Hogyan válasszuk ki a penész és a penész alapozóját?

 Hogyan válasszuk ki a penész és a penész alapozóját?

A gombás spórák hajlamosak rosszul szellőztetett helyeken megjelenni, azonban kedvező környezetet kell kialakítani a szaporodáshoz. Az ilyen problémák elkerülése érdekében gombaellenes primer használható. A penész ellen használják, ami ronthatja az új javítást.

A penész és a penész veszélye

A mennyezeten és a falakon fekete foltok találhatók magas páratartalmú helyiségekben. Semmi nem olyan, mint egy gomba-paraziták. A szomszédság velük van kellemetlen következményekkel. A szoba nemestetikus megjelenése - közülük a legkisebb. A gombás spórák károsíthatják az emberi egészséget, különösen az érzékeny gyermekeket. A légzőszervek a testben a spórák karmestereként szolgálnak. A gomba számos betegséget provokálhat, beleértve a súlyosakat is.

A mikotoxinok a gombák által károsított káros anyagok. Ők azok, akik károsak az egészségre, csökkenthetik az immunitást, krónikus fáradtságot, mérgezést okozhatnak. Allergiás reakciók, asztma, gyermeki diathesis, migrén, orrfolyás, hörghurut és még onkológia - ez egy olyan betegségek hiányos listája, amelyek a lakóövezetben fekete foltokat okozhatnak.

Mint más paraziták, a gomba megszabadulása meglehetősen nehéz és időigényes.

A gomba okai

Az öntőforma aktív kialakulása állandó nedvesség jelenlétének függvénye. Magas nedvesség - egy jel, melynek védelme.

A gomba kolóniái kialakulásának a következő okai vannak:

 • Az épület alapja a vízszigetelés hibái, a talaj nedvessége behatol a falba.
 • A homlokzat vízszigetelésének megsértése a falak fagyasztásához vezet.
 • Megnövekedett nedvesség az épületben a szigetelés során a nem gőzáteresztő képesség miatt.
 • A "nem lélegző" anyagok használata a falak díszítésében, a légáramlás hiánya.
 • Cső szivárgás.
 • A műanyag ablakok telepítése harmathoz vezet.
 • Szellőzés-károsodás.

A gomba falainak veresége felgyorsítja a pusztulást. A meglévő gomba megszabadulása, valamint annak előfordulásának megakadályozása az elsődleges feladat, amelynek eszköze van.

Primer - a penész elleni küzdelem eszköz

A gombaellenes primer speciális összetételű, melyet szakértők fejlesztettek ki a gombák spóráinak semlegesítésére, megakadályozva azok visszatérését.

Szükséges, hogy a felületet gombaellenes készítményekkel kezeljük a fürdőben, a medencében, a fürdőszobában stb.

A fungicideket tartalmazó primer alkalmazása elpusztítja a formát a fal vastagságába való behatolás miatt, kitölti a vakoló réteg pórusait. A penészgombákban a penész pórusainak elpusztítására szolgáló gombaellenes komponenseket fungicideknek nevezzük.

Az alapozó felhordására szolgáló anyag meghatározza a készítmény összetételét. A felső felület típusát is figyelembe veszik.

A készítmény fungicidekkel rendelkező speciális alapozója különböző típusú bázisokat tartalmazhat:

 • akril;
 • alkid;
 • olaj;
 • ásványi anyag.

Az antiszeptikákat megelőző intézkedésekként használják javítási vagy építési munkák során. A meglévő gombás fal-elváltozások kezelése során a földi oldatokat nagyobb mennyiségű antiszeptikus anyaggal és áthatoló képességgel használják.

Gombaellenes primer fajtái

A magas páratartalmú és porózus bevonatokkal ellátott meleg helyiségek többször növelik a penészgombák gyulladásának kockázatát. A legbefolyásosabb tényező a nedvesség: a gomba spórák tenyésztője.

Az építési célú primerek speciális anyagok bevonásával készülnek.hozzájárul a film képződéséhez az alkalmazás felületén. A ragasztó, gyantás, olajkeverékek, a felület gyors száradásához hozzájáruló anyagok, antiszeptikus adalékanyagok a különböző problémák megoldására tervezett primer tulajdonságokat biztosíthatják.

A gyártók olyan megoldásokat hoznak létre, amelyek a kezelt felület típusától függően különböző célokat szolgálnak: beton, fa, tégla, gipszkarton.

A különböző felületek eltérő típusú primert igényelnek. Ahhoz, hogy hatékonyan megoldhassuk a forma megszabadulásának problémáját, emlékeznünk kell arra, hogy a penészgombák betonfelületekre szolgálnak. Az ilyen alapozó használata fafelületekre nem hatékony és nem ajánlott.

A fungicid készítmények többféle típusa van a felszínre gyakorolt ​​hatásukra:

 • mély behatolásra képes - erősítse a porózus felületeket, öt centiméterrel behatolja őket;
 • behatolva - erősítse meg a beton összetételét és a vakolat rétegét öt milliméter mélységig;
 • ragasztó - a felületet sűrű, ragasztó tulajdonságokkal rendelkező fóliával fedjük le;
 • speciális célú - különleges jellemzőkkel, mint például korróziógátló, fagyálló, stb.

Különféle primerek és céljuk. A fém, ásványi, festett vagy vakolt felületekre kompozíciók vannak, kerámialapokkal.

Munka gombaellenes alapozóval

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a penész kialakulását és megszabaduljanak, integrált megközelítést igényel.

Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk a gomba spórák teljes felszámolását, és teljesen megsemmisítsük a károsodás fókuszát:

 • A felesleges nedvesség kialakulásának okainak kiküszöbölése a szobában. Elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a forma forrását, és korrigáljuk a falak, lemezek vagy csövek illesztéseinek szabálytalanságait. Ha nem teszed ezt minőségi módon, a gomba visszatér, és újra el kell indítanod az összes tevékenységet.
 • A szellőztető rendszer hatékony működésének beállítása. Biztosítani kell az ablak lejtőinek megfelelő telepítését, hogy gondoskodjon a helyiség rendszeres szellőzéséről.
 • Vízzel és mosószerrel (például fehérítővel) egy ruhával kell használni a fekete gomba foltok mosására a falak vagy a mennyezet felületéről, majd a ruhát el kell dobni.
 • éget. Ez az eljárás azért szükséges, hogy a gomba spórái ne terjedjenek át a teremben a munka további szakaszaiban.
 • A mosott felületet jól szárítsa fűtőberendezésekkel vagy erős huzallal.
 • Teljesen távolítsa el a vakolat fertőzött területét.
 • A szárításhoz és fertőtlenítéshez vakolat vagy gázégővel kezeljük a vakolatmentes felületet.
 • Tisztítsa meg a kezelt felületet a széntől és a portól.
 • Vigyen fel egy speciális gombaellenes alapozót a felületre.
 • Négy óra elteltével a felület új felülete (vakolat, tapéta, festék vagy csempe bevonásával) megtörténhet.

Mielőtt bármilyen gombaellenes alapozóval dolgozna, gondosan olvassa el a használati utasítást.

Festék ecsetet használnak a talajoldatok kis területekre való felhordására., a károsabb méretű helyeken - a henger, nagy felületeken - permet. A primer rétegnek egyenletesnek kell lennie, rések nélkül. A legjobb hatás elérése érdekében a primert több mint 1 literre alkalmazzuk 1 literes összetételű 1 literes mennyiségben. A kopaszság elkerülése érdekében a primer vagy antibakteriális festék rétegeit merőlegesen kell alkalmazni.A gombaellenes szerek alkalmazása során a dörzsölés mozgása mélyebben behatol a készítménybe a kezelt felületre.

Ha szigorúan betartja a fenti algoritmust, akkor jó eredményt érhet el a gomba megszabadulásához.

Az épületen belüli munka mellett meg kell vizsgálni annak külső oldalát. A külső és belső küzdelem ugyanakkor eredményesebb lesz.

Fontos szabály a gombákkal való munkavégzés során a biztonsági előírások betartása. A penész egészségre ártalmas, így amikor megszabadulnak róla, személyi védőfelszerelést kell használni: gumi kesztyűt, szomszédos szemüveget, légzőkészüléket, kalapot, vastag ruhát.

Szükséges a bőrön való érintkezés elkerülése. Ha ez megtörténik, azonnal öblítse le folyó vízzel.

Még egy megváltoztathatatlan szabály, amikor a gomba kimutatható, és a vágy, hogy megszabaduljon attól, hogy nem használjuk a gombaellenes tulajdonságokkal nem rendelkező primert. Egy ilyen alapozó egy filmet hoz létre az érintett felületen, amely alatt a penész könnyedén érzi magát, és még aktívabban szaporodik, mélyen behatolva.

Annak érdekében, hogy a jövőben ne keletkezzenek a fekete foltok kialakulásával kapcsolatos problémák, ajánlatos biztosítani az állandó nedvességforrások hiányát még az építési szakaszban is. Ez megköveteli a vízszigetelés megfelelő formában történő megszervezését.

A ház, amely kívülről nem rendelkezik vízelvezető csatornákkal a csapadék és a felszín alatti víz kibocsátásához, veszélyben van. Az alapítvány, amelyet a felső végén vagy teljes egészében gombaellenes vegyülettel kezelt, a jó vízszigetelés garantálja.

Szükséges, mielőtt a téglafalat az alapítványra helyezzük, hogy a tetőfedő anyagot két rétegben helyezzük el. Ez a megközelítés megakadályozza számos lehetséges problémát.

Költsége szerint a primer a penésztől és a penésztől nagyban különbözik az egyszerű kompozícióktól. Az ilyen primer használata azonban sokkal kevésbé költséges, mint a kialakult penészfoltok megszüntetésére irányuló intézkedések. Ezért, ha a penészgombot a penészről megtakarítjuk, nem praktikus.

Az antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságok mellett a primereknek védő hatása van a falakra. A rágcsálók, a lárvák és más paraziták nem fogják megsemmisíteni a speciális szerkezetekkel borított felületet. Az ilyen kezelés a fafelületekre vonatkozik, mivel ez az anyag a káros körülmények között gyors megsemmisítésnek van kitéve.

Primer gyártók

A következő gombaölők gyártói változatlan népszerűségnek örvendenek az építési és javítási szakemberek körében:

 • Mill megöl A kompozíció három centiméterig képes behatolni a falakba. Elősegíti a porózus és törékeny felület erősítését. Ajánlott nedves helyiségekben. A rétegek számának kétszerese és háromszorosa.
 • Elegáns 296. A készítmény szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a szubsztrát nedvesedését. Minden felületre tervezték. Jó fekete borító tulajdonságokkal rendelkezik. A felületen egy filmet képez, amely megakadályozza a nedvesedést.
 • "Területi példa". Az akril alapú alapozó különböző típusú fungicideket tartalmaz. Elhárítja a káros baktériumokat, megvédi az újraaktiválódást. Hát erősíti a feldolgozott felületet, és kényelmesen működik a szilárd szag hiánya miatt.
 • Acryl Grundierung. Akril alapú összetétel. Csökkenti a nedvesség felszívódását az alkalmazási helyeken.
 • Ceresit CT-99. A magas koncentrációjú, környezetvédelmi szempontból biztonságos összetétel. A felület mélyen behatol, hosszú ideig megtartja tulajdonságait, és belső és külső felületeken is alkalmazható.

A gombaellenes alapozó kiválasztásakor fontos tényező, hogy a gomba és a penész képződésének megakadályozása érdekében ki kell választania egy olyan alapozót, amely megfelel az alkalmazás feltételeinek. A meglévő gombák elleni küzdelemhez fungicid tartalmú koncentrátumot kell használni.

Hogy hogyan lehet megszabadulni a gomba vagy a penész örökké, megtanulhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba