használhatja. A textúrázás érdekében érdemes szerszámot készíteni szilikon bevonattal, hosszú napsugárral vagy gumiszalaggal.

Az eszköz kiválasztásánál egy másik fontos tényező a kabát gyártásának minősége: a firmware-nek simának kell lennie, fontos, hogy zárógyűrű legyen. A görgő kiválasztásakor érdemes kiemelni a kivitelezés minőségét. Nem szabad a szőrzetből kilógó szálnak lennie, a firmware-nek laposnak kell lennie. Ellenőrizze a gyártó jelölésének jelenlétét is

Felület előkészítése

A felszíni előkészítés a festésre gyakran hosszabb folyamat, mint maga a festés, de nagyon fontos. Szükséges, hogy minden technikát kivétel nélkül betartsunk.

 • Távolítsa el a korábbi felületi lefedettséget. A régi festék laza részeinek hámozása a munka általános megjelenésének romlásához és a már új festmény hámlásához vezet. A vízmosás vagy a víz alapú festék sok nehézség nélkül eltávolítható - nedvesítse meg a kezelt felületet, majd egy spatulával. A maradékokat áztatott ronggyal távolítsa el. Vízálló festék, szeszélyes, az eltávolításhoz fémkefével kell dolgozni.
 • Ezután nedvesítse meg a felületet, és egy kicsit várva nyissa ki a vázlatok ablakát. A bevonatot le kell húzni és egy spatulával eltávolítani. Egy másik módja: tapéta ragasztó ragasztása vagy beillesztése a régi festékbe, újságok ragasztása rajta, hagyja megszáradni. A papírréteget eltávolítva eltávolíthatja vele az előző bevonatot. A harmadik mód egy fúróval való eltávolítás, de akkor nem lehet elkerülni a felületen egy hatalmas porréteget.
 • Ha szükséges, fedjük le a felületet. A felső réteg eltávolításakor megvizsgálhatja a munkafelület alapjának állapotát, ellenőrizheti a repedéseket, üregeket és szabálytalanságokat, amelyeket gittnek kell fednie.
 • Jó csiszolás csiszolópapírral az összes szabálytalanság. Van egy árnyalat az olajragasztó gittel - a víz alapú festéket elszíneződik.
 • Először alapozó és befejező alapozó. A lakóövezetben való munkavégzéshez csak egy alkid-, akril- és ásványi alapozó használható, a többi kompozíció tilos. Az alkid keverék teljesen ellenjavallt gipszkarton és gipszfelületek esetében.
 • Tisztítsa meg a felületet a por, szennyeződés, zsírfoltok nyomaitól. A legegyszerűbb módszer szappannal és vízzel való mosás nélkül. A vakolt felületeket ellenőrizni kell a bevonat lehetőségével - ha a kéz tartásakor kréta nyomai láthatók, érdemes újra kezelni ezt a területet egy univerzális alapozóval.

A felületek előkészítésével kapcsolatos munkát óvatosan kell végezni, hogy a festék minél jobb és egyenletesebb legyen.

színezés

 • Meghatározza a festmény munkájának sorrendjét. Az első a mennyezet, majd a falak és a padló festése.
 • A maszkoló szalag körvonalazza a festés határait.
 • A mennyezet festésénél a fal kb. 5 cm-es határméretének alkalmazásával kell kezdődnie a falra való átmenet nélkül. Ha mennyezeti díszléc van, másodlagosan festik. A falak festésénél a határokat a sarkokban, az ablakok és ajtók közelében alkalmazzák. Az egyik ilyen hely felülete függőlegesen, egy méter szélességgel van festve.Ezután, átfedve, festeni a következő részt. Vigye fel a festéket a fényre.

A csíkok és csíkok kiküszöböléséhez kövesse a görgővel történő festés alapvető szabályait.

 • Ne merítse teljesen a görgőt festéktartályba. A festék egyenletes elhelyezéséhez a görgőre speciális hornyolt edényt kell használni, a görgőt a görgő mentén kell mozgatni. Ez csökkenti az anyagok fogyasztását.
 • Festés nyomás nélkül, zökkenőmentesen, megismételve már áthaladt ütéseket, felülről lefelé, de átlósan.
 • A szükségtelen spray-k elkerülése érdekében a munkát lassan és zökkenőmentesen végzik.

Az ideális felület több festékréteget tartalmaz, mindegyiküket csak akkor alkalmazzuk, ha a terület elnyelte az előző réteget, és teljesen megszárad. Amint a görgő elveszíti az egyenletességét, kicseréli.

Szerszámápolás

Mint minden szerszám, a görgőknek megfelelő gondosságra van szükségük, különben egyszeri lesz, és a jövőben nem használható. A vízben oldódó anyagokkal és festékekkel végzett munka után egyszerűen le kell mosni a görgő bevonatát vízzel, helyezze be a fogantyút, és mossa meg nedves ruhával. Ha a munkát agresszívebb folyadékokkal végeztük, a hengeret kerozinba vagy oldószerbe kell áztatni, majd szappanos vízzel kell mosni. Habhengerek dobhatók ki. Szárításhoz a görgőket a csontváz felfüggeszti vagy függőlegesen a fogantyúra helyezi. Annak érdekében, hogy elkerüljük a szőrme bevonását, azokat meleg szobában tisztítják.

A következő videóban bemutatjuk a "W" technikájú görgővel történő festést.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba