Bejárati ajtók üveggel

A bejárati ajtó minden otthon arcát képezi. Mindenki számára minden vendég figyelmet fordít először, úgyhogy a lehető legszebb és személyesebb legyen. És mi a legjobb módja egy hagyományos ajtó díszítésére, ha nem divatos üvegbetétek!

Jellemzők

Nem titok, hogy minden külső ajtónak nagyon erősnek és megbízhatónak kell lennie, mert a házunk fő védőfala. Ezért sokan úgy vélik, hogy az üveggel ellátott ajtók semmilyen esetben nem helyezhetők be bemenetként, mert nem erősek, és az üveg nagyon törékeny dolog, ami könnyen károsítható. Ez egyáltalán nem így van.

A különböző típusú üvegek modern gyártási módszerei olyan szintet értek el, hogy a ma gyártott üvegtermékek nagy része erős. Ezért a bejárati ajtók beillesztésére alkalmas elem.

Rendkívül nehéz lesz ilyen üvegtörést megtörni, ezért sok éven át, ha nem évtizedekig fog szolgálni.

Az ilyen poharak általában ellenállnak az erős nyomásnak és a gyors hőmérsékletváltozásoknak, ezért ideálisak ahhoz, hogy egy meleg házban egyidejűleg legyenek, és egy hideg utcán kimentek.

A modern ajtók és ablakok nagyon lenyűgözőek és eredetiek, a ház jó díszítése. Nem szabad azonban azt gondolni, hogy az ilyen konstrukciók előnyei ott vannak. A közhiedelemmel ellentétben az üveggel ellátott ajtók olyan légzáróak és tartósak, mint a normál körülmények között, és nem szabadítják fel a meleg levegőt. Ezért ne félj, hogy lesz egy tervezet a lakásban.

Úgy vélik, hogy az üvegből készült ajtók vizuálisan az utcáról jól láthatóak. De ez nem. Az a tény, hogy a bejárati struktúrák üvegmodelljei általában átlátszatlanok vagy szemcsések, és néha por alakú bevonatot, ólomüveget vagy speciális művészeti torzulásokat adnak különböző formájú üvegbélések formájában - virágok, madarak, lepkék és még sok más. Az ilyen poharak nem átláthatók, ezért nem engedik meg, hogy a ház belsejét láthassák az utcáról.

Az ilyen ajtók előnye a magas fényvezetés. Ezek kárára minden bejárati csarnok mindig tele lesz fénygel, ami általában nem a szilárd ajtóknál van.

Természetesen a nappali fény nem elegendő további világítás nélkül, de elég, ha kényelmesebbé és nem annyira homályossá teszi a folyosót vagy a teret.

Ha szereted a növényeket, képesek lesznek díszíteni a folyosót, mert most már elég természetes fényük lesz.

Üvegelemmel ellátott bemeneti struktúrák létrehozásakor speciális üvegt használnak, amelyet bizonyos módon feldolgoznak. Még a gyártási szakaszban is, a termékeket speciális laminálószerrel fedjük le, majd magas hőmérsékleten leállítjuk, és végül speciális színárnyalat készül.

Ebben a munkaigényes folyamatban néha nem számunkra szokásos üveg, hanem különböző polimerek, polikarbonát vagy szerves üveg használatos. Ezek az anyagok teljesen helyettesíthetik a szokásos üvegbetéteket, mert sokkal erősebbek, és ugyanolyan jónak tűnnek. Ezenkívül a mechanikai sérülések jól tolerálják, ami nagyon praktikus.

Sok ajtó úgynevezett megerősített üvegamely általában egy speciális fémhálóval rendelkezik. Ezek a szemüvegek meglehetősen vastagok, ezért nem engedik, hogy a hangok az utcán keresztül legyenek. A zajos területek lakói számára ez nagyon fontos lesz.

Az egyik legtartósabb típusú üveg üveg triplex. Ez az anyag kettős üvegezésű ablak, vagy egy szokásos üvegszövet, amely speciális ragasztófóliával van rögzítve. Ez növeli a már tartós üvegvastagságot, ami megbízhatóbbá teszi. Ez a film védi az üveget a forgácsolás, ütés, túlzott nyomás, repedések és egyéb mechanikai sérülések ellen.

Az ilyen ajtók közül a legvonzóbb dolog a biztonságuk. Ha az ajtónak elegendő térfogatú, háromszögletes üvegbetéte van, vagy akár teljesen üvegből készült, akkor a töréskor nem lesz veszélyes és kis darab.

Ezért az ilyen formatervezési minták nagyon jóak azoknak a házaknak, ahol kisgyermekek nőnek fel.

Azt kell mondanom, hogy a bejárati ajtókban gyakorlatilag nincsenek látható hibák üvegbetétekkel. Hacsak az ilyen konstrukciók ára nem lehet magasabb, mint a közönséges ajtóknál, de tovább tartanak. Tehát a költség ebben az esetben megfelel a minőségnek, és az idő múlásával fizet.

Költségük érthető, mert az üvegből készült ajtók magas színvonalú termékeknek számítanak. Az árcédulát a használt szerelvények márkája, a dekor technika, az üveg típusa, a szerkezet általános kialakítása, valamint az automatikus zárószerkezet jelenléte vagy hiánya jelenti. Ennek megfelelően minél jobb és drágábbak ezek az elemek, annál drágább az ajtó. De a legegyszerűbb és alacsonyabb minőségű üvegek drágák.

gyártás

A bejárat kialakítása az üvegbetétekkel valamivel bonyolultabb a technológiában, mint a hagyományos fém- és fa modellek gyártása.

Az egyes vászonok építésének középpontjában különleges fém, gyakran acél profilok vannak, amelyek nélkül a szárny nem lenne olyan erős. Ezek az alkatrészek megvédik az ajtót a különböző sérülések és mechanikus deformációk miatt.

Ami az üvegegységet is magában foglalja, több nagy szilárdságú üveglap összekapcsolásával egy olyan erjesztés segítségével jön létre, amely lehetővé teszi a szerkezet biztonságos rögzítését. Ugyanaz a hermetikus kompozíció az üveg rögzítésére és az ajtókeret belsejében található. Egy ilyen keret lehet fém és műanyag is.

Az anyag itt nem játszik szerepet, mivel az enzim bármilyen felületre kuplungodik, és biztosítja a szükséges hő- és hangszigetelést.

Ahhoz, hogy az ajtót szigetelt üveggel hozzák létre, amikor létrehozták, egy speciális, argon nevű anyagot használnak, amelyet az enzim előtt öntenek a termékbe.

Az üveggel készült szerkezetek gyártása során nem lehetséges az A formátumú speciális erősítőfóliák (A1, A2 és mások) nélkül, mert az ajtó üvegelemei törhetetlenek. Általában az ilyen filmeket olyan nyilvános helyek ajtajaiban használják, amelyek pénzeket, anyagi javakat, műalkotásokat vagy kulturális műemlékeket tárolnak.

Ha az ajtó modellje nem biztosítja az ilyen fóliák jelenlétét, erőssége jelentősen csökken. Ezért egyes gyártók az ajtót speciális, kovácsoltvas elemekkel látják el az üveg bezárására. Általában az ilyen szerkezetek vékony rudak vékonyak és kecsesek, hogy eltávolítsák a túlzott nagyságot és díszítsék az ajtót anélkül, hogy megmérnék.

típusok

Ma, a gyártók óriási számú bejárati ajtót kínálnak üvegből, különböző kivitelben és különböző elemekkel. Az ajtók osztályozása azonban számos alapvető típusra és tervre mutat rá.

tervezés

A beviteli tervek két fő csoportra oszlanak, amelyek viszont alcsoportokra oszlanak. Tehát az ajtók csuklósan és csúsztathatóak lehetnek.

  • Az első csoportba tartozik lengőajtók. A kialakítás egy vagy két szárnyat tartalmaz, amelyek befelé vagy kifelé nyílnak. Ez a bejárati ajtó leggyakoribb típusa. Könnyen telepíthető és sok éven át tarthat.Ezek az ajtók minimális helyet foglalnak el, ami nagyon praktikus kislakású lakóházak számára. A lengőajtók lehetnek egyszeres vagy kettős. Gyakran köztük megtalálható és fél.
  • A második csoportot képviseli tolóajtók. Az ilyen ajtók mechanizmusa egy kicsit bonyolultabb. Az ajtó és a görgők speciális síneket tartalmaznak, amelyek egy vasúti sínre vannak szerelve, és lehetővé teszik az ajtók egymástól való elválasztását. Az ilyen modellek általában nyitottak az oldalakra, és ezért kevésbé gyakran használnak bemeneti elemként. Ilyen ajtó a vidéki házakban az udvar vagy az úgynevezett hátsó ajtó kapujaként használható, de nem a főbejárat eleme. Gyakran megtalálhatók a nyilvános helyeken, de nem lakóterületeken.

A tolóajtók nehezen telepíthetők, a telepítéshez az ajtók nyitásához szükséges szabad hely szükséges. Gyakran kettős modellek képviselik őket.

  • A két fő típusú ajtó mellett van még perifériás nézetek. És fő képviselőjük az ingaajtók. Ellentétben az egyik irányban nyíló lengőajtókkal, az ingaajtók mindkét irányban egyszerre nyithatók, köszönhetően az axiális zsanérok beépített mechanizmusának. Ilyen ajtók ritkán találhatók a lakóhelyiségekben, de meglehetősen lenyűgözőek.
  • Nem is beszélve és teleszkópos ajtók. Kialakításukban speciális vezetősínek is vannak, de a klasszikus csúszó- és csúszórendszerekkel ellentétben számos többirányú szelepet tartalmaznak, amelyek egyenesek vagy enyhén kerekek lehetnek.
  • A legmegfelelőbbnek tartott üvegajtók között forgó tervek. Általában az ilyen modelleket használják arra, hogy a helyiségek zónáját bizonyos szektorokba vonják be. Ez a kialakításnak köszönhetően érhető el, amelynek fő részei a központi ovális és a szomszédos ajtók, amelyek száma az ajtó kialakításától függően 2-5 között változhat.

Az ilyen típusú bejárati ajtókat üvegbetétekkel mindenütt használják, de ez az osztályozás nem egyedi. A bemeneti struktúrákat a szelepek számával, alakjuk és végül a vezérlés típusa szerint osztják meg.

A levelek számát tekintve minden bejárati ajtó kettős és egyszárnyú modellekre oszlik. Mindkettő, és mások széles körben alkalmazzák mind a lakott, mind a közterületekre.

Az alakzat szempontjából a bejárati ajtók gyakran egyszerűen téglalap alakúak, de vannak radiális alakúak is, amelyekben a szárny levele kissé lekerekített helyzetbe kerül.

Ha az ellenőrzés típusáról beszélünk, akkor minden külső ajtó mechanikus (vagy manuális) és automata ajtókra van osztva. Az első típus mindannyiunk számára ismerős, önállóan, kezünkkel nyitjuk meg őket. A második típus is szorosan belépett az életünkbe, bár nem is olyan régen megjelent.

Ezek olyan ajtók, amelyek speciális érzékelőkkel rendelkeznek, és nem láthatóak az emberi látható expozíció nélkül.

anyagok

A modern bejárati ajtó piac számos lehetőséget kínál különböző anyagokból. És mindez azért, mert a legújabb módszerek és technológiák az ajtótermékek létrehozásához most már egyszerre több anyagot is kombinálhatnak.

Például a fő ajtókeret lehet műanyag, vas és fa, bár az utóbbi változat a magas költsége miatt nemrégiben elvesztette jelentőségét. A vörösfenyőből, mogyoróból vagy tölgyből készült ajtók nagyszerűnek tűnnek, ráadásul nagyon erősek és tartósak, de sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak.

Ezért hozták helyüket vasból készült mintákkal, ami nem meglepő, mert ez az anyag erősebb, mint a fentiek mindegyike, és ezért a mechanikai sérülés nem szörnyű. Ezenkívül tűzálló és magánházak esetében ez különösen igaz.

A korszerű gyártásban vasvas keret kialakításához a leggyakrabban használt vasfajták acél és alumínium. Az alumínium profilajtók kevésbé gyakoriak, de mindkét anyagnak köszönhetően a gyártóknak két fő jellemzője van egy termékben: nem túl magas ár és kiváló minőség.

A többi üveglapbetétes anyaghoz hasonlóan néha műbőr, MDF-ből és PVC-ből készült panelek, sőt még olyan modellek is találhatók, amelyek kárpitozása laminált és mesterséges fát tartalmaz.

Gyakran előfordul, hogy a burkolóanyagok különféle színezőfestékekkel, festékekkel, speciális porbevonattal vagy a leggyakoribb színtelen zománcgal vannak borítva, amely hosszabb ideig meghosszabbítja az ajtószerkezet élettartamát, és több alkalommal növeli tartósságát.

Az anyagok a legismertebbek, amelyeket nem lehet az üvegről mondani. A bejárati ajtókhoz edzett vagy színezett. Bizonyos esetekben mindkét módszer az üveg feldolgozására vezethető vissza. Az utóbbi esetben az üveg a legtartósabb. Ily módon akár egy matt kivitelű kedvenc üveg is létrehozható.

A kovácsolt elemek gyakori anyagot kapnak az ajtók kialakításához és díszítéséhez. Kovácsolt minták általában az üveg védelméhez szükségesek, de díszítésként is szolgálnak. Különösen akkor, ha a kovácsolt rész nem rendes rács, hanem valamilyen mintázat, növény vagy állat formájában készül.

A magántulajdonban lévő házak számára egy ilyen megszerzés nagyon hasznos lenne.

szín

Ha színekről beszélünk, akkor az ajtó bármilyen színű lehet. Tehát szabadon választhatsz az ízlésed szerint, és nem számít, hogy az ajtó világos vagy sötét. A lényeg az, hogy az ajtószerkezet színe organikusan nézzen ki a környező elemekkel: a ház vagy lakás falának színével és textúrájával, valamint a szomszédos szobák házon belüli általános elrendezésével. Figyelembe kell venni a világítás típusát, mert attól függ, hogy az ajtó színe torzul-e a napfényben és az elektromos fényben.

A legtöbb ajtó praktikussága miatt sötét színekkel rendelkezik. Így például a fekete és a szürke színek nem olyan gyorsan szennyezettek, ami nagyon kényelmes a vidéki házak számára, mivel ezeket ritkábban kell törölni. És bár mindig megtartják a prezentációt.

Általában sötét ajtókat szokásos festéssel vagy speciális permetezéssel készítenek, és teljesen belsejébe illeszthetők. Azonban ne válasszon mélyfekete terméket, mert különben az üveglapok nem megfelelőek. És a sötét folyosón egy ilyen ajtó túlságosan homályos lesz.

Jó lehetőség a könnyű ajtók. Általában dráganek és nagyon nemesnek tűnnek, bármilyen típusú üveg mellett is alkalmas. Biztos lehet benne, hogy a termék anyagai nagyon harmonikusan fognak együtt nézni.

A dupla fehér ajtók matt üvegbetétekkel különleges luxussal rendelkeznek. A könnyű tej és a bézs árnyalatú ajtók mindig a helyiség könnyűségét adják, könnyűvé és tágasvá teszik. Bármelyik otthon számára, minden bizonnyal fényes figyelemfelkeltő akcentussá válnak. Ezért a fehér ajtót folyamatosan tisztán kell tartani, és ez az ilyen struktúrák fő hátránya. Végtére is, nem minden tulajdonosnak van ideje, hogy gondosan figyelje az ajtó tisztaságát.

De nem vitatható, hogy mind a sötét, mind a könnyű ajtók drágáknak tűnnek, ha természetes vagy mesterséges fából készültek. Ezek az ajtók nem alkalmasak a nyilvános épületekre, de tökéletesek a lakóhelyiségek számára, de ami a legfontosabb - a szerkezeti állapotot adják meg.

Ne felejtsük el, hogy az üveglapokkal ellátott ajtó olyan fényes elemet tartalmazhat, mint az üvegablak. Ezenkívül a levélszárny teljes egészében színes mozaikból állhat, és csak egy kis méretű kisbetétet tartalmazhat.Mindkét lehetőség eredetinek tűnik, de a fő nehézség az, hogy helyesen belépjen egy ilyen ajtóba a belső folyosón. Ilyen fényes dizájnstílusnak a lehető legkisebbnek kell lennie.

Hogyan válasszuk ki?

A közvetlenül az utcához vezető üvegezett ajtóknak egyszerre több funkciót kell elvégezniük, amelyek közül először is kiemelhetjük a védő, szigetelő és esztétikai tulajdonságokat. Ezek a funkciók alapulnak, és ki kell választani a bemeneti üvegszerkezetet.

A lakóépületek, nyaralók és vidéki házak esetében elsősorban a fagyálló és a hirtelen hőmérséklet-változásokat toleráló modellek lesznek relevánsak. Ez különösen jellemző az országunkra, ahol az utcán a hófúvók szinte egész évben járnak, és egyes területek hőmérséklete -30 fokra eshet, és hetekig állhat.

Ahhoz, hogy biztosítsa otthonát, és maga az ajtó, hogy meghosszabbítsa az életet, válasszon hőtörésű modellek. Ha például az ajtó a konyhából az utcára vezet, egy ilyen döntés nagyon hasznos lenne, mert egy ilyen ajtószerkezetet mind a meleg, mind a hideg levegő befolyásolhat. Egyrészt van egy meleg konyha működő tűzhellyel és fűtéssel, másrészt - kegyetlen orosz fagyok. Egy másik utcai ajtó egy ilyen támadás egyszerűen nem áll meg.

Magánházhoz választhat modell héjjal. Ez a díszítőelem tökéletesen kiegészíti a homlokzat ablakainak összetételét. Azonban az ügyfelek szerint a nagy méret miatt ez az opció nem alkalmas a lakásban való elhelyezésre, mert egy lakóépület lépcsőházán egyszerűen nincs helye erre a kialakításra. De mint belépési ajtó, cselekedhet. Ez természetesen nagyon szokatlan a város számára, de ilyen lehetőségek megtalálhatók hazánk nyílt terében.

Teljesen üvegfalú ajtók telepíthetők egy nagy szupermarketben, valamint egy magánházban, amikor belépnek a verandába vagy a télikertbe. A lényeg az, hogy az üvegegység tartós és legalább egy anyag, például műanyag, fém vagy fa élénél van keretezve. Végül is, függetlenül attól, hogy milyen erős az üveg, az élek még mindig sérülékenyek, és az ajtó hosszú és gyakori megnyitásától fogva az idő előrehaladhat. Ezért védőelem nélkül nem lehet.

Meg kell jegyezni, hogy a lakóhelyiségek ajtóinak meg kell takarítaniuk a hőt, ami például nem olyan fontos a közterületeken használt modelleknél.

Az iskolák, kórházak, könyvtárak, sportközpontok és egyéb önkormányzati létesítmények számára jobb, ha műanyag ajtókból állnak. Először is, az ilyen modellek olcsóbbak, könnyebben telepíthetők és hosszú élettartammal rendelkeznek, másrészt a hőt jól tartják, ami különösen fontos az olyan épületekben, ahol a gyerekek minden nap megtalálhatók.

Olyan szakosodott vállalkozásoknál, amelyeknek tűzveszélyes lehetősége van, olyan tűzvédelmi ajtót kell használni, amely egy ideig képes a tűz megtartására.

Azokat a épületeket, amelyekben különböző értékeket tárolnak nagy mennyiségben, tartós anti-sokk és még jobb golyóálló ajtók modelljeivel kell ellátni. Az ilyen típusú struktúrák elsősorban a bankok, börtönök és rendőrállomások számára relevánsak.

Végül, bármilyen helyiségben az ajtó telepítve van, mindig figyeljen a hackeléssel szembeni ellenállás szintjére. Végül a bejárati ajtó őrzi otthonunkat, biztonságot és nyugalmat teremt, és ez a legfontosabb dolog.

telepítés

Általában az ajtók üvegezése a gyárban az ajtószerkezet összeszerelési fázisában történik, ezért gyakrabban készen állnak és teljesen felszereltek: szemüvegekkel, szerelvényekkel, zárakkal, az oldalra szerelt rögzítőkkel, zsanérok és a főkeret.

Azonban már magában a szobában is szükség van arra, hogy a szerkezetet saját kezével telepítse, és ha üvegbetétekkel is rendelkezik, akkor a telepítési folyamat időnként bonyolult. Természetesen, ha még soha nem foglalkozott az ajtók telepítésével, és nem is tudja, hol kezdje el ezt a folyamatot, akkor jobb, ha bízhat egy képzett mesterrel, aki rendelkezik a szükséges telepítési ismeretekkel.

De ha még mindig merészelsz a nehéz összeszerelési lépéssel, néhány munkaeszközt kell kapnod, és csak akkor kell telepíteni.

Először a segédtartók segítségével rögzíteni kell az ajtókeretet, amely a jövő kialakításának alapját képezi. Ezután, ha az üvegbetétek nincsenek előszerelve a keretben, üvegezést kell végezni. Ehhez be kell helyezni az üvegbetéteket az ajtókeret hornyaiba, biztonságosan rögzíteni kell tömítőanyaggal és várni, amíg megszárad.

Ha a konstrukció hamis elem jelenlétét feltételezi, akkor a tömítőanyaggal végzett munka után azonnal rögzíteni kell. Az üveg további védelmet és támasztást biztosít, miközben a tömítőanyag megkeményedik. Ugyanakkor a kis tartozékokat, például az ajtófogantyúkat és a zárakat kell telepíteni.

Amikor a fenti készítmények mindegyike elkészült, akkor biztonságosan rögzítheti az ajtót a nyílásban zsanérok és zsanérok segítségével.

Végül a telepítés utolsó szakasza az ajtó ellenőrzése: többször kell megnyitni és bezárni, győződjön meg róla, hogy minden működik megszakítás nélkül és megrekedt, és hogy az ajtó zökkenőmentesen megy. Ha minden jó, az ajtó helyesen van felszerelve.

Tervezési lehetőségek

Napjainkban rengeteg gyártók gyártanak ajtót, és minél több gyártó van - a szokatlanabb tervezési lehetőségek. Pompás, kétszárnyú mahagóni modelleket és minimalista egyajtós fémválasztékokat találhat felesleges részletek nélkül. Mindkettő és mások nagyon stílusosnak tűnhetnek.

A teljesen fekete fából készült ajtók nagyon érdekes kontrasztot hozhatnak létre a fehér mosott falakkal kombinálva. Ez a modell nem adja a folyosó homályát, és jó fényes folt lesz.

Ne félj a szokatlan mechanizmusok használatától, hanem egészen jól kiegészítik a modern stílusok szobáit.

A klasszikus belső terek kifinomult üvegbetétekkel rendelkező modellek használatát teszik lehetővé.

A formatervezési minták világos fából készültek, geometrikusan helyes betétekkel.

A szokatlan alakú műanyag ajtók meglehetősen modernek és otthonok lehetnek.

A széles üvegbetétekkel rendelkező modellek tökéletesen illeszkedhetnek a minimalista kialakításba.

Tudjon meg többet arról, hogyan választhatja ki az elülső ajtót a következő videó dupla üvegezésű ablakával.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba