EP-140 zománc: műszaki jellemzők, színek és alkalmazás

Az építési vagy javítási munkák során gyakran szükséges néhány fémfelület festése. A fém természetes színe nem kombinálódik az általános kialakítással, és a nyersanyag nedvességnek és oxigénnek van kitéve. A festett felületek sokkal jobbak lesznek, és élettartama jelentősen megnő. Különböző fémekből készült termékek festésére a legjobb, ha EP-140 zománcot használunk.

Összetétel és tulajdonságok

Ezt a zománcot különböző fémek felületek és termékek festésére használják: acél, alumínium, titán, réz, magnézium és ötvözeteik. A zománcfelületet óvatosan kell alapozni.

Az EP-140 komplex összetétele van. Két összetevőből áll, amelyeket csak teljes mértékben értékesítenek és használnak. Általában félig kész zománc és keményítő.

Ez a kompozíció képes ellenállni a tundra és a taiga éghajlatnak, továbbá alkalmazkodik a sztyeppek, sivatagok és fél sivatagok meleg és száraz viszonyaihoz is. Azonban a legjobb módszer a zománc megnyilvánulása mérsékelt éghajlati zónában. Az EP-140 zománcnal kezelt bevonatok otthon és gyártásban is használhatók. A zománc külső és belső díszítésére is használható.

A bevonat tartós, nagy keménységgel és kiváló nedvességállósággal rendelkezik. Sem az olaj, sem a benzin nem befolyásolja a kezelt bevonatot.

A zománcozott ezüst színét is ki kell emelni: az általuk feldolgozott felületek képesek a hőmérsékletet 200-250 fokig fenntartani. Szintén kiosztott festéket a hegesztett fém feldolgozására előkészítés nélkül. Az ilyen zománcgal festett felületek ellenállnak az agresszív kémiai környezetnek.

Minden EP-140 zománc hosszú élettartamú. Ezeket különböző módon lehet alkalmazni. Magas szárítási sebességük van, nem változtatják meg tulajdonságaikat forró szárítás közben.

jellemzői

Szárítás után a festett felületnek egyenletesnek kell lennie, zárvány nélkül. Azt is meg kell jegyezni, hogy a felület sima. Barna és sárga színű zománcok esetében egy kis „kiütés” jelenik meg, ami nem kritikus tény.

A zománc száradásának sebessége a helyiség hőmérsékletétől függ. Például +20 - +25 ° C hőmérsékleten a zománc 5-6 órán belül megszilárdul és +90 fokos hőmérsékleten 2-3 óra alatt.

A bevonattal ellátott zománcok hosszú ideig nem változtathatják meg tulajdonságaikat víz, olaj, benzin vagy dízel üzemanyag hatására. Jellemzően a bevonat körülbelül egy órát képes ellenállni az agresszív anyagoknak.

Színes megoldások

Az EP-140 zománc színek és árnyalatok széles skáláját kínálja.

A szabványos színek nagy száma, amelyek kiadása nagy mennyiségben történik:

 • piros;
 • sárga;
 • narancs;
 • kék;
 • kék;
 • elefántcsont színe;
 • dohány;
 • ezüst;
 • fekete;
 • fehér;
 • a világosszürke különböző árnyalatai;
 • védőhangok.

Felhasználási kör

Ezt a zománcot különböző fémfelületeken végzik. A színező réteg védő és dekoratív funkciót is ellát. Gyakran a festékfelület alapozó használata előtt, de lehetséges, hogy huzatfelületekre is alkalmazhatók.

Használat előtt a két komponenst 70-30 vagy 75–25% arányban kell keverni. Ez az arány a zománc színétől függ. A pontos csomagolási arányokat a termék csomagolásán találhatja meg.Az elkészített keveréket 5-6 órán belül kell elfogyasztani.

A zománcot ecsettel vagy hengerrel vagy pneumatikus szórással lehet felhordani. Az alkalmazással végzett munka csak pozitív hőmérsékleten és legfeljebb 80% -os nedvességtartalom mellett végezhető.

A festékfogyasztás egy rétegben 70-120 g / m2 felület. A felület jellegétől, konfigurációjának jellemzőitől, a munkavállaló képzettségétől, a festés módjától és a zománc alkalmazásának feltételeitől függ.

Az EP-140 használatakor a legjobb az egyéni védőeszközök használata. Javasoljuk, hogy hosszú ideig szellőztesse a helyiséget. Meg kell védeni a kompozíciót a tűztől.

előnyök

  Az EP-140 számos előnye van, amelyek sok analógja nem büszkélkedhet:

  • minden éghajlati zónában való használat lehetősége;
  • otthoni és munkahelyi használatra;
  • a festett bevonatok fokozott keménységgel és szilárdsággal rendelkeznek;
  • nagy ellenállás az olajokkal és különböző agresszív készítményekkel;
  • különböző típusú zománcok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek: az ezüst szín összetétele ellenáll a magas hőmérsékletnek, más festékek elektromos szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

  Az EP-140 zománc nagyon népszerű az alkalmazások széles skálája miatt. A magas műszaki és működési paraméterek garantálják a festék kifogástalan minőségét. A gazdag színséma lehetővé teszi, hogy kiválassza az adott esethez szükséges opciót.

  Mi a különbség a zománcok, a festékek és a lakkok között, lásd alább.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba