Hogyan válasszuk ki a megfelelő fémajtókat?

A bejárati ajtó minősége az egyik fő tényező, amelyet figyelembe kell venni annak megvásárlásakor. Ma a gyártók sokféle hasonló szerkezettel rendelkeznek, amelyek az anyaggyártásban és a formatervezésben különböznek. Különös figyelmet kell fordítani a fémtermékekre. Nem minden módosítás biztosítja a teljes biztonságot. Ezért a vásárlás előtt meg kell tanulnia, hogyan kell kiválasztani a lakáshoz megfelelő fémajtókat. Ez lehetővé teszi, hogy olyan minőségi terméket kapjon, amely hosszú időn át jelentős deformáció nélkül marad.

típusok

A fém ajtószerkezetek változatossága meglehetősen nagy, ami lehetővé teszi számukra, hogy sokféle módon osztályozzák őket. Ezen jellemzők egyike a következő típusokra osztott termékek kijelölése:

 • Street. Az ilyen típusú szerkezetek olyan helyekre vannak szerelve, ahol közvetlen kapcsolatban vannak az utcával. Gyakran a magánlakások számára készültek.
 • Apartment. Az ilyen termékek telepítése az apartmanházban történik. A lakás bejárati fémajtói nem érintkeznek a környezettel, ahogy a lépcsőházba lépnek.
 • Ünnepi. Ez a fajta bejárati ajtó közigazgatási épületek és magánházak elrendezésére szolgál. A megkülönböztető jellemzők között számos szelep jelenléte, valamint a nem szabványos méretek azonosíthatók.
 • Office. Ezek hasonlítanak a lakásszerkezetekre, de ugyanakkor nem jelentenek számukra nagy biztonsági követelményeket. Gyakran használják, hogy egy bizonyos képet hozzanak létre a vállalatról.
 • Retró. A lakás elején elhelyezett előcsarnokban vannak felszerelve, hogy megvédjék a nemkívánatos látogatókat a szekcióba való belépéstől.
 • Különleges. Az ilyen típusú ajtólapok nagy szilárdságúak. Itt egy golyóálló vagy tűzálló fém használható (szerkezetek ellenállnak a hosszú távú égésnek deformáció nélkül).

A fém ajtók és a betörés szintje besorolása:

 • 1 osztály. Az ilyen típusú ajtószerkezetek minimális szerszámkészletekkel, vagy egyszerűen nyers erő alkalmazásával repedhetnek. Ezek közé tartozik a vékony fémlemez legolcsóbb modellje.
 • 2.3 osztály. Az ilyen termékeket már csak kiváló minőségű mesterkulcsok vagy elektromos szerszámok segítségével lehet hackelni, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 0,5 kW-ot. Ha az utóbbi szám meghaladja a 0,5 kW-ot, akkor ez az ajtók harmadik osztálya.
 • 4. osztály A legtartósabb és tartósabb konstrukciók, amelyek tökéletesen ellenállnak a durva hackelésnek és a golyó vagy a tűz hatásának Az ilyen modellek magas hő- és zajszigeteléssel rendelkeznek.

Anyagválasztás

A vasajtókat nagy szilárdság és tartósság jellemzi. Mindezek a tulajdonságok azonban a szerkezetek előállításához használt anyag sajátosságaitól függenek. Szinte minden orosz gyártó csak 2 acélfajtát használ az ajtólapok gyártásához:

 • 08ps;
 • St3.

Mindegyikük egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a tartós kialakítást. Ha az ajtót páncélzattal kell ellátni, akkor többféle különleges erősségű speciális acél használható.

A fémlemezek beszerzési módjától függően ezek a következők:

 1. Forró hengerlés. Az ilyen típusú acél a legolcsóbb. A lapok felülete rosszul karbantartott festék, amely nem védi a fémt a korróziótól.
 2. Hideg hengerelt.Az ajtók sokkal jobban ellenállnak a külső hatásoknak, ugyanakkor az ilyen nyersanyagok költsége jóval magasabb, mint az előzőleg tárgyalt anyag.

Külsőleg az ajtólapok dekoratív díszítéssel díszíthetők. Ehhez többféle anyagot használjon:

 • Mesterséges vagy valódi bőr. Csak olyan lakás- vagy előcsarnokszerkezeteknél használják, amelyek nem befolyásolhatják a közvetlen környezeti hatásokat. Ezek az ajtók egyedülállóak és reprezentatívak.
 • Por vagy klasszikus festék. A poros ajtók hosszú távon eltérőek. Az ilyen megoldások alkalmazása csak speciális kamrákban történik. A kézműves gyártásnál nagyon gyakran speciális megoldásokat használnak, amelyek felhasználhatók a fém permetezőpalack bevonására.
 • Fából készült bélés. Ezek közé tartozik az MDF és a természetes fából készült lapok, amelyek egyedülálló kialakításúak.
 • PVC film. Fő célja, hogy megvédje a lapot a véletlen károsodástól. Az ilyen anyagok gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy a lapokat szinte bármilyen szín és stílus adja.
 • Üveg és tükrök. Az ilyen kialakítású ajtók kifinomult és praktikusak. Az ilyen termékek csak az eredeti belső terek számára alkalmasak, ahol ezeket az anyagokat a többi szobatervvel kombinálják.
 • Tömör fa. Az ilyen anyagok tökéletesen összekapcsolják a természetes termék tartósságát és dekoratív tulajdonságait.

méret

A fémajtók műszaki jellemzői a gyártóktól függően eltérőek lehetnek. Ezen paraméterek egyike az ajtólap vastagsága. Ezt a jellemzőt a következő elemekre értékelik:

 1. Lemezvastagság Ma sok szakértő javasolja, hogy figyeljenek ezekre a jellemzőkre. De meg kell érteni, hogy a törési ellenállás nem mindig függ a lemezvastagságtól. A kiváló minőségű bejárati ajtóknak azonban acélból kell állniuk, amelynek paramétere legalább 1,5 mm. A vékonyabb opciók nagyon könnyen repedhetnek még rendszeres rúgással is. Ha nagy szilárdságra van szükség, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a 2-3 mm-es acéllemez vastagságú szerkezeteket. De meg kell érteni, hogy a vászon súlya ennek megfelelően nő. Ezeket a mutatókat speciális műszerek segítségével lehet mérni, amelyek közül a fő egy mikrométer.
 2. A bordák vastagsága. Hasonló elemek készülnek különböző fémből. Gyakran ez a szám 40 mm tartományban változik. Az ajtólap ezen részének erőssége nem csak a vastagságtól, hanem a keret alakjától is függ.

Az ajtók méretei eltérhetnek. A gyártási technológiák lehetővé teszik mind a szabványos vászon (90 * 201 cm), mind a nem szabványos méretű minták beszerzését. Mindent elsősorban a piaci igényektől és az emberi igényektől függ.

Milyen színben lehet jobban szállítani?

A modern piac a fém ajtók tervezési megoldásait kínálja. Ez lehetővé teszi a termék legjobb változatának kiválasztását minden ízléshez. Az ajtólap színsémájának kiválasztásakor több jellemzőt kell figyelembe venni:

 1. Az épület homlokzatának színe. Fontos figyelembe venni, hogy az ajtók közvetlenül az utcára mennek-e.
 2. Az uralkodó szín din belső vagy külső.
 3. Az épület célja.
 4. Az ajtólap megvilágítása.
 5. Az ellátás összetettsége.

Ma a piacon számos klasszikus szín van az ajtólapok díszítésére:

 1. Gray. Ennek a felületnek az az előnye, hogy nem különösebben észrevehető por és kis karcolások.
 2. Black. Ez a szín is univerzális, mivel szinte minden belső teret illik. Bizonyos esetekben az ajtó felülete nem lehet teljesen fekete, és csak zárványként lehet jelen.
 3. White.Ennek a hangnak az ajtólapjai meglehetősen ritkák, mivel nem különböznek a praktikusságban és a sokoldalúságban. A fehér felületen a szennyeződés és a karcolások nyomai jól láthatóak. Ezért az ilyen ajtónak folyamatosan és hatékonyan kell gondoskodnia.

Ha szeretné megkapni az eredeti formatervezést, akkor ezt a speciális bélést használhatja. Ma a természetes fából imitáló anyagok különösen népszerűek. A gyártók különböző színeket készítenek minden ízléshez.

A ház hőszigeteléséhez fémajtókat használnak. Kiegészítő belső melegítőkkel kiegészíthetők:

 • ásványgyapot;
 • hab és fajtái;
 • nemez;
 • poliuretán hab;
 • speciális, vékony szigetelő tömítések, amelyek nem hőt átadnak (hőtermeléssel rendelkező ajtók gyártásához használatosak).

Mit tartalmaz a csomag?

A fémajtók gyártói készen állnak a telepítésre. Ehhez nem kell további elemeket vásárolni. Egy ilyen rendszer halmaza több terméket tartalmaz:

 1. Keret (doboz). Legyen P betű vagy teljesen téglalap alakú (küszöbértékkel). Tartalmaz továbbá acéllemezeket és különböző erősségű és vastagságú szögeket.
 2. Ruhával. Az ajtó ezen része gyakran csatlakozik a dobozhoz. Szükség esetén a szétszerelést ki kell csavarni a zsanérokból.
 3. Dekoratív elemek. Ezek közé tartozik a bélés és a berendezés. A bélést belső használatra használják, míg a háló külső oldala nem fedhető le hasonló anyaggal.
 4. Zárak. Némelyikük már telepítve van a gyárban, míg másokat önállóan kell felszerelni.
 5. Kötőelemek. Sok gyártó komplett az ajtót beton vagy tégla horgonyokkal. De a fa keretekhez való használata lehetetlen. Ezért ebben az esetben más típusú rögzítőket kell beszereznie.

Hogyan válasszuk ki?

Az acél bejárati ajtó megvásárlása számos paraméterének értékelését jelenti:

 • A belső keret típusa. Sok szakértő azt ajánlja, hogy előnyben részesítsék a teljes furatú szerkezetek szerkezetét. Ugyanakkor különböző síkban kell lennie.
 • Lemezvastagság. Nincs olyan szabvány, amely lehetővé teszi minőségi ajtó kiválasztását. Ha a törésellenállás fontos az Ön számára, akkor a vastagabb lapokat kell előnyben részesítenie. Ha ez a paraméter nem olyan fontos, akkor finom beállításokat használhat. A belső vaslemez nem lehet olyan vastag, mint a dekoratív réteg.
 • Zárak és zsanérok. Sok lehetőség is van. A legegyszerűbb kialakítások egy egyszerű, könnyen kivágható kialakítással rendelkeznek. Ha a biztonság növelését tervezi, használjon többféle zárat egy vászonra. Különös figyelmet kell fordítani a csuklópántokra is, amelyeket el kell rejteni. A külső hurokkal rendelkező rendszerek nagyon könnyen eltávolíthatók, ami nem a legjobb megoldás a bemeneti mintákhoz.
 • Design. Ez a jellemző egyedi, és csak az adott vevő preferenciáitól függ. A modern piac egyaránt kínál tükörrel ellátott, tömör és lakás ajtót.

Híres gyártók és vélemények

A fémajtó minősége nem csak a felhasznált anyagtól, hanem a gyártási technológiától is függ. Ezért fontos figyelmet fordítani az ilyen termékek gyártójára. A fajta közül számos népszerű gyártó van:

 1. "Elbor". Az orosz cég több mint 40 éve működik a piacon. Többféle típusú ajtót gyárt, mind költségvetési, mind prémium kategóriában.
 2. Dierre. Az olasz cég luxusszöveteket gyárt. Termékei a piac egyik legnépszerűbb termékei. A felhasználók tudomásul veszik ezeknek a szerkezeteknek a nagy megbízhatóságát.Ugyanakkor a vállalat széfek gyártásával foglalkozik.
 3. Torex. Egy másik híres orosz gyártó. Az ügyfelek véleménye szerint az ajtó nagyon jól tartja a hőt. Sokan használják őket a vidéki házak beviteli struktúráiként.

Sikeres példák és elit opciók

A modern stílusú bejárati ajtó semmi sem felesleges, de nagyon szépnek tűnik az oldalt és a hosszú króm fogantyúnak köszönhetően.

A sötét MDF-ben díszített ajtó kiemeli a folyosó kialakítását, amely tökéletesen feliratkozik rá.

Az elit ajtó művészeti kovácsolással, festett fekete és arany festékkel, üveglapokkal kiegészítve. Annak ellenére, hogy elég nagy, nem hoz létre nyilvánvaló nagyságot. Kiegészíti az oldalsó két lámpa bejárati csoportját és gyönyörű fémtartályokban a zöld növényeket.

Egy másik elegáns lehetőség - szigorú, megbízható ajtó, melynek szilárdságát az oroszlán fejét hangsúlyozza.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fémajtókat, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba