Fontos részletek: videóajtó a bejárati ajtóhoz

 Fontos részletek: videóajtó a bejárati ajtóhoz

Az ajtónyílások egy nagyon népszerű eszköz, amely segít megvédeni magát a meghívatlan vendégektől és megtudja, ki van az ajtó mögött. Most a modern ajtók nem olyanok, mint korábban. Nagyon népszerűvé váltak a videofelvételek, amelyek nemcsak az ajtó mögötti kis területet látják, hanem távolról is, de rögzítik azt is, ami történik a videóban.

Az ilyen berendezések tulajdonosai teljesen biztonságban érezhetik magukat.

Jellemzők

Most már a szokásos szemhéj helyett egyre inkább telepítik a bejárati ajtó videószemeit. Ez az eszköz kényelmesebb és funkcionálisabb. A kukucskáló lehetővé teszi, hogy azonosítsa azt a személyt, aki megérkezett a házba való belépés előtt. Ezenkívül videófelügyeletre és az ajtó mögötti események rögzítésére szolgálnak.

A videó szeme nagyon könnyen használható és teljesen biztonságos. Mind a lakásban, mind a magánházban vannak felszerelve. Most a videofelvétel úgy néz ki, mint egy kis videokamera. Olyan kicsi, hogy szinte észrevehetetlen az ajtólapon. A szokásos szem alatt vagy a helyén van rögzítve. Az ilyen szerkezeteknek általában hengeres testük van, így könnyen beszerelhetők bármely ajtóba.

De vannak olyan kényelmes csomag nélküli modellek is, amelyekben bármilyen videomegfigyelő rendszert telepíthet. Ennek a videó szemnek a jellemzője a sokoldalúság. Úgy néz ki, mint egy normál fórumon lencse. Egy ilyen tüskés sajátossága, hogy könnyen használható, ezért nem igényel semmilyen speciális tudást és készséget. Emellett szinte mindenki önállóan összeállíthatja.

Egy ilyen termék nagy előnye, hogy a szokásos szem helyett az ajtóba telepíthető, és teljesen utánozni fog. Így lehet egy rejtett videót készíteni. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a helyzetet az ajtó mögött tartsa a teljes irányítás alatt. Az ilyen konstrukcióknak számos hátránya van, de kisebbek. A rosszindulatú tényezők festeni tudják vagy bezárhatják, ezért mindig meg kell vizsgálni annak megjelenését és használhatóságát.

Különös figyelmet kell fordítani a csomag nélküli mintákra, mivel nehezebb a telepítés során.

Bármely videofelvétel kialakításának egyik jellemzője, hogy csak két részből áll: egy kis kamera és egy kis kijelző. Az ajtón kívül van egy panel, amely mini-kamerával van ellátva. E tervek némelyikének az a jellemzője, hogy hangszóróval és mikrofonnal rendelkeznek. Amellett, hogy rögzíti, mi történik, rögzíthet és hangolhat.

Egyes tervek is fokozott védelmet nyújtanak. Tehát azok jellemzője, hogy az üveg az objektívbe van szerelve, ami szinte lehetetlen megtörni. Az ilyen szemek váza ötvözött anyagokból készül. Gyakorlatilag nincs kitéve külső hatásoknak. A ház belsejében vagy a lakásban megtekintésre kerül. Általában az ajtó közelében van.

A kijelző könnyen telepíthető és elhelyezhető a folyosón. Mivel egy ilyen videorögzítő nyílik az ajtón, annak jellemzője az akkumulátor működése.

Az ilyen termékek nagy előnye, hogy most könnyedén megtalálhatja a meglehetősen költséges és egyszerű tervezési modellt. A bonyolultabb termékeknek számos funkciója van.

Ezek a következők:

 • Fénykép készítése abban a pillanatban, amikor a személy megérkezik, megnyomja az ajtón lévő csengőgombot.
 • Videofelvétel az emberi jelenlét mozgásának érzékelő által történő rögzítése után.
 • Dolgozzon éjszakai üzemmódban.
 • Üzenetrögzítő.
 • Egy különleges jelzéssel rendelkező lakás megnyitására tett kísérlet bejelentésének lehetősége.

Néhány modern modell jellemzője, hogy Wi-Fi-ről működnek, és az interneten keresztül vezérelhetők. Ilyen módon távolról is irányíthatja otthonát és környékét.

típusok

Minden modern videó szem több fő típusra osztható. Így van analóg (digitális), vezetékes, vezeték nélküli, színes, fekete-fehér.

 • A legegyszerűbb és olcsóbb fekete-fehér modellek szemét. Rendszerint gyakorlatilag nincsenek további funkciók. Költségük átlagosan körülbelül 1500 rubel. Az analóg modelleket most gyakorlatilag nem állítják elő, mert nem nagyon relevánsak. Digitális bepillantás a többi modern modell előtt.
 • A legkényelmesebb és könnyen használható, valamint a leghasznosabb és leghatékonyabb is színes videó szemek. Ezek kettős modellek, amelyek színes kijelzővel rendelkeznek a házon belül és egy jó minőségű videokamerát, amely kívül helyezkedik el. Az ilyen modern modellek nagyon megbízhatóak és teljesen láthatatlanok, mivel kis méretük van. Így az egész szerkezet könnyen illeszkedik minden bejárati ajtón.

Ezek nagyszerűek a kültéri ajtók számára, és lehetővé teszik a látómező bővítését. Ezzel az eszközzel ellenőrizheti az ajtó teljes területét. Kényelmes modellek vannak olyan tükörrel, amelyek lehetővé teszik a látószög növelését.

 • Nagyon funkcionálisnak tekintik vezeték nélküli peephole kamera. Ez a modell különbözik másoktól, hogy tervezése nem rendelkezik egyetlen kábellel. Általában az ilyen modelleket magán- és vidéki házakba telepítik. Az ilyen termékeket gyakran az utcán, az ajtón vagy az udvaron helyezik el. A beépített ajtó vagy kapu távolsága akár 50-70 m is lehet. A jeladó elkapja a jelet, és tökéletesen megmutatja, hogy mi történik az utcán.

Ilyen termékeket telepítenek a lakásban. Ezek nagyon kompaktak és nagyon kevés helyet foglalnak el, és nem zavarja meg az extra vezetékek.

 • Lehet, hogy az elektronikus kukucskáló rendelkezik hordozható mini kijelző. Mindig magával szállíthatja, hogy ne közeledjen az ajtóhoz, amikor a ház körüli területet ellenőrzi. Így megnézheti, hogy mi történik a helyiségen kívül, és még a házon kívül is.
 • Most nagyon népszerű kamera mozgásérzékelővel. Egy ilyen kukucskáló a legmegbízhatóbb, hogy megvédje a házat a behatolóktól. Reagál a mozgásokra, és automatikusan elindítja a videofelvételt. Megjegyzi, hogy mi történik az ajtó mögött, még akkor is, ha a tulajdonosok nincsenek otthon. Emellett képeket készíthet a vendégről, és elmentheti azt a hangüzenetet is, amelyet el szeretne hagyni. Fényképek és videók a mobiltelefonján. Ezek nagyon modern és multifunkcionális modellek, amelyek leghatékonyabban védik otthonát.
 • Egy másik hasznos variáció a vezeték nélküli videó. Wi-Fi használatával. Tehát megfigyelheti, hogy ki áll az ajtó előtt, még akkor is, ha nagyon távol van otthonától. Amellett, hogy láthatjuk az ajtó mögötti területet, beszélhetsz a vendéggel, és akár válaszolhatsz rá, mondván, hogy nem vagy otthon. Ebben az esetben telepítenie kell a mobilalkalmazást az okostelefonjára.
 • A video szemek érdekes modelljei is vannak. monitorral. Tervezésében egy digitális videokamerát és egy LCD-kijelzővel ellátott nagy monitort tartalmaz. Bármely szabad sarokban elhelyezhető a folyosón. De némelyik megjavítja az ajtón. A monitor panelen található gomb megnyomásával lejátszhatja a rögzített információkat.

Ha ilyen memóriakártyára telepít egy további memóriakártyát, a felvett fényképek és videók hosszú ideig tárolhatók.

 • A kukucskáló nagyon kényelmes GSM-vel. Nem csak rögzíti és rögzíti az ajtón kívüli eseményekre vonatkozó összes információt, hanem SMS-üzeneteket és fényképeket is küld MMS-ben a tulajdonosok telefonszámaira, ha valaki üresen jelenik meg a házban. Így beszélgethet a vendéggel és gyorsan megtudhatja látogatását.
 • A legmodernebb az IP videofelvétel. Ez a terület fejlett technológiájára utal. Egy új adatátviteli rendszer segítségével fotó- és videofelvételeket készít, és az összes adatot az interneten keresztül távoli számítógépen küldi el távoli számítógépre. Ez a modell lehetővé teszi Önnek és otthonának maximális biztonságát.

Hogyan válasszuk ki?

A videorögzítőt választva sokan az értékét vezérlik. De ez nem igaz. Minél megbízhatóbb és multifunkcionálisabb az eszköz, annál kevésbé demokratikus az ára. Jobb, ha „okos” videofelvételt kap, mert lehetővé teszi, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen.

A legolcsóbbak a fekete-fehér modellek felvétel és fényképezés nélkül. Így csak az online módban nézheti meg, mi történik az ajtón. Ebben az esetben az adatokat nem lehet menteni. Az eszköz kiválasztásakor vegye figyelembe a kialakítását. Valaki sokkal kényelmesebb lesz a vezeték nélküli szemöldökkel, és valaki, éppen ellenkezőleg, vezetékes.

Ha van lakás, akkor ebben az esetben vezetékes modellt vásárolhat. Egyszerű eszközzel rendelkezik, és könnyen telepíthető. A vezeték nélküli modellek jobban megfelelnek a vidéki házak tulajdonosainak.

A vezetékek és kábelek jelenléte is befolyásolja a telepítési módot. Tehát a vezeték nélküli modellek jobban megfelelnek egy fémajtónak, mivel lehetővé válik az eszköz telepítésének megkönnyítése. A faszerkezeten bárhol be lehet szerelni.

Próbáljon meg szerezni a legmagasabb színvonalú videofelvételeket, amelyek bármilyen biztonsági eszközt cserélnek.

Ha van egy nagy kétszintes ház vagy egy tetőtéri lakás, jobb, ha inkább a vezeték nélküli modelleket részesíti előnyben, mert láthatja, mi történik az ajtó mögött, míg a második emeleten vagy egy másik szobában.

Emellett a mikrofonnal történő hívások ebben a tekintetben nagyon kényelmesek. Ön válaszolhat és beszélgethet a vendéggel, miközben az ajtóhoz megy. Ezen túlmenően az ilyen modellek távolról is működnek, az ajtó nyitása nélkül.

A mikrofonhívást is rendkívül óvatosan kell választani. Figyelembe kell venni a memória kapacitását, és szükség esetén cserélhető memóriakártyát kell vásárolni. Ismernie kell a videó maximális lehetséges időtartamát.

Vegye figyelembe a háttérvilágítás funkcióját is. Jobb, ha automatikus.

A mozgásérzékelővel rendelkező modellek nagyon kényelmesek és gazdaságosak, ezt szem előtt tartva. A GSM funkcióval rendelkező modellek megvásárlásakor adja meg, hogy hány telefonszámot lehet elküldeni. Jobb, ha kettő vagy három. Így bármelyik telefonról kezelheti a rendszert.

Vegye figyelembe a további funkciók elérhetőségét. Jobb, ha a funkcionalitás tűzjelzés esetén automatikus riasztást és törést próbál. Ezek biztonságosabb és megbízhatóbb modellek.

Amikor úgy dönt, hogy figyelmet fordít a ház és a kapu közötti távolságra, illetve az adott modell távoli üzemeltetésének lehetséges távolságára. Így kiválaszthatja a legmegfelelőbb okos szemet.

A legbiztonságosabb panorámás kilincset tartják. Lehetővé teszi, hogy bővítse a nézetet, és mindent látjon, ami az ajtó mögött történik.

Hogyan telepíthet egy fémajtót?

A videofelvétel telepítése saját kezével nem olyan nehéz feladat. A legtöbb modell elég egyszerű telepítési módszerrel rendelkezik. Annak érdekében, hogy egy ilyen kukucskát elhelyezhessünk, a szabványos emberi magasság alapján kell fúrni egy lyukat az ajtólapra, amire szükséged van. És a szem alatti lyuknak meg kell felelnie az átmérőnek. Ez a kerekített tokú modellekre vonatkozik.

Miután behelyezte a videót a kukucskából, belülről csatlakoztatnia kell a monitort, és ellenőrizni kell, hogy milyen jól működik. Ami a vezetékes modelleket illeti, az ajtóban számukra egy kis átmenőnyílásra is szükség van, amelyen keresztül egy speciális kábelt húzunk.

A vezeték nélküli videofelvétel sokkal könnyebben telepíthető. Ebben az esetben a vezetékekre nincs szükség lyukra. Csak a kamerát és a szemet kell magával vinni, ahol kényelmesen elhelyezkedhet.

Még nehezebb az, ha egy videorögzítőt egy fémajtóba telepítenek, ha további videokamerája van a látószög növelésére. Általában az ilyen szemet amennyire csak lehet, úgy kell elhelyezni, hogy az ne ragadja meg a szemet.

Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben mind a klasszikus fényképezőgép a kukucskába van telepítve, mind a másik, hogy a fő sérülése esetén cserélje ki.

Egy kiegészítő kamerával rendelkező modult külön kell elhelyezni a sarokban. Ehhez az ajtó tetejére, közvetlenül az ajtókeretre vagy annak közelében helyezhető el. Miután telepítette az összes modult belül és kívül, be kell állítania egy ilyen eszköz paramétereit.

Fontos a pontos idő és dátum beállítása. Így könnyebben navigálhat a rögzített képekben és videókban.

A lakásban vagy házban helyesen kell elhelyezni a központot. Jobb, ha a kijelző és a helyek olyan helyeken találhatók, amelyek nehezen elérhetők a gyermekek számára. Próbálja meg elfordítani a fényképezőgép lencséjét a fénytől, ellenkező esetben a kép rossz minőségű lesz. Tehát megvilágíthatja, és nem láthatja, mi történik az ajtón kívül.

A telepítés során ellenőrizze azt is, hogy mennyi az akkumulátor töltése. Ha a töltés nem teljes, akkor azt a hálózathoz kell csatlakoztatni. Ebben az esetben jobb, ha vezeték nélküli modelleket vásárolnak mozgásérzékelővel, mivel sokkal könnyebben telepíthetők, és nincsenek extra vezetékek. Ezenkívül az akkumulátor energiát takarítanak meg és sokkal hatékonyabban működnek, mint más modellek.

Példák és lehetőségek

Egy nagyon kényelmes és megbízható modell egy videó szem. FalconEye FE-VE02. Ilyen eszköz lehet bármilyen bejárati ajtón, beleértve a fémrögzítőt is. Ezenkívül a szokásos klasszikus optikai nyílászáró helyére kerülhet. Továbbá a vendégek, beleértve a hívatlan személyeket is, nem fogják észrevenni az elektronikus eszköz és a hagyományos szem közötti különbséget. Ez a modell egy színes videokamerával van ellátva, amelynek látószöge 160 °.

Ezen túlmenően, ez a videólejtő egy tiszta, színes kijelzővel rendelkezik, amelynek átlója 2,8 hüvelyk. A memória mennyisége nem nagy, és csak 32 MB, de akkor is telepíthet egy memóriakártyát. Ezzel az opcióval bármikor fényképeket és videókat készíthet. Ezen kívül éjjel háttérvilágítással is rendelkezik.

Egy másik fontos funkciója az ajtócsengő megnyomása vagy a mozgásérzékelő bekapcsolása után történő rögzítés. Egy ilyen eszköz következő hasznos jellemzője a felvétel dátumának és idejének rögzítése.

Egy másik népszerű lehetőség egy videó szem. Rádió dvr. Ez egy bonyolult eszközzel rendelkező vezeték nélküli modell. Átlagos költsége 11000-15000 rubelt. Színes fényképezőgéppel rendelkezik, kiváló minőségű képpel. A látószög 90 °.

A kijelzőn, ahol mindent láthat, ami kívül esik, az 5 hüvelyk átlója van. Ez a vezeték nélküli eszköz akár 70 méteres jelet is képes továbbítani.

Így nagyon könnyen használható nagy vidéki házakban. Ez az opció a avi formátumú utolsó videó.

Ezen túlmenően, egy ilyen tüskés mozgásérzékelővel és rekordokkal van felszerelve, csak akkor, ha ez az érzékelő válaszol. Ennek az eszköznek az egyetlen hátránya az, hogy ha egy beton vagy téglafalat a kijelző és a szem közé helyezik, a készülék tartománya körülbelül 50 m-re csökken.

Egy másik hasonló modell - Rádió DVR. Ez is egy vezeték nélküli eszköz, amely nagyon könnyen telepíthető.A monitor tetszőleges helyen elhelyezhető és a legkisebb folyosón is elhelyezhető. Ennek a modellnek az egyik jellemzője, hogy automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik.

Így ha az ajtó mögött nincs senki, akkor a készülék kikapcsol, és az akkumulátor energiáját nagyon jól menti.

Ezenkívül nem túl nagy látószöge, ami 90 °. Ő rögzíti és menti a videót, valamint fényképeket készít. Az átlagos költség 7000-10000 rubel.

A nagyon költséges és funkcionális videó szem Otthoni hang. Ez egy olcsó eszköz, amelynek költsége 1500 és 2000 rubel között változik. Nem rögzíti, mi történik az ajtó közelében, hanem az interneten keresztül. Ezen kívül a videofelvétel mikrofonnal van felszerelve, így az összes hangot és eseményt továbbítja az ajtó mögött.

Most az ajtó videó szemének nagyon népszerű változata Astor MMS. Ez a modell az átlagos ár szegmensre vonatkozik. A költség nem haladja meg a 8000 rubelt. Ez a videofelvétel olyan mozgásérzékelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy fényképeket és videofelvételeket készítsen abban az időben, amikor valaki megjelenik a felülvizsgálatában.

Képes cserélni bármely biztonsági rendszert, mert kiváló minőségű videót biztosít.

Ez a modell egy további flash kártya csatlakoztatására alkalmas, így a munka során készített összes videofelvétel egy memóriakártyára kerül. Ez a modell nagyon fontos tulajdonsággal rendelkezik: a készülék képes MMS-en keresztül küldeni fényképeit a gazdagép telefonjára. Képes üzeneteket küldeni és hívásokat kezdeményezni, értesítéseket küldeni, hogy valaki jött, míg a tulajdonosok nem otthon.

A Wi-Fi csatlakozással működő eszközök drágábbak, költségük meghaladja a 10 000 rubelt. Ezek közé tartozik az Astor R20 modell. A készülék mozgásérzékelővel, éjszakai felvételi funkcióval, fokozott felvételi minőséggel rendelkező videokamerával és nagyon tartós, nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Ez egy modern és funkcionális modell, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze mindazt, ami az ajtók mögött történik.

A videofelvétel beszereléséről a bejárati ajtón lásd a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba