Festék fém ajtókhoz

 Festék fém ajtókhoz

Az apartman vagy magánház minden tulajdonosának feladata, hogy frissítse a bejárati ajtó megjelenését. Az egyik legegyszerűbb és legjobb lehetőség a termék színezése. Szerencsére a modern gyártók sok olyan vegyületet állítanak elő, amelyeket ezekhez a célokhoz lehet használni.

De először meg kell ismerkednie a fémajtók színeinek jellemzőivel és előnyeivel.

előnyök

Mielőtt figyelembe vesszük a színező készítmények jellemzőit, meg kell ismernünk a fémajtók festési módjának fő előnyeit. Ennek a módszernek az első előnye a bemeneti terv frissítése a minimális költség. Mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő festék és az alkalmazáshoz szükséges eszközök.

A felület új bevonattal történő lefedése sokkal olcsóbb lesz, mint egy új modell megvásárlása. Ezenkívül az ajtó megbízhatóan védve lesz az időjárási viszonyoktól különböző hatásoktól.

De az ilyen eredmények eléréséhez komolyan el kell jönnie a festék kiválasztásához a vaslemezhez. Ellenkező esetben a bevonat elveszíti az eredeti megjelenését, és nem biztosít megfelelő védelmet a szerkezet számára.

Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy a megfelelő festék képes betölteni a fémajtó anyagában lévő üregeket. Ez nem csak a szerkezet megjelenését, hanem a hőszigetelő tulajdonságait is javítja.

Számos modern festékkészítmény tartalmaz olyan összetevőket, amelyek megakadályozzák a korrózió kialakulását.

Ez nagyon fontos tényező, mivel ismert, hogy a megnövekedett nedvesség hatására a fém elveszíti tulajdonságait.

Mi lehet otthon festeni?

A fémajtó megjelenését önállóan frissítheti anélkül, hogy szakemberek segítségét kérné. Ehhez azonban a színezéshez megfelelő összetételt kell választani, amint azt korábban említettük. Sok különböző eszköz létezik, amelyek előnyeit és hátrányait érdemes megvizsgálni.

  • Az egyik legnépszerűbb lehetőség a vásárlók körében akril víz alapú festék. Ezeknek a vegyületeknek a sajátossága az, hogy nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Ezen túlmenően az akrilfesték nagyon gyorsan megszárad, a folyamat vége után nem lesz kellemetlen szag. A kompozíciók egyszerűek és könnyen alkalmazhatók. De érdemes megjegyezni, hogy az akril szerszámokat ritkán használják a bejárati ajtó festésére egy magánházban.

A kompozíciókat leggyakrabban belső dekoráció kialakítására használják.

  • A bejárati ajtó belsejének feldolgozására is használható nitrocellulóz anyagok. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy ezek a festékek gyengén ellenállnak a kémiai és termikus hatásoknak.
  • Elég gyakran használják kalapács zománc a bejárati ajtót. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a készítmények kiválóan ellenállnak a különböző típusú hatásoknak. A kalapács zománcok vonzó megjelenést biztosítanak a fémszerkezetek számára. Sok változathoz képest ez a bevonat tartós. A kalapács zománc fő előnye, hogy különböző módon alkalmazható. A kompozíció gyorsan kiszárad, nincs szükség a felület előkészítésére festés előtt.

A kalapács-zománcgal borított fémszerkezetek kiváló ellenállást mutatnak a mechanikai feszültséggel szemben.

  • A legjobb és legmegbízhatóbb lehetőség porfesték. Ezeknek a készítményeknek a fő előnyei a következők:
  1. megfizethető költség;
  2. a festékek vonzó megjelenést biztosítanak;
  3. a kompozíciók hosszú ideig megtartják színüket.

Ami a hiányosságokat illeti, ezek rendelkezésre állnak. A fémfelületek kezelésére szinte lehetetlen, hogy a por formájú készítményeket otthon használják. Ez annak köszönhető, hogy a forrásoknak magas hőmérsékletű kamrákra van szükségük.

  • A fémfelületek megmunkálásának másik jó lehetősége kovácsolj festéket. A bevonat ellenáll a különböző expozíciós típusoknak. Az ilyen eszközt azonban csak speciális értékesítési helyeken vásárolhatja meg.
  • Egy másik lehetőség az ajtó festésére epoxi zománc. Ezek az alapok a kétkomponensű kompozíciók csoportjába tartoznak. Az epoxi zománcokat azonban ritkán alkalmazzák az alkalmazás nehézsége miatt. Használatakor ki kell választania az alkatrészek megfelelő arányát, előkészítenie kell az ajtót. Egy másik nehézség a forró szárítás alkalmazása.
  • Az időjárás által folyamatosan befolyásolt ajtók feldolgozásához alkid zománc. Ezekre a kompozíciókra az alapok különböző változatait alkalmazzák, ami lehetővé teszi a legmegfelelőbb opció kiválasztását. De figyelmet kell fordítanunk egy olyan fontos jellemzőre, mint a nagyon mérgező összetevők használata a készítményben. Ennek ellenére az alkid bevonatnak jelentős előnyei vannak.

Ezek a festékek tartós fóliát alkotnak, melynek jó rugalmassága van. Az alkid vegyületek védik a fémlemezeket a korróziótól.

A megbízható bevonatnak köszönhetően a szerkezetek ellenállnak az erős hőmérsékletkülönbségeknek.

Hogyan válasszuk ki?

A fém ajtó feldolgozásához használt festék kiválasztásakor számos fontos tényezőt kell figyelembe venni. Nyilvánvaló, hogy minden egyes összetételnek saját előnyei és hátrányai vannak. Ezért szükség van az eszközök kiválasztására néhány jelentős tényezővel összhangban.

Szükséges figyelembe venni azt a felületet, amelyen a festéket alkalmazzák. Néhány vegyület például közvetlenül a fémre oszlik el.

Néha a festéket a régi rétegre alkalmazzák. Az akril festéket azonban nem szabad a régi bevonatra felhordani, mert rövid idő elteltével elkezd levenni. Ez a pillanat a nitro-zománcra is vonatkozik, amelyen keresztül a régi réteg látható lesz.

Ha úgy dönt, hogy önállóan frissíti az ajtó megjelenését az utcáról otthonában, olvassa el a legegyszerűbb opciót - a szórófesték használatát egy dobozban. Szerencsére a modern gyártók sokféle lehetőséget kínálnak különböző színekben és megfizethető áron. A festékréteg rögzítéséhez használhatunk akril lakkot egy dobozban.

Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen kompozíciók a kínai ajtó számára is alkalmasak. Az ilyen formatervezési minták meglehetősen nehéz festeni, amint azt sok szakértő is megjegyezte.

A sablonok segítenek az ajtó frissített megjelenésének javításában.

Ilyen egyszerű termékeket használva egyszerű mintákat és összetett mintákat lehet alkalmazni a fémfelületre.

A festék vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a gyártónak. A rossz minőségű hamisítványok elkerülése érdekében a legjobb, ha a készítményeket speciális értékesítési pontokban vásárolja meg. Ma úgynevezett színstúdiók vannak, ahol a festékek széles skálája kerül bemutatásra. Ezek az üzletek minőségbiztosítást és minden szükséges tanúsítványt biztosítanak az ügyfeleknek.

A vásárlók nagy igénye a Tikkurila cégtől származó árukat használja. Az eszközök kiváló kopásállósággal és megbízhatósággal rendelkeznek.A cég festékei alkalmasak mind a kültéri bejárat építésére, mind a lakás ajtajára.

A kompozíciók még rozsdára is alkalmazhatók anélkül, hogy előkezelésre kerülnének.

Alkalmazás részletei

A festés sikeres eredményének eléréséhez először meg kell ismerkednie a folyamat néhány finomságával. A legjobb, ha a felületet további manipulációkra készítjük úgy, hogy a bevonat megbízhatóan és egyenletesen fekszik a fémlemezen.

Először az ajtóból kell eltávolítani a szerelvényeket és a díszítőelemeket.

Ezt követően a vászon alaposan megtisztítva csiszolópapírral. A régi réteget eltávolítják a fémszerkezetből, megkönnyítik a rozsdát. A festés előtt az ajtót alaposan le kell mosni, tisztítani kell a vakolatról.

A felszíni zsírtalanítás az előkészítési folyamat utolsó szakasza. Ezt a munkát speciális készítmények segítségével végzik.

Ahhoz, hogy otthon kinyitja az ajtót, be kell tartania egy bizonyos fokozatot a munkában.

A folyamatot a fémszerkezet tetejéről kell elindítani. Először meg kell tennie a feldolgozópanelt, majd lépjen a vízszintes felületekre. Akkor elkezdheti festeni a függőleges elemeket. Az egész folyamatot gyors ütemben kell végrehajtani, hogy a festéknek ne legyen ideje megszáradni. A rétegeket egyenletesen és kizárólag száraz ruhán kell alkalmazni.

Érdemes megjegyezni, hogy számos lehetőség van a fém ajtó festésére. Az első módszer egy aeroszol alkalmazása, amint azt fentebb említettük.

Alapvetően ez a módszer nagy terület feldolgozására szolgál.

A második lehetőség egy görgő használata. Ezzel az eszközzel gyorsan és könnyen eloszthatja a festéket. De ne feledje, hogy nehezen elérhető területeket meg kell tisztítani.

Annak érdekében, hogy a színezés folyamata ne sok időt vesz igénybe, még a munka megkezdése előtt több árnyalatot kell biztosítani. Például a környező elemek védelme érdekében a legjobb, ha filmet használunk. Annak érdekében, hogy a festék ne kerüljön a bőrére, ügyeljen arra, hogy kövesse a munkadarabot. Vásároljon védőelemet a kezek és az arc előtt.

Elég gyakran, amikor az önfestés, az emberek olyan problémával szembesülnek, mint a festéknyomok képződése a tollon.

A szokásos oldószer segít megoldani ezt a problémát.

Példák és lehetőségek

Sikeresen festett fém ajtó díszítheti a magánház homlokzatát. Különös figyelmet kell fordítani a bejárati szerkezet festésére használt színre. Az egyetemes lehetőségek közül az egyik a barna ajtó. Tökéletesen illeszkedik bármelyik otthon homlokzatába.

A porporolással festett bejárat jól néz ki. De meg kell érteni, hogy otthon nem lehet ezt az eljárást feldolgozni.

Kiválaszthatja a klasszikus színeket - fehér vagy fekete. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a homlokzat kialakításának sajátosságait. Az ajtónak harmonikusan kell néznie az ablakokkal és a külső falakkal.

Hogyan működik a fém ajtók porfestése az alábbi videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba