Primer Knauf Betokontakt: az alkalmazás jellemzői és előnyei

A Knauf Betokontakt alapozót a belső és külső díszítéshez használják. Összetétele lehetővé teszi, hogy a terméket bármilyen sűrűség és felületi simasággal rendelkező alapokon alkalmazzuk. A fő összetevők a polimerek és a kvarc chipek. Ezek növelik a bevont felület merevségét, a falak vízszigetelését és tűzállóságát.

Primer Knauf Betokontakt: az alkalmazás jellemzői és előnyei

A Knauf Betokontakt alapozó fő feladata, hogy a vakolatot sima felületekhez ragaszthassa és megbízható, tartós bevonatot hozzon létre. Funkcionális, egyszerűsíti a felületek előkészítésével és az előző bevonat szétszerelésével kapcsolatos munka sok szakaszát.

Ha korábban több különböző kompozíciót kellett használni, akkor csak egy Knauf Betokontakt talaj elegendő.

Általában ez az alapozó a következő jellemzőkkel rendelkező építőanyagokkal való munka során használható:

 • nagy sűrűségű (beton);
 • nedvességállóság;
 • simaság (üveg, kerámia).

  A szakértők azonban megjegyzik, hogy a konkrét kapcsolatok a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • gyenge törékeny bázisok (gipszkarton) erősítése;
  • a ragasztási tulajdonságok növekedése;
  • lúgos ellenállás;
  • felszíni szintezés;
  • a bázis mikrokockáinak eltávolítása;
  • bármilyen anyaggal.

  Ezek a Knauf Betokontakt alapozó tulajdonságai kiterjesztik alkalmazási körét. Ideális előkészítő és durva munkához, mielőtt a vakolat betonra, cementre, gipszkartonra, különböző fémszerkezetekre kerül. A talaj szorosan illeszkedik az alaphoz, és durva, az érintőfóliát képez, amely a következő bevonat nagyfokú rögzítését biztosítja.

  Belső befejezés esetén a beton érintkezése lehetővé teszi, hogy kihagyja a javítás kötelező szakaszát - a régi bevonat lebontását. Könnyen alkalmazható olaj- és alkidfestékekkel, zománcfelületekkel és régi lapokkal festett falakra. Knauf Betokontakt megbirkózik minden kihívással.

  A gyártók egy univerzális kompozíciót hoztak létre, a Knauf Betokontakt alapozót szakértők használják a fa, fém alkatrészek, polisztirolból készült díszítőelemek munkájában. A talaj alkáli készítmények ellenállása lehetővé teszi a mész és gipsz alapú vakolat használatát.

  Knauf Betokontakt talaj áttekintése

  Primer A Knauf Betokontakt rózsaszín árnyalatok keveréke, teljesen használatra kész. 5 kg-os és 20 kg-os vödörben kapható. Az eltarthatósági idő a gyártás időpontjától számított 18 hónap, A nyitott terméket kb. 6 hónapig tároljuk szorosan lezárt tartályban.

  A termék határozott tapadási tulajdonságokkal rendelkezik. összetett természetű felületeken - gyengén abszorbens, sima, sűrű. A betonalapok, gipszkartonlapok megerősítésére, fémszerkezetek készítésére további munkákhoz (gitt), kerámia burkolása során, polisztirolból, gipszből, poliuretánból készült díszlécek rögzítése. A Betonokontakt egyszerűsíti az építési munkálatokat és csökkenti a további fogyóanyagok mennyiségét a megerősítő tulajdonságai miatt. Primer A Knauf Betokontakt szintje megegyezik a felszínnel, kiküszöböli a bázis kisebb hibáit, mikrokockákat.

  A Knauf Betokontakt márka talajával való munkavégzés egy bizonyos hőmérsékleti szabálynak való megfeleléshez szükséges. Nem használható -5 ° C és ennél alacsonyabb hőmérsékleten, hidegben, és akkor is, ha a hőmérő + 26-27 Celsius fok felett van.

  A bevonatot két rétegben alkalmazzuk, mindegyik szárítási ideje körülbelül három óra, de a szakértők azt javasolják, hogy 12-20 óra múlva folytassák a munkát. Győződjön meg arról, hogy kiszáradhat, ha megérinti, az alap nem ragadós.

  A Knauf Betokontakt alapozó kétféle - ásványi részecskékkel 0,6 mm és 0,3 mm. Az első típust külső felületek durvázására és bevonására használják, a második pedig finomabb munkákhoz és zsugorításhoz.

  A szükséges anyagok fogyasztásának kiszámításakor számos tényezőt kell figyelembe venni:

  • a bázis nedvesség felszívódásának mértéke;
  • felületi típus;
  • rétegek száma;
  • alkalmazás módja.

  Sima felületen, mint például a festés és a kerámia, a talajfogyasztás szignifikánsan alacsonyabb lesz, mint a betonlemezre. A minimális fogyasztás körülbelül 200 gramm. 1 m ²-en, maximum - 350 gr.

  A gyártók olyan keveréket készítenek, amely teljesen készen áll a munkára.. A szakértők lehetővé teszik a Knauf Betokontakt alapozó hígítását kis mennyiségű vízzel a legjobb mechanikai alkalmazás érdekében.

  Kézi alkalmazás esetén a hígításhoz szükséges víz maximális mennyisége 50 ml / l primer. A mechanikus permetezésben 2: 1 arányú hígítást alkalmaznak - a talaj két része a víz egy része.

  A talajhígítás egy másik lehetőségét is kínálja, ezzel a technológiával csökken az anyagfelhasználás, de a minőség ugyanaz marad. A bevonatot 2 rétegben alkalmazzuk. Az első réteg beton érintkezéséből és mély behatolású alapozóból áll. A második a Knauf Betokontakt a legtisztább formában.

  A munka megkezdése előtt a keveréket alaposan meg kell keverni, hogy az összes mikrorészecskét egyenletesen elosztják az egész területen. A felület feldolgozásakor bármilyen szerszámot használhat - ecsettel, hengerrel, mechanikus sprinklerrel. A rózsaszín szín segít meglátni a szennyezett területeket.

  Műszaki jellemzők és előírások

  Szakemberek hosszú és széles körben használt termékek márka Knauf, primer Knauf Betokontakt nem kivétel. Egyedülálló képessége a különböző sűrűségű és simaságú anyagok ragasztására lehetővé teszi, hogy különböző típusú munkákban használhassák.

  A Knauf Betokontakt alapozó fő tulajdonságai:

  • tartósság;
  • vízszigetelés;
  • gyors szárítás;
  • alkáli ellenállás;
  • az alkalmazás egységesítése;
  • a szélsőséges hőmérsékletek ellenállása;
  • penész és gombák ellenállása;
  • magas tűzállóság;
  • környezetbarát.

  A gyártók azt mondta, hogy a konkrét kapcsolat élete 80 év. Ezután a felület károsodása és teljes megsemmisülése következhet be. Jelenleg ezek az adatok nem igazolódnak, mivel a termék nem olyan régen belépett a piacra.

  A kezelt felületeken egy vékony, tartós vízálló film képződik, amely fokozza a vízszigetelő teljesítményt. Ez a tulajdonság megkülönbözteti a beton érintkezést a többi talajkeveréktől.

  A Knauf Betokontakt összetételének fejlesztése során benne voltak a fungicid tulajdonságokkal rendelkező adalékanyagok. Megvédik a bevonatot a gombás betegségek és a penész előfordulásától. Ezt a pontot figyelembe kell venni további befejező anyagok vásárlásakor.

  Az alapozó lehetővé teszi, hogy optimális légáramlást biztosítson a szoba és az utca között, a gőzáteresztő képesség nem csökken. Alkalmazható függőleges, vízszintes felületekre, padlóra és mennyezetre. A porózus bázisok és a mikrorepedések lezárásának képessége csökkenti az anyagok fogyasztását, megakadályozza a vakolat felaprózódását vagy más további bevonatok repedését..

  A -40 és + 60 közötti hőmérséklet-tartomány lehetővé teszi a belső és külső munkák megoldását. A készítmény teljesen biztonságos ember számára, és nem tartalmaz mérgező anyagokat. A talaj savtartalma a normál tartományban - pH 7,5-8,5. Az átlagos fogyasztás 0,35 kg / 1 m².

  Természetes összetevők, amelyek a talaj része A keverékek nem okoznak irritációt, nem kellemetlen szaga van, beltérben is használható, egészsége nélkül. A GOST megfelel az orosz és a nemzetközi követelményeknek.

  Felület előkészítése az alkalmazás előtt

  A Knauf Betokontakt alapozó alkalmazása nem igényel szakmai képzést, amely lehetővé teszi, hogy otthon használják. A felületkezelés kétféleképpen megengedett: klasszikus, ecsettel, hengerrel vagy spatulával, és gépesített.

  Először alaposan tisztítsa meg a port, a szennyeződést, az idegen részecskéket. Ezzel nem szükséges a régi bevonat eltávolítása, ha jól megőrzött, nem reped, vagy morzsolódik. Ezután a felületet zsírtalanítják, ellenőrzik. A mély repedések és hézagok előre megkötöttek és 24 órán át maradnak, amíg teljesen megszáradnak. Ezt követően a talajfelület után. Érdemes megjegyezni, hogy a talaj néhány centiméterre behatol a beton alaprétegébe, erősítve azt.

  A vásárlók pozitív megjegyzéseket tesznek a Knauf Betokontakt talajkeverékre, értékelik minősége, kényelme és egyszerűsége az alkalmazás, a gazdaságosság és a gyors szárítás során.

  A Knauf bizonyított márka. Ez a modern építési alapozó az építési munkákhoz számos szakember számára népszerű. A Knauf Betokontakt garantálja a minőséget és a tartósságot, így pénzt és időt takarít meg.

  A különböző felületek primerek típusainak és finomságainak további részleteit a következő videó ismerteti.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba