A privát ház bejárati ajtói

 A privát ház bejárati ajtói

A család védelme minden család elsődleges feladata. Különösen fontos, hogy egy vidéki házat biztosítsunk, mert a lakástól eltérően az időjárási viszonyok és az illegális behatolások érzékenyebbek. Ehhez be kell szerelni egy jó bejárati ajtót szigeteléssel, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. És annak érdekében, hogy ne tévesszük meg a választást, figyelembe kell venni mind a szakemberek, mind a valódi vásárlók véleményét.

Különleges jellemzők

A magánházak szigetelt bejárati szerkezeteinek jobb teljesítményt kell kapniuk, mint a városi lakások standard ajtói. Fő feladata az otthon védelme, ezért rendkívül tartósak, megbízhatóak és tartósak.

Az ajtószerkezet belsejében egy hőszigetelő töltőanyag található, amelyet magas hőállóság és hangszigetelés jellemez. A töltőanyag anyagától függően az utca ajtólapja különböző teljesítménymutatókkal rendelkezik.

A kültéri paneleket általában egy speciális eszközzel kezelik, amely védi a felszínt a környezet káros hatásaitól. Ez a kezelés javítja a szövedék külső tulajdonságait, ami minimálisra csökkenti a sérülés kialakulását.

A fémszerkezetek a legmagasabb minőségűek, kevésbé érzékenyek a nedvességre és a tűzre, és nagy szilárdságúak. A fa termékekről nem mondhatsz.

A vidéki ház utcai ajtói acéllemezekből állhatnak. A keret leggyakrabban hajlított profilból készül, de van egy profilcsőből készült keret. A tartós profilt növelik a tartósság, és a profilcsöveket nem szabványos panelek létrehozására használják. Néha a termelésben egy sarok kerül felhasználásra, amelyet nem különböztet meg pozitív tulajdonságok, hanem alacsony áron.

A bejárati ajtók élettartama közvetlenül függ a vízszintes és függőleges merevítők halmazától. Minél masszívabb és nehezebb a vászon, annál gyorsabban fog hajlítani a hurkot, és aszimmetrikus helyzetbe kerül.

A szigeteléssel ellátott külső szerkezetek másik fontos jellemzője, hogy a nedves környezet rendszeres hatása alatt nem romlik. Ezt a képességet lehetővé teszi, hogy a termék felülete vízlepergető vegyülettel van bevonva.

típusok

Lehetőség van egy utcai ajtó melegítésére különböző anyagokból. Mindegyiküknek vannak bizonyos előnyei és hátrányai, ezért többet kell megtudni minden egyes szigetelési típusról. Az ajtó, amely folyamatosan érintkezik a külső környezettel, egy speciális töltőanyagra van szüksége, amely ellenáll az állandó páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek.

 • Az egyik legnépszerűbb fűtőberendezés ásványgyapotde nem képes ellenállni a nedvességnek. Nedvesítés, nehezebbé válik, és fagy. Ezért nem ajánlatos az ásványgyapotot a hidegben kondenzátumot előállító fémszerkezetek szigetelésére használni. Ha ez a töltőanyag kitölti az ajtó üregét, akkor a gőzgátlóban kell lennie, amely szellőzteti a levegőáramlást és megvédi a gyapjú nedvességét. A polietilén fólia gőzgátként használható.
 • Az egyik legjobb anyag poliuretán habHabosított poliuretán. Fő előnye abban rejlik, hogy az összes repedést tökéletesen bezárhatja még nehezen elérhető helyeken is.Szilárd állapotban a poliuretán tulajdonságai a külső ajtó szigeteléséhez szükségesek. Nem nedves, nem ég, és nem bocsát ki hőt. Ezenkívül egyszerű és egyszerű az ilyen anyagokkal való munka, és ára elfogadható.
 • A fa- és fémszerkezetek szigeteléséhez gyakran használatos. hővisszaverő töltőanyag. Ez egy szerelőhab, amely vékony hővisszaverő réteggel van borítva. Első pillantásra ez az anyag nem ösztönzi a bizalmat a kis vastagsága miatt, de nem tudja elengedni a meleg levegőt az utcáról. A hővisszaverő töltőanyag az ajtó egyik vagy mindkét oldalán történő szigeteléséhez használható. A modern típusok öntapadós felülettel rendelkeznek, ami megkönnyíti a felmelegedés folyamatát.
 • Meleg és könnyű anyag ütőkezelés lehetnek pamut vagy gyapjú keverékszerkezete. Könnyen felszívja és elpárologtatja a vizet, és jó szellőztető tulajdonságokkal rendelkezik. A dobás elkülöníti a helyiséget az idegen zajtól, és megtartja a hőt a házban.

Az anyag mínusz elég komoly - nedves lesz, sok súlyt ad.

 • Gyakran használják az ajtók szigeteléséhez nemez anyagaruhával készült. A Felt egy környezetbarát és hővezető nyersanyag, amely ellenáll a kopásnak. De hajlamos a duzzanatra, amikor a nedvesség ráesik, ami jelentősen növeli súlyát.
 • Ragasztó szigetelés - olyan szalag, amely habból, gumiból vagy polietilén habból készülhet. Szigetelőszalag szükséges a repedések és rések bezárásához, továbbá nem változtatja meg a teljesítménytulajdonságait külső tényezők hatására.

A sok pozitív tulajdonság ellenére ez a szigetelés nem tartós, és csak egy bizonyos időszakot szolgál.

 • Az olcsó és kiváló minőségű vászon melegíthet hab műanyag. Könnyen telepíthető, és nem igényel további beruházásokat. Alacsony hővezető képességgel és jó hangszigeteléssel rendelkezik, ami szükséges a bejárati ajtóhoz. A hab azonban rendkívül instabil a tűzzel szemben, az égés során elpárolog a mérgező anyagokat, amelyek veszélyesek az emberi egészségre.
 • Hullámkarton, ez celluláris töltőanyag, az egyik legolcsóbb és hatástalan szigetelés. Nincs nagy teljesítménye, és ezért nem kívánatos az utcai vászon használatához.
 • Elég jó szigetelés szintetikus winterizer. Szerkezetének köszönhetően meglehetősen hosszú ideig képes megőrizni alakját. Nem szívja fel a nedvességet, és képes ellenállni a különböző hőmérsékleti szélsőségeknek. De ez az anyag könnyen gyullad, ami csökkenti a pozitív tulajdonságait.

A külső szerkezet szigeteléséhez számos más anyag is használható, de a legjobb hatás eléréséhez több töltőanyag kombinációja is szükséges.

Melyik opció jobb?

A saját ház bejárati ajtói nemcsak a hackelés, hanem a huzat és a zaj ellen is védik az otthont. Ezért fontos, hogy válasszon egy jó töltőanyagot. A töltőanyag és kárpit fő követelménye az élő lények biztonsága. Vízállónak, hangszigeteltnek, hőállónak és tartósnak kell lenniük.

Emellett az ajtókeret helye is fontos. Tehát az utcai ajtóknak először alacsony hővezető képességgel kell rendelkezniük, és csak az összes többi tulajdonságnak. A külső burkolat is fontos. Műbőr, fonott vagy valódi bőr kárpitozható. A kárpitozás a termék tartósságától és praktikusságától is függ.

A külső szerkezetek szigetelése áronként változhat. Az anyagok költsége a termék minőségétől függ, így minél magasabb az ár, annál jobb a töltőanyag. Az ilyen anyagok legolcsóbb lehetőségei a hullámkarton, a sintepon és a habszivacs.Nagy teljesítményűek, ezért nem alkalmasak külső szerkezetekbe történő beépítésre.

A közepes árkategóriában izolon, hab és polipropilén lemezek vannak. Jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, de kültéri vászonra való beépítésre csak más anyagokkal kombinálva használhatóak.

A legmagasabb ár és a legjobb minőség a poliuretán hab és ásványgyapot. Mindkét töltőanyag jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkezik. Ám az ásványgyapot ajtóinak előnyben kell részesíteni, mint a poliuretán habszerkezeteknél, mivel alacsonyabb hővezető képességük van.

A bemeneti panelek szigetelésére alkalmas anyagok minőségének felmérése során figyelembe kell venni azok hátrányait. Például az ásványgyapotnak a kereten belül kell lennie, különben az idő múlásával leszáll. A poliuretánhab hajlamos a tűzre, és a szintetikus téliesítő és a hab az ajtó belsejében kondenzálódhat. Ezért csak ellenállóbb anyagokkal kombinálható.

Hogyan válasszuk ki?

A magánház jó kapuja a tartósság, a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. A lakásépítéssel ellentétben jobban érzékeny a külső környezet hatására, ezért további védelemre van szükség.

Az utcai vászon kiválasztása során először is figyelni kell annak biztonságára, hőszigetelésére és burkolatára.

 • biztonság - az ajtóegység három biztonsági osztály közül választhat. A harmadik osztály a legtartósabb és legmegbízhatóbb, míg az első osztály könnyű és egyszerű a hétköznapi személy számára. Minél magasabb az osztály, annál masszívabb a vászon. Ilyen ajtó beszereléséhez szükséges a doboz betonozása, ami jelentősen bonyolítja az ajtó valószínű törését.
 • Hőszigetelés - fontos pont, különösen egy fém bejárati ajtó esetében. Fém hajlamos fagyni, ami fagy és kondenzátum kialakulásához vezet. Ezért fontos, hogy a hőszigetelő hengereket mind a panelen belül, mind kívülről felszereljük. Használhatja a poliamid betétjét. A hőátadás problémájának megoldásához a szerkezet villamos fűtése, ami kis villamos energiát fogyaszt.
 • bélés - fagyálló alkatrészekből kell állnia. Kívánatos, hogy a vászont melegített hordozóval felszereljük, ami a termék megbízhatóságát növeli. A legjobban a magánház bejáratánál hatalmas fa szerkezetű. Jó megjelenésű süket ajtók üveg vagy kovácsolt elemekkel.

A vidéki házak lakói úgy vélik, hogy a bejárat jobb, ha felveszi a vasszerkezetet.

A fát a duzzanat és a deformáció jellemzi. Azonban néhány év alatt vissza kell állítani a fapadlót, míg az acél évtizedekig nagy javítás nélkül állhat.

Hogyan melegszik?

Lehetőség van arra, hogy a ruhát egy tömítőanyag segítségével melegítse fel, amely bezárja a ruhadarab és a doboz közötti összes rést. Ő tartja a hőt a szobában, és nem hagyja ki. A tömítés felszereléséhez a ragasztószalagra van szükség gumi profilra. Szükséges, hogy a szerkezet körül kerüljön a kerület körül, miután korábban kiszámította a méreteit. A gumi profil ragasztásához el kell távolítania a védőfóliát, és rögzíteni kell a varratra.

A legegyszerűbb módja az, hogy a saját kezűleg hőszigetelő anyaggal ellátott faburkolatot helyezzen el. Ehhez távolítsa el a terméket a zsanérokból, és távolítsa el az összes szerelvényt. A ragasztáshoz, a körmökhöz vagy a papírkapcsokhoz szigetelést csatlakoztathat. Mindezt úgy kell megtenni, hogy a kerület és a közepén legyen egy hely a következő réteg rögzítéséhez. A hővisszaverő töltőanyag behelyezése után dekoratív bevonattal kell lezárni annak érdekében, hogy megjelenjen egy reprezentatív termék.

A legnehezebb dolog az ajtólap hab melegítéséhez. Ehhez vágja le a termék kerülete mentén lévő részeket, fedje le a felületet és rögzítse a ragasztóval. A ruhadarab peremét lövedékekkel meg lehet verni, amelyek ugyanolyan vastagságúak, mint a hab.Habdarabok elhelyezésével meg kell verni őket a lapkával.

Ha nincs lehetőség az ajtólap eltávolítására, vagy nagyon nehéz a terméket önmagában lezárni, akkor a könnyed opciót használhatja - a doboz dermatin hengerekkel, amelyek belsejében szigetelőanyag van. A telepítési munkák során érdemes megjegyezni, hogy a görgőket úgy kell rögzíteni, hogy azok a felületek, amelyekre félig hajlítottak. Ebben az esetben meg kell nyomni őket az ajtó felületéhez. Ragasztja a görgőket az alsó küszöbértéken nem éri meg, itt nagyon gyorsan használhatatlanná válnak. Jobb a műbőr rögzítése a vászon alján.

Az ajtó önálló időjárás-behatolásához el kell készítenie az összes szükséges eszközt. A fő készlet a következők: ragasztó, kis körmök, olló, speciális kés és kalapács. A szigetelés módjától és a burkolástól függően további eszközöket készítettünk.

Mindent meg kell tennünk a lehető legpontosabban, hogy a töltőanyag egyenletesen feküdjön és lefedi a vászon teljes felületét.

A bejárati ajtó szigetelésének módjáról lásd a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba