Hogyan készítsük el a bejárati ajtót saját kezével?

Bármilyen modern házat nem lehet elképzelni anélkül, hogy ilyen fontos és funkcionális elem lenne, mint a bejárati ajtó. Ez a kialakítás nemcsak egy lakást vagy házat díszít, hanem megvédi őket az illetéktelen személyek belépésétől. Jelenleg az üzletek meglehetősen széles beviteli modelleket képviselnek. De ha a kész opciók nem tetszettek Önnek tetszés szerint, elkezdheti a szerkezet építését.

Jellemzők

Mielőtt megismerkedne a bejárati ajtók létrehozásának folyamatával, meg kell értenie, hogy ezek a modellek. Szinte minden választási lehetőség, mind a házi, mind a tároló, számos bizonyos tulajdonsággal rendelkezik.

Ezek a következők:

 • ütésállóság;
 • szorítás;
 • tűzvédelem;
 • erejét.

Sok gyártó további védő tulajdonságokkal rendelkező modelleket gyárt. Például néhány helyiségben golyóálló szerkezeteket használnak. Az ilyen modellek létrehozásához kizárólag kiváló minőségű fémötvözeteket használnak, amelyek maximális védelmet nyújtanak a házak számára. Emellett a bejárati ajtókat speciális vegyületekkel kezelik.

Sok modern modell kiváló tűzállósággal rendelkezik, amint azt fentebb említettük. Az ilyen lehetőségeket azonban ritkán használják magánlakásokban vagy apartmanokban. A modern vásárlók nagy igénye fémmodelleket használ. Az apartmanokban leggyakrabban fából készült apartmanokat használnak. Mindkét típus könnyen elkészíthető kézzel, ha a részletes utasításokra összpontosít.

modell

Jelenleg sokféle bejárati ajtó van. A modellek anyagi, tervezési és természetesen strukturális jellemzőkben különböznek. Ezenkívül az ajtók közötti különbség a nyitás módja.

Ha úgy dönt, hogy saját kezével bejárati modellt szeretne készíteni, el kell kezdeni, hogy melyik modell alkalmasabb a házához - csuklós vagy csúszó.

Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy amikor az ajtót kinyitják, a hőveszteség mértéke kissé alacsonyabb lesz.

Leggyakrabban magánházak és apartmanok esetében használják hinta modellben. Ami azt illeti csúszó opciók, ritkábban használják őket. A termelés összetettsége miatt. A csúszómodellek telepítési folyamata sok időt és erőfeszítést igényel. Ezek a lehetőségek funkcionálisabbak, mint a belsőépítészet.

A bejárati ajtók eltérnek a levelek számától. A standard opciók közé tartoznak az egy- és kettős modellek. Az első gyakrabban használt lakások, a második - a magánlakások. A nem szabványos típusok egy és fél modellt tartalmaznak.

Különös figyelmet kell fordítani a bejárati ajtók létrehozásához használt anyagokra:

 • Magánházakban a leggyakrabban használtak. fém modellben. De az ilyen opciók önmagában történő meghozása meglehetősen nehéz. Ez az anyag lenyűgöző súlyának köszönhető.
 • Gyakran az öntermeléshez az ajtókat választják. fából. Ezt az anyagot más lehetőségekkel kombinálják, hogy növeljék a szerkezet szilárdságát és stabilitását. A fa jó része fém lesz. Néha bejárati ajtóként tömör tölgy ajtót használnak, de ezek az utcai lehetőségek túl drágák.
 • A szilárdság és a megbízhatóság jó mutatói modellek nyírból. Ezenkívül ez a fa szép szerkezetű. A bejárati ajtóhoz anyát használhat.A fa tartós, az anyag könnyen feldolgozható. De az ajtó létrehozása során feltétlenül figyeljen a szárítás minőségére. Ennek függvénye a jövőbeni tervezés funkciója.

Alapvetően a stabilitás és a szilárdság növelése érdekében az anyagot speciális kémiai készítményekkel kezelik.

 • A bejárati ajtó is elkészíthető lemezekből vagy rétegelt lemezből. De érdemes megjegyezni, hogy az ilyen szerkezetek nem rendelkeznek magas védelmi tulajdonságokkal.
 • Gyakran szép házakat használnak a privát vidéki házakban. műanyag az ajtók. Az ilyen konstrukciók magas működési tulajdonságokkal és vonzó megjelenéssel különböznek. Különösen stílusos megjelenésű kettős modellek.

méretek

Ha úgy dönt, hogy maga a bejárati ajtó van, előzetesen meg kell határoznia a szerkezet méretét. Kezdetben érdemes figyelni a magasságra. A legtöbb szerkezet standard indikátorai 2-2,4 m. Az ajtó kiválasztásakor figyelembe kell venni a mennyezet magasságának és az ajtó szélességének arányát. A szakemberrel is konzultálhat.

Ami a szélességet illeti, a standard kijelzők 90-91 cm-es tartományban vannak. A nem szabványos típusok közé tartoznak az 1 és 1,5 m szélességű vásznok. Ezek a mutatók egy és fél konstrukcióval rendelkeznek.

A következő tétel a vászon vastagsága. Ebben az esetben nincsenek szabványos mutatók. De a vastagságnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az ajtó teljes funkcióját elvégezze. Ezért a munka megkezdése előtt ajánlatos elvégezni a szükséges számításokat és méréseket.

Hogyan kell csinálni?

Alapvetően az ajtó gyártási technológiája közvetlenül függ az ilyen célokra használt anyagtól. Először olvassa el a fa modell létrehozására vonatkozó utasításokat, mivel maga a műanyag nem lesz képes. Az indítás előtt el kell helyeznie a dobozt, ami egyszerűsíti az ajtó telepítését.

A bejárati ajtó alján teljesen zárva kell lennie. Ennek a résznek a létrehozásához a legjobb, ha egy speciális nyelv és horony lapot használ. A telepítés során az anyagot pajzsba gyűjtik.

Ennek a feladatnak a leegyszerűsítése segíteni fog egy speciális padlólap előkészítésében, amelynek van egy hengerelt oldallapja.

Ami a szerkezet felső részét illeti, egy üvegből álló keretből kell állnia. Ez jelentősen javítja a design dekoratív tulajdonságait.

Ami a közvetlen összeszerelést illeti, több lépést is tartalmaz:

 • Először kötelező elemeket kell készítenie. Három csíkot kell elhelyezni az alján különböző oldalakról. A fenékhez használt üres lapok közepén kis lyukakat kell készíteni a tüskék számára. Az optimális mélység 4 cm.
 • A következő szakaszban függőleges és vízszintes részeket készítünk a léc számára. A jövőben ezek az elemek előre elkészített mélyedésekben vannak rögzítve. Az előfeltétel a tövis jelenléte.
 • A hornyolt lapból össze kell szerelni az alsó burkolatba szerelt pajzsot.
 • Ha úgy dönt, hogy egy fából készült ajtót hoz létre, az előfeltétel a panelek lejtőinek gyártása. A folyamatban opanelki és doborah is szükséges. Ez jelentősen javítja a design esztétikai minőségét.
 • Ha úgy dönt, hogy acélajtót készít, akkor a telepítés és a munka általában néhány emberre van szüksége. Az előző típushoz képest ezek a szerkezetek a nagyobb szilárdság és megbízhatóság jellemzik. De az ajtó telepítése nem lesz sikeres a vászon nagy súlya miatt.
 • A szerkezet létrehozásának kezdeti szakaszában meg kell hegeszteni a keretet, különös figyelmet fordítva a sarkokra. Az előfeltétel a tapadás telepítése. A kész keret rögzítve van a vászonra. A hegesztést különböző helyeken javasoljuk, hogy az anyag lehűljön.
 • Meg kell hegeszteni a tetőket a lutke ajtóhoz.Különös figyelmet kell fordítani a megfelelő távolság létrehozására.
 • Fontos lépés a küszöb gyártása, amely hő- és hangszigetelést biztosít a szobában. Egy lépés létrehozásához cementet vagy fát használhat. Miután kiválasztotta az anyagot, meg kell adnia a küszöbértéket. A legjobb, ha egy terméket létra formájában választunk ki, mivel jó funkcionális tulajdonságokkal rendelkezik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a küszöbérték nem lehet magas.

Hogyan melegszik?

A bejárati ajtó kialakításakor különös figyelmet kell fordítani a szigetelésre. Ebben az esetben az építés típusára kell összpontosítania. Hab vagy ásványgyapot segít a fémajtó felmelegítésében. A vászon belsejében egy fából készült rudat kell lezárnia, majd töltse ki az üres helyet az Ön által választott anyaggal.

Ami a fából készült ajtót illeti, ezekhez a szerkezetekhez olyan szigetelőanyagokat kell használni, amelyek nem bocsátanak ki káros mérgező anyagokat a levegőbe. Kiváló lehetőség az ásványgyapot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden manipulációt a szerkezet felszínén végeznek, mivel a vászon nem szétszerelhető.

A bejárati ajtó díszítése érdekében a szakemberek műbőr vagy műbőr használatát javasolják. Az ilyen anyagok vonzó megjelenést biztosítanak a szerkezetnek, és emellett fokozzák hő- és hangszigetelő tulajdonságait.

dekoráció

Fontos szempont az ajtó díszítése. Számos megoldás van a szerkezet megjelenésének javítására. A legegyszerűbb és leggyakoribb módszer a festés. Szerencsére a gyártók számos különböző palettát kínálnak, amelyek erre a célra alkalmasak. Ezenkívül egy gyönyörű eredeti árnyalat érhető el az alapszín és a színséma keverésével.

Az akril emulziós eszközök jó választás a bejárati ajtó számára. A festék tökéletesen megtartja a színt, sőt normális, nem éles illata van.

Gyakran a bejárati ajtó kialakításánál egy ilyen módszert használnak a film beillesztésére. Ma ez az anyag nagyon népszerű a különböző területeken. Az öntapadó fólia tökéletesen rögzítve van a különböző felületeken. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtó elkészítése előtt meg kell dolgoznia és ellenőrizni kell a hibákat.

Hogyan lehet a varratokat hegeszteni?

Gyakran az emberek, akik maguk az ajtót hozják létre, csodálkoznak, hogyan lehet fémlemezre hegeszteni a lombkoronákat. Ebben az esetben elég egyszerű módszert használhat. A leggyakoribb lehetőség - a csapágyakkal ellátott elemek telepítése.

Először meg kell erősítenie a vászont a dobozban. A tervezést úgy kell kialakítani, hogy egységes réseket kapjon. Ezután meg kell venni a lombkoronákat és rögzíteni azokat az internet csatlakozásánál Az utolsó szakaszban minden elemet hegeszteni kell.

Sikeres példák és lehetőségek

Sokan úgy vélik, hogy egy házi ajtót soha nem lehet összehasonlítani a boltban bemutatott opcióval. Ezt a véleményt hibásnak nevezhetjük. Még egy egyszerű fémszerkezet is valódi eredeti és hihetetlenül szép ajtóvá alakítható. Ehhez meg kell díszíteni kovácsoltvas részletekkel.

Jó megoldás lenne, ha ilyen elemeket használnának egy fém ajtó üvegének díszítésére. Ez nem csak javítja a szerkezet megjelenését, hanem további védelmet is biztosít a működés során.

Ami a fából készült ajtót illeti, a szerkezet laminálása jó megoldás lesz. Ezenkívül a bemeneti változat masszív elemekkel is díszíthető.

Hogyan készítsünk ajtót saját kezével, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba