Műanyag bejárati ajtók

 Műanyag bejárati ajtók

Sok ház már régóta megszerezte a műanyag ablakokat, mert kényelmes, megbízható, meleg, szép. A műanyag ajtókat gyakrabban irodákba és nyilvános épületekbe szerelik fel. A gyártók biztosak abban, hogy a polivinil-klorid bejárati ajtótömbjei is használhatók lakóhelyiségekben. Próbáljuk kitalálni, hogy a műanyag bejárati ajtó alkalmas-e a házra és a lakásra.

Előnyök és hátrányok

Mielőtt egy új ajtót telepítene a házba, érdemes eldönteni, hogy a régi nem megfelel: ha a termék fa, akkor minél alacsonyabb az épület, annál jobban duzzad az ajtó a nedvességtől ősszel és tavasszal. Rendszeresen szükséges lakkolni vagy festeni. Az északi szélességben télen könnyen fagyasztható. Az apartman szovjet ajtók egyáltalán nem ellenállnak a kritikának: ha nem melegíted az ajtót a kontúr mentén, akkor a bejáratból származó vonalak folyamatosan járnak az apartman körül, és a keménylemez és forgácslap megbízhatósága alacsony. A fém ajtók a városi lakosokat megbízhatónak, bár dráganek tartották. A vidéki házakban azonban ez az ajtó fagyasztva van, és egy reggel csak saját otthonában lehet élesíteni.

Azok, akik műanyag ajtót használtak, az alábbi pontokat vehetik figyelembe:

 • Esztétikus fellebbezés a különböző kialakítás és színválaszték miatt.
 • Kiváló hangszigetelés: a légzsákok a legtöbb idegen hangot csapdák le.
 • Kiváló minőségű anyagokból készült minőségi termékek. Fém, merevítő bordák az ajtólapban, az ajtó megnövekedett vastagsága biztonságban érezheti magát. A betörésgátló tartozékok és a lökésbiztos csomagolás további ellátása magas betörési ellenállást jelez.
 • A PVC ajtótömbök sokkal könnyebbek, mint a fém vagy fa, vagyis könnyebben telepíthetők.
 • A minőségi termékek tökéletesen megtartják a hőt. Minél több réteg van a szerkezet szigetelésével, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ajtó nem fagy.
 • A tömítettséget tömítéssel és speciális bilincsekkel érjük el.
 • A PVC tökéletesen megakadályozza a vizet, ami nem teszi lehetővé az ajtó méretének növekedését.
 • Az anyag könnyen tolerálja a szélsőséges hőmérsékleteket.
 • Az ajtó könnyen nyitható a fogantyú megnyomásával.
 • A PVC egyszerű kezelése szokásos mosószerek segítségével. Elég ahhoz, hogy a legszigorúbb szennyezést is eltörölje.
 • A sav és az alkáli nem károsítja az anyagot.
 • Egy ilyen vászon nehéz megkarcolni az állat karjaival, vagy egy ütést okozni.
 • A jóhiszemű gyártók termékei tűzállóak. A szendvicspanel belsejében levő légrés és a tömítések miatt a füst és a szén-monoxid nem tud könnyen leküzdeni az ilyen ajtót.
 • Mivel az ajtóegység egyedi elemekből áll, szükség esetén könnyen cserélhetők.
 • Ha az ajtó áthalad, az önállóan beállítható.
 • A jó minőségű ajtók 20 évig tarthatnak.
 • A gyártók minden pénztárcához ajtókat kínálnak, és még egy drága ajtó is olcsóbb lesz, mint a fém vagy fa.
 • A műanyag ajtók rendelkeznek a GOST-nak megfelelő szabályozással, amely lehetővé teszi a termék minőségének meghatározását és a törvény által biztosított védelmet.

A PVC-ajtók hátrányai vannak:

 • A termékek minősége a gyártó jóhiszeműségétől függ, ezért sajnos csak a működés során tudjuk megismerni, hogy milyen minőségű a termék.
 • Télen az ablakprofilból készült, nem szabványos ajtók.
 • Nem minden gyártó képes megfelelően díszíteni az ajtólapot, ezért az ajtó néha rosszul illeszkedik a meglévő belső térbe.
 • Szükség esetén az ilyen ajtó betörése elleni magas szintű védelem minden bizonnyal elveszíti a fémet.
 • GOST elismeri, hogy az ajtónak nincs további profilja, de a mechanikai károsodások miatt instabillá válik.
 • Az ajtóegység telepítése - meglehetősen bonyolult folyamat. Nem telepítenie kell magát, jobb, ha szakembereknek bízza meg. Ha a telepítés során tapasztalat hiányzik, az üvegegység megsérülhet, ami az üveg repedéséhez vezet.
 • Mivel a PVC kémiai vegyület, elveszíti környezetbarát jellegét a fának. A klór, fenol és aldehid jelenléte a komponensekben káros füstöket biztosít.
 • A GOST nem vezethet a PVC összetételéhez, de annak biztosítása érdekében, hogy a szabvány nem sérüljön meg, a szokásos vásárló számára problémás lesz, és a gyártók felelősségérzéke messze nem mindig magas.

típusok

Többféle műanyag külső ajtó van. A felosztás az alábbi kritériumoknak köszönhető.

 • A szelepek száma. A lakás bejárata általában egy ajtóval van felszerelve. A ház bejárata egy vagy két ajtóval rendelkezik, és a szárny különböző méretű vagy azonos méretű lehet. A verandába vagy a medencébe való belépés helyszínei három-négyszeres PVC-profilúak.
 • Nyitási módszer lehet lengő, csúszó, összecsukható, harmonika. A hátsó ajtókat gyakrabban használják a ház bejáratánál. Mind befelé, mind kifelé nyithatók. Ezen kívül a bejárati ajtók inga is lehetnek, bár magánházakban ezt a módszert ritkán használják. A csuklós ajtók változataként tolóajtókat lehet beszerelni (amikor az ajtók nyitva vannak, teret hoznak létre akadály nélkül, hogy kilépjenek).

A házban lévő hő megőrzése érdekében egy kétszárnyú ajtót kell elhelyezni. A két ajtótömb közötti távolság kicsi, de maguk az ajtók drasztikusan különböznek egymástól nemcsak a tervezésben, hanem az anyagban is. Az ajtólapok szellőztetésre is összecsukhatóak. Az ilyen konstrukciók nem alkalmasak lakásokra, de a ház bejárataként is felszerelhetők, ha további védelmi eszközök vannak (veranda, veranda, zárt terület).

A tolóajtók helyet takarítanak meg a ház homlokzatán és belsejében. Harmonikusan fog kinézni egyenes falra és egy radiálisra. A teleszkópos tartozékok négyszögletes csúszómodellje lehetővé teszi, hogy a nyitáskor szárnyat lehessen egymásra helyezni. A bejárati ajtó ez a változata nem alkalmas hideg éghajlatra. A harmonika alkalmas a verandához vagy a kerthez való hozzáféréshez, azaz másodlagos ajtóhoz.

 • Használjon üvegt: az ajtó lehet vak vagy üvegszál. Az üvegtömb ütésálló anyagból készül. Olyan biztonságos, mint az üres ajtó. Lehetőség van az ajtóegység szilárd üveggel történő felszerelésére: amikor a ház a gyönyörű kertre vagy a tengerre néz, akkor ez az ajtó üdvözlendő lesz. Az üveg átlátszó, fagyos, hornyolt, mintázattal vagy anélkül.
 • Form. Általában az ajtó téglalap alakú vagy négyzet alakú, de a ház bejárata lehajtható. Ugyanakkor az ív különálló dekoratív üvegelem formájában készül, vagy az ajtólapok felső része kerek.
 • vastagság a szendvicspanel rétegének számától függ. A rétegek száma a biztonság és a hő kívánt szintjétől is függ. A GOST nem határozta meg ezt az értéket. Minden gyártó meghatározza az alumíniumprofil vastagságát, a légkamrák számát, az üvegbetétek jelenlétét. A termék vastagsága ezeken a paramétereken múlik: átlagosan 2-3 rétegű 3-5 kamrával rendelkezik szendvicspanelekben, amelyek 90-120 mm vastag szerkezetet alkotnak.
 • A GOST által szabványosított szigetelés. A vastagság 16, 20 vagy 24 mm lehet a különböző méretű kamráknál. A legmelegebb ajtószerkezetek 3 rétegből állnak, amelyek speciális, 24 mm-es anyaggal vannak szigetelve. Az üvegtáblán egy speciális gáz kerül szivattyúzásra az üveglapok között, amely megtartja a hőt.

tervezés

Alapvető különbség van az ajtószerkezetek között az üveg jelenlétében vagy hiányában, ellenkező esetben minden ajtóblokk a következő részekből áll.

 • Ajtókeret (keret)többkamrás profilból készült. Annak érdekében, hogy az ajtó biztonságos zárakkal és nehéz csuklópántokkal legyen felszerelve, a rúd merevségét erősítő fémprofilt használjuk, amely díszített burkolat.
 • Ajtó redőnyök. Ezek csak egy többkamrás szigetelt szendvicsszövetből vagy üveggel kombinálhatók.
 • Zárrendszer. A leggyakrabban használt rögzítő zárak:
 1. Suvaldny mechanizmus. Ha eléggé hosszú gombot forgat, több csavar kerül elő. Az egyik legmegbízhatóbb zár.
 2. Henger vagy "angol". Vár egy lárvával. A biztonsági kérdésekben rosszabb, de bontás esetén sokkal könnyebb helyettesíteni.
 3. Elektromos zárak ritkán, de az otthoni ajtóban használatosak. Az ok - az a képesség, hogy nem tudjuk villamosság nélkül megnyitni az ajtót. Az ilyen zár kulcsa egy kulcslánc vagy egy kártya.
 4. Az elektromágneses zár megbízható, könnyen használható, de az elektromosságtól is függ: más zárak hiányában, amikor az áramellátás ki van kapcsolva, az ajtó nyitva lesz.
 5. Az ajtó egyetlen gombnyomással történő lezárásának pillanatában a többrétegű mechanizmus 2 - 4 különböző magasságú reteszelőelemet bocsát ki. Nehéz kitalálni, hogy hány ilyen pont és hol található. Ez a biztonság garanciája.
 • megállapítások, azaz hurkok, fogantyúk, zárók. Egy kis ajtónyílás segít a kisgyermekeknek, hogy megbirkózzanak az ajtó fogantyújával, és ugyanakkor megvédi a házat a hidegtől (ha a gyerekek rosszul zárják be az ajtót). A csuklópántoknak külön ajtót kell választaniuk, számuk a szárnyak számától és a súlytól függ. A fogantyúknak kényelmesnek, megbízhatónak kell lenniük (szégyen lesz, ha egy olcsó fogantyú fél év alatt megszakad a drága ajtószerkezeten), és megfelel a választott stílusnak. A redőnyök kötőelemekre, a lejtőkre - szendvics- vagy PVC-panelekre.
 • Az ajtó tömítettségének tömítése. A minőségi tömítéseknek 500 000 ajtózárást kell elviselniük. Megvédik a huzat ellen, csökkentik a hangáteresztő képességet, megakadályozzák az utcai szagok megjelenését. Záráskor a szárny nem verte a keretet, aminek következtében az ajtóegység minősége hosszú ideig fennmarad.
 • Küszöböt. A szakértők azt javasolják, hogy ne tegyék ki a PVC-t, az ilyen bemeneti küszöb nem fogja megtartani a terhelést. Sokkal jobb, ha acél vagy alumínium. Ha a nedvesség kerül a küszöbértékre (eső, hó), akkor a csavarfejeket speciális rúddal kell lefedni, különben a víz behatol a küszöb alá. A küszöbértéket szükségképpen hőszigeteléssel ellátott speciális töltőanyaggal szigetelik, ami nem teszi lehetővé a fagyasztást.

méretek

A GOST technikai követelményeket állapított meg a műanyag ajtótömbök gyártásához. Ezek magukban foglalják a „standard magasság és szélesség” fogalmakat, meghatározzák a belső töltés összetevőit, a tartozékokat és a szabványoktól való lehetséges eltéréseket. Ráadásul egyértelműen leírják a minőségellenőrzési technológiákat és a csomagolást, a termékek szállításának és tárolásának szabályait.

A magasságra és a szélességre vonatkozó szabványokat az ajtóegység nyílásának mérete határozza meg egy tipikus házban. Az egyszárnyú ajtók magassága 205 cm, szélessége 98 cm, magassága 210 cm, szélessége 98 cm, magassága 205 cm, szélessége 88 cm, magánházban vagy házban minden méret a tulajdonos kívánságaitól függ, és gyakran nem szabványos méretei vannak. Telepíthető és blokkolja a különböző méretű és másfél szárnyat, valamint a teljes többszörös bejárati csoportokat. Egy és fél ajtó 101-155 cm széles és 205-237 cm magas.A két ajtóval rendelkező bejárati blokkok szélessége 191-195 cm, magassága 237-245 cm.

Az ajtó vastagságát már említettük, csak azt kell hozzátenni, hogy az utcai ajtók gyártásához speciális profilot használnak, nem pedig ablakot vagy erkélyt. Műanyag ajtókban tartós műanyag kontúr, fém-műanyag - alumínium megerősítő kontúr. A szabvány egy 70-118 mm vastagságú A osztályú profil használatát határozza meg, amelynek külső falvastagsága legalább 3 mm. Ez a profil nagy számú kamrával van ellátva, erősebb alumíniummal erősítve.

gyártók

A műanyag ajtószerkezetek gyártása Oroszország minden régiójában történik. A legfontosabb, hogy minőségi termékeket válasszunk úgy, hogy ne pazaroljuk a pénzt. Mivel a vállalatok leginkább a PVC ablakok és ajtók gyártására specializálódnak, a nevek megfelelőek: Windows 21st Century Corporation, European Windows, Oknastreet. A külföldi, jól ismert gyártók (Németország, Anglia, Törökország és mások) kész műanyag bejárati csoportjainak szállítása Oroszországban történik. Adja meg a dél-koreai Lg Chem és a Belgians Reynaers minőségi profilját.

 • Fiatal ukrán cég WDS A FÁK-országokban már ismertek, mint felelős gyártók, amelyek képesek magas színvonalú ablakok és ajtók kialakítására éghajlatunk számára. Ezt értékeli a vevő. Ugyanakkor a legmagasabb minőségű német termékek Salamander, Kbe, Veka, Rehau. Ezek a globális márkák Oroszországban vannak. Készítenek készterméket és ellátási profilokat más vállalatoknak is. Minőségi szempontból gyakorlatilag nem különböznek egymástól, de az árak különböznek egymástól. A vásárlók szerint a Salamander indokolatlanul drága termékei az ár miatt elveszítik ügyfeleiket.

A fennmaradó három gyártó a vitatott vezetők. Szükséges megérteni a termékeik közötti különbséget, és az ajtók előnyben részesítik a vásárlást. Ne feledje, hogy a gyártó javára történő választás kizárólag a saját igényei alapján történik.

 • KBE. A márka Oroszországban gyártott profiljai a legjobbak közé tartoznak. Ennek oka az innováció folyamatos megvalósítása. A vállalat új technológiákon dolgozik, nem fejleszti a fejlesztését.

Előnyök:

 • Jó védelem az idegen hangok ellen;
 • Hatékony hőmegtakarítás;
 • A káros anyagok mennyiségének minimalizálása;
 • Európai minőség;
 • Tartósság.

hátránya:

 • Magas költségek;
 • A színválaszték hiánya.
 • Veka. A német vállalat Veka Ag orosz leányvállalata. A vállalat több mint 10 éve vezető pozíciókat tölt be a polivinil-klorid termékek gyártásában, de most fokozatosan eljut a vezető pozíciókhoz.

Előnyök:

 • Jó védelem az idegen hangok ellen;
 • Hatékony hőmegtakarítás;
 • Európai minőség;
 • esztétika;
 • Árfajta.

hátránya:

 • A PVC összetétele nagy mennyiségű ólom-oxidot tartalmaz, és a vásárlók nem akarják egészségüket kockáztatni;
 • Nem tekinthető a megfelelő ajtólap és kiegészítők kérdésének.
 • Rehau. A vállalat lendületet kap a fejlődésében. A vevő értékeli a termékek árának és minőségének való megfelelését.

Előnyök:

 • Kiváló zajvédelem;
 • Nincs ólom-oxid az anyag összetételében;
 • Betörésgátló zárak;
 • Esztétikusan vonzó megjelenés;
 • Gazdag színek.

hátránya:

 • A tartozékok gondos kiválasztása szükséges

Milyen színek vannak?

Az ajtó kiválasztásánál fontos kritérium a megjelenése, színoldata. A fehér szín már régóta nem az egyetlen. Most a színválasztás a vevőtől függ. Az ajtó mindkét oldalon ugyanolyan színű lehet, vagy külső és belső színei lehetnek.

A színes vászonokat háromféleképpen állítják elő: festéssel, koextrudálással és laminálással. Mindenesetre az ilyen munkák ára körülbelül 15% -kal nő, és ez a helyzet akkor, ha már létező színek paneljeit használjuk.Az egyéni megrendelési idő és az ár még magasabb lesz.

 • színezés - a legegyszerűbb mód. Itt a színek nagyon különbözőek lehetnek. Akril festékkel a már elkészült vászonra RAL színskála szerint kerülnek felhordásra. Ismerve a RAL palettán lévő színek számát, a vevő megrendelheti. Így készülnek a nem szabványos színes ajtók.
 • Festék hozzáadása a panel gyártási folyamatához és ott van coextrusion. Itt a színek sokfélesége nem olyan nagy, és csak a barna árnyalataira korlátozódik.
 • laminálás - ez vékony, tartós fólia ragasztása a vászon felületére. A laminálás lehet egy vagy mindkét oldalon. A dupla szalaggal az ajtó erősebbé válik. A leggyakrabban használt színek a fafajok, de a lamináló film lehet teljesen más, mint a futurisztikus.

tervezés

A műanyag bejárati ajtó díszítésének számos módja van:

 • Az űrlap használata. A szokásos téglalap alakú bejárati struktúrák ismerősek, de egy íves ajtó sokkal érdekesebbnek tűnik egy magas házban. Általában kettős lesz. Az íves bejárati csoport süket vagy üvegbetétekkel készül. A három-, négyajtós ajtóblokkok lehetnek homorú vagy ívelt radiális külső épületek, ilyen görbületi kompozíciók díszítik a házakat. Az egyenes falon az ajtókeret nemcsak ívelt, hanem bármilyen más alakot is tartalmazhat: ablakokkal, ferde és így tovább.
 • A bejárati csoport színével díszíthető. Ebben az esetben az ajtó felhívja a figyelmet a bejáratra. Még más finomságok hozzáadása nélkül is vonzza a szemet. Jó ötlet minimalista stílusban.
 • A modern ajtók lamináltak. A film lehet háromdimenziós minta, és nem csak a "fa alatt" hagyományos változata.
 • Az ajtólapokat akril festékekkel díszíthetjük. Ily módon az ajtót bármilyen stílusban elrendezheti.
 • A szendvicspanelek üveglapokkal kombinálhatók. Különböző lehetőségek:
 1. Kettős üvegezés;
 2. Egyrétegű páncélozott színezett üveg;
 3. Ólomüveg ablak;
 4. Üveg fényképnyomtatással;
 5. Fényvisszaverő tükörrel ellátott üveg.
 • Az üvegbetétet vagy az egész vászonot áttört kovácsolással lehet díszíteni. Rendkívül szépnek tűnik és növeli az ajtó megbízhatóságát.
 • Belső oldalán kétoldalas ragasztószalaggal speciális műanyag vagy fémszalagokat lehet ragasztani az üvegegységhez. Így létre fogod hozni az illúziót az üveg apró rekeszekbe osztására. Általában így az ablakokat Provence-i stílusban tesszük ki. Egy könnyű vászon és egy egyszerű fogantyúval együtt egy hasonló ajtó meghívja Önt egy egyszerű európai falusi házba.

Hogyan válasszuk ki a szabadtéri termékeket?

Figyelembe véve azt a tényt, hogy az ajtóblokkot szakembereknek kell telepíteni, az ajtó műanyag blokk megvásárlásakor egyértelműen meg kell határozni a pénzügyi képességeit és egyéb kritériumait.

A fentiek közül a következő kritériumoknak kell lenniük:

 • A gyártó és az eladó garanciális kötelezettségei;
 • A keret, ágynemű, kiegészítők minősége;
 • Környezeti biztonság;
 • Zajvédelem;
 • Hőmegtakarítás.
 • Megfelel a tervezett kivitelnek és az ajtónak (biztonságosabb a mérőt a vásárlás előtt);
 • Komplett készlet (figyeljen arra, hogy a szükséges tartozékokat az alkatrészkészlet tartalmazza);
 • A zár megbízhatósága;
 • Öltözködés (szín, üveg, minta);
 • Színes illesztési anyagok és ágynemű;
 • Stílus "hit" a külső vagy belső házban.

A külföldi gyártók kiváló minőségű ajtótömbei nyilvánvalóan drágábbak, mint a hazai modellek, de nem szabad a biztonságot és az egészséget megtakarítani.

Gyönyörű ötletek

 • Bármilyen nem szabványos ajtó vonzza a szemet, és a különbség nagyon eltérő lehet.Például egy félgömb alakú üvegbetéttel ellátott ajtó olyan szokatlan, hogy lenyűgöz, és mintha meghívná Önt, hogy a saját nézeteivel egy mesebe essen.
 • Csakúgy, mint az egész ház, a bejárati struktúrát gyakran csak a képzelet korlátozza. Szokatlan ajtókonfiguráció segítségével nem csak rá, hanem a ház egészére is felhívhatjuk a figyelmet.
 • Megdöbbentően szép fotónyomtatás a műanyag ajtók üveglapjaira. Hely, fény, repülés. Egy ilyen ajtó kéri, hogy érintse meg, és csatlakozzon a gyönyörűhez.
 • Vízszintes megerősített fülek használata szendvicspanelekben és kis üvegbetétekben - ami megfelel a modern stílusnak. Az élénk színű akcentus szokatlanul vonzza a figyelmet.
 • Elülső ajtó tükörrel - egy új trend a folyosók kialakításában. Szép. Ez a technikailag bonyolult kialakítás a tér vizuális kibővítésére szolgál. Szükség esetén a tükör nehezen cserélhető.
 • A tükörajtó szerkezete a fényvisszaverő tükörfóliával borított műanyag és üveg kombinációja. Belső részről láthatjuk, mi történik az ajtó mögött. Az utcáról a ház lakói magánélete nem látható, miközben magánélet marad.
 • A tükrözött ajtók rendkívül szokatlan változatai a színezéstechnikával készülnek. Több fényvisszaverő réteg permetezését lenyűgöző rajzok képezik.

Hogyan válasszuk ki a bejárati műanyag ajtókat?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba