Bejárati ajtók tükörrel

A modern apartmanokban a folyosók gyakran nagyon szerény területtel rendelkeznek. És ebben a szobában sok elemet és bútorokat kell elhelyezni. Ebben az esetben a tükörrel ellátott bejárati ajtó kiváló lehetőség a hely megtakarítására a funkcionalitás feláldozása nélkül (helyhez kötött tükör megvásárlása és telepítése nem szükséges).

Jellemzők

Ajtók belső tükörrel - az utóbbi évek legújabb újdonsága.

Előnyeik közé tartoznak a következő jellemzők:

 • helytakarékos;
 • eredeti design, amely lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a kis teremterületet;
 • nincs szükség további bútorok beszerelésére, mivel lehetséges, hogy az ajtó tükrében elhagyja a házat;
 • a különböző anyagok gyártása és modern kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyedén kiválassza a megfelelő modellt a belső térhez.

A tervezők már régóta beszéltek arról, hogy a bejárati ajtót tükörrel kell felszerelni, és most mindenki vásárolhat ilyen modelleket.

Kényelmes, stílusos és praktikus.

De minden előnye ellenére a tükörrel rendelkező bejárati csoportoknak vannak bizonyos hátrányai:

 • nehézségek a szerelvények beszerelésében (fogantyú, kilincs), különösen, ha az ajtó belső felületének nagy részét tükör képviseli;
 • egy tükör drága anyag, ami azt jelenti, hogy egy ilyen konstrukció drága lesz;
 • törés esetén kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel, mivel nagyon nehezen cserélhető ki a sérült üvegfelület;
 • nehézségek merülhetnek fel a kívánt vastagságú tükrök kiválasztásával - a vékonyabb modellek torzíthatják a képeket, és a nagyobb tömegek túl sokat mérnek;
 • ha a zár nem sikerül, akkor a cseréje nem fog működni, mivel a vászon üvegrészeinek károsodásának kockázata magas;
 • ezek az ajtók hiányos illeszkedéssel vannak felszerelve, ami jelentősen csökkenti a repedésekkel szembeni ellenállást.

A legtöbb mínusz szintjének kiegyenlítése érdekében a tükör szükséges paramétereit előzetesen kiválasztják a gyárban, valamint a szükséges lyukakat, például a kukucskák és a tartozékok alatt. Így a termelési szakaszban az összes hátrány szokásos jellemzőkké alakul.

Termelési technológia

A tükör gyártásakor ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a klasszikus fém- vagy fa-modellek gyártásánál. Az egyetlen különbség az üvegelemek szilárd rögzítésének szükségessége.

E célból alkalmazza:

 • speciális rögzítők;
 • építési ragasztó.

A tükör az ajtólapra történő felszerelésének kiválasztásakor figyelembe veszik annak súlyát, vastagságát és a terhelés esetleges terhelését. Így a kis könnyű elemek egy speciális ragasztóra vannak szerelve, amely nem károsítja az amalgámot. Nagy ruhákhoz használjon rögzítőket (csavarokat, csavarokat, kereteket), amelyek biztonságosan tartják a tükört, biztosítva a biztonságos működést.

Néhány ajtómodellt külső díszítő üvegbetétek egészítenek ki. Az ilyen termékek szépek, de gondos kezelést igényelnek, mivel a tükörlap cseréje drága élvezet.

A tükör felületének eltömődése az ajtón általában nem olyan egyszerű, mint egy közönséges tükör sérülése. A lényeg egy speciális technológia.

A bejárati csoportok tükör laminált (néha edzett) üvegből készülnek, és védőfóliákkal egészül ki.

típusok

A tükörrel ellátott ajtómodellek egész sora két kategóriába sorolható:

 1. Egy darabból álló üveg ruhával ellátott termékek. Ezek a modellek tipikusan szerelési ragasztóra szerelt tükörrel és egy speciális kétoldalas szalaggal vannak ellátva, amely megvédi a törékeny felületet az ajtó nyitása és zárása során. Ezeket a termékeket nem ajánljuk kisgyermekes lakásokban való használatra, mivel nagy a veszélye a felszín sérülésének és a gyermek sérülésének. Ezen kívül az ajtó javítása kerek összeget eredményezhet. Néhány modellt kis külső lapok egészítenek ki.
 2. Beépített tükörrel rendelkező ajtók. Ezek a modellek biztonságosabbak, mivel a tükör a legmegbízhatóbb módon van rögzítve. Bizonyos termékeknél a betét áthaladhat, de ritkán használják bemenetként, mivel alacsony védelmet nyújtanak a betörés ellen. Gyakran az ilyen ajtók tükörfelülete a tetején egy speciális fóliával van borítva, amely megvédi az üveget a karcolásoktól, portól, szennyeződéstől és sérülések esetén késik a töredékeket.

Az átmenő tükörrel rendelkező bejárati ajtók nem alkalmasak a hideg éghajlatra, mivel az erős hőmérséklet-csökkenés és a fagy hátrányosan befolyásolja az anyagot, csökkentve annak élettartamát. Némelyikük kovácsoltvas elemekkel egészül ki, amelyek célja a termék repedésre való ellenállásának fokozása.

A tükör beszerelésének módja az ajtólapon közvetlenül attól függ, hogy melyik anyagból készül. A fémszerkezetek esetében tehát a beépített tükör jellemző, míg a fa- és az MDF-termékeknél az üvegdekoráció egy speciális vegyülettel ragasztható, vagy „rögzíthető” a kötőelemekre.

Egyes gyártók megvilágított ajtókat kínálnak. A LED-es lámpák a tükör szélén helyezkednek el, mintha azt megrajzolnák, és plexiüveggel borítják. Ezt az oldatot csak a termék belsejében használják.

anyagok

A tükörrel ellátott ajtólap nemcsak fémből készül.

Íme a legnépszerűbb anyagok:

 • MDF;
 • egy fa;
 • fém.

Az MDF egy modern anyag. Lehet lakk vagy matt felület. Az anyag ellenáll a fakulásnak és a külső hatásoknak. A külső bevonat miatt nem fél a víz és a magas páratartalom. A kétségtelen előny az élénk színek kiválasztása.

A bejárati ajtók faburkolatai elismert klasszikusok. A termékek drága és megfizethetőek. Az anyag környezetkímélő, de különleges gondoskodást igényel. A nedvesség és a külső hatások elleni védelem érdekében a fa védőanyagokkal (festékek és lakkok) van bevonva. Szintén jelentős hátránya az ár. Az értékes fából készült termékek nem olcsóak.

Fém ajtó - a bejárati szerkezet legnépszerűbb változata. A megbízhatóság, a tartósság különbözik. Nagy védelmet nyújt a hackelés ellen. Azonban nem minden vasajtó vonzó megjelenéssel rendelkezik. Az ajtó dekoratív élményei és műszaki jellemzői jelentősen növelik a termék végső költségének költségeit a fogyasztó számára.

A tükörajtó betétek megerősített üvegből készülnek és homokfúvással, strasszokkal, fotónyomtatással bevonhatók.

Bizonyos modellekben matt üvegből készült betétek találhatók.

Színek és belső tér

A bejárati ajtó az első dolog, amit egy személy lát, amikor belép a lakásba, ezért gondosan mérlegelnie kell a választását.

A vászon színének meg kell felelnie a következő feltételeknek:

 • A belső teret a belső folyosóval és a folyosóval kell kombinálni. Ha mindent élénk színekben végeznek, akkor szokatlan modelleket nézhet. Ha a belső tér közel van a klasszikushoz, akkor érdemes egy semlegesebb színt választani. Például, wenge.
 • Kis csarnokoknál a világos árnyalatokkal ellátott ajtókat (fehérített tölgy) kell megválasztani, mivel vizuálisan nagyíthatják a helyet.
 • A világos árnyalatokat előnyösen sötét, alacsony megvilágítású bejárati területeken helyezik el. A sötét ajtók csak súlyosbítják a helyzetet.

Egyes gyártók egyidejűleg több színnel rendelkező ajtókat kínálnak.

Az ilyen modellek jól illeszkednek a modern belső térbe a minimalizmus, a hi-tech és a pop art stílusában.

Jelek és előítéletek

Annak ellenére, hogy a bejárati ajtók belsejéből a tükörbefejezéssel kényelmesen és praktikusan vannak, számos olyan valós korlát létezik, amelyben jobb, ha nem tervezzük ezt a tervezést, beleértve:

 • pszichózisok;
 • depresszió;
 • skizofrénia.

Az a tény, hogy a mentális zavarok esetében az emberek nemcsak az ajtókon, hanem az egész otthonban is megpróbálják korlátozni a tükörobjektumok elhelyezését. A fényvisszaverő felületek bősége pánikot és súlyosbodást okozhat ebben a kategóriában.

Ami a jeleket illeti, az ajtón található tükör nem tartozik hatáskörükbe. A legtöbb babonák figyelmeztetnek arra, hogy nem lehet egy tükört helyezni a lakás bejáratával szemben. Tehát meghibásodások és betegségek, valamint pénzügyi veszteségek keletkezhetnek, mivel a tükörben tükröződik minden, ami az otthontól távolodik. A tükörrel ellátott bejárati ajtót illetően a jelek pontosan az ellenkezőjét szolgálják - gazdagságot, jó szerencsét vonzanak, és segítik a háztartások tagjait az egészséges állapotban. Az egyetlen feltétel az üvegfelületek hiánya a bejárattal szemben, így nem tükrözik az ajtót tükörbetétekkel.

A keleti Feng Shui tanításban a fényvisszaverő elemekkel ellátott bejárati ajtót jó választásnak tekintik, amely jó szerencsét és jólétet hozhat a házba. Fontos, hogy a tükörfelület mindig tisztán tisztuljon, és ne legyen zsetonja, különben az akció pontosan ellentétes lesz.

Hogyan válasszuk ki?

A bejárati ajtó kiválasztását nagyon komolyan kell venni, ha csak azért, mert egy jó ajtó drága és nem változik olyan gyakran.

A vásárlás sikeres végrehajtásához kövesse az alábbi irányelveket:

 • Vizsgálja meg kedvenc modelljeit. Így megértheti, hogyan viselkedik a termék a telepítés és a működés során.
 • Ügyeljen a gyártóra. Jobb vásárolni az ajtót egy jó hírnevű eladótól. Ezek a vállalatok általában értékelik az ügyfeleket, magas színvonalú termékeket, előnyös kiegészítő szolgáltatásokat és kötelező garanciát kínálnak számukra.
 • Mérjük meg a jövő ajtójának méreteit. Ha a megvásárolt vászon ideálisan alkalmas a fal ajtajához, ez egyszerűsíti a termék telepítését és csökkenti a telepítési költségeket.
 • A gyártási anyag. Előzetesen meg kell határozni, hogy milyen bejárati ajtót szeretne - fából vagy fémből. Mindegyiküknek megvan az előnye és hátránya, miután a mérlegelés után megteheti a megfelelő választást.
 • Színes. Az ajtó beszerelése után nehéz lesz megváltoztatni, ami azt jelenti, hogy jobb előre gondolni, hogy melyik szín illik jobban a folyosóra és a belső térre, mint mások.
 • Kiegészítők. Óvatosan ellenőrizze az összes alkatrészt, zárat és csuklópántot. Minden alkatrészt biztonságosan rögzíteni kell a vászonra, nem lehet a tervezett szándék nélkül. Jobb, ha a hardver nem kínai származású.
 • A már telepített ajtó befejezéséhez szükséges befejező és egyéb elemek később is megvásárolhatók. Az a tény, hogy először egy speciális habbal végezzük el a telepítést, és néhány nap múlva befejeződnek.

A lakásban egy tükörrel rendelkező bejárati ajtó megvásárlása arra készül, hogy ezeknek a modelleknek az ára magasabb, mint a szokásos fémvászon.

Azonban az egyszerű használat és a vonzó megjelenés többet fog fizetni, mint a magas költségek.

A design típusai

A modern otthonokban a tükörelemekkel ellátott ajtók mindenhol megtalálhatók. Például egy klasszikus árnyalatú tömör fából készült ajtó lehetővé teszi, hogy a folyosón hangulatot hozzon létre, és két szék hatékonyan hangsúlyozza a légkör gazdagságát.

A világos árnyalatok ajtói vizuálisan bővítik a teret, és a tükör időnként növeli ezt a hatást.

A bejárati struktúrák az egyes házak fontos részei, lehetővé téve nemcsak az ingatlan megőrzését, hanem fontos dekoratív szerepet is. A tükörrel ellátott ajtó nagyszerű lehetőség arra, hogy otthonát egyedülállóvá és modernessé tegye.

Tudjon meg többet arról, hogyan választhatja ki a tükörrel ellátott bejárati ajtót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba