A talaj-zománc 3-as 1-es rozsdamentes műszaki jellemzői

Bármely tulajdonos előbb-utóbb szembesül a külső vagy belső belső kedvenc tárgyak kopásával. És így azt akarod, hogy a dolgokat egy második életbe hozza! Milyen anyagok segíthetnek ebben?

kinevezés

Talaj-zománc 3 in 1 - univerzális kompozíció a fémszerkezetek megjelenésének helyreállításához. Nem igényel előkezelést festeni fémre, amely a következő funkciókat látja el:

 • a fémfelületen a rozsda fókuszainak letartóztatása és annak további elterjedésének megakadályozása;
 • a terméket egy alapozóval bevonjuk, hogy elősegítsük a festék jobb tapadását;
 • festés dekoratív zománc felületekkel.

A zománc alapozó funkcióinak kombinációja miatt nem szükséges több réteg különböző anyagot felhordani a termékhez, és várni, amíg teljesen megszáradnak, mielőtt minden egyes újabbat alkalmazunk. Ez időt és pénzt takarít meg, és csökkenti a munkaeszközök számát.

A leggyakrabban használt zománcot az utcai szerkezetek fedezésére használják: rácsok, kerítések, kapuk, garázsok, ajtók és kültéri bútorok. Ez abból adódik, hogy a talaj-zománc légköri ellenáll a nedvességnek, a hidegnek és a napnak. De lehetséges, hogy a kompozíciót dekoratív célokra is használják - a különböző belső elemek fedezésére.

  Meg kell jegyezni, hogy az autójavítás során a primer-zománc széles körben elterjedt, különösen a belső részei. A nehezen elérhető helyek, ahol állandó érintkezés van az olajjal, a gőzzel vagy a magas hőmérséklettel, könnyen eltakarhatóak egy vagy több réteg primer zománcozással. Ezután az autócsomópontok ellenállnak az agresszív hatásoknak.

  Az iparban ezek a készítmények az olajok, az agresszív közeg, a víz és a gőz kémiai ellenállása miatt is megtalálják a helyüket. Az ipari és épületszerkezetek, hangárok és raktárak elemeinek fedezésére szolgálnak.

  A talaj-zománc nemcsak vas-, acél- és alumíniumtermékek esetében használható. Gyakran használják fa, beton, ásványi és téglafelületek fedésére, mind a helyiségen belül, mind azon kívül.

  Az egyszerű használat, a termékek jó megjelenése és a raktárak elérhetősége miatt ez a háztartásban nélkülözhetetlen eszköz.

  struktúra

  A primer-zománc multifunkcionalitása több alkotóelem jelenlétét biztosítja.

  • Alkid-uretán lakk. Ez az alkidgyanták gyorsan száradó összetétele uretán komponensekkel kombinálva. Ez egy összekötő komponens.
  • Korróziógátló anyagok. Itt két alkatrészt kell megkülönböztetni: korróziógátló pigmentek, amelyek megakadályozzák a rozsda új fókuszainak kialakulását, és a rozsdásodást (vagy átalakítót), amelyek semlegesítik a meglévő korróziót. Az ilyen adalékok foszfátfóliát képeznek korrozív területeken.
  • Zománc. A termék felületi színű rétegének kialakítására.
  • Lágyítók és egyéb adalékanyagok. Javítja a primer zománc működését.
  • Oldószerben. Az anyag szükséges viszkozitását biztosítja. A kívánt viszkozitású lakkot fehér szeszes oldattal hígítjuk. Ezért a sűrített primer zománcok termesztéséhez kell használni.

  A gyártók, akik egymással versenyeznek, folyamatosan javítják a primerek összetételét, széles színválasztékban állítják elő, bevezeti az összes új adalékanyagot, jelezve a csomagoláson található információkat.

  Műszaki adatok

  Véleménye szerint a primer zománcot önmagában is elkészítheti, ha összekeveri az alapozót a kívánt festékkel.Az eredmény minden bizonnyal sajnálatos lesz, mert a mechanikus keverés csak a primer és a zománc tulajdonságait rontja. Ez egy speciális alapozó-zománcgyártási technológia, aminek következtében a primer réteg a termék felületéhez tapad, míg a befejező lakk réteg a felületen marad. Ebből a célból különböző adalékokat és adalékokat vezetnek be a készítménybe.

  A multifunkcionális talajok előállításának technikája kiváló minőségű.

  • Hőmérsékleti ellenállás. Javasoljuk, hogy 20 ° C hőmérsékleten primer zománcot alkalmazzunk, majd elérjük a gyártó által bejelentett szárítási hőmérsékletet és anyagtulajdonságokat. De ha szükséges, akkor nulla hőmérsékleten is használható. És az alkalmazott és szárított alapozó zománc megtartja az összes tulajdonságát -45 ° C és + 100 ° C közötti hőmérsékleten.
  • A kész bevonat sűrűsége és rugalmassága. Ha helyesen alkalmazzák, a repedések több évig nem jelennek meg.
  • Alacsony anyagfelhasználás. A klasszikus festékanyagokkal összehasonlítva a primer-zománcfogyasztás mintegy 30% -kal kevesebb lesz, még akkor is, ha a bevonatot több rétegben alkalmazzuk.
  • Légköri ellenállás. A zománcozással bevont termékek ellenállnak a nap, a nedvesség, a só és az olaj hatásának, ami az anyag ideális az utcai belső felfrissítésére.

  Különböző hagyományos alapozó zománcok a kalapácsfesték. A fémpor további összetételébe kerül, és a kezelt felület úgy néz ki, mint egy kovácsolt, így a festék neve. Egyértelműen azonosítható egy texturált „shagreen” felszíni és fémes csillogással. Rozsdára is alkalmazzák, a talaj és a zománc funkcióit ötvözve.

  A fém adalékanyagok miatt az ilyen festéket nehezebben permetezhetjük be - az ecsettel vagy hengerrel kell dolgozni. A függőleges felületeken a fémrészecskék is lefelé mozoghatnak, ami rontja a termék eredeti megjelenését. De ha a technológiát alkalmazzák, a kalapács-zománc nagyon lenyűgözően néz ki a belső téren.

  gyártók

  Ilyen anyagok hatalmas választéka van a piacon, de a kiválasztás előtt jobb döntenie a gyártóról és olvassa el a termékismertetőket - ez segít időt, pénzt és idegeket megtakarítani.

  "Novbythim"

  Különböző tartályokban (1-20 liter) zománcot termel. A bevonatot jó festési tulajdonságok, alacsony fogyasztás, jó elrejtés jellemzi. A 3 literes ár 700-800 rubel, 20 literre - körülbelül 5500 rubelre. A hiányosságok közül a fogyasztók a festék éles szagát vesznek fel, ami csak kültéri használatra alkalmas. A festék gyártójának hígításához nem a fehérpárlatot, sem a márka oldószerét ajánljuk.

  "Prestige"

  "Prestige" - a Rostov régióból származó talajtermelő cég. Kis munkák esetén 200 g-os kis csomagokban értékesítjük, de 1,9 kg-os csomag is van, körülbelül 400 rubel költséggel. Az ár viszonylag kicsi, és a vélemények többnyire pozitívak és a zománc jó korróziógátló tulajdonságaihoz kapcsolódnak. Jól elrejti a már meglévő rozsdát és megakadályozza az új rozsdafoltok megjelenését. De, mint sok hazai zománc, meglehetősen éles illata van.

  "Lakra"

  0,8 kg-os és 1,7 kg-os csomagolásban alapozó zománcot termel. Van egy kis színpaletta. Költségvetési zománc a rozsdán, amely gyorsan szárad és kellemes színű bevonatot képez.

  kérelem

  A primer-zománc felvitele előtt a kezelendő felületet elő kell készíteni: tisztítsa meg az előző bevonatból, távolítsa el a nagy és laza rozsdát. Ezt követően tisztítsa meg a terméket a porról és a szennyeződésektől, és szükség esetén zsírtalanítsa fehér szeszes anyaggal. Mindez biztosítja a legjobb tapadást a primer-zománchoz, megkönnyíti a munkát és kiváló minőségű bevonatot biztosít.

  Fontos! Ha az előző bevonat nitro bázison volt, akkor a 3-as 1-es zománc alkalmazása előtt gondosan el kell távolítani egy speciális mosással. Ellenkező esetben a talaj és a zománc megduzzad, és leválik a felületről.

  Közvetlen alkalmazás előtt a készítményt alaposan össze kell keverni. A kezelendő felület összetettségétől és méretétől függően a zománcot ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal lehet felhordani. A kis alkatrészek merítéssel feldolgozhatók.

  Mielőtt az egész szerkezetet lefednénk, kívánatos egy kis területet festeni., hogy értékeljük a színválasztás és a befejező réteg minőségének helyességét.

  Az anyag átlagos felhasználása m2-ről 80-120 ml-re egy rétegre. Az alkalmazott rétegek száma a védelem mértékétől és a kívánt hatástól függ, és 1-től 4-ig terjed. Minden gyártó a csomagoláson javasolja a talajfogyasztást és a termék alkalmazásának módját.

  A primer zománc száradási ideje kicsi: a „megérintésig” körülbelül 30 perc, és a teljes szárítás ideje körülbelül 4 óra. Annak érdekében, hogy a termék só, víz és olaj ellenálljon, használat előtt több napig (legfeljebb 7 napig) kell ellenállni.

  A szabad levegőben a zománc alapozó szárítása és az adott szag eltávolítása gyorsabb, mint a beltéren. Ezért a gyártók azt javasolják, hogy az alapot az utcán vagy szellőztetett helyen festjük.

  A Dali alapozó zománc rozsdájának áttekintése a következő videóban látható.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba