Videohívás a lakás ajtajához

 Videohívás a lakás ajtajához

A tulajdon védelme és otthoni védelme szinte minden ember elsődleges feladata. A modern technológiák kifejlesztése pedig egyszerűvé teszi a kényelmet és biztonságot az otthonokban és lakásokban, anélkül, hogy nagy költséggel járna.

Az elektronikus piacon kis mennyiségű energiát fogyasztó olcsó mini-kamerák és LSD-videojelek megjelenése hozzájárult olyan mechanizmusok létrehozásához, mint a videohívások. A kamerákkal való intercom egyszerűsített formáját tekintheti meg, de korlátozott terjedelmű és lehetséges telepítési helyekkel.

Különleges jellemzők

A videohívás kiváló biztonsági rendszerré vált, amely minden családtag számára kényelmes. Az a személy, aki jön a házba, egy kis panelt lát egy hívógombbal, ami egy kicsit eltér a szokásos hívástól.

Kezdetben meg kell értenie a videohívás célját. Ezek az eszközök a tervezéstől és az ártól függően több alapvető feladatot is elláthatnak, de ezek közül a legfontosabb az a képesség, hogy vizuálisan láthassuk és megtekinthessük az ajtó mögött tartózkodó látogatót. Az ajtónyílás szerepét egy kis, láthatatlan, kromatikus vagy fekete-fehér kijelzővel ellátott videokamera játszik. A fő különbség közöttük és a videojátékok között a telepítési hely, a videohívások általában a lakásban vannak. A szabványos rendszer a hívás gomb aktiválása után aktiválódik.

Még a legegyszerűbb és legolcsóbb modelleknek is meg kell felelniük fő feladataiknak:

 • Hangos értesítés a lakásban a látogató megérkezéséről;
 • A hívó gomb aktiválásakor a látogató fényképe és videója. A kapott adatokat külső vagy belső adathordozón tárolják;
 • A vendég és a környező tér rejtett nézete és vizuális irányítása a bejárati ajtó körül;
 • Tárgyalások a beépített mini mikrofonnal és hangszórókkal.

A technikailag továbbfejlesztett modellek számos további speciális funkcióval rendelkeznek, és a következő műveleteket hajtják végre:

 • Infravörös megvilágítás - láthatóság sötétben vagy gyenge fényben. Az objektív körül az infravörös tartományban ragyogó fénymódok vannak. Ez a fény tükröződik az objektumokból és láthatóvá válik az emberi szem számára;
 • Érintés nélküli mozgásérzékelő - aktiválja az automatikus videofelvételt, amikor az érzékeny érzékelők bármilyen objektummozgás esetén aktiválódnak;
 • Távfelügyelet vezeték nélküli hálózaton keresztül az interneten és a látogatókkal folytatott tárgyalások az IP protokollon keresztül;
 • Üzenetrögzítő funkció.

Minden más videohívást technikai paraméterek jellemeznek, amelyek a vásárláskor jelentős szerepet játszanak. Ezek a következők:

 • Kromatikus / fekete-fehér kép;
 • A fényképezőgép és a kijelző felbontása a kapott kép minőségétől és tisztaságától függ;
 • A kamera látószöge meghatározza a lefedett területet;
 • Tápegység (a hálózatról vagy az akkumulátortól független).

Lényegében a videohívás így működik: a készülék fogad egy videojelet, amely egy külső panelbe ágyazott kamerából származik. A videohívás önmagában is több elem összehangolt munkája, amelyek egy integrált mechanizmusba vannak kombinálva.

A bejárati ajtón lévő videohívási mechanizmus tervezési jellemzői:

 • Külső fedőlap, elülső oldalán van egy mini-kamera és egy hívógomb. Ez egy kis doboz, amely egy stabil fémötvözetből készült anti-vandál tokban van, amely megvédi a mechanikai sérüléstől.A kamera lencséjét vastag vasbeton üveg védi. A hangszórók és a mikrofon is beépítettek, hogy kétirányú párbeszédet hozzanak létre a vendég és a tulajdonos között. Érzékeny közelségérzékelők és infravörös fotodiodek. Közvetlenül az ajtóhoz vagy maga az ajtóhoz (videorögzítő) kerül felszerelésre, amely lehetővé teszi a kép fogadását és továbbítását a belső kijelzőre.
 • Belső panel kijelzővelamely a házon belül van, általában a bejárat közelében. Tartalmazza az olyan elemeket, mint a kijelző, az alaplap, a tápegység és a vezérlőgombok. A tervezésnek ez a része felelős a készülék vezérléséért, beállításáért és a kapott kép megtekintéséért.

A fejlett modellek képesek kommunikálni a látogatóval, üzenetrögzítővel, IP-eszközök csatlakoztatásával. Támogatják a távirányító funkcióját.

Lehetőség van kép küldésére is egy külső, csatlakoztatott eszköz monitorra, például számítógépre vagy TV-re. A tulajdonos távollétében előre beállított és programozott hívás mindenkit eltávolít, aki megnyomja a gombot. Az adatok a készülék memóriájában tárolódnak. Minden kép dátumozott és időbélyegző.

Nagyon praktikus a mobil panelek használata vezeték nélküli támogatással. Tökéletesen működnek a lakás minden sarkában az adó miatt, és nagy távolságokra küld jelet. Ugyanakkor meglehetősen drága és energiaigényesek, ezek a következők:

 • Tápegység, a készülék otthoni tápegységről vagy hálózati adapterről történő üzemeltetéséhez. Az önálló modellek akkumulátorokon vagy újratölthető akkumulátorokon működnek.
 • Kommunikációs csatorna egy speciális kábelhez (drótmodellekhez). A vezeték nélküli eszközök speciális beépített modulokkal vannak felszerelve.

A kiterjesztett akciókkal rendelkező modellek további elemeket adnak hozzá. Ez például az elektromágneses zárak, érzékelők, fények, monitorok, további kamerák és készülékek távoli megnyitása.

A modern modellek nemcsak fényképeket készítenek, hanem rövid videókat is rögzíthetnek a memóriában. A felvétel a gomb aktiválása után vagy automatikusan megkezdődik.

A beépített Wi-Fi modul az interneten keresztül kommunikál, és lehetővé teszi, hogy távfelügyeletet végezhessen bármelyik internetes hozzáférést biztosító eszközről. A GSM modul SMS-t és MMS-t küld a tulajdonos mobiltelefonjára, összekapcsolja azt és a látogatót mobil kommunikációval.

A videohívások vezetékes és vezeték nélküli. Vezeték nélküli csatlakoztatható bármilyen kényelmes helyen. Egy kis beépített adó biztosítja a viszonylag hosszú távolságra küldött jel vételét. Ezek kényelmesek, ha egy kapun vagy kapun állnak.

A videó szemei ​​jobban megfelelnek a városi lakásoknak. Miniatűrek és könnyen illeszkednek a standard nyakláncba. Ez az eszköz olcsó, de következetesen végrehajtja az összes fő funkciót és feladatot. A videorögzítő képes fényképeket készíteni, MMS-eket küldeni és GSM-modullal rendelkezik.

Hasznosak azok az új kiegészítő funkciók is, amelyek a felvétel és a megtekintés mellett aktiválják az üzenetrögzítőt, ha senki sem tartózkodik otthon.

Ő értesíti a látogatót a tulajdonos távollétéről, és hangüzenetet rögzít, amely aztán átadja a tulajdonosnak. Néhány eszköz egy telefon funkcióját végzi, és a látogatót és a fogadót mobiltelefonon keresztül csatlakoztatja. Néhány hívás többfunkciós funkciója lehetővé teszi számos CCTV kamera jelenlétét.

típusok

A modern piacon az orosz és a külföldi gyártók széles skáláját kínálja. A modellek közötti fő különbségek költségeik és műszaki jellemzőik. Ezek közül a legfontosabbak, amelyeket először figyelni kell a videohívás vásárlásakor, a jel típus, a kamera pixel felbontása, a látószög, az adatátvitel módja és az IP eszközökkel való munka.

A költségvetési bélyegeket alapvetően eltávolítják és fekete-fehérben jelzik, kommunikációs kábelen keresztül egymáshoz csatlakoztatva. Csak alapvető funkciókat tudnak végrehajtani. Néha néhány modell hangkommunikációval rendelkezik mikrofonon és fényképezésen keresztül. Ennek megfelelően minél drágább a modell, annál több kiegészítő elem és képesség van.

A hívásokat minden évben javítják és módosítják. Ezek a legegyszerűbb és primitívebb eszközökből származnak, és modern fejlesztésekkel végződnek:

 • Mechanikai. Elavultnak tekinthető. A régi stílusú házakban, vagy a díszítés részeként tervezték őket. Úgy néz ki, mint egy kötélen lévő csengő, vagy egy nagy gyűrű az ajtón, így csak a kézi expozíció után hangzik. Az eredmény egy hangos és hangos hang;
 • Elektromos hívások. Több modern lehetőség. A kalapácson lévő elektromos impulzusok hatására működik, rezonál és hangos trillet képez;
 • Elektronikus hívások. Modern fejlesztés, minden évben egyre több fejlesztést kap. A működés elve: a hangok frekvenciájának generálása, amely átalakítja az elektromos jelet mechanikai rezgésekké. Az eredmény egy bizonyos dallam, amely saját belátása szerint testreszabható.

Az élelmiszer típusa szerint két fajtára oszlik. A vezetékes - csatlakozik a háztartási vezetékekhez és a vezeték nélküli hálózathoz, amely akkumulátorokon, akkumulátorokon vagy hálózati adaptereken fut.

Eltérően a fentiekben bemutatott opcióktól, a videohívás lényegesen eltér a struktúrától. De ez is oszlik:

 • Wireless. Információt továbbít Wi-Fi hálózaton, GSM és rádión keresztül. Könnyen szerelhetők a lakás bármely kényelmes részében, és kényelmesek;
 • Videó bepillantás a kamerával. Helyettesíti a standard ajtónyílást, és ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, így a telepítés nagyon egyszerű. A videorögzítő egyfajta csökkentett videohívási modell. Szabványos kialakítású és ugyanazokat az alapvető funkciókat képes elvégezni, de ez többször olcsóbb;
 • Intelligens, videotelefon funkcióval. Az infravörös sugárzás miatt sötétben és gyenge fényben képesek lőni. Beépített érintés nélküli mozgás- és hangérzékelők, amelyek aktiválásakor az automatikus fotó- és videofelvételek készülnek, majd mentésre kerülnek. Tartsa a kapcsolatot a tulajdonossal SMS (MMS) és Bluetooth kapcsolatok segítségével. Ha otthon nincs senki, aktiválja az üzenetrögzítőt, amely hangüzenetet rögzít;
 • A kiegészítő eszközök csatlakoztatásával. Például további videokamerák vagy távoli ajtónyitás. Hála nekik, megtekintheti a képet a kameráról egy laptop vagy TV segítségével. Ezek a modellek népszerűek mind a vidéki házakban, mind a vállalkozások, raktárak és irodák területén.

Hogyan válasszuk ki?

Válasszon egy jó, jó minőségű és megfelelő videohívást. A lényeg az, hogy pontosan meghatározzuk, milyen követelményeket támasztunk a készülékkel.

Annak érdekében, hogy ne vásároljon drága elektronikus eszközöket, amelyeknek teljesen felesleges funkciói vannak. Azonban nem szabad túlfizetni csak egy jól ismert márkát, mert a kevésbé gyakori vállalatokhoz hasonlóan kiváló minőségű elektromos hívásokat is biztosítanak.

Végtére is, a végső költség ezeken a pontokon függ. A termékek teljes piaci köre több csoportra oszlik a növekvő költségek és a szerkezet összetettsége szerint:

 • A legegyszerűbb modellek, minimális funkcionális készletekkel. A velük való munkavégzés során: rögzítés, átvitel és képek megtekintése a kijelzőn. Néha a mikrofonon keresztüli kétirányú kommunikáció lehetősége. Néhány modell támogatja a fényképek belső memóriába történő mentését és a tulajdonosnak történő elküldését;
 • A második csoport ugyanazokat az alapvető funkciókat látja el, és rövid videókat is rögzít.Vannak mozgás- és hangérzékelők, infravörös fények, hálózati tápegység a tápegységről és egy testreszabható dallam a híváshoz, például egy gong;
 • A harmadik csoport a legdrágább. Ezek multifunkcionálisak: vezeték nélküli kommunikáció Wi-Fi-n keresztül, GSM-hálózatok; SMS (MMS) küldése, hangkommunikáció a látogatóval mobiltelefonon keresztül IP-n keresztül; Támogatja a flash kártya további telepítését, más eszközökkel való csatlakozást, az elektromágneses zárak vezérlését, a szélesvásznú érintőképernyős kijelzőt.

Példák és lehetőségek

Példaként meg kell vizsgálni a legnépszerűbb modellek néhány lehetőségét. Mindegyikük a három árcsoport egyikét jelenti.

 • Eplutus - EP-637. LSD-képernyője, 320 x 240 képpontos képernyőfelbontású, 4: 3 képarányú. Az ajtóra szerelt fém külső panel. Száz fénykép készítése, belső memória 64 MB. Támogatja a 2 GB-os kiegészítő memória telepítését. Az akkumulátorok, újratölthető elemek vagy hálózati adapterek önállóan működnek. Az átlagos költség mintegy 2,4 ezer rubelt. Ebben az esetben az összes alapfunkció van, és az ár fájdalommentesen illeszkedik az átlagos költségvetésbe.
 • HomeLux. A képernyő képaránya 4: 3, a szabvány 480p, a képernyő felbontása 640x480 pixel. Alapfunkciók vannak. További funkciók: érintésmentes érzékelők, amelyek reagálnak a mozgásra, a fotodiodek infravörös fényt bocsátanak ki, az érintőképernyő 2,8 hüvelyk átlóval. Az akkumulátort vagy a váltakozó áramú adaptert táplálja. Az átlagos költség 8-8,5 ezer rubel.

A további elemek jelenléte növeli a készülék költségét, de indokolt, mivel bármilyen körülmények között biztosítja a megbízhatóságot és a biztonságot.

 • Kocom TFT. 4,3 hüvelykes érintőképernyővel kiegészítve. A videó és a fényképezés funkciója két különböző kameráról. Beállíthatja a hangot és a fényerőt. Támogatja a távvezérlő elektromágneses zárak telepítését és konfigurálását. Az átlagos költség körülbelül 13 ezer rubel. Alkalmas privát vidéki házakhoz, kapun vagy kapun.

Természetesen ez csak egy kis része a teljes létező tartománynak. Kívánt esetben egy meglehetősen kedvező áron megtalálható a fejlett modell. Fontos, hogy gondosan vizsgáljuk meg a gyártási jellemzőket és az országot. Ha az alkatrészeket (monitor és kamera) egymástól külön vásárolják meg, ellenőrizni kell azok kompatibilitását a paraméterekkel.

A következő videóból megtudhatja, hogy az elülső ajtón egy videofelvételre van szükség.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba